Συνεντεύξεις

Primal Fear

Οι Primal Fear είναι μια μπάντα που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Φέτος επέστρεψαν στην ενεργό δισκογραφία τους με έναν δίσκο… “αποκάλυψη”! Ο παλιός γνώριμος, Mat Sinner, αναλαμβάνει να μου μιλήσει για το νέο τους πόνημα λίγες μέρες πριν την επίσημη κυκλοφορία του αλλά και την τρέχουσα περιοδεία με τους Riot V

Γεια σου Mat , συγχαρητήρια για τον ολοκαίνουριο δίσκο σας, το “Apocalypse”. Πως νιώθεις τώρα μιας και έχουν μείνει μόνο δέκα μέρες μέχρι την επίσημη κυκλοφορία του;

Είμαστε όλοι πολύ ενθουσιασμένοι , μπορείς να το αντιληφθείς. Έχουμε  κάποιες εκδηλώσεις σχετικά με την κυκλοφορία του δίσκου, κοντά στο σπίτι μας και θα γνωρίσουμε το κοινό μας καθώς  και θα παίξουμε για πρώτη φορά ένα ακουστικό σετ , αφήνοντάς τους έτσι να ακούσουν τον νέο δίσκο και να έρθουμε σε επαφή μαζί τους. Για ακόμη μία φορά, μετά από έναν χρόνο σκληρής δουλειάς θα αντικρίσουμε το φως της μέρας. Πραγματικά τέλειο (γέλια).

Ποία είναι η ανταπόκριση που εισπράττετε από το κοινό σας μέχρι στιγμής;

Απίστευτη! Μόλις λάβαμε 7/7 από το κολοσσό των γερμανικών metal περιοδικών που κυκλοφορούν,  το Metal Hammer, με μία ανεπανάληπτη κριτική που ποτέ δεν είχαμε δεχθεί πριν. Συνολικά η ανταπόκριση για το “Apocalypse” είναι πολλή θετική.

Έχουν περάσει δύο χρόνια από την κυκλοφορία του προηγούμενου δίσκου σας “Rulebreaker”. Τι συνέβη στο μεταξύ με τους PrimalFear;

Περιοδεία, περιοδεία, περιοδεία. Σκέψου πως έχουμε παίξει κοντά στα 200 shows για το Rulebreaker σε περίπου 32 χώρες στο κόσμο πράγμα που αποτελεί ρεκόρ για μας. Η μπάντα εξελίχτηκε σε μία ισχυρή μονάδα σε αυτό το διάστημα, ή ακόμη καλύτερα σε μία αδελφότητα. Όλοι για ένας και ένας για όλους. Έχουμε πραγματοποιήσει τις καλύτερες συναυλίες που είχαμε στη καριέρα μας , πάντα βέβαια συγκεντρώνοντας ιδέες για τον καινούριο δίσκο. Είχαμε 25 ιδέες, riffs και ολοκληρωμένες μελωδίες, κρατήσαμε τα 20 κομμάτια, δουλέψαμε τις λεπτομέρειες και αποφασίσαμε να ηχογραφήσουμε τελικά 14 κομμάτια , ξεκινώντας με την ηχογράφηση των drums στη Δανία. Οι κιθάρες ηχογραφήθηκαν στη Σουηδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Τα φωνητικά ηχογραφήθηκαν στην Γερμανία και τελικά επιστρέψαμε πίσω στη Δανία για το τελικό αποτέλεσμα.

Πραγματικά , κάτι το οποίο σχετίζεται με τη δική σου γνώμη , ποίες είναι οι μεγαλύτερες διαφορές ανάμεσα στο “Apocalypse” και το “Rulebreaker” ;

Το Rulebreakerήταν ο πιο πετυχημένος μας δίσκος παγκοσμίως και το κοινό μας , μας έκανε αυτό που είμαστε. Γιατί πρέπει να αλλάξουμε πολλά σχετικά με τη μουσική; Προσπαθήσαμε να είμαστε λίγο καλύτεροι, δίνοντας βάση όλο και περισσότερο στις λεπτομέρειες και στις ετοιμασίες. Απλώς να προβάλουμε πιο εκλεπτυσμένα riffs , μελωδίες και grooves και η δουλειά μου ήταν να μεταφέρω την ενέργεια της μπάντας επί σκηνής στο στούντιο ηχογράφησης.

Στ’ αλήθεια , τι σε οδήγησε να ονομάσεις τον δίσκο “Apocalypse”; Υπάρχει κάποια ιδιαίτερη σημασία πίσω από τον τίτλο;

Ασφαλώς. Πρόκειται για την τρέχουσα κατάσταση του πλανήτη μας. Δεν είναι στιγμή να γράψω 11 τραγούδια αγάπης. Ακόμη και κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων , τα νέα στην τηλεόραση δεν ήταν τόσο ελπιδοφόρα πως οτιδήποτε θα αλλάξει εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος. Ζούμε σε έναν υπέροχο πλανήτη με πολλά από τα πιο όμορφα μέρη. Δεν είμαι σίγουρος , εάν η σκληρή γλώσσα των ψεύτικων πολιτικών μας , των απειλών , της τρομοκρατίας, της ηλιθιότητας έναντι των αποδεδειγμένων γεγονότων κλπ, θα μας κάνει περισσότερο υπερήφανους ή ευτυχισμένους και βεβαίως όχι την επόμενη γενιά. Μπορούμε να γράψουμε στίχους και θα μπορούσαν να δημοσιευτούν με τα τραγούδια μας . Έχουμε μία πολλή μικρή ευθύνη και θα σας πούμε την άποψη μας και τις ιστορίες μας.  Σε κάποιους θα τους αρέσει ενώ σε κάποιους άλλους όχι.

Για μένα ο τίτλος είναι απόλυτα επιτυχημένος γιατί ακούγοντας τον δίσκο είναι σαν μία αποκάλυψη μίας νέας ταυτότητας της μπάντας, μιας εξέλιξης της μπάντας. Συμφωνείς;

Λοιπόν, εργάζομαι εδώ και δυο χρόνια πολύ σκληρά για αυτόν τον δίσκο όπως και όλα τα μέλη της μπάντας μου. Αν θα λάβουμε μία τέτοια φιλοφρόνηση πώς μπορώ να πω ΟΧΙ (γέλια). Κάθε άλμπουμ είναι μία διαδικασία μάθησης για όλους τους μουσικούς και επιπλέον νομίζω ότι η περιοδεία και η έμπνευση έδωσαν λίγο περισσότερο μία ώθηση και μία δύναμη .Δεν θα μπορούσα να πω μία ολοκαίνουρια μουσική ταυτότητα – είναι απλώς μία τρέχουσα κατάσταση της μπάντας από το καλοκαίρι του 2018 και εάν στο κοινό μας αρέσει ο ήχος του άλμπουμ “Apocalypse” , έχουμε καταφέρει να πετύχουμε.

Εκτός από εσένα τον ίδιο, ποίος άλλος συνέβαλε με τη σειρά του στη συγγραφή των στίχων και στη σύνθεση της μουσικής;

Οι βασικές μουσικές ιδέες μας έχουν γραφτεί από εμένα και τον Magnus , o Ralf βρέθηκε και αυτός στο προσκήνιο και κατέθεσε τις ιδέες του και έτσι έχω μοιραστεί στην συγγραφή στίχων με τον Ralf 70/30. O Tom και εγώ γράψαμε μαζί το The Ritual, ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στον δίσκο μας το οποίο συνδυάζει σαφώς τον νέο ήχο των Primal Fear με τις ρίζες της μπάντας. Ο Alex έγραψε ένα κομμάτι από το άλμπουμ. Και οι τρεις κιθαρίστες έχουν πολλά σημεία στον δίσκο, τα οποία εκτελούνται άψογα. Είμαι πολύ υπερήφανος για όλες τις εκτελέσεις των κομματιών. Ο Ralf παραδίδει μιας παγκοσμίου κλάσης φωνητική απόδοση. Ίσως το καλύτερο του άλμπουμ…

Έχετε επίσης γυρίσει ένα videoclip , καθώς έχει δημοσιευτεί και ένα lyric video για το “Apocalypse”. Πες μας μερικά πράγματα για αυτό.

Έχουμε επιλέξει το Hounds Οf Justice να δημοσιευτεί πρώτα με τη μορφή ενός lyric video και έπειτα έχουμε προβεί στην παραγωγή ενός πραγματικού video clip της μπάντας για το King Οf Madness, το οποίο θα κυκλοφορήσει αυτή τη βδομάδα μαζί με το single “The Ritual. Είμαστε αρκετά χαρούμενοι για το χρονοδιάγραμμα και τη στρατηγική μας. Η ομάδα για τη δημιουργία  του video clip έκανε φανταστική δουλειά. Κατά τη γνώμη μου, το King Οf Madness έχει μία υπέροχη εμφάνιση σε συνδυασμό με την τοποθεσία. Και τέλος , υπάρχουν πολλά και διαφορετικά κομμάτια για να κάνουν την κυκλοφορία του δίσκου ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.

Ποίος είχε την ιδέα να επιλέξει αυτά τα συγκεκριμένα κομμάτια για κάθε ρόλο; Σχεδιάζετε να γυρίσετε κάποιο άλλο video clip;

Είναι πάντα απόφαση των μελών της μπάντας.

Όπως το “Delivering The Black” & το “Rulebreaker”, έτσι  και το “Apocalypse” είναι το τρίτο άλμπουμ στη σειρά που συνεργάζεστε με τον Jacob Hansen. Θεωρείς τον εαυτό σου Matt μαζί με τον Jacob μια επιτυχημένη ομάδα;

Ο Jacob είναι απίστευτος , όσον αφορά στη μίξη της μουσικής μας.  Καταλαβαίνει τη μουσική μας , καθώς και τη μπάντα. Γνωρίζει  τι θέλουμε να κάνουμε και πώς να το ταιριάξουμε.  Ακόμη κάνουμε πολλή εποικοδομητικές συζητήσεις και  η συνεργασία μαζί του είναι η πιο ειρηνική και η πιο δημιουργική , αλλά και το αποτέλεσμα είναι πάντα αυτό που θέλουμε να παρουσιάσουμε στους οπαδούς μας.

Μιλώντας για το εξώφυλλο, ποιος ήταν υπεύθυνος αυτή τη φορά;

Ο Stan W. Decker όπως και στις τελευταίες δύο κυκλοφορίες. Είχα την ιδέα για τον φλογερό αετό και ο Stan πρόσθεσε ακόμη κάποια στοιχεία από το “Apocalypse” και πολλά όμορφα χρώματα. Ανυπομονώ για την στιγμή που θα έχω στα χέρια μου την έκδοση του σε βινύλιο , για να το δω σε μεγάλο μέγεθος.

Ποία είναι τα σχέδια σας όσον αφορά τη περιοδεία σας σχετικά με την προώθηση του νέου σας δίσκου επί σκηνής;

Παίξαμε σε μερικά open air festivals τον Αύγουστο, μετά θα ξεκινήσουμε την ευρωπαϊκή περιοδεία μας στις 28 Σεπτέμβρη12 χώρες και 25 συναυλίες. Ακόμη αυτή τη φορά θα κάνουμε περιοδεία στην Ιαπωνία και στην Αυστραλία μαζί με τη μπάντα μου, τους Sinner, και τέλος θα επιστρέψουμε στη Γερμανία τα Χριστούγεννα για ένα τεράστιο festival στο τέλος του έτους. Έπειτα, θα συνεχίσουμε να περιοδεύουμε το 2019 για την υποστήριξη του “Apocalypse”. Στις ΗΠΑ, τον Καναδά, στην Νότια Αμερική και την Αργεντινή. Θα σκεφτούμε πολλά να κάνουμε προτού ηχογραφήσουμε τον επόμενο δίσκο μας.

Ποίες είναι οι πιθανότητες ώστε να έρθουν οι Primal Fear με αυτό το άλμπουμ στην Ελλάδα; Έχουν περάσει ήδη 17 χρόνια από εκείνη τη βραδιά στο Woodstock club…

Δεν ξέρω γιατί μας έχει πάρει τόσο πολύ καιρό για να επιστρέψουμε στην Ελλάδα. Αν μπορούμε να παίξουμε στο Περού, τη Χιλή ή την Αυστραλία, γιατί να μην  μπορούμε να παίξουμε ξανά στην Ελλάδα; Λοιπόν, ελπίζω ότι μερικοί promoters στην Ελλάδα διαβάζοντας  τη συνέντευξή μας, θα επικοινωνήσουν με εμάς και θα συζητήσουμε για μερικές συναυλίες, για το υπέροχο κοινό στην όμορφη χώρα σας.

Τι αναμνήσεις έχετε αποκομίσει από αυτό το show;

Άγριο και δυνατό κοινό , ήταν μεγάλη ευχαρίστηση. Θα το έκανα ξανά, παρεμπίπτοντος όλη η μπάντα θα ήταν πολλή χαρούμενη εάν μπορούσαμε να ξανά έρθουμε στην Ελλάδα.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την συνέντευξη Mat. Σας εύχομαι τα καλύτερα για τον νέο σας δίσκο. Κλείσε την συνέντευξη στέλνοντας ένα μήνυμα στους Έλληνες fans σας.

Παιδιά εύχομαι να απολαύσετε το “Apocalypse” τόσο πολύ, όσο και εμείς οι ίδιοι και πραγματικά εύχομαι να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην χώρα σας και να παίξουμε μερικά shows στη διάρκεια του επόμενου έτους!

Νίκος Σιγλίδης
Μετάφραση: Ιωάννα Γαλάνη

http://www.primalfear.de
https://www.facebook.com/PrimalFearOfficial
https://www.instagram.com/primalfearofficial/
https://open.spotify.com/artist/1yfiDL3YUEJlQCgb5Pun6g
https://twitter.com/Matsinner1

Band Members
Ralf Scheepers – Φωνητικά
Mat Sinner – Μπάσο, Φωνητικά
Alex Beyrodt – Κιθάρες
Magnus Karlsson – Κιθάρες
Tom Naumann – Κιθάρες
Franceso Jovino – Τύμπανα

Discography
Primal Fear, 1998
Jaws Of Death, 1999
Nuclear Fire, 2001
Black Sun, 2002
Devil’s Ground, 2004
Seven Seals, 2005
New Religion, 2007
16.6 (Before The Devil Knows You’re Dead), 2009
Unbreakable, 2012
Delivering The Black, 2014
Rulebreaker, 2016
Apocalypse, 2018

haursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothRussian Circles 2022_728x90 - 728|90|Russian Circles 2022_728x90|||bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothPsychotic Waltz 2023 – 728×90 - 728|90|Psychotic Waltz 2023 – 728×90|||both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X