Συνεντεύξεις

Moonscar

Οι Moonscar είναι ένα one-female-band που κινείται στον χώρο του συμφωνικού black metal με έδρα την Θεσσαλονίκη. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους με τίτλο “Blood Moon”. Η Μαρία λοιπόν μας μιλά γι’ αυτό.

Γεια σου Μαρία. Αρχικά, συγχαρητήρια για την κυκλοφορία του ντεμπούτου album των Moonscar, “Blood Moon”. Πώς νιώθεις τώρα που έχεις την δυνατότητα να ακούσεις τον δίσκο ολοκληρωμένο και με κάποια χρονική απόσταση από την δημιουργία του;

Καλησπέρα και από εμένα. Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ περήφανη για το αποτέλεσμα αυτού του δίσκου ακούγοντας το ακόμα και περίπου ένα χρόνο μετά.

Θα ήθελες να μας δώσεις ένα σύντομο ιστορικό της δημιουργίας των Moonscar;

Το project Moonscar δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2019 καθώς ξεκίνησα να γράφω ένα Symphonic Black Metal project το οποίο ήθελα να έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που μου αρέσουν από το είδος.

Πως ήρθες σε επαφή με τον Γιώργο Εμμανουήλ και πως ήταν η μεταξύ σας συνεργασία;

Η συνεργασία με τον Γιώργο Εμμανουήλ έγινε μέσω του Αντώνη Λιβάνιου, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την κυκλοφορία του “Blood Moon” σε φυσική μορφή καθώς έχει την εταιρεία Supreme Music Creations (SMC), η οποία ανέλαβε το promotion και την κυκλοφορία του δίσκου. Η συνεργασία έγινε για ένα re-master του δίσκου ώστε να μπορεί να σταθεί στη φυσική του μορφή για CD & βινύλιο.

Η black metal μουσική, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα υποϊδιώματα του σκληρού ήχου, διαθέτει αρκετά ατομικά projects  και μάλιστα πολλά από αυτά, όπως οι Bathory, έχουν υπάρξει ιδιαίτερα επιτυχημένα. Δημιουργώντας ένα τέτοιο η ίδια, υιοθετείς αυτή την άποψη κι αν ναι, γιατί πιστεύεις ότι συμβαίνει αυτό;

Είναι πολύ συχνή δημιουργία σόλο project στο Black Metal καθώς υπάρχουν πολλά υποείδη και καλλιτέχνες που θέλουν να εκφράσουν τον εαυτό τους σε προσωπικό επίπεδο. Η δική μου δημιουργία αφορούσε την προσωπική έκφραση στο συγκεκριμένο είδος μουσικής, σε αυτόν τον πολύ προσωπικό τόνο, τον οποίο δεν είναι εύκολο να εκφράσεις σε ένα full member σχήμα.

Υπάρχει κάποια αστεία ή ιδιαίτερη ανάμνηση από την διαδικασία των ηχογραφήσεων που θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας;

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει κάποια αστεία ανάμνηση από τη διαδικασία των ηχογραφήσεων.

Εκτός από τα φωνητικά, έχει αναλάβει όλα τα υπόλοιπα μουσικά όργανα του δίσκου;

Έχω αναλάβει όλα τα όργανα τα οποία είναι κιθάρα, μπάσο, προγραμματισμός τυμπάνων και φωνή.

Οι στίχοι είναι ένα από τα αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα του δίσκου. Πρόκειται για κάποιο concept; Ανεξάρτητα από αυτό, τι σε εμπνέει να γράφεις στίχους συνήθως;

Οι στίχοι στο δίσκο βγήκαν πολύ καλοί, κατά την ταπεινή μου άποψη. Το concept προέκυψε γράφοντας στίχους για το τελευταίο κομμάτι όπου εντελώς υποσυνείδητα -συνειδητοποίησα ότι από το πρώτο έως το τελευταίο κομμάτι περιγράφεται μια συναισθηματική διαδρομή με αρχή μέση και τέλος. Η έμπνευση για τους στίχους είναι συνήθως αρνητικά συναισθήματα όπου υπάρχει και η μεγαλύτερη ανάγκη έκφρασης τους μέσω της μουσικής. Στο συγκεκριμένο δίσκο οι στίχοι αφορούν το σύνολο συναισθημάτων που βιώνει ένα άτομο χάνοντας την ίδια του την ψυχή μέσα από τις επιλογές του .

Ποιοι είναι οι τραγουδιστές, ακραίου ήχου και μη, που σε επηρέασαν στον τρόπο που ερμηνεύεις;

Δεν είμαι σίγουρη ποιοι τραγουδιστές του ακραίου ήχου με έχουν επηρεάσει. Σίγουρα είναι ο Shagrath από τους Dimmu Borgir καθώς είναι και αγαπημένη μου μπάντα καθώς και ο Chris “Ashtrael” Bonner από τους Agathodaimon και o Ben Duerr από τους Shadow Of Intent  και άλλοι.

Μπορείς να μας πεις περισσότερα για το εξώφυλλο του δίσκου, το artwork και τον καλλιτέχνη που συνεργάστηκες;

Το εξώφυλλο του δίσκου είναι μία αληθινή φωτογραφία νεκροταφείου. Τη φωτογραφία την τράβηξε μία Νορβηγίδα φωτογράφος, η Kristine, η οποία ασχολείται με την dark photography. Η φωτογραφία επεξεργάστηκε ελάχιστα καθώς προστέθηκε σκίαση, ήταν από μόνη της όμως σκοτεινή. Είχα από την αρχή στο μυαλό μου πως ήθελα να ήταν το artwork και μετά από συνομιλία μου με τη φωτογράφο μου έστειλε αυτό που ακριβώς ήθελα να δω .Έτσι συμφωνήσαμε και προχωρήσαμε.

Αν μάντευα μια αγάπη για το πρώτο κύμα black metal και την oldschool αντίστοιχη σκηνή, θα έπεφτα μέσα; Τι μουσικές, metal και μη, σου αρέσει να ακούς;

Η αλήθεια είναι ότι το αγαπημένο μου Black Metal κύμα ήταν το δεύτερο. Οι περισσότερες μου επιρροές προέρχονται από αυτό. Το Black Metal του ‘90 με εκφράζει περισσότερο από τις υπόλοιπες δεκαετίες. Θεωρώ ότι ήταν μία περίοδος άνθησης του είδους και ξεδιπλώθηκε όλη του η ομορφιά με τη χρήση πλήκτρων και την προσθήκη κλασικής μουσικής. Τα ακούσματά μου περιστρέφονται κυρίως γύρω από το metal. Μου αρέσει το blackened deathcore και επιλεκτικά κάποια Death metal. Εκτός από metal ακούω Darkwave, Synthwave.

Ποιες είναι οι δυσκολίες που κατά την γνώμη σου αντιμετωπίζει ένας νέος μουσικός που ξεκινάει τώρα τα πρώτα του βήματα;

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας νέος μουσικός που ξεκινάει τώρα το ταξίδι του περιλαμβάνουν κυρίως το κόστος εξοπλισμού για τη δημιουργία της μουσικής σε μία αξιοπρεπή ποιότητα Επίσης, θεωρώ πως μία ακόμη δυσκολία είναι να δημιουργήσει κάτι ξεχωριστό ώστε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε άλλους Και να αντιμετωπίσει την ενδεχόμενη επίκριση από άλλους μουσικούς του χώρου.

Θα ήθελες να μας πεις κάποια πράγματα για την τοπική σκηνή της πόλης σου;

Η τοπική σκηνή της πόλης μου είναι πλούσια καθώς περιλαμβάνει διάφορα είδη metal και rock. Ολοένα και περισσότερα νέα παιδιά κάνουν το βήμα να δημιουργήσουν μουσική και να εκφραστούν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχει πολύ ποικιλία.

Σε ευχαριστούμε που αφιέρωσες χρόνο να απαντήσεις τις ερωτήσεις μας και σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα μελλοντικά σου βήματα. Κλείσε αυτή την συνέντευξη όπως εσύ θέλεις.

Εγώ ευχαριστώ για τη φιλοξενία και τις ερωτήσεις .Θα κλείσω λέγοντας πως η μουσική είναι η ψυχοθεραπεία μας. Να μην ξεχάσουμε ποτέ με ποιο σκοπό τη δημιουργούμε και να απολαμβάνουμε κάθε νότα και κάθε στίχο με όλη μας την ψυχή.

Συνέντευξη: Χρύσα Γιουρμετάκη

Facebook
Instagram
Bandcamp
Spotify

Band Members
Μαρία Brkc – Φωνητικά, Όλα τα όργανα

Discography
Blood Moon, 2021

RodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X