Συνεντεύξεις

Resurgency

Λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους full length δίσκου και τρίτης γενικότερα, δισκογραφικής τους δουλειάς “False Enlightenment”, οι Resurgency, δίνουν το δυναμικό παρών στα Αθηναϊκά death metal δρώμενα και όχι μόνο. Εjoy…The brutal way!

Γεια σου Τόλη, όλα καλά?

 

Γεια χαρά!

Είσαι ο μπασίστας των Resurgency, λοιπόν. Πες μας πως ξεκίνησε η όλη φάση.

Η φάση ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2009. Μαζευτήκαμε φίλοι από τον χώρο με παρόμοιες επιρροές στην μουσική και την ίδια τάση να παίξουμε old school death metal, και δημιουργήσαμε τους Resurgency.

Μίλησε μας λίγο για τα παιδιά που παίζουν στη μπάντα. Απ’ ό, τι ξέρω, είναι όλοι «βετεράνοι» στο είδος, εφόσον έχουν συμμετάσχει και σε άλλες παλιότερες μπάντες στο χώρο.

Η μπάντα ξεκίνησε σαν project αρχικά, μιας που τότε εγώ όπως και οι άλλοι παίζαμε και σε άλλες μπάντες, αλλά στην πορεία οι Resurgency έγιναν κύρια μπάντα. Εγώ ο Γιώργος και ο Βαγγέλης είμαστε και στους Necrovorous μαζί με τον Κώστα από Embrace of Thorns. Τώρα στο παρελθόν όλοι υπήρξαμε σε άλλα acts για όσους γνωρίζουν.

Τι κυκλοφορίες έχετε και πόσο δύσκολη ήταν η προσπάθεια που κάνατε για να πετύχετε δισκογραφικά, οτιδήποτε έχετε κάνει έως τώρα?

Ζούμε στην Ελλάδα και εδώ το να είσαι στην metal scene, ειδικά στο χώρο του extreme metal, θέλει πολύ τρέξιμο και τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει και κανένα αντίκρισμα. Για αυτό τότε όταν αρχίσαμε, αρχίσαμε για να βγάλουμε την αλήθεια μας και την μανία μας για death metal, σε προσωπικό επίπεδο οποιοδήποτε και να ήταν το αποτέλεσμα από την στιγμή που κάνουμε αυτό που νιώθουμε χωρίς να περιμένουμε κάτι μικρό, ή μεγάλο και έτσι συνεχίζουμε! Δισκογραφικά, έχουμε ένα demo / ep το οποίο κυκλοφορήσαμε εμείς το 2010 που ονομάζεται “Dark Revival”. Η πρόταση δεν άργησε να έρθει και η Hellthrasher Productions ενδιαφέρθηκε για το υλικό μας με μια split / cd κυκλοφορία με τους Σουηδούς Desolator, στο οποίο παρουσιάζονται πάλι τα demo κομμάτια μας. Φέτος και βασικά ακριβώς πριν δυο εβδομάδες στης δεκαπέντε Ιουνίου έγινε η κυκλοφορία του πρώτου full length άλμπουμ μας “False Enlightenment” από την Hellthrasher Productions σε cd και digipack έκδοση και τον Σεπτέμβριο / Οκτώβριο θα κυκλοφορήσει και σε LP σε συνεργασία Hellthrasher Productions και Nuclear Winter Recs!

Πες μας για τις επιρροές της μπάντας και σε τι ποσοστό από αυτές ακούμε στα κομμάτια σας.

Οι επιρροές της μπάντας είναι πολλές. Ειδικά όμως κυμαίνονται στον χώρο του death metal. Από το Αμερικάνικο έως το Ευρωπαϊκό και όλο εκείνο το ρεύμα του 1990-1996. Από Brutality, Gorguts λοιπόν, μέχρι Morgoth, Entombed, Demilich και πάει λέγοντας! Τώρα το τι ακούγεται και τι όχι είναι τελείως αντικειμενικό πιστεύω και αφήνω να το κρίνει ο καθένας όπως αυτό ακούγεται στα αυτιά του.

Ποιες είναι οι δικές σου επιρροές?

Οι δικές μου επιρροές ποικίλλουν, όπως και σε όλους μέσα στην μπάντα. Απλά θα μείνω σε ότι είπα πριν για τις επιρροές της μπάντας, μιλώντας κυρίως από συνθετικής πλευράς.

Στίχους στη μπάντα ποιος γράφει και τι πραγματεύονται?

Στίχους στην μπάντα γράφω εγώ και ο τραγουδιστής μας ο Γιάννης. Το concept των Resurgency μουσικά αλλά και στιχουργικά είναι απλά ο «καθρεπτισμός» του χάους και του σκότους, μέσα στην πραγματικότητα μας…Και σε μεγάλο μέρος του αντί-σύμπαντος, πάλι από την χαοτική μεριά του…

Υπάρχουν κάποιες πολύ αγαπημένες σου, Ελληνικές death metal μπάντες, ή κάποιες που δεν θα άκουγες ποτέ?

Υπάρχουν και τα δυο. Απλά δεν θέλω να αδικήσω κάποιους και ούτε να αναφερθώ πάνω σε αυτό.

Πιστεύεις ότι οι Ελληνικές μπάντες στηρίζουν συναυλιακά, η μία την άλλη? Εσείς πάτε σε live, συναδέλφων σας?

Ναι στην death metal σκηνή υπάρχει αλληλοϋποστήριξη και είναι πολύ σημαντικό αυτό! Ναι φυσικά και πηγαίνουμε !

Τελευταία βλέπουμε στα live, όλο και λιγότερο κόσμο. Πέρα από την οικονομική κρίση, τι άλλο πιστεύεις ότι φταίει?

Πιστεύω πως φταίει ότι ξαφνικά έγινε χαμός από συναυλίες, εκεί που παρακαλάγαμε να σκάσει μύτη κάνα σωστό συγκρότημα! E, τώρα αυτό σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση έχει ως αποτέλεσμα ο κόσμος να μην έχει φράγκα να δώσει να δει τρεις μπάντες μέσα σε ένα μήνα. Λογικό.

Εσύ πας σε συναυλίες γενικότερα?

Ναι φυσικά πηγαίνω όταν με ενδιαφέρει κάτι πολύ.

Νομίζεις ότι διαφέρει το στυλ που θέλετε να προωθήσετε σα μπάντα / μουσικοί, σε σχέση με αυτά που ακούει ο μέσος death metal ακροατής? Ποια είναι η άποψη σου για το Ελληνικό ακροατήριο?

Κοίτα δεν ξέρω αν διαφέρει η όχι. Όπως σου είπα εμείς παίζουμε γιατί νιώθουμε και θα σταματήσουμε όταν σταματήσουμε να νιώθουμε. Σίγουρα όμως το στυλ που παίζουμε δεν ακολουθεί την μόδα…Από εκεί και πέρα ο καθένας έχει δική του άποψη και αντίληψη των πραγμάτων.

Έχετε συμμετάσχει σε πολλά lives, σε Αθήνα κι εκτός. Που νομίζεις ότι είναι «καλύτερα» και ποιες οι διάφορες στο feedback που δέχεστε από το εκάστοτε κοινό?

Μέχρι στιγμής ότι live παίξαμε το ευχαριστηθήκαμε πολύ, μιας και παίξαμε με μπάντες που τα σπάνε κι εκτός αυτού είναι και όλοι τους φιλαράκια! Τα live είχανε κόσμο ικανοποιητικό και το feedback ήταν πολύ καλό!

Μελλοντικά σχέδια για ζωντανές εμφανίσεις?

Μελλοντικά σχέδια υπάρχουν, αλλά ακόμα δεν είναι κάτι σίγουρο ώστε να αναφερθώ. Πάντως αν τα λόγια γίνουν πράξεις, από Σεπτέμβριο θα γίνουν καλά σκηνικά!!!

Πως βλέπεις το metal / Ελληνικό αγοραστικό κοινό? Αγοράζουν δίσκους / cd, ή όλα γίνονται μέσω downloading και πόσο άσχημο είναι αυτό για μια νέα μπάντα?

Το downloading κυριαρχεί φυσικά από την στιγμή που δεν παίζει φράγκο στην τσέπη! Όσοι όμως παίρνανε, παίρνουν και θα παίρνουν για πάντα, για τους λόγους τους οποίους ξέρουν αυτοί. Είναι όπως μάθεις και όπως μεγάλωσες πιστεύω… Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου.

Πες κάτι στους fans των Resurgency και κλείσε, όπως θες εσύ!

Ευχαριστούμε όλους όσους μας supportάρουν και ακούν την μουσική μας! Άγγελε σε ευχαριστώ για το interview!

Κι εγώ ευχαριστώ για την κουβεντούλα και τα info, mate! Συνεχίστε τη καλή δουλειά.

Άγγελος Kilmistered

http://www.facebook.com/pages/Resurgency/150010435055711

http://www.myspace.com/resurgency

Μέλη:

John P. – Φωνητικά

Tolis B. – Μπάσο

George K. – Κιθάρα

Vaggelis F. – Τύμπανα

Δισκογραφία:

2011: Resurgency / Desolator (split)

2012: False Enlightenment

RodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X