Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/greekrebels/public_html/wp-content/mu-plugins/rebels-custom-slider.php on line 1536
Συνεντεύξεις

Morgengrau

Δεν το συνηθίζω να έχω death metal κυκλοφορίες στην λίστα με τα αγαπημένα μου κάθε χρονιάς, αλλά το “ Extrinsic Pathway” των Morgengrau θα μπει φέτος σε αυτή με μεγάλη ευκολία! Τρομερή δουλειά που έσκασε έτσι ξαφνικά και θυμίζει πως γίνεται το παιχνίδι όταν μιλάμε για παλιομοδίτικο πραγματικό death metal… Έτσι λοιπόν, εμείς ρωτάμε και η ηγέτης, τραγουδίστρια και κιθαρίστρια της μπάντας Erika Swinnich Tandy από το Texas, όντας λαλίστατη και ειλικρινέστατη απαντάει!

Γεια χαρά από την Ελλάδα Erika! Είμαι ο Πάνος από το GreekRebels Webzine! Πολλά συγχαρητήρια για το καταπληκτικό ντεμπούτο σας “Extrinsic Pathway”!

Γεια σου Πάνο και GreekRebels! Χαίρομαι που μιλάμε μαζί. Ευχαριστώ πάρα πολύ που τσεκάρατε το album και μου δίνεται την ευκαιρία να μιλήσω για τους αναγνώστες σας. Είμαι χαρούμενη που μαθαίνει κόσμος για το “Extrinsic Pathway”.

Erika, το album σας είναι έτσι ακριβώς όπως γουστάρω το death metal! Τι ανταπόκριση έχετε μέχρι τώρα από οπαδούς και τύπο και πως πάνε οι πωλήσεις;

Σαν μουσικός, αυτά τα σχόλια είναι ότι ακριβώς θέλω να ακούω, σε ευχαριστώ! Αυτό που είναι φανταστικό είναι ότι λαμβάνουμε ανάλογη ανταπόκριση ως τώρα. Φαίνεται κάναμε διάνα. Ειδικά η αποδοχή του δίσκου από old-school death metal οπαδούς είναι απίστευτη. Σίγουρα υπάρχουν και μερικοί που δεν ενθουσιάστηκαν αλλά είναι οι λιγότεροι. Το να βγάλουμε ένα old school death metal album σαν πρώτη προσπάθεια με το να έχω αναλάβει εξολοκλήρου την σύνθεση ήταν μεγάλο στοίχημα, αλλά χαίρομαι που πήρα το ρίσκο. Οι Morgengrau τώρα αρχίζουν να γίνονται γνωστοί, φτιάχνουμε σιγά σιγά το όνομα και το momentum μας. Το CD πουλάει σταθερά και πιστεύω θα πάει καλύτερα μετά την εμφάνιση μας στο NYC στο τέλος Ιουνίου για το Martyrdoom II Festival. Ωραία πράγματα και δουλεύουμε σκληρά για τον διάδοχο τώρα.

Είστε πλήρως ικανοποιημένοι με το τελικό αποτέλεσμα; Θα αλλάζατε κάτι αν μπορούσατε;

Είμαι πολύ χαρούμενη με το album. Όποιος με ξέρει θα καταλάβει ότι είναι ασυνήθιστο για εμένα να το λέω αυτό. Είμαι hater του δημιουργικού μου αποτελέσματος. Για τα τελευταία 15 χρόνια της καριέρας μου, είχα την τάση να φτιάχνω πράγματα, όπως πίνακες και διάφορα άλλα μετά να τα πετάω λόγω μικρών λεπτομερειών ή λαθών που μισούσα. Έχω μάθει από την εμπειρία μου ότι αν αγνοήσω αυτές τις λεπτομέρειες επειδή είμαι στρεσαρισμένη ή βιάζομαι ή είμαι στην κατάσταση “Έχω δουλέψει για πολύ καιρό και δεν με ενδιαφέρει πια” πάντα το μετανιώνω. Πάντα! Δεν μπορώ να ακούσω παλιά δικά μου πράγματα εξαιτίας αυτών των λόγων. Στην λογική πλευρά του μυαλού μου ξέρω ότι δεν είναι τόσο άσχημα, αλλά το ένστικτο μου είναι πολύ δυνατό. Όταν καθίσαμε να ηχογραφήσουμε το album, το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να απολογηθώ στην μπάντα εκ των προτέρων γιατί ήξερα ότι θα ήταν μια σκληρή διαδικασία με εμένα να είμαι τελείως ψυχαναγκαστική και εντελώς παράλογη μερικές φορές. Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα να κάνω ήταν να επαναληφθεί η ιστορία. Πήραμε τον χρόνο μας με τις ηχογραφήσεις, σταματάγαμε όταν κουραζόμασταν, μείναμε ήρεμοι, συγκεντρωμένοι και τα βγάλαμε πέρα. Υπήρχαν αγχωτικές στιγμές αλλά κανείς δεν φώναξε, έφυγε ή άρχισε καυγά με άλλον, οπότε όλα πήγαν καλά. Κάθε καλλιτέχνης ακούει μικρά πράγματα που θα μπορούσε να αλλάξει, και το “Extrinsic Pathway” δεν αποτελεί εξαίρεση. Ένα λαθάκι στα φωνητικά εκεί, ένας ήχος χορδής αλλού, αλλά σε αυτό το album αυτά είναι πολύ αμελητέα.

Ποια είναι τα συνθετικά credits σε αυτό το album; Γράφετε μουσική και στίχους όλοι μαζί ή υπάρχουν συγκεκριμένοι ρόλοι;

Εδώ όλα τα τραγούδια είναι δικά μου. Λειτουργώ καλύτερα σε ένα συγκρότημα όταν είναι ο κύριος συνθέτης. Έχω καταλάβει και μάθει ότι αν είμαι δεύτερη, δεν είμαι ευχαριστημένη και συγχύζομαι με μέρη από τραγούδια, ειδικά στις μικρές λεπτομέρειες που έλεγα και πριν, και αυτό δεν έχει να κάνει με το ποιος συγκεκριμένα το έχει γράψει. Όταν αυτό συμβαίνει, γίνομαι δυσαρεστημένη και δεν εμπλέκομαι στην κατάσταση. Το νέο υλικό που ετοιμάζουμε έχει λίγο περισσότερη συνεργασία καθώς ωριμάζουμε σαν συνθετική μονάδα. Αυτή την στιγμή είναι μια άνετη διαδικασία για εμένα. Στιχουργικά, περιμένω ότι θα κρατήσω τον έλεγχο καθώς δεν είμαι πολύ ζεστή από παλιά να τραγουδάω στίχους άλλων. Το να τραγουδάς είναι τόσο φυσικό, το βρίσκω πολύ προσωπική ενέργεια, οπότε οι στίχοι πρέπει να είναι δικοί μου.

Διαβάζοντας την βιογραφία της μπάντας βλέπω ότι κάνετε συναυλίες 3 χρόνια τώρα, γιατί σας πήρε τόσο καιρό να βγάλατε το ντεμπούτο σας;

Έχουμε αρκετά φορτωμένο πρόγραμμα στις ζωές μας και εγώ είμαι από τους πλέον αργούς συνθέτες σε αυτή την πλευρά του πλανήτη. Μου παίρνει πολύ χρόνο. Πρέπει να είμαι στην σωστή διάθεση και κατάσταση μυαλού, κάτι που μερικές φορές οι ρυθμοί ζωής το εμποδίζουν. Δεν είμαι 20 χρονών με μια χαλαρή δουλειά και την ικανότητα να μένω αργά το βράδυ ξύπνια με την κιθάρα μου και να γράφω. Δουλεύω την ημέρα για εταιρικό management που μου τρώει πολύ πνευματική και δημιουργική ενέργεια. Κάτι το οποίο είναι σημαντικός παράγοντας στο να γυμνάζεσαι, να είσαι παντρεμένος, να τακτοποιείς το σπίτι και να είστε πάνω από 40 ετών. Έχω στην καλύτερη 2 ώρες κάθε βράδυ για θέματα του συγκροτήματος. Απόψε που απαντάω αυτή την συνέντευξη για εσάς, άρα έχω μόνο 30 λεπτά για κιθάρα μέχρι να κλείσουν τα μάτια μου και να ξαπλώσω. Η δημιουργική διαδικασία είναι αρκετά άβολη. Τα riffs δεν σκάνε στο μυαλό μου έτσι απλά. Πρέπει να καθίσω κάτω και να δουλέψω αρκετά σκληρά σε αυτό, και να βγάλω πράγματα από το μυαλό μου. Είναι αρκετά δύσκολο όσο είναι να προσπαθείς να βγάλεις έναν ασβό από το λαγούμι του. Μου είναι δύσκολο να περιορίσω τους περισπασμούς στο μυαλό μου, τις λίστες με πράγματα που πρέπει να κάνω, δουλειά, τραγούδια άλλων. Είμαι ευγνώμων που έχω υπομονετικά άτομα στην μπάντα. Το στιχουργικό μέρος είναι το χειρότερο, αλλά τουλάχιστον μπορώ να δουλέψω ακόμα και όταν ταξιδεύω για την δουλειά μου. Μερικά από τα καλύτερα πράγματα τα έχω γράψει στα 35.000 πόδια στον αέρα.

Ποιος είχε την αρχική ιδέα για την δημιουργία των Morgengrau;

Στην ουσία είναι η μπάντα που θα έπρεπε να ξεκινήσω το 1990 όταν ήμουν 18 ετών. Παρέκκλινα όμως για περίπου 20 χρόνια. Το 2009 αποφάσισα να σταματήσω να αναρωτιέμαι πως θα ήταν να έχω το συγκρότημα αυτό και το δημιούργησα. Οι Morgengrau είναι η επιστροφή μου στις ρίζες.

To album είναι τελείως 90’s death metal προσκύνημα! Μπορείς να μας πεις συγκεκριμένες μπάντες που έχουν επηρεάσει την μουσική σας;

Slayer, Pestilence, Asphyx, Immolation, Morbid Angel, Deicide… όλες οι μεγάλες κλασσικές. Η μουσική της νιότης μου. Όλα αυτά έχουν χαραχτεί στην ψυχή μου. Θα νομίζει ο καθένας ότι είναι εύκολο να γράψω τέτοια μουσική αφού είναι η αγαπημένη μου αλλά δεν είναι, καθώς είναι δύσκολο να βγάλεις riffs που να μην μοιάζουν με κάτι που δεν έχει παιχτεί. Έτσι σίγουρα αρκετά riffs πάνε στα σκουπίδια. Αυτό βέβαια μπορεί να χαρακτηριστεί και καλή σύνθεση.

Σκέψεις για video-clip υπάρχουν;

Το YouTube δίνει ώθηση σε μια νέα μπάντα! Σίγουρα. Τους τελευταίους μήνες γράφουμε νέα τραγούδια και ετοιμαζόμαστε για το ταξίδι μας στο NYC. Δεν υπήρχε χρόνος για να οργανώσουμε ένα video αλλά χθες είχα αρχίσει να προσεγγίζω σκηνοθέτες. Ίσως γράψουμε υλικό από το Martyrdoom και να το χρησιμοποιήσουμε. Πιθανότατα να καταλήξουμε σε αποτέλεσμα που να σκοτώνει ακόμα και αν δεν μπορέσουμε να έχουμε έναν επαγγελματία σκηνοθέτη. Τα υποψήφια τραγούδια για την επιλογή είναι τα “Antithetical” ή το “Polymorphic Communion”.

Erika, ποιο συγκρότημα με το οποίο έχετε παίξει μαζί και είσαι περήφανη; Και αν είχες την ικανότητα να διαλέξεις οποιαδήποτε μπάντα για να περιοδεύσεις μαζί, ποια θα ήταν αυτή;

Είμαι πολύ περήφανη που θα παίξουμε με σπουδαίες μπάντες σε αυτό το Martyrdoom Festival, όπως τους Morpheus Descends και τους Bestial Mockery που είναι σίγουρα highlights. Εκεί τριγύρω από το Texas έχουμε παίξει με μερικές σπουδαίες old school death metal μπάντες όπως τους Embalmed και τους Blaspherian. Υπάρχουν πολλά συγκροτήματα που θα ήθελα να παίξω μαζί, Belphegor, Immolation, Goatwhore, Melechesh σίγουρα είναι μερικά από αυτά. Είναι όλοι καλοί φίλοι, απίστευτα άτομα και θα είχαμε τρομερές περιπέτειες μαζί. Τρελές καταστάσεις με Belphegor, αστείες καταστάσεις με Immolation χαχα! Και σίγουρα “χοντρές” καταστάσεις αφού μας αρέσει πολύ το φαγητό!

Ποια είναι η άποψη σου για το death metal σήμερα; Εκτός από τις κλασσικές μπάντες, υπάρχουν νεότερα σχήματα που γουστάρεις;

Υπάρχουν μερικά πολύ καλά σχήματα εκεί έξω, όπως οι Cruciamentum, Grave Misama, Disma, Funebrarum, Crypts, Dead Congregation και Torture Killer. Μου αρέσουν πολύ αυτά που βγαίνουν από την Φιλανδία. Είναι ωραίο που πολλά από τα κλασσικά σχήματα συνεχίζουν ακόμα όπως οι Cannibal Corpse, Incantation και Immolation και συνεχίζουν να είναι τεράστια επιρροή σε νεότερες μπάντες, όπως ήταν και σε εμένα όταν ξεκινούσα και ήμουν στην ηλικία τους. Ένα από τα καλύτερα πράγματα του να ζεις στο Texas αυτή την στιγμή είναι ότι οι Imprecation ένα σπουδαίο σατανικό death metal συγκρότημα από τις αρχές των 90’s είναι ξανά ενεργό. Ο δίσκος τους είναι “Satanae Tenebris Infinita” είναι ισοπεδωτικός!

Τι είναι βρίσκεται στο playlist σου αυτές τις ημέρες; Καλλιτέχνες και δίσκους που έχεις να προτείνεις;

Από τότε που πέθανε ο Hanneman, έχω φορτώσει και ακούω ασταμάτητα Slayer. Ειδικά την τελευταία εβδομάδα, ακούω 100% Slayer εξολοκλήρου. Νιώθω λίγο ένοχη γιατί δεν νομίζω ότι είχα ακούσει αρκετά Slayer τα τελευταία 10 χρόνια. Πριν τις 2/5 άκουγα πολύ το “Kingdom of Conspiracy” των Immolation. Μου αρέσει να κάνω αυτό που λέω “band overdose” για ένα μήνα ή δυο και μετά να αλλάζω συγκρότημα. Εκτός από Immolation, άκουγα πολύ την τελευταία περίοδο Torture Killer, Demigod και Funebrarum. Κάπου μέσα σε αυτή την μίξη βρίσκονται πάντα και οι Celtic Frost.

Autumn Tears, heavy/power με τους Ignitor και τώρα παλιομοδίτικο death metal με τους Morgengrau. Τι άλλο να περιμένουμε από εσένα στο μέλλον;

Είμαι πλήρως ευχαριστημένη τώρα την death metal μπάντα. Το βρίσκω πολύ παραπάνω ικανοποιητικό από τις προηγούμενες δουλειές μου, ειδικά το μέρος των φωνητικών. Ενώ μου άρεσε το power metal των Ignitor, ήταν δύσκολο να το βγάλω αυτό live. Με τους Morgengrau μπορώ να το κάνω όλη το βράδυ. Αυτό το συγκρότημα έχει την καλύτερη σύνδεση με το κοινό και η ενέργεια από τα shows είναι φοβερή. Η συνεργασία μου με τα άλλα μέλη είναι εξαιρετική αφού είμαστε καλοί φίλοι και έχουμε τόνους από κοινά ενδιαφέροντα. Δεν αποκλείω να έχουμε και μερικά καθαρά φωνητικά αν παρουσιαστεί η ευκαιρία αλλά είμαι σίγουρη ότι θα μείνω στο death metal για το μέλλον. Είναι αυτό που έπρεπε να κάνω από την αρχή.

Τι έχει η συνέχεια λοιπόν για τους Morgengrau; Υπάρχουν σχέδια για μια μεγάλη περιοδεία; Επίσης σας έχουν προσεγγίσει για κάποιο live εδώ Ελλάδα;

Τόσοι πολλοί άνθρωποι μου το ρωτάνε αυτό και δυστυχώς κάθε φορά πρέπει να παραδέχομαι ότι μια εκτενής περιοδεία μάλλον δεν είναι δυνατή για εμάς. Δεν είμαι σε θέση να αφήσω την δουλειά μου. Ίσως αν ήμουν 20 να μπορούσα αλλά τώρα είμαι 41 και πρέπει να σκέφτομαι σοφότερα. Και οι υπόλοιποι την μπάντα έχουν τους λόγους τους επίσης. Βρίσκουμε τρόπους να κάνουμε μικρές περιοδείες και δεν είναι ενάντια στο να μπω σε ένα αεροπλάνο για μερικά shows στην Ευρώπη. Αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματα του να έχω μια δουλειά που πληρώνει καλά, μπορώ να υποστηρίξω την μπάντα οικονομικά και να μας βάλω στις αγορές που άλλες φορές δεν θα μπορούσαμε να μπούμε με ένα κανονικό μοντέλο μπάντας. Αν μπορούμε να παίξουμε στην Ελλάδα, τότε θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε πραγματικότητα!

Erika σε ευχαριστώ πραγματικά για τον χρόνο σου! Κλείσε όπως θέλεις στέλνοντας ένα μήνυμα στους Έλληνες οπαδούς!

Ευχαριστώ που διαβάζετε αυτή την συνέντευξη φίλοι μας στην Ελλάδα! Μπορείτε να μάθετε για εμάς και από τα websites μας. Επίσης μπορείτε να αγοράσετε και να κατεβάσετε την δουλειά μας από τα BandCamp, iTunes και CDBaby, απλά ψάξτε για Morgengrau. Ας ταΐσουμε τις old school φλόγες όσο περισσότερο μπορούμε με το πάθος μας για το metal! Ευχαριστώ για την στήριξη σας, Hail metal, hail death!

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

http://www.facebook.com/pages/Morgengrau/112541632142818

http://www.reverbnation.com/morgengrau 

http://morgengrau.bandcamp.com/

http://myspace.com/morgengrautheband

Band Members:

Erika Swinnich Tandy – Φωνή, Κιθάρες

Nick Norris – Κιθάρες

Jacob Holmes – Μπάσο

Reba Carls – Τύμπανα

Discography:

2013 – Extrinsic Pathway

haursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothRussian Circles 2022_728x90 - 728|90|Russian Circles 2022_728x90|||bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X