Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/greekrebels/public_html/wp-content/mu-plugins/rebels-custom-slider.php on line 1536
Συνεντεύξεις

Agent Cooper

Οι Agent Cooper είναι μια μπάντα της οποίας την ύπαρξη κακώς αγνοούν πολλοί στην χώρα μας. Πρόσφατα επισκέφθηκαν την χώρα μας ως opening act στον Tony Macalpine αλλά δυστυχώς κάποιον προβλημάτων δεν κατάφεραν να παίξουν. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν το “From The Ashes EP” και ο μπασίστας της μπάντας Sean Delson μας είπε λίγα λόγια γι’ αυτή τους την κυκλοφορία.

Γεια σου Sean, συγχαρητήρια για την κυκλοφορία του EP, “From the Ashes”. Είναι πραγματικά εκπληκτικό. Πως νιώθεις τώρα που βγήκε;

 

Γεια σου Νίκο και ευχαριστώ για την βοήθειά σου στην Αθήνα! Περάσαμε ωραία, παρόλο που χρειάστηκε να “θυσιάσουμε” τη θέση μας για να παίξει ο Tony (McAlpine). Ως Agent Cooper είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τις αντιδράσεις που εκλάβαμε όσον αφορά το νέο μας teaser EP, “From the Ashes”. Ήμαστε λίγο πιεσμένοι σε σχέση με το χρόνο προκειμένου να προλάβουμε την διορία για το “Dream Mechanism” Tour του Tony McAlpine, αλλά όλα πήγαν καλά τελικά. Ευτυχώς, για εμάς, και ο κόσμος αλλά και ο Τύπος ήταν φοβεροί και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τις κριτικές μέχρι τώρα.

Έχετε λάβει feedback είτε από fans είτε από τα media σχετικά με την περιοδεία;

Σε αυτή την περιοδεία πήγαμε σε 13 χώρες και οι κριτικές έρχονται ακόμα. Η ανταπόκριση ήταν υπερβολικά θετική, τόσο που η δισκογραφική μας (Binary/Universal) μας συμβούλεψε να γυρίσουμε άμεσα στο στούντιο ώστε να ολοκληρώσουμε το ΕΡ και να εξελιχθεί σε ένα full album. Θέλουν να διαφημίσουν το CD και να γίνει παγκόσμια διανομή. Θα έλεγα πως είναι μια αρκετά θετική αντίδραση, δε νομίζεις; Τώρα είμαστε σε φάση που περιμένουμε να ξεκινήσουν σύντομα οι ηχογραφήσεις.

Θα ήθελες να συστήσεις τους Agent Cooper στους αναγνώστες μας δίνοντας ένα μικρό βιογραφικό;

Φυσικά. Η μικρότερη δυνατή έκδοση ενός βιογραφικού θα ήταν κάπως έτσι: Οι Agent Cooper αποτελούνται από τον Doug Busbee στα κύρια φωνητικά και ακουστική κιθάρα, τον Eric Frampton σε φωνητικά και πλήκτρα, τον Mike “Tug” Martin σε φωνητικά/ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα, τον Ganesh Giri Jaya σε φωνητικά, τύμπανα και κρουστά και εμένα, τον Sean B., στο μπάσο. Η ίδρυση αυτής της μπάντας χρονολογείται στο 1985! Καθώς οι Agent Cooper σχηματίστηκαν στο Νότο, έχουν πάρει πια την “ταμπέλα” του Southern Progressive. Περίεργη φράση, αλλά φαίνεται πως κολλάει. Για περισσότερες πληροφορίες απλά πηγαίνετε στο website μας. Εκεί μπορείτε να βρείτε φωτογραφίες, blogs, και άλλα ωραία πραγματάκια όπως προηγούμενους δίσκους και downloads.

To “From the Ashes” είναι ένα ΕΡ 6 κομματιών και λειτουργεί ως ένα σποτ για το επερχόμενο και τρίτο σας album. Που έγιναν οι ηχογραφήσεις;

Πάντα ξεκινούσαμε την διαδικασία της ηχογράφησης με τα τύμπανα. Όλα τα κομμάτια του ΕΡ ηχογραφήθηκαν στο Studio του Aaron Thompson, στην Atlanta της Georgia (Absolute Recordings). Μόλις τα τύμπανα έχουν τελειώσει, τότε μπορούμε να γράψουμε τα δικά μας σημεία στα προσωπικά μας home studios… Εγώ συγκεκριμένα ηχογραφώ όλα τα μέρη μου με τον Eric Frampton, που είναι επίσης και ο παραγωγός μας, όπως κάνει και ο Doug με τη φωνή. O Mike έχει δικό του στούντιο και γράφει εκεί. Τέλος ο Eric βάζει όλα τα tracks μαζί και τα “ζυμώνει”. Είναι μια συνταγή που πετυχαίνει πάντα για μας, αλλά είμαστε ανοιχτοί και σε νέους πειραματισμούς.

Ποιός ευθύνεται για μουσική και στίχους στη μπάντα;

Οι Agent Cooper έχουν 5 μέλη. Άμα τα βάλεις σε μια πίτα – φαντάσου μια σπανακόπιτα – με πέντε κομμάτια: (1) Φωνή (2) Πλήκτρα (3) Κιθάρες (4) Μπάσο (5) Τύμπανα. Συνήθως κάποιος θα ξεκινήσει με ένα riff ή μια ιδέα. Αυτή είναι η σπίθα… από εκεί γεννιούνται τραγούδια. Οι Agent Cooper είναι μια μπάντα αδερφών, όχι πληρωμένων μουσικών. Ο καθένας από μας έχει περιοδεύσει με άλλες μπάντες σε κάποια φάση, μόνο και μόνο για να καταλάβουμε ότι έπρεπε να συγκεντρωθούμε στην ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΩΝΗ – ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗ. Είμαστε μπάντα και η διαδικασία της σύνθεσης είναι πολύ οργανική. Ο Doug, ως τραγουδιστής, γράφει το 99% των στίχων.

Για το cover art ποιός ευθύνεται;

Όλες οι φωτογραφίες είναι δουλειά του Brent Craft. O Brent είναι ένας φοβερός φωτογράφος και ένας πολύ καλός φίλος. Μου μαθαίνει επίσης να παίζω γκολφ. Έχουμε ήδη ξεκινήσει να σχεδιάζουμε την φωτογράφιση για το νέο δίσκο. Κανείς δεν το ξέρει, αλλά αυτές οι φωτογραφίες για το “From the Ashes” ήταν τραβηγμένες από την κορυφή του σκάφους μου! Ήμασταν εκεί πάνω και ο Brent μας φωτογράφιζε από κάτω. Είχε αέρα εκείνη τη μέρα και ήμασταν πολύ τυχεροί που τα καταφέραμε, γιατί ίσως και να είχαμε πιεί κάποια αναψυκτικά για ενήλικες. Απλά το λέω… Όλα τα επιπλέον γραφικά και artwork είναι δουλειά του Terry Bradley. Thank you Terry!

Πως θα χαρακτήριζες την μουσική των Agent Cooper σε κάποιον που δεν έχει ακούσει κάποιο από τα κομμάτια σας;

Α, αυτό είναι εύκολο: “Μακράν η καλύτερη μουσική που έχεις ακούσει ποτέ!” Χα! Ξέρω ότι μπορεί να το παρατραβάω, but what the hell! Μας έχουν συγκρίνει με μπάντες όπως οι Rush, Queen, Yes, Dream Theater, Genesis, The Dixie Dregs και Kansas, έτσι για να αναφέρω μερικές. Ο ήχος μας έχει βαπτιστεί “Old School Modern”. Δεν ξέρω… Εσύ Νίκο πως θα χαρακτήριζες τη μουσική μας;

Μπορείς να το πεις απλά Λυρικό Progressive Rock. Ποιούς θεωρείς ως την μεγαλύτερή σου επιρροή;

Ως μπασίστας θα έλεγα πως οι 3 μεγαλύτερες επιρροές μου είναι ο Geddy Lee των Rush, ο Steve Harris των Iron Maiden και ο Andy West των Dixie Dregs.

Πρόσφατα τελειώσατε την περιοδεία με τον Tony McAlpine. Τι αναμνήσεις σου άφησε και ποιό ήταν το καλύτερο κοινό;

Νομίζω πως όλοι θα συμφωνούσαν με την απάντησή μου: Το καλύτερο στοιχείο της περιοδείας ήταν οι σχέσεις και οι δεσμοί που δημιουργήθηκαν. Αράζαμε και, πρακτικά, ζούσαμε με τον Tony και την φοβερή του μπάντα. (Μεγάλα ευχαριστώ στους Nili, Aquiles και Bjorn!!!) Τα πήγαμε όλοι τόσο καλά και το τέλος της περιοδείας ήταν ακριβώς σαν την αρχή της. Δε μπορώ να σου περιγράψω πόσο ωραίο είναι αυτό. Το κοινό ήταν πολύ θερμό, όπου και αν πηγαίναμε. Έτσι κι αλλιώς, όποιος έρχεται να δει τον Tony είναι αληθινός λάτρης της μουσικής. Οπότε για μας ήταν μετρημένα κουκιά. Εννοώ ότι το κοινό μας δέσμευσε και πιστεύω ότι αυτό ήταν που έκανε αυτή την περιοδεία τόσο τέλεια. Έχοντας μια instrumental μπάντα ο Tony, κι εμείς πλούσια φωνητικά, δόθηκε μια πολύ πλήρης αίσθηση στο κοινό.

Θα ήθελες να ενημερώσεις τους αναγνώστες μας για το περιστατικό στο live της Αθήνας; Είχατε παρόμοια περιστατικά;

Λοιπόν… Όπως ήδη γνωρίζουν οι καλοί άνθρωποι της Αθήνας, τα προβλήματα προκλήθηκαν από ένα τεράστιο λάθος με την ώρα. Ένα άτομο (του οποίου το όνομα δε θα αναφέρω) στο γραφείο κρατήσεων έδωσε στο μάνατζερ μας λάθος ώρες για το καράβι. Υποτίθεται πως θα παίζαμε στην Αθήνα, θα οδηγούσαμε όλη νύχτα για να πάμε να πάρουμε το καράβι για Ιταλία και θα συνεχίζαμε την περιοδεία. Καθόμουν στο καμαρίνι εκείνο το βράδυ και κοίταζα το χρονοδιάγραμμα ταξιδιού και είδα ότι ήταν ακατόρθωτο και να παίξουμε την καθορισμένη ώρα και να προλάβουμε το πλοίο. Φώναξα τον Tony, μετά τον tour manager, ακόμα και τον οδηγό του λεωφορείου. “Δε μπορεί να γίνει αυτό”, είπα. Όταν είδαν όλοι τι είχε γίνει συμφώνησαν. Δυστυχώς καταλάβαμε ότι έπρεπε να κόψουμε όλο το σετ μας, ούτως ώστε να δει ο κόσμος όσο περισσότερο Tony γινόταν. Το σετ του μίκρυνε και παίχτηκε βιαστικά ώστε να προλάβουμε το καράβι. Αν το χάναμε… θα χάναμε άλλα 2 ακόμα live!! Αυτή είναι η ιστορία της Αθήνας. Χάσαμε άλλες δύο συναυλίες για άλλους λόγους όμως. Η μια ήταν στην Κωνσταντινούπολη, όπου απλά δε μας άφηναν να περάσουμε τα σύνορα (εντάξει αυτό δεν είναι τελείως αλήθεια• είπαν ότι μπορούμε να περάσουμε, αρκεί να αφήσουμε όλο μας τον μουσικό εξοπλισμό στα σύνορα!!). Ήταν πολύ σπάσιμο η Τουρκία. Ο καημένος ο τύπος απ’ τη εταιρία που μας είχε κλείσει έβαλε τα κλάματα… Ένιωσα πολύ άσχημα. Έτσι μετά βρεθήκαμε στην Ισπανία. Στο δρόμο για το San Sebastian, το τροχόσπιτό μας πέθανε. Τα ρουλεμάν υπερθερμάνθηκαν και έπιασαν φωτιά, οπότε το αφήσαμε για χαλασμένο σ’ ένα βενζινάδικο. Η εταιρία των πούλμαν μας προσέφερε ένα βαν για να πάμε στο Παρίσι, αλλά αργήσαμε πολύ και χάσαμε το live στο San Sebastian. Μεγάλες απογοητεύσεις… Αλλά θα επιστρέψουμε! Στο κάτω κάτω αυτό είναι να περιοδεύεις, έτσι δεν είναι;

Τι πρέπει να περιμένει ο κόσμος από το καινούργιο album; Έχει επιβεβαιωθεί τίτλος, έστω και τίτλοι κομματιών;

Σ’ έναν τέλειο κόσμο, ο δίσκος θα έπρεπε να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο (2012)… Όχι, δεν υπάρχουν τίτλοι εφόσον ακόμα γράφεται, αλλά θα σε ενημερώσω.

Σ’ ευχαριστώ πολύ για τον πολύτιμο χρόνο σου! Κλείσε την συνέντευξη στέλνοντας ένα μήνυμα στους Έλληνες fans.

Όλοι όσοι γνωρίσαμε κατά τη διάρκεια της παραμονής μας, ευχαριστώ που ήσασταν τόσο άνετοι. Όταν ξαναγυρίσω θα σας κεράσω όλους σφηνάκια ούζο! Σ’ ευχαριστώ και πάλι Νίκο… Θα τα πούμε.

Νίκος Σιγλίδης

www.agentcooper.com

www.reverbnation.com/agentcooper

Band

Doug Busbee – Φωνητικά, ακουστική κιθάρα

Eric Frampton – Πλήκτρα

Mike “Tug” Martin – Κιθάρες

Ganesh Giri Jaya – Τύμπανα

Sean Delson – Μπάσο

Discography

Agent Cooper, 1999

Beginner’s Mind, 2005

From The Ashes EP, 2012

whale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothRussian Circles 2022_728x90 - 728|90|Russian Circles 2022_728x90|||bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothPsychotic Waltz 2023 – 728×90 - 728|90|Psychotic Waltz 2023 – 728×90|||both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X