Συνεντεύξεις

Temtris

Τρία χρόνια μετά από την τελευταία τους δισκογραφική δουλειά, οι Temtris μόλις κυκλοφόρησαν την έκτη πλήρους διάρκειας δισκογραφική τους δουλειά, με τίτλο “Ritual Warfare”. Η ομάδα του GreekRebels, πριν από εσάς για εσάς, μίλησε με την Genevieve Rodda προκειμένου να δούμε τι έχει να μας πει σχετικά με αυτό.

Καταρχάς, θα επιθυμούσα να σας συγχαρώ για τον πολύ καλό νέο σας δίσκο. Ποια είναι η πρώτη ανατροφοδότηση που έχετε λάβει όσον αφορά τις πωλήσεις και τις κριτικές;

Καλησπέρα Μίνω, σε ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιέρωσες προκειμένου να μου μιλήσεις. Το άλμπουμ έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές παγκοσμίως. Όταν κυκλοφόρησε εδώ στην Αυστραλία πωλήθηκαν πολλά αντίτυπα τόσο από τις προπωλήσεις όσο και από τις έως τώρα περιοδείες μας. Ωστόσο, δεν είμαι σίγουρη για τις πωλήσεις του από την Wormholedeath Records.

Για τι μιλάει ο νέος δίσκος και ποιος είναι υπεύθυνος για τους στίχους;

Πολλά από τα τραγούδια είναι γραμμένα για τον χρόνο και για τον τρόπο με τον οποίο αυτός επηρεάζει τη ζωή μας. Μεγάλο μέρος των στίχων επιμελούνται από εμένα, αλλά ο Anthony Fox συχνά βοηθάει με τις ιδέες του. Σε αυτό το άλμπουμ έγραψε τους στίχους για το Ritual Warfare και για το Seven Sins Of All.

Στο εξώφυλλο του άλμπουμ βλέπουμε πολλές αναφορές στους Αζτέκους. Σε ποιον ήρθε η ιδέα; Συνδέεται άμεσα το εξώφυλλο με τους στίχους του δίσκου;

Ο Ναός και το Ημερολόγιο των Αζτέκων ταιριάζουν με τους στίχους για τον χρόνο και τον τίτλο “Ritual Warfare”. Οι Αζτέκοι ήταν γνωστοί για τα τελετουργικά τους και αυτό είναι που μας οδήγησε στην ιδέα του εξωφύλλου.

Το “Ritual Warfare” σηματοδοτεί το έκτο ολοκληρωμένο άλμπουμ σας, από το 2000. Θα λέγατε ότι η μουσική σας έχει εξελιχθεί όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και από το “Rapture” του 2018;

Ναι, σίγουρα έχει. Και σε αυτό το άλμπουμ συνεισέφεραν όλα τα μέλη στα τραγούδια. Κάτι το οποίο δεν συνέβαινε στις προηγούμενες κυκλοφορίες μας. Όλα συνδέονται τόσο εύκολα με τα τραγούδια. Είμαστε ιδιαιτέρως ευχαριστημένοι με το πώς κύλησε το άλμπουμ από την αρχή έως και το τέλος του.

Από το “Rapture” προσθέσατε δύο νέα μέλη στη μπάντα, τον Nicholas Bolin στα τύμπανα και τον Nadi Noroozian στη κιθάρα. Έχετε μια ωραία και γόνιμη συνεργασία μαζί τους; Έφεραν φρέσκες ιδέες που ενσωματώθηκαν στο νέο άλμπουμ;

Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε τον Nicholas και τον Nadi στους Temtris. Και οι δύο έφεραν καταπληκτικές ιδέες στο τραπέζι. Το Tempus Aeturnum ήταν ένα τραγούδι για το οποίο ο Nicholas έγραψε τη μουσική μαζί με τον Anthony Fox. Εγώ έγραψα τους στίχους για αυτό. Ο Nadi έγραψε το τραγούδι Always United και συνεργάστηκε με τον Anthony Fox σε πολλές επιπλέον δουλειές όσον αφορά τις κιθάρες στο άλμπουμ. Πρόκεινται πραγματικά για μια εξαιρετική ομάδα.

Όταν είναι ώρα να γράψετε νέα μουσική, ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείτε συνήθως; Είναι μια συλλογική διαδικασία;

Ο καθένας φέρνει τις δικές του ιδέες στο τραπέζι. Ο Anthony Fox έχει συχνά ιδέες για τα riffs ή ολοκληρωμένες ιδέες για τραγούδια. Μερικές φορές θα έχω μια ιδέα όσον αφορά τα φωνητικά την οποία θα καταθέσω με στίχους και θα την παρουσιάσω στη μπάντα και θα την χτίσουν από εκεί.

Πόσο δύσκολο είναι για μια μπάντα από την Αυστραλία να είναι διάσημη στο εξωτερικό; Φαντάζομαι ότι πρέπει να είναι δύσκολο και ακριβό να ξεκινήσει μια περιοδεία έξω από τα σύνορα της Αυστραλίας.

Σίγουρα δεν ήταν εύκολο να εξαπλώσουμε την αγορά μας στο εξωτερικό. Το να κάνεις περιοδεία έξω από την Αυστραλία είναι πολύ ακριβό και με τα πιο πρόσφατα κλεισίματα των συνόρων είναι ακόμα πιο δύσκολο. Ήμασταν πολύ πρόθυμοι να παίξουμε στην Ιαπωνία φέτος για να προωθήσουμε την Ιαπωνική έκδοση του “Ritual Warfare” που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο, αλλά τώρα αυτό δεν μπορεί να συμβεί λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών λόγω του COVID – 19.

Πέρυσι υπογράψατε με την ιταλική εταιρεία Wormholedeath Records. Θα πρέπει να είναι μεγάλη επιτυχία να υπογράφεις με μια τόσο μεγάλη εταιρεία που μπορεί να φέρει τη μουσική σου σε πολλά άλλα μέρη και ανθρώπους.

Ναι, ήταν μια φανταστική ευκαιρία για εμάς να προσελκύσουμε μια εντελώς νέα αγορά. Αρχικά δεν σχεδιάζαμε να κυκλοφορήσουμε άλλο άλμπουμ, αλλά όταν ολοκληρώθηκε αυτή η συμφωνία ήταν καλό να προχωρήσουμε με την εταιρεία. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το κάναμε.

Η Αυστραλία είναι μια χώρα που δεν επηρεάστηκε τόσο πολύ από τον κορωνοϊό, σε σύγκριση με άλλες χώρες, αλλά η μουσική βιομηχανία δέχθηκε μεγάλο χτύπημα με την απαγόρευση ζωντανών συναυλιών και φεστιβάλ. Πώς το αντιμετωπίζετε αυτό; Σας λείπει να κάνετε ζωντανές εμφανίσεις;

Αυτήν τη στιγμή που μιλάμε είμαστε σε καραντίνα στην πολιτεία μας. Οι Temtris βρίσκονται σε περιοδεία από τον Ιούνιο και έπρεπε να παίξουμε μερικές παραστάσεις αποκλειστικά για καθήμενους λόγω των περιορισμών. Δύο συναυλίες μας επίσης ακυρώθηκαν και θα προγραμματιστούν εκ νέου. Πήραμε το ρίσκο να κλείσουμε μια περιοδεία ενώ ο COVID – 19 είναι ενεργός, αλλά δεν γίνεται να κυκλοφορήσεις ένα άλμπουμ χωρίς να κάνεις συναυλίες. Αυτό είναι το καλύτερο μέρος του να είσαι μουσικός.

Είστε ικανοποιημένοι από τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση της Αυστραλίας αντιμετωπίζει την πανδημία, δεδομένου του γεγονότος ότι μερικές φορές οι περιορισμοί είναι σκληροί;

Όχι, δεν είμαι πραγματικά ευχαριστημένη. Επιτρέπεται στον αθλητισμό να συνεχίσει με χιλιάδες να παρακολουθούν, αλλά η βιομηχανία της ψυχαγωγίας έχει σακατευτεί από τους περιορισμούς τους. Το βρήκαμε πολύ άδικο.

Ας μιλήσουμε λίγο για σένα. Τι άλλο κάνεις στη ζωή σου;

Δουλεύω σε σχολείο για άτομα με ειδικές ανάγκες τέσσερις ημέρες την εβδομάδα. Είναι μια δύσκολη δουλειά αλλά πολύ ανταποδοτική. Μου αρέσει να διατηρώ τη φόρμα μου και να προπονούμαι στο Krav Maga, επίσης μου αρέσει το τρέξιμο και να πηγαίνω στο γυμναστήριο όταν μπορώ. Μου αρέσει να περνάω χρόνο με τα δύο μου παιδιά και το υπέροχο μαύρο μου pug που ονομάζεται Chilli.

Συνέχισες να εργάζεσαι κατά τη διάρκεια της πανδημίας ή βρέθηκες με περισσότερο από αρκετό ελεύθερο χρόνο; Στην τελευταία περίπτωση, πώς πέρασες τον ελεύθερο χρόνο σου;

Το σχολείο στο οποίο εργάζομαι δεν έκλεισε ούτε στη καραντίνα. Πραγματικά ήμουν πιο απασχολημένη εκείνη την εποχή καθώς οι άνθρωποι ήταν συχνά εκτός εργασίας περισσότερο λόγω των περιορισμών. Έτσι, συνήθως με καλούσαν να δουλέψω στα ρεπό μου. Ο ελεύθερος χρόνος που είχαμε χρησιμοποιήθηκε για να γράψουμε και να ηχογραφήσουμε μουσική. Κάναμε επίσης μερικές ζωντανές εκπομπές από το στούντιό μας στο σπίτι.

Κάποιος απειλεί να βομβαρδίσει το τοπικό σας μουσικό κατάστημα, εκτός και αν μας πεις τα πέντε αγαπημένα σου άλμπουμ εκτός metal. Τι θα διάλεγες;

Ω Θεέ μου, μου βάζεις δύσκολα (γέλια)!

The Cult – Sonic Temple
Queen – Greatest Hits
Ghost BC – Infestissumam  
Def Leppard – Hysteria
Guns N’ Roses – Appetite For Destruction

Τώρα που κυκλοφόρησε το άλμπουμ σας, ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Θα θέλαμε να κάνουμε ένα άλλο κλιπ ταινιών και αν μπορούμε να κλείσουμε μερικές εμφανίσεις στη Νέα Ζηλανδία. Τότε ίσως κοιτάξουμε να γράψουμε μερικά νέα κομμάτια.

Σε ευχαριστώ πολύ για αυτή τη συνέντευξη. Οποιεσδήποτε τελευταίες λέξεις είναι δικές σου.

Σας ευχαριστούμε που τσεκάρατε τη νέα μας μουσική και συζητήσατε μαζί μου. Το νέο μας άλμπουμ είναι διαθέσιμο μέσω της Wormholedeath ή στην ιστοσελίδα μας www.temtris.com. Μην ξεχάσετε να υποστηρίξετε την τοπική σας μουσική σκηνή και να κρατήσετε το metal ζωντανό. Horns up!

Συνέντευξη: Μίνως Ντοκόπουλος
Μετάφραση: Κατερίνα Νίκου

Facebook
Instagram 
Spotify
YouTube

Band Members
Anthony Fox – Κιθάρα
Genevieve Rodda – Φωνητικά
Nick Wilks – Μπάσο
Nicholas Bolin – Τύμπανα
Nadi Noroozian – Κιθάρα

Discography
Escape Reality, 2002
Threshold, 2003
Masquerade, 2007
Shallow Grave, 2014
Enter the Asylum, 2016
Rapture, 2018
Ritual Warfare, 2021

RodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X