Συνεντεύξεις

Witches

Οι Witches κυκλοφόρησαν επιτέλους το τρίτο τους fulllength album και έτσι, μιλήσαμε με την Sibylle Tocquaine, τον Lienj και τον Jo για να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από τη νέα τους δουλειά. Είναι η τραγουδίστρια, ο κιθαρίστας και ο drummer αντίστοιχα του σχήματος.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σας έχουμε μαζί, ειδικά μετά τη τελευταία κυκλοφορία σας The Fates. Μπορείτε να μας πείτε τις διαφορές από τα προηγούμενα albums;

Sibylle: Γεια σου Χρύσα! Σε ευχαριστούμε πολύ! Και εμείς είμαστε χαρούμενοι που το μοιραζόμαστε μαζί σας! Συγκριτικά με τα άλλα δύο ολοκληρωμένα albums μας “3.4.1” (1994) και “7” (2007), αυτό που μπορώ να εντοπίσω είναι η ατμόσφαιρα που φέρνουν  οι μουσικοί! Η σύνθεση μας έχει αλλάξει από το 2014 και πλέον είναι πιο δυναμική! Το The Fates είναι η λογική συνέχεια των δύο προηγουμένων: βίαιος thrash ήχος με μια δόση extreme metal, death/black.

Ποιος είναι υπεύθυνος για τη μουσική και τους στίχους;

Sibylle: Εγώ έγραψα τους στίχους και μαζί με τον Lienj συνθέσαμε τη μουσική. Σε δεύτερη φάση βέβαια συμβάλουμε όλοι στα τραγούδια.

Όταν γράφετε τραγούδια, τι θέματα συνήθως πραγματεύονται;

Sibylle: Αντλώ έμπνευση από τη μυθολογία, τους θρύλους, ακόμα και από ιστορικά γεγονότα, ιστορίες μαγισσών. Μετά φτιάχνω τις δικές μου ιστορίες, συνήθως έχουν πολλή βία και αίμα.

Ποια ήτα η μεγαλύτερη πρόκληση;

Lienj: Το να έχουμε τον καλύτερο και πιο δυναμικό ήχο που θα μπορούσαμε.

Jo: Παρομοίως.

Θα μπορούσατε να μας δώσετε λίγες πληροφορίες για την εικονογράφησης;

Sibylle: Η εικονογράφηση αντιπροσωπεύει το The Fates. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, οι Μοίρες μπορούν να κάνουν καλό αλλά και κακό. Οι τρεις μαζί αποτελούν τη μοίρα: μια κρατάει το νήμα τη ζωής, η άλλη το υφαίνει και η τελευταία το κόβει! Στη ρωμαϊκή μυθολογία ονομάζονται Parques ενώ στη γερμανική Norns. Αυτό δείχνει και η εικονογράφηση, είναι ένα άτομο που αντιπροσωπεύει και τις τρεις.

Aπ’ ότι φαίνεται το oldschool thrash αρνείται να χάσει την αίγλη του. Τι πιστεύετε;

Jo: Η old school thrash/death μουσική, με το γρήγορο και επιθετικό riffing, είναι αθάνατη! Για μένα το thrash metal είναι βασιλιάς της μουσικής.

Lienj: Απλά είναι μια catchy μουσική που κυριολεκτικά σου σπάει το λαιμό.

Πείτε μας λίγα λόγια για την πόλη που μένετε και τη σκηνή εκεί.

Sibylle: Ζούμε κοντά στο Παρίσι. Υπάρχει, υπήρχε, ελπίζω να υπάρχει μετά τον Covid-19. Γενικά υπάρχουν μεγάλες και μικρότερες σκηνές που μπορείς να δεις metal shows! Σχεδόν όλες οι περιοδείες περνάνε από το Παρίσι.

Τι συγκροτήματα σας αρέσει να ακούτε;

Lienj: Suffocation, Psycroptic και πολλούς ακόμη.

Sibylle: Θα έλεγα τους Slayer, Sepultura, Voivod, Kreator, Revocation και Havok!

Jo: Slayer, Dark Angel, Kreator, Holy Terror, Sadus, Destruction, Whiplash, Suffocation, Morbid Angel, Vader και από τους πιο σύγχρονους θα έλεγα τους Warbringer, Revocation, Havok, Evile, Exhumed, Impaled, Carcass.

Ακούτε άλλα είδη μουσικής;

Jo: Ναι, ακούω και άλλα είδη μουσικής εκτός του metal, αλλά δε βρίσκω το ίδιο πάθος όπως όταν ακούω thrash και death (μου αρέσουν οι black, grindcore, heavy, punk rock ήχοι, αρκεί να έχουν γρήγορο drumming).

Lienj: Ναι, γαλλική rap και old school prog rock.

Θα θέλατε να μας πείτε τι κάνετε στον ελεύθερο σας χρόνο;

Sibylle: Οι Witches είναι αυτό που κάνω στον ελεύθερο μου χρόνο! Φροντίζω την οικογένεια μου και μετά φροντίζω να βγάζω χρήματα για το συγκρότημα!

Jo: Στον ελεύθερο μου χρόνο διαβάζω βιβλία και κάνω διαλογισμό, περνάω χρόνο με την οικογένεια μου και τρώω πολλή σοκολάτα.

Lienj: Μουσική, παιχνίδια και οικογένεια.

Έχουν περάσει 34 χρόνια από τη δημιουργία σας. Μπορείτε να μας πείτε κάποια ιδιαίτερη ιστορία που να θυμάστε;

Sibylle: Ό,τι έχουμε κάνει από το 2014 είναι ιδιαίτερο, είναι δύσκολο να ξεχωρίσω κάποια στιγμή. Στο Hellfest είχαμε περάσει φανταστικά όπως και στην περιοδεία με Venom και Vader. Το ίδιο ισχύει και για την περιοδεία στην Ιαπωνία με τους Hate αλλά και οι τελευταίες εμφανίσεις με τους  Suffocation. Μπορώ επίσης να θυμηθώ μια εμφάνιση στη Γαλλία το 1995 μετά από την κυκλοφορία του πρώτου album μας. Ο κόσμος ήξερε όλους τους στίχους από το Horror Museum οπότε τους έδωσα το μικρόφωνο, ήταν υπέροχα!

Τόσα χρόνια ενεργοί, θεωρώ πως έχετε δει πολλές αλλαγές στη μουσική βιομηχανία. Τι έχει αλλάξει και τι έχει παραμείνει ίδιο τόσα χρόνια;

Sibylle: Υπήρξαν εποχές που οι δισκογραφικές πλήρωναν τα studio ηχογράφησης. Όταν οι μπάντες πουλούσαν πολλά CDs. Αυτό δεν ισχύει πια, η μουσική βιομηχανία έχει αλλάξει. Λίγοι αγοράζουν πλέον CDs. Πλέον μπορείς να ακούσεις όσες μπάντες θες μέσω διαδικτύου, δύσκολα αγοράζει κάποιος CD και βινύλια για αυτό και οι μπάντες προωθούν τη μουσική του με συναυλίες. Προσωπικά βέβαια μας αρέσει να παίζουμε ζωντανά και να μοιραζόμαστε τη μουσική μας με το κοινό!

Πρόσφατα είδα video από εμφάνιση σας στο Hellfest και ήσασταν φανταστικοί. Αν μπορούσατε να διαλέξετε ένα συγκρότημα για να πραγματοποιήσετε περιοδεία μαζί, ποιο θα ήταν και σε ποια χώρα;

Lienj: Με τους Psycroptic στην Αυστραλία!

Sibylle: Με Revocation σε Αμερική και Καναδά! Αλλά και μια ευρωπαϊκή για να πάμε σε μέρη που δεν έχουμε ξανά-επισκεφθεί, σίγουρα θα περνούσαμε από Ελλάδα!

Τι άλλο σχεδιάζετε για το 2020;

Sibylle: Σχεδιάζουμε κάποιες ζωντανές εμφανίσεις που ελπίζουμε να μην ακυρωθούν! Έχουμε γυρίσει επίσης ένα video clip που θα κυκλοφορήσει στα τέλη της χρονιάς, είναι για το κομμάτι Inside και θα είναι κάτι ιδιαίτερο. Tην σκηνοθεσία είχε αναλάβει ο Γάλλος σκηνοθέτης Cédric Dupuis, που συνήθως κάνει gore ταινίες μικρού μήκους και έχει βραβευτεί αρκετές φορές.

Σας ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη! Το κλείσιμο ανήκει σε εσάς.

Jo: Σε ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον, τη συνέντευξη, και όλους τους thrashers που θα μας ανακαλύψουν από εσάς!

Lienj : Σε ευχαριστούμε πολύ!

Sibylle: Σε ευχαριστούμε Χρύσα για τη συνέντευξη και την ευκαιρία να μοιραστούμε τη μουσική μας με την Ελλάδα! Ελπίζω κάποια στιγμή να έρθουμε και να παίξουμε για εσάς!

Χρύσα Γιουρμετάκη
Μετάφραση: Ναταλία Μπογδάνου

http://www.witches.fr/
https://witchesmetal.bandcamp.com/
https://www.instagram.com/witches.fr/
https://www.facebook.com/witches.fr
https://soundcloud.com/witches-metal-band
http://witchesfrance.free.fr/
https://myspace.com/witchesfrance
https://twitter.com/WitchesMetal
https://www.youtube.com/user/WickedWitchWeb

Band Members
Lienj – Κιθάρα
Jonathan “Sangli” “Jo” Juré – Τύμπανα
Sibylle Colin-Tocquaine – Φωνητικά, Κιθάρα
Fabien – μπάσο

Discography
3.4.1, 1994
7, 2007
The Fates, 2020

whale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X