Συνεντεύξεις

Hatebreed

Είναι αναμφισβήτητα από τους θρύλους – πρωτεργάτες στο χώρο του metalcore. Ο λόγος για τους Αμερικανούς Hatebreed, οι οποίοι έρχονται με τον νέο τους διαμάντι ονόματι “The Divinity Of Purpose” να ταράξουν τα νερά στο χώρο του εν λόγω ιδιώματος. Ο μπασίστας και ένας εκ των δυο ιδρυτικών μελλών της μπάντας, Chris Beattie, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε αποδείχθηκε ιδιαίτερα ευδιάθετος και ‘into the point’ στις απαντήσεις του.

Hey Chris, τι γίνεται; Όλα καλά;

Hey man, όλα καλά εδώ. Έχουμε ξεκινήσει την προώθηση του νέου δίσκου. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτόν.

Συγχαρητήρια για το πραγματικά ατόφιο διαμάντι που ετοιμάζεστε να κυκλοφορήσετε, το οποίο φέρει το τίτλο “The Divinity Of Purpose”. Πως αισθάνεσαι που έχετε κυκλοφορήσει ένα τόσο ασύλληπτο άλμπουμ;

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια, χαίρομαι πάρα πολύ που σου άρεσε!

…Όχι απλά μου άρεσε, το λάτρεψα!!! Τρεις μέρες τώρα το ακούω ασταμάτητα! (σ.σ. η συνέντευξη έγινε την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου)

Ωραία, τώρα είμαι ακόμα πιο πολύ χαρούμενος που καταφέρνει να συνεπάρει τους ακροατές. Πραγματικά τόσο εγώ όσο και τα παιδιά είμαστε υπερήφανοι με το τελικό αποτέλεσμα γιατί το “The Divinity Of Purpose” αποτελεί μια σκληρή δουλειά σχεδόν δύο χρόνων.

Για εμένα προσωπικά Chris το άλμπουμ είναι 38 λεπτά non-stop mosh pit!

Αυτό είναι κάτι που ήθελα να ακούσω γιατί και εμείς την ίδια εντύπωση έχουμε με εσένα. Τελικά δεν είμαστε οι μόνοι που το πιστεύουμε (γέλια).

Μέχρι στιγμής τι είδους σχόλια έχετε λάβει από το διεθνή Τύπο; Όσον αφορά τους οπαδούς, εκείνοι τι αντιδράσεις είχανε στο άκουσμα του “Put It To The Torch” single;

Μέχρι στιγμής, και πραγματικά είμαι υπερήφανος όσο δεν πάει με αυτό που σου λέω, δεν έχει βρεθεί ούτε ένα media που να μας κάνει αρνητική κριτική (σ.σ. γιατί άραγε;). Πόσο πιο χαρούμενο να σε κάνει αυτό; Από την άλλη οι οπαδοί μας από την πρώτη στιγμή που δόθηκε το “Put It To The Torch” φάνηκαν να το αγκαλιάζουν και να το αποδέχονται. Ελπίζω πως θα τους αρέσει και το υπόλοιπο άλμπουμ εξίσου. Εγώ είμαι σίγουρος ότι θα τους αρέσει. Το ελπίζω man γιατί το “The Divinity Of Purpose” ήταν ένα άλμπουμ για το οποίο πραγματικά μοχθήσαμε.

Οι τελευταίες κυκλοφορίες της μπάντας είναι πίσω στο 2009. Πρώτο είχε κυκλοφορήσει το “For The Lions”, το οποίο ήταν ένα album με διασκευές. Πώς πήγε αυτό από άποψη πωλήσεων;

Το παράδοξο με την κυκλοφορία αυτή ήταν ότι δεν ήταν κάτι προμελετημένο. Μας αρέσει με τα παιδιά να παίζουμε διασκευές και απλά είπαμε να το κάνουμε έτσι απλά. Όσον αφορά για νούμερα δεν έχω ακριβή ιδέα να σου πω, αλλά το περίεργο ήταν ότι είχε πάει πολύ καλύτερα από άλλους ‘κανονικούς δίσκους’ man. Πολύ κουλό για μια κυκλοφορία που απλά συνέβη δίχως προγραμματισμό (γέλια).

Αγαπημένες σου στιγμές εκεί;

Σίγουρα θα πω το “Refuse/Resist” από Sepultura…. Επίσης ξεχωρίζω αυτήν στο “It’s The Limit” των Cro-Mags και αυτήν στο “Suicidal Maniac” από Suicidal Tedencies… Man, αυτή σε Suicidal Tendencies απλά την λατρεύω!

Εκεί μετά ακολούθησε και το ομώνυμο σας άλμπουμ. Από το “Hatebreed” album μέχρι το πιο πρόσφατο “The Divinity Of Purpose” τι μεσολάβησε;

Τρεις λέξεις περιγράφουν τα πάντα: tour, tour, tour! Ένα μικρό διάλλειμα και μετά μάντεψε; Πάλι tour (γέλια)! Μας πήρε σχεδόν δυο χρόνια να κάνουμε demos με τα κομμάτια και να τα δίνει ο ένας στον άλλο για να τα δουλέψουμε. Τουλάχιστον ελπίζω ότι όλη αυτή η αναμονή θα αποζημιώσει τους οπαδούς μας με το παραπάνω. Να είσαι σίγουρος!

Αλήθεια, γιατί ονομάσατε το δίσκο έτσι; Θέλατε απλά έναν δυνατό τίτλο δίσκου ή υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα πίσω από αυτόν;

Κοίτα, ακούγοντας το δίσκο κανείς θα δει ένα συναίσθημα ‘πολέμου’ υπερτερεί παντού. Το “The Divinity Of Purpose” στην ουσία του έχει να κάνει με την μάχη που δίνει ο καθένας μας στην μάχη ώστε να βρει το δικό του σκοπό και τον δικό του δρόμο. Εκεί πάνω κάτω αμφιταλαντεύονται και οι στίχοι του δίσκου. Σε οδηγούν να ψάξεις να βρεις ποίο είναι το νόημα και η σωστή επεξήγηση σε όλα αυτά που μας συμβαίνουν καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής μας.

Ποιες θεωρείς ότι είναι οι κυριότερες διαφορές ανάμεσα στο νέο άλμπουμ και στον προκάτοχο του;

Μπορείς να πεις ότι είναι διάδοχος του “Hatebreed” και μόνο. Θεωρώ ότι το “The Divinity Of Purpose” είναι ένας τόσο δυνατός δίσκος που όμοιο του δεν έχει κυκλοφορήσει η μπάντα στο παρελθόν. Πραγματικά, είναι ο δίσκος ακριβώς αυτός που θα θέλει ο οπαδός της μπάντας να ακούσει, δίχως υπερβολές man!

Που επιλέξατε να ηχογραφήσετε το δίσκο αυτή την φορά και ποιος ήταν υπεύθυνος για την παραγωγή, την μίξη και το mastering;

Το περισσότερο μέρος από τις ηχογραφήσεις έγινε σπίτι μας όσον αφορά αρχικά τους οδηγούς ενώ μετά επισκεφθήκαμε τρία διαφορετικά studios εδώ στην πόλη μας, το Connecticut. Μαζί μας ήταν νυχθημερόν ο “Zeuss” (σ.σ. Chris Harris, έχει δουλέψει με μπάντες όπως Agnostic Front, Shadows Fall, Chimara κ.α.) στην όλη επιμέλεια και πλέον ο πολύ καλός μας φίλος Josh Wilbur, οι οποίοι μαζί με εμάς ανέλαβαν την παραγωγή την μίξη και το mastering του δίσκου….

Φαίνεται πως με τον “Zeuss” έχετε φτιάξει ένα winning team….

Man είναι ευλογία το να δουλεύεις με τον “Zeuss”, αφού είναι διαρκώς πάνω από το κεφάλι σου και είναι απίστευτος στην δουλειά του… Εάν κάποια από τις ιδέες που έχουμε είναι μαλακία, θα μας πει ότι είναι μαλακία! Δεν πρόκειται να κωλώσει. Γι’ αυτό και τον εμπιστευόμαστε τυφλά!

Όσον αφορά το εξώφυλλο του δίσκου, ποιος το επιμελήθηκε;

Το έκανε ο ίδιος τύπος που έκανε το εξώφυλλο για το “Phantom Antichrist” των Kreator! Όταν το είδαμε, ξέραμε ότι θέλαμε να δουλέψουμε μαζί του. Μου διαφεύγει το όνομα του όμως (σ.σ. Eliran Kantor)…. Το αποτέλεσμα δικαιώνει αφού αυτή η φάση σαν πίνακας στο εξώφυλλο kicks some serious ass mate! (σ.σ. αμετάφραστο!)

Σχεδιάζετε κάποιο video clip ώστε να προωθήσετε το νέο δίσκο ακόμα περισσότερο η θα πορευθείτε απλά με εκείνο το lyric video;

Φυσικά και ναι! Θα τραβήξουμε δυο video clips με το πρώτο να είναι εκείνο στο “Put It To The Torch”, που υπήρχε και σαν lyric video, και το δεύτερο θα είναι το “Honor Never Dies”… Περισσότερες πληροφορίες δεν έχω να σου δώσω ακόμα για σκηνοθέτες κτλπ, αλλά θα ανακοινωθούν σύντομα.

Αλήθεια Chris, έχετε αφήσει πίσω την Century Media και ανήκετε πλέον στο δυναμικό της Nuclear Blast. Πως είναι τα πράγματα στην νέα σας δισκογραφική στέγη;

Δεν θα μπορούσα να έχω απολύτως κανένα παράπονο από αυτά που έχω δει μέχρι τώρα. Είναι πραγματικά απίθανοι σε αυτό που κάνουν, τελειομανείς και κάνουν το καλύτερο δυνατό για την μπάντα. Αυτό για εμένα είναι ότι χρειάζεται η μπάντα από την εταιρία που συνεργάζεται, πίστη και σεβασμός!

Βλέψεις για περιοδεία υπάρχουν; Τι θυμάσαι από την καλοκαιρινή σας εμφάνιση στην Αθήνα man;

It was insaaaaaane! Μπορεί να είχε αφάνταστα τρομερή ζέστη αλλά τόσο το club όσο οι promoters και το κοινό ήταν απερίγραπτοι! Πραγματικά απίστευτο show! Όσο για tour, αυτό ήδη υπάρχει στα πλάνα μας. Έχουμε προγραμματισμένες εμφανίσεις σε Βέλγιο, Γερμανία και περίχωρα, αργότερα υπάρχει headline περιοδεία στις ΗΠΑ και το καλοκαίρι αρκετά καλοκαιρινά festivals στην Ευρώπη. Ίσως να μας κάτσει να έρθουμε και πάλι Ελλάδα, man δεν χορταίνω να παίζω εκεί!

Προτελευταία ερώτηση man. Τι θα πρέπει να περιμένει να ακούσει το κοινό από τον νέο δίσκο των Hatebreed και τι οι Hatebreed από το κοινό τους;

Το κοινό θα περιμένει να ακούσει έναν πολύ καλό δίσκο και εμείς από την μεριά μας θέλουμε όσο τίποτα να αρέσει στον κόσμο που μας ακούει και μας στηρίζει.

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια για τους Hatebreed?

Θα περιοδεύσουμε εκτενέστερα για περίπου δυο χρόνια ώστε να προωθηθεί το “The Divinity Of Purpose” και μετά θα μπούμε και πάλι στο studio για τον διάδοχο του.

Chris, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για τον χρόνο σου. Και πάλι ότι καλύτερο πραγματικά για τον νέο σας δίσκο. Ένα μήνυμα για τους Έλληνες οπαδούς σας;

Πραγματικά τους ευχαριστώ από την καρδιά μου για την στήριξη τους. Ελπίζω να λατρέψουν το νέο μας δίσκο και θέλω όσο τίποτα να επιστρέψω εκεί.

Νίκος Σιγλίδης

www.hatebreed.com

http://www.facebook.com/hatebreed?fref=ts

Band members

Jamey Jasta– Φωνή

Chris Beattie – Μπάσο

Wayne Lozinak – Κιθάρα

Matt Byrne – Τύμπανα

Frank Novinec – Κιθάρα

Discography

Satisfaction Is the Death of Desire, 1997

Perseverance, 2002

The Rise Of Brutality, 2003

Supremacy, 2006

For The Lions, 2009

Hatebreed, 2009

The Divinity Of Purpose, 2013

Greekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X