Συνεντεύξεις

Acid Mammoth

Στο πλαίσιο μιας ταχύτατης ανοδικής πορείας, οι Αθηναίοι Acid Mammoth κυκλοφόρησαν τη δεύτερη ολοκληρωμένη δισκογραφική τους δουλειά. Doom metal παλαιάς κοπής και ο τραγουδιστής και κιθαρίστας Χρήστος Μπαμπαλής μας μιλάει για αυτό.

Πρόσφατα κυκλοφορήσατε τον δεύτερο δίσκο σας με τίτλο “Under Acid Hoof”, μια πολύ καλή δουλειά. Πες μας λίγα γενικά λόγια για αυτόν.

Καταρχάς σ’ ευχαριστούμε για τη συνέντευξη και χαιρόμαστε πολύ που σου αρέσει ο νέος μας δίσκος. Όλο το 2019 δουλεύαμε πάνω στο “Under Acid Hoof”, το οποίο κυκλοφόρησε στις 24 Ιανουαρίου του 2020 από την ιταλική Heavy Psych Sounds, σε βινύλιο αλλά και σε CD. Το εξώφυλλο ανέλαβε το ισπανικό Branca studio του οποίου η αισθητική ταιριάζει πολύ με το μουσικό μας ύφος.

Πώς ήταν η διαδικασία των ηχογραφήσεων;

Τα τύμπανα τα ηχογραφήσαμε στο Dope of Sound Studios στην Αθήνα και μετά όλα τα υπόλοιπα γίνανε στο Descent Studios, στο οποίο είχαμε ηχογραφήσει και το ντεμπούτο μας πριν μερικά χρόνια. Ο Διονύσης του Descent Studios μας έκανε φανταστική δουλειά και στους δύο δίσκους. Στον δεύτερο δίσκο όλα ήταν πιο οργανωμένα, με καινούριο εξοπλισμό και φρέσκες ιδέες. Γενικά ήταν μία πολύ ευχάριστη διαδικασία. Σε καμία περίπτωση δεν νιώσαμε πίεση κατά τη διάρκεια της παραγωγής του δίσκου. Η όλη διαδικασία ήταν σαν να βγαίνεις έξω για μπύρα με τους φίλους σου!

Με έτος ίδρυσης το 2015, έχετε ήδη δύο full-length κυκλοφορίες και πλέον βρίσκεστε στο δυναμικό της Heavy Psych Sounds! Πώς νιώθετε για αυτή την αρκετά γρήγορη εξέλιξη;

Πολύ χαρούμενοι. Γενικά το τρέχουμε όσο μπορούμε λόγω του ότι υπάρχουν και άλλες υποχρεώσεις (π.χ. σχολές, δουλειές), αλλά καταφέραμε σε ένα διάστημα 2-3 χρόνων να έχουμε δύο full-length κυκλοφορίες στο δυναμικό μας. Είμαστε πολύ περήφανοι και για τους δύο δίσκους και ήδη έχουμε αρχίσει να σχεδιάζουμε και τον επόμενο! Αν μου έλεγες πριν 3 χρόνια ότι το 2020 θα είμαστε στη οικογένεια της Heavy Psych Sounds δεν θα σε πίστευα με τίποτα! Μπορείς να πεις λοιπόν ότι ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα!

Πώς σας εντόπισε η συγκεκριμένη εταιρεία;

Ήρθαμε εμείς σε επικοινωνία με την εταιρεία με το που τελειώσαμε τις ηχογραφήσεις του νέου δίσκου. Η εταιρεία μας καλωσόρισε αμέσως μετά από το πρώτο άκουσμα του “Under Acid Hoof”!

Ποια θεωρείς ότι είναι η εξέλιξή σας ως μπάντα από το “Acid Mammoth” μέχρι το “Under Acid Hoof”;

Η εξέλιξη από τον έναν δίσκο στον άλλον θεωρώ πως είναι ευδιάκριτη και ηχητικά αλλά και συνθετικά. Το “Under Acid Hoof” αν και άμεση συνέχεια του ντεμπούτου, είναι αναμφίβολα πιο ώριμο και παράλληλα πιο βαρύ, πιο “fuzzάτο” και πιο σκοτεινό. Δώσαμε μεγάλη σημασία στην παραγωγή και ειδικότερα στην “horror” αισθητική την οποία θέλαμε να περάσουμε. Επίσης είναι αξιοσημείωτο ότι σε αντίθεση με το ντεμπούτο που είναι 57 λεπτά σε διάρκεια, ο νέος δίσκος είναι μόλις 35 λεπτά. Θέλαμε να βγάλουμε έναν δίσκο «τόσο όσο» που δεν κάνει κοιλιά πουθενά και είναι πολύ άνετος στο άκουσμα.

Σε τι κατάσταση βρίσκεστε αυτή τη στιγμή; Πώς σκοπεύετε να προωθήσετε το δίσκο;

Σιγά σιγά σχεδιάζουμε τις συναυλίες της χρονιάς, εντός και εκτός Αθήνας, και αν πάνε όλα καλά, και εξωτερικό! Μία από αυτές τις συναυλίες θα είναι τον Μάιο στην Αθήνα, με τους Πολωνούς Dopelord! Παράλληλα έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει τις συνθέσεις του επόμενου δίσκου, τον οποίο ελπίζουμε να ηχογραφήσουμε αρχές της επόμενης χρονιάς. Ελπίζουμε ότι οι συναυλίες θα συμβάλουν τόσο στην προώθηση του δίσκου όσο και στην δική μας εξέλιξη ως μπάντα.

Ποιος γράφει τους στίχους και ποια είναι η θεματολογία τους;

Τους στίχους τους γράφουμε εγώ και ο πατέρας μου. Η θεματολογία κινείται σε horror μονοπάτια τα οποία φαντάζουν αισθητικά παλιές vintage ταινίες τρόμου, από την αρχή του κινηματογράφου μέχρι και σήμερα. Επίσης, η “horror” αλλά και η λογοτεχνία επιστημονικής φαντασίας, σίγουρα έχει επηρεάσει την γραφή μας και γενικότερα τις ιδέες μας. Γενικά “doom” πράγματα για μια “doom” μουσική.

Πώς έχετε βιώσει τη doom σκηνή της χώρας μας;

Γενικά η ελληνική doom σκηνή δεν είναι τόσο μεγάλη όσο η stoner ή η sludge, ωστόσο υπάρχουν μπάντες και καλές μάλιστα. Με όσες μπάντες έχουμε συνυπάρξει μέχρι τώρα, η συνεργασία μας ήταν πολύ καλή και γενικότερα θεωρούμε ότι υπάρχει ένα κλίμα αλληλοϋποστήριξης σε όλη τη σκηνή.

Η αγάπη σας για τους Black Sabbath δεν κρύβεται! Ποιος είναι, προσωπικά, ο αγαπημένος δίσκος του κάθε μέλους και τι ξεχωρίζει σε αυτόν;

Για εμένα και τον πατέρα μου σίγουρα το “Sabotage”. Είναι ο πρώτος δίσκος που άκουσε ποτέ όταν τον είχε αγοράσει μέσα της δεκαετίας του ‘70 από δισκάδικο στον Καναδά, και είναι και ο πρώτος δίσκος που μου έδωσε ποτέ να ακούσω. Είναι τρομερός δίσκος, καθηλωτικός και μαγευτικός. Ο Δήμος έχει μεγάλη αγάπη για το “Vol. 4” ενώ ο Μάριος με το “Paranoid”. Συμφωνούμε και οι 4 όμως πως το “Master of Reality” είναι ό,τι πιο doom έχει βγει ποτέ.

Κάποιες άλλες επιρροές των Acid Mammoth;

Το παλιό, κλασσικό 70s rock των Zeppelin, Dust και των Deep Purple μας έχει σίγουρα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό, καθώς επίσης και το κλασσικό doom των Saint Vitus, αλλά και το πιο «μοντέρνο» των Electric Wizard, Uncle Acid & the Deadbeats και Monolord. Το κάθε μέλος της μπάντας φέρει τις δικές του επιρροές, και όλες αυτές μαζί συνθέτουν αυτό που ακούγεται στα ηχεία!

Λίγες μέρες πριν την κυκλοφορία του “Under Acid Hoof”, παίξατε στο ΙΛΙΟN Plus. Ποια ήταν η ανταπόκριση του κοινού;

Όλοι περάσαμε πολύ όμορφα! Ήταν μια όμορφη, οικογενειακή βραδιά. Οι Seer of the Void, οι Dope of Gods και οι Wormhog που έπαιζαν μαζί μας επίσης ήταν σούπερ. Ήταν το πρώτο live μετά από πολύ καιρό, λόγω του ότι αφιερώσαμε όλο το 2019 στην δημιουργία του Under Acid Hoof και δεν κανονίσαμε live εμφανίσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Η ανταπόκριση του κοινού ήταν ιδιαίτερα θετική παρόλο τη δύσκολη μέρα και ώρα.

Επίσης, λίγες μόλις μέρες μετά την κυκλοφορία, βρεθήκατε στον τηλεοπτικό αέρα της ΕΡΤ Open! Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από αυτή την εμπειρία;

Ήταν μια πρωτόγνωρη για εμάς εμπειρία, αλλά καθόλου αγχωτική αφού κατά τη διάρκεια της εκπομπής νιώθαμε πως κάνουμε μια χαλαρή φιλική συζήτηση! Το κλίμα ήταν πολύ ευχάριστο και σίγουρα θα το ξανακάναμε!

Έχοντας πλέον στο πλευρό σας και τη Heavy Psych Sound, τι θα πρέπει να περιμένουμε από τους Acid Mammoth στο μέλλον;

Όπως ανέφερα και προηγουμένως, συναυλίες εντός και εκτός Ελλάδας, ίσως και εμφανίσεις στο εξωτερικό και φυσικά τον τρίτο μας δίσκο, ο οποίος προς το παρόν πιστεύουμε πως θα είναι καλύτερος και από τους προηγούμενους δύο μαζί!

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας! Οι τελευταίες λέξεις σας ανήκουν.

Ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτή τη συνέντευξη κι ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στο Greek Rebels. Ευχαριστούμε όσους μα έχουν στηρίξει και εξακολουθούν να μας στηρίζουν μέχρι τώρα!

Τζούλια Τσαγκάρη

Bandcamp
Official Site
Facebook
Instagram
YouTube

Band Members
Χρήστος Μπαμπαλής Jr. – Φωνή, Κιθάρα
Χρήστος Μπαμπαλής Sr. – Κιθάρα
Δημοσθένης Βαρίκος – Μπάσο
Μάριος Λούβαρης – Τύμπανα

Discography
Acid Mammoth, 2017
Under Acid Hoof, 2020

Greekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X