Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/greekrebels/public_html/wp-content/mu-plugins/rebels-custom-slider.php on line 1536
Συνεντεύξεις

Kreator

Η χαρά μου τις τελευταίες μέρες δεν κρυβόταν. Θα συναντούσα έναν από τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες και θα του έπαιρνα και συνέντευξη; Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα. Κατηφόρισα λοιπόν προς το Principal Club στον Μύλο για να συναντήσω την ηγετική μορφή που ακούει στο όνομα Mille Petrozza. Ιδιαίτερα ευδιάθετος καθ’ όλη την συνομιλία, μας μίλησε για το νέο album, το επερχόμενο πολυσυζητημένο video clip και για άλλα ενδιαφέρουσα πράγματα. Απολαύστε τον…

Καλωσορίσατε, λοιπόν στην Ελλάδα ξανά. Είναι τιμή μας να σας έχουμε πάλι κοντά μας. Πώς ήταν η περιοδεία σας μέχρι τώρα; Πάνε όλα όπως το φανταστήκατε;

Ναι, έτσι είναι. Υπάρχει ένα πολύ ευχάριστο κλίμα μεταξύ των συγκροτημάτων που συμμετέχουν σε όλο αυτό και όλα τα μέλη τα πάμε καλά μεταξύ μας. Περνάμε πολύ όμορφα. Κάποιες φορές ΠΑΡΑ πολύ όμορφα.

Αυτό είναι πολύ ωραίο! Λοιπόν, στην περιοδεία αυτή προμοτάρετε τον καινούριο σας δίσκο, το “Phantom Antichrist”, ο οποίος κυκλοφόρησε 4 σχεδόν χρόνια μετά το “Hordes Of Chaos”. Γιατί χρειάστηκε τόσος χρόνος μέχρι να τον κυκλοφορήσετε;

Κάναμε συνεχώς περιοδείες για το “Hordes Of Chaos”, οπότε χρειαζόταν να μείνουμε έξω από όλα αυτό για κάποιο διάστημα, κοντά στον ένα χρόνο για να καταφέρουμε να γράψουμε καινούριο υλικό, με εξαίρεση κάποια φεστιβάλ στα οποία συμμετείχαμε. Διαφορετικά δε θα μπορούσαμε να γράψουμε το “Phantom”. Θα ήταν τεμπέλικα κομμάτια που δεν θα είχαν να δώσουν κάτι καινούριο.

Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στους δύο τελευταίους σας δίσκους;

Είναι αρκετές οι διαφορές! (γέλια)

Κάποιοι θα μπορούσαν να πουν πως αντικειμενικά οι δίσκοι αυτοί μοιάζουν αρκετά.

Κοίταξε, μερικές φορές οι άνθρωποι σκέφτονται υπερβολικά πολύ για την εξέλιξη μιας μπάντας. Εμείς προσπαθήσαμε να γράψουμε κομμάτια που δεν θα έμοιαζαν με άλλα δικά μας, ούτε με κομμάτια άλλης μπάντας, ούτε μα θυμίζουν γενικά κάτι. Και αυτός είναι γενικά ο τρόπος με τον οποίο γράφουμε τραγούδια. Δεν ενθουσιαζόμαστε ποτέ με τους εαυτούς μας.

Δεν πιστεύω πως το “Hordes Of Chaos” ωστόσο, είναι πιο εμπορικό από τo “Phantom Antichrist”.

Κάποιοι λένε το ένα, άλλοι λένε το άλλο. Εγώ προσωπικά πιστεύω πως ταυτόχρονα και με τα μελωδικά του αλλά και με τα πιο brutal, όλοι καταλαβαίνουν το συναίσθημα που βγάζουμε ως Kreator.

Τα “Violent Revolution”, “Enemy Of God” και “Hordes Of Chaos” είναι πάνω κάτω ίδια album. Βαδίζουν σε κοινή πορεία. Αυτή τη φορά θέλατε να κάνετε κάτι διαφορετικό; Πού διαφέρει το “Phantom Antichrist” από τους προηγούμενους δίσκους;

Δεν θέλω να βλέπω τους δίσκους ως όμοιους. Ξέρω πως εννοείς ότι μοιάζουν στον ήχο, το vibe, στο στυλ. Ωστόσο από την άλλη πλευρά, προσπαθήσαμε πραγματικά να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Προσπαθήσαμε να βρούμε μια θεματική στην οποία θα μπορούσαμε να «κολλήσουμε» μελωδίες.

Ο τίτλος του δίσκου συμβολίζει κάτι συγκεκριμένο;

Κάποια συγκεκριμένα γεγονότα μου έδωσαν την έμπνευση, αλλά προτιμώ να αφήνω το νόημά του στην φαντασία του καθενός. Σε κάποιους θα βγάλει μια λογική, σε άλλους όχι. Το καλύτερο είναι να διαβάσει κανείς τους στίχους για να καταλάβει τι εννοώ. Όπως είπα και πριν, εγώ εμπνεύστηκα από συγκεκριμένα πράγματα, ωστόσο ο καθένας με τη φαντασία τους ας τα ερμηνεύσει όπως θέλει.

Έχετε ένα κομμάτι με τον τίτλο “Civilization Collapse”. Τι σκεφτόσουν την ώρα που το γράφατε;

Το κομμάτι γράφτηκε με φόντο την γενική παγκόσμια κρίση αλλά αφορμή ήταν η κατάσταση στην Ελλάδα. Έτυχε να διαβάσω τότε ένα άρθρο σε μια εφημερίδα στη Γερμανία, η οποία αναφερόταν γενικά στην κρίση εδώ στην Ελλάδα και πως πλέον οι πολίτες έχουν σκυφτό το κεφάλι, όπως ακριβώς γίνεται τώρα και στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σκέφτηκα τι θα γινόταν εάν όλη η αυτή η κρίση κάλυπτε όλη την Ευρώπη και πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση θα την αντιμετώπιζε από τη στιγμή που δημιουργήθηκε για να βοηθάει σε τέτοιες καταστάσεις. Πραγματικά λυπήθηκα πολύ που τόσος κόσμος υπέφερε γι’ αυτό και έγραψα το κομμάτι. Είναι ειλικρινές.

Θα είναι μάλιστα και το επόμενό σας βίντεο.

Το περιμένουμε πώς και πως!

Εμείς το περιμένουμε!

Είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέραμε να το κανονίσουμε πριν έρθουμε στην Ελλάδα. Το περιμένω κάθε μέρα ολοένα και περισσότερο. Δουλεύουμε επίσης με έναν Έλληνα φωτογράφο. Είναι φοβερός. Ο Μάριος Λώλος. Είναι φοβερός τύπος και ήταν χτές το βράδυ (σ.σ. εννοεί στην Αθήνα) στη συναυλία μαζί μας. Έχουμε φοβερή συνεργασία.

Στο “Phantom Antichrist” αλλάξατε παραγωγό. Πλέον έχετε τον Jens Borgen. Πώς έγινε αυτό; Πώς ήταν η συνεργασία σας;

Ψάχναμε για έναν νέο παραγωγό για τον δίσκο. Θέλαμε κάποιον που να έχει αυτό το «κακό», old-school νεύρο. Κάποιον που θα μπορούσε να μας βάλει στη θέση μας και να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ως b-side κυκλοφορήσατε μια εκτέλεση του “The number Of The Beast”. Τι θα λέγατε σε όλους εκείνους που λένε πως τέτοια κομμάτια θρύλους σαν και αυτό, δεν το κάνουμε επανεκτέλεση;

Για μένα δεν ήταν και τόσο άσχημο. Δεν το σκεφτήκαμε και πολύ για να το κάνουμε, για να σου πω την αλήθεια. Ούτε μας ενδιέφερε τι θα πει ο κόσμος. Είχαμε μια πρόταση από ένα γερμανικό περιοδικό να το κάνουμε επανεκτέλεση για ένα tribute που είχαν οργανώσει για τους Iron Maiden. Έτσι λοιπόν το προετοιμάσαμε, ωστόσο δεν κυκλοφόρησε τότε, οπότε σκεφτόμασταν τι να το κάνουμε. Τελικώς είπαμε να το αξιοποιήσουμε έτσι Προσπαθήσαμε να τους τιμήσουμε με αυτόν τον τρόπο. Νομίζουμε ότι το κάναμε με τον τρόπο μας βάζοντας την δική μας πινελιά στην εκτέλεση. Διαφορετικά δεν θα ήταν μια επανεκτέλεση των Kreator. Και πιστεύω μάλιστα πως και οι Iron Μaiden δεν θα είχαν κάποιο θέμα με αυτό, δεν θα το θεωρούσαν αντιγραφή. Νομίζω πως το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό.

Στο “Phantom Antichrist” υπάρχουν περισσότερες μελωδίες συγκριτικά με τους προηγούμενους δίσκους και μάλιστα τα φωνητικά δεν είναι σε όλα τα σημεία τόσο brutal όσο τα είχαμε συνηθίσει. Αυτό έτσι σας βγήκε ή ήταν οργανωμένο;

Πρέπει να το δεις υπό αυτό το πρίσμα: σε έναν πίνακα ζωγραφικής δεν μπορείς να χρησιμοποιείς συνέχεια τα ίδια χρώματα. Έτσι ακριβώς το σκεφτήκαμε και στο “Phantom Antichrist”. Υπάρχουν ορισμένα σημεία που χρειαζόταν κάτι πιο ήρεμο.

Εμένα πάντως μου άρεσε.

Για μένα το να χρησιμοποιείς μόνο brutal δεν έχει κάποια ποικιλία. Είναι μόνο άγριο. Υπάρχουν από την άλλη κομμάτια που είναι έτσι γραμμένα ώστε να χρειάζονται και μια πιο ήρεμη φωνή. Δεν το κάναμε απλά για να το κάνουμε. Έτσι μας βγήκε. Οπότε και από αυτήν την άποψη είναι πάλι brutal, έτσι δεν είναι; (γέλια)

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ο κόσμος πώς το αποδέχτηκε το album;

Θα έλεγα πως κατά ένα 99% από τις κριτικές που έγιναν ήταν φοβερές και ξεπερνάει τις προσδοκίες μας ακριβώς γιατί κάναμε αυτό που θέλαμε. Φυσικά και μας ενδιαφέρει η γνώμη των οπαδών μας, αλλά εάν η κριτική τους είναι κακή δεν μας ενδιαφέρει καθόλου. Το καλύτερο είναι να γίνονται κριτικές από κόσμο που ακούνε χρόνια metal έτσι ώστε να γνωρίζουν τι γίνεται στον χώρο και να είναι πιο αντικειμενικοί στην κριτική τους. Δεν γίνεται να περιγράψεις έναν δίσκο εάν δεν ανήκεις στον χώρο του ούτε μπορείς να αποδόσεις τι μπορεί να προσφέρει ένας τέτοιος δίσκος. ΑΝ δεν ανήκουν σε όλο αυτό δεν μπορούν να καταλάβουν καν το πνεύμα της κάθε μπάντας. Το να μη σου αρέσει ένας δίσκος ή μια μπάντα επειδή δεν σου αρέσει το metal γενικά είναι άδικο. Από την άλλη όμως δεν μας ενδιαφέρει και τόσο. Μπορούμε χωρίς αυτούς.

Το εξώφυλλο του “Phantom Antichrist” απεικονίζει τους 4 καβαλάρηδες της Αποκάλυψης. Μόλις το είδατε είπατε ότι αυτό είναι το «εκλεκτό»;

Συζητούσα με έναν τύπο, τον Wes Benscotter για περίπου μισό χρόνο, ίσως και ολόκληρο, δε θυμάμαι, και μιλούσαμε για όλο εκείνο το old-school πνεύμα. Έτσι λοιπόν του έδωσα 2 κομμάτια και τον ενδεχόμενο τίτλο του δίσκου και κατέληξε σε αυτό που βλέπετε και σήμερα. Όταν το είδα, είχα μείνει έκπληκτος. Ήταν πραγματικά καλό. Δραματικό, πολύ δυνατό.

Βλέπουμε πως σε αυτήν την περιοδεία είναι μαζί σας οι Fueled By Fire. Στηρίζετε όντως τις underground μπάντες; Ακολουθείτε τη νέα γενιά;

Όλοι αυτοί οι τύποι είναι πολύ ενθουσιασμένοι με αυτό που κάνουν. Ξέρουν πάρα πολλά για την τότε εποχή και τις δόξες της, ίσως καλύτερα και από μένα τον ίδιο που τις έζησα! (γέλια) Χθες είχα μια συζήτηση με ένα από τα παιδιά και μιλούσαμε για underground μπάντες της Γερμανίας αλλά και από άλλες χώρες και κατάλαβα πόσο πολύ τους ενδιαφέρει όλο αυτό και πόσο ψάχνουν την underground σκηνή. Εάν το σκεφτείς είναι παιδιά γύρω στα 25, πολύ νέοι, πολύ μικρότεροι από εμάς και βλέπουν το μέλλον πολύ θετικά. Το να σκέφτονται για τις παλιές δόξες του old-school καιρού τους προσφέρει μια μαγεία και τους κάνει να βλέπουν τα χρόνια που έρχονται με άλλο μάτι. Το βλέπουν πιο μαγικά απ’ ότι το βλέπαμε εμείς που το ζούσαμε κιόλας! Οι εποχές δεν έχουν αλλάξει. Τα ίδια αισθήματα έχουμε και τώρα. Τότε η μόνη διαφορά είναι ότι δεν ήμασταν καθόλου οργανωμένοι όπως σήμερα. Όταν ξεκινούσαμε έπρεπε να στηριζόμαστε σε άτομα που ήταν είτε «φρέσκα» στο metal είτε είχαν ασχοληθεί μόνο με το rock. Δεν ξέραμε πραγματικά τι κάναμε τον πρώτο καιρό. Τώρα τουλάχιστον οι μπάντες προωθούνται από άτομα και που ξέρουν αλλά και που είναι και οι ίδιοι τους μεταλλάδες.

Για να έρθουμε και στα ελληνικά δεδομένα, πώς σας φαίνονται οι ελληνικές μπάντες, όπως οι Suicidal Angels;

Πάρα πολύ καλά παιδιά. Όποτε θελήσουν να βγούνε μαζί μας σε tour είναι ευπρόσδεκτοι .

Τις τελευταίες μέρες έχει ανακοινωθεί η συμμετοχή σας σε ένα φεστιβάλ στη Γερμανία, στο οποίο θα συμμετέχει το “Big 4” του Γερμανικού thrash metal…

Μιλάς προφανώς για το “Beastival”… Έτσι είναι. Το κάνουμε για τους οπαδούς μας. Είμαι χαρούμενος που δεν θα είναι παγκόσμια η περιοδεία με ότι αυτό συνεπάγεται. Όχι ότι δεν θέλω να συμμετέχω σε παγκόσμια περιοδεία απλά δεν είναι κάτι το εύκολο ούτε οργανώνεται από τη μια στιγμή στην άλλη. Είναι πού όμορφο να παίζεις μαζί με άλλες μπάντες σε μεγάλα φεστιβάλ και να ξέρεις ότι από κάτω θα έχεις κόσμο που έρχεται και από εκτός της Γερμανίας.

Έχετε έρθει στην Ελλάδα αρκετές φορές. Ποια ήταν εκείνη η φορά που σας έμεινε περισσότερο;

Κατ’ αρχάς χαιρόμαστε και μόνο που ερχόμαστε στην Ελλάδα. Από την άλλη, η φορά που δεν θα ξεχάσω είναι εκείνη που γυρίσαμε εδώ το “Betrayer”. Ήταν κάτι πολύ σημαντικό για την καριέρα μας, οπότε πιστεύω πραγματικά πως εκείνη η φορά ήταν η καλύτερη. Όχι πως δεν μας άρεσαν και οι υπόλοιπες, απλά εκείνη ήταν κάτι το τέλειο.

Τι περιμένετε σήμερα από το ελληνικό κοινό;

Σήμερα έχουμε ένα θέμα με τον χρόνο. Γενικά θα γίνει ένα καλό show με την υποστήριξη των τοπικών φορέων. Να περιμένετε μια πολύ καλή εμφάνιση που θα κρατήσει περίπου μιάμιση ώρα και θα περιλαμβάνει πολλά κλασικά αλλά και νέα κομμάτια.

Mille σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου. Εύχομαι ότι καλύτερο.

Εγώ σε ευχαριστώ και ελπίζω να σου αρέσει το show!

Ελπίδα Χοκμετίδου

http://kreator-terrorzone.de/

http://www.facebook.com/KreatorOfficial

http://twitter.com/officialkreator

http://www.youtube.com/Kreatorofficial

Band Members

Mille Petrozza: Φωνή, Κιθάρα

Sami Yli-Sirniö: Κιθάρα

Christian “Speesy” Giesler: Μπάσο

Jürgen “Ventor” Reil: Τύμπανα

Discography

Endless Pain 1985

Pleasure to Kill 1986

Terrible Certainty 1987

Extreme Aggression 1989

Coma of Souls 1990

Renewal 1992

Cause for Conflict 1995

Outcast 1997

Endorama 1999

Violent Revolution 2001

Enemy of God 2005

Hordes of Chaos 2009

Phantom Antichrist 2012

whale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X