Συνεντεύξεις

Coronatus

Δεν πέρασε πολύς καιρός από την νέα κυκλοφορία αυτής της πολλά υποσχόμενης μπάντας από την Γερμανία… Το Fabula Magna βρίσκεται πλέον στα χέρια μας και είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για να τα πούμε λίγο με τον κιθαρίστα των Coronatus, Aria Keramati Noori και να μάθουμε περισσότερα για αυτούς και την δουλειά τους.

Καλησπέρα, είμαι ο Άκης από το GreekRebels.gr. Συγχαρητήρια για το νέο σας CD.

Ευχαριστούμε! Επιτέλους κυκλοφόρησε ο νέος μας δίσκος, μετά από ένα χρόνο σκληρής δουλειάς. Είχαμε πολύ stress αυτό τον καιρό, αλλά φυσικά είχε και πολύ πλάκα.

Κατ’ αρχήν πες μας λίγα πράγματα για την μπάντα σας, για τους fans εδώ.

Οι Coronatus δημιουργήθηκαν το 1999 από τον Mats Kurth και τον Georgios Grigoriadis. Ο Mats Kurth είναι ακόμα μέλος της μπάντας. Είχαμε πολλές αλλαγές στην μπάντα, μέχρι που τελικά ολοκληρώσαμε τον τρίτο δίσκο μας με τρία νέα μέλη. Το πρώτο είναι η Lisa Lasch, η νέα μας τραγουδίστρια, που έδειξε τις ικανότητές της πολύ καλά στο Fabula Magna. Το δεύτερο είναι ο νέος μπασίστας μας, Todd Goldfinger, που έρχεται από την Νέα Υόρκη, όπου έχει σπουδάσει και το όργανό του. Είναι ένας πολύ καλός μπασίστας και βελτίωσε τις ιδέες μας και τις συνθέσεις μας στο Fabula Magna. Το τρίτο μέλος είμαι εγώ, ο Aria Keramati Noori, είμαι από το Ιράν και είμαι 18 ετών και το νεότερο μέλος της μπάντας.

Είστε ικανοποιημένοι με το καινούριο σας album; Είναι όλα όπως τα θέλατε;

Ναι! Είμαστε πραγματικά ευχαριστημένοι με το Fabula Magna. Νομίζω η μπάντα σας αποτελείται από εφτά άτομα.

Έχετε πολλές διαφορετικές ιδέες στην μουσική ή όχι;

Λίγο, πολύ. Έχουμε μέλη που έχουν σπουδάσει διαφορετικά ήδη μουσικής. Για παράδειγμα η τραγουδίστριά μας, Carmen R. Lorch, έχει σπουδάσει κλασική μουσική, ενώ ο drummer μας Matz Kurth, τζάζ μουσική. Το περίεργο είναι ότι ενώ οι διαφορετικές γνώσεις στην μουσική θα έπρεπε κανονικά να δημιουργούν πρόβλημα, στην περίπτωσή μας βοηθάει να χτίσουμε μοναδικά και δυνατά κομμάτια. Έτσι κι αλλιώς στο τέλος έχουμε όλοι κοινό γούστο, διαφορετικά δεν θα μπορούσαμε να παίζουμε μαζί σε μία μπάντα!

Συναντήσατε προβλήματα στην διάρκεια της ηχογράφησης ή όλα πήγαν καλά;

Ήταν αρκετά αγχωτικό να κανονίσουμε τις μέρες της ηχογράφησης, αλλά στο τέλος όλα πήγαν καλά. Είχαμε απλά μερικές μικρές αλλαγές, όπως η αναβολή της ηχογράφησης των υπόλοιπων οργάνων γιατί χρειαζόμασταν περισσότερο χρόνο για τις κιθάρες. Είχα ένα πρόβλημα παραμονής, που μου απαγόρευε να φύγω από την Στουτγκάρδη, έτσι έπρεπε να ηχογραφήσω τα κομμάτια μου σε διαφορετικό studio από την υπόλοιπη μπάντα, που έγραψαν στο Klangschmiede Studio E Mellrichstadt. Χαίρομαι ιδιαίτερα που το πρόβλημα μου λύθηκε τώρα.

Σχετικά με τον τύπο και το κοινό; Ποιες ήταν οι αντιδράσεις τους;

Μέχρι στιγμής οι αντιδράσεις του τύπου και του κοινού ήταν καλές. Από όσο γνωρίζουμε οι fans μας έμειναν ευχαριστημένοι με το Fabula Manga και αυτό αποδεικνύεται και από τις καλές κριτικές που πήραμε για το Fabula Manga.

Πως γίνεται η διαδικασία της σύνθεσης των κομματιών στην μπάντα σας; Η πλειοψηφία της δουλειάς γίνεται από έναν, ή δουλεύετε ομαδικά;

Δουλεύουμε ομαδικά. Ο καθένας μας φέρνει μερικές ιδέες για τα κομμάτια σε κάθε πρώτη συνάντηση. Κατ’ αρχήν διαλέγουμε τις καλές ιδέες. Μετά ξεκινάμε και δουλεύουμε αυτά τα κομμάτια όλοι μαζί. Επίσης δουλεύουμε τα κομμάτια και στο σπίτι και μετά τα παρουσιάζουμε στους υπόλοιπους στην επόμενη συνάντηση. Δουλεύουμε επίσης και μέσω internet, στέλνοντας από εκεί πράγματα που γράφουμε. Έχουμε αρκετά “pimp rounds” που δουλεύουμε τα τελειωμένα κομμάτια. Με αυτό τον τρόπο γράφουμε τα κομμάτια μας και μέχρι στιγμής αποδίδει πολύ καλά.

Πες μας λίγα λόγια για αυτό το album. Τι σας έδωσε έμπνευση να γράψετε μουσική με αυτά τα συναισθήματα;

Οι στίχοι στο Fabula Magna μιλάνε για μύθους και θρύλους από το παρελθόν. Θέλαμε να δημιουργήσουμε μία σκοτεινή ατμόσφαιρα και αυτές οι ιστορίες είναι το καλύτερο όπλο για αυτή την ανάγκη. Όπως ο τίτλος Fabula Magna υποδηλώνει, που σημαίνει μεγάλη ιστορία, αυτό το album είναι σαν ένα αρχαίο βιβλίο στο οποίο διαβάζεις διάφορες ηρωικές αφηγήσεις και μύθους. Έτσι αυτές οι ιστορίες μας βοήθησαν να χτίσουμε ένα μυστηριακό δίσκο.

Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ του προηγούμενου cd σας, “Porta Obscura” και της καινούριας κυκλοφορίας σας, “Fabula Magna”;

Τα τραγούδια στο Fabula Magna είναι πιο βαριά σε σχέση με το Porta Obscura. Αυτή ήταν και η πρόθεσή μας, γιατί ξέραμε ότι μία πιο βαριά ενορχήστρωση θα έδινε περισσότερη δύναμη στην αντίθεση μεταξύ των φωνητικών και των ρυθμών. Η δυνατή ποικιλία στο Fabula Magna, που ήταν και αυτό στις προθέσεις μας, είναι πολύ λιγότερο διαθέσιμη στο Porta Obscura. Άλλη μία μεγάλη διαφορά είναι στους στίχους. Όπως είπα και πριν, το Fabula Magna μιλάει για αρχαίους θρύλους και μύθους, κάτι που κάνει τον δίσκο ένα concept album, με τον τρόπο του. Γενικά η μεγαλύτερη διαφορά είναι στο κομμάτι της ενορχήστρωσης και πολλές φορές έχουμε ακούσει την ερώτηση “Αν θα παραμείνει αυτό το πιο heavy στυλ και στους επόμενους δίσκους μας;”. Η απάντηση είναι ναι, γιατί από όσο ξέρω, αυτό αρέσει πολύ στους fans μας!

Πες μας για την ηχογράφηση. Πως δουλεύετε στο studio; Γράφετε τα κομμάτια από την αρχή μέχρι το τέλος ή τμηματικά;

Είχαμε κανονισμένο το πρόγραμμα για τον καθένα μας. Οι ηχογραφήσεις ξεκίνησαν με τα drums. Μετά γράφτηκαν οι κιθάρες κλπ. Έτσι ο καθένας είχε λίγες μέρες για να γράψει τα δικά του. Είναι προσωπική επιλογή με πιο κομμάτι θα ξεκινήσουμε και με ποιο θα τελειώσουμε. Έτσι όλοι μας είχαμε όλα τα τραγούδια ηχογραφημένα μέχρι το τέλος του χρόνου μας. Όλη η διαδικασία κράτησε πέντε εβδομάδες και πήγε πολύ καλά.

Θα κάνετε κάποια περιοδεία για την προώθηση του νέου δίσκου; Αν ναι, που;

Δεν έχουμε οργανώσει κάτι ακόμα, αλλά υπάρχουν κάποια φεστιβάλ και tours που μας περιμένουν σύντομα.

Υπάρχει περίπτωση να σας δούμε στην Ελλάδα;

Δεν είχαμε σκεφτεί να παίξουμε στην Ελλάδα μέχρι τώρα, αλλά αν οργανωθεί κάτι καλό φυσικά και θα παίξουμε.

Μία λίγο διαφορετική ερώτηση τώρα… Ποιοι είναι οι μουσικοί σου ήρωες;

Δεν μπορώ απλά να πω μερικές μπάντες, γιατί δεν θα είναι η αλήθεια. Ο κάθε ένας έχει τους δικούς του μουσικούς ήρωες. Για παράδειγμα εγώ έχω τον John Petrucci και τον Dave Mustaine. Όπως και να ‘χει, η μουσική που μας αρέσει χτίζει την μουσική μας με μοναδικό τρόπο.

Τι ακούς τον τελευταίο καιρό;

Coronatus! Πέρα από τα αστεία όμως, ακούς πολλά διαφορετικέ είδη μουσικής τώρα τελευταία. Ακούω Sepultura, Megadeth, Nightwish, Rammstein, Tool και πάει λέγοντας. Νομίζω βοηθάει πολύ να ακούς διάφορα είδη μουσικής, γιατί σου δίνει περισσότερες μουσικές γνώσεις και περισσότερες δυνατότητες για να γράψεις αμίμητη μουσική.

Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου. Κάποια τελευταία λόγια για το ελληνικό κοινό;

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για εμάς και για τις δραστηριότητές μας στην σελίδα μας. Χαιρετισμοί!

Άκης Μυστιλόγλου

http://www.coronatus.de

http://www.myspace.com/coronatus

Band Members:

Carmen R. Lorch – φωνή

Lisa Lasch – φωνή

Mats Kurth – drums

Fabian Merkt – πλήκτρα & programming

Todd Goldfinger – μπάσο

Jo Lang – lead & ρυθμική κιθάρα

Aria Keramati Noori – lead & ρυθμική κιθάρα

Discography:

Lux Noctis (2007)

Porta Obscura (2008)

Fabula Magna (2009)

RodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X