Συνεντεύξεις

Escape

Οι Escape επιστρέφουν μετά από το “Borderline” του 2013 με το φανταστικό “Fire In The Sky”. Παλιά τραγούδια φρεσκαρισμένα με νέο lineup, και το αποτέλεσμα είναι τρομερό. Μιλήσαμε με τον ιθύνων νου, Vince ORegan, για το νέο άλμπουμ, αλλά και για το σχέδια της μπάντας.

Γεια σου Vince, επίτρεψε μου να σε καλωσορίσω στο περιοδικό μας! Ελπίζω εσύ και οι φίλοι σου να είστε ασφαλείς εκεί. Πώς είναι τα πράγματα στη χώρα σου;

Γεια σου Μιχάλη, όλα είναι καλά στο Ηνωμένο Βασίλειο, προσπαθούμε να επιστρέψουμε σε κάποιο είδος κανονικότητας.

Οι Escape επέστρεψαν και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό. Αλλά προτού προχωρήσουμε στην τελευταία σας δουλειά, μπορείς να μας πεις γιατί το συγκρότημα μπήκε στον πάγο μετά την κυκλοφορία του “Borderline” το 2013;

Για να είμαι ειλικρινής, οι Escape ξεκίνησαν ως ένα στούντιο project που μετατράπηκε σε μπάντα, αλλά ο τραγουδιστής και ο μπασίστας ήταν από τη Βόρεια Ιρλανδία, οπότε έγινε πρόβλημα με τις πρόβες, τις συναυλίες κλπ. Ξεκινήσαμε να ηχογραφούμε ένα τρίτο άλμπουμ εκείνη τη στιγμή, αλλά μόλις έγινε ξεκάθαρο ότι δεν μπορούσαμε να παίξουμε, απλώς το θέσαμε σε αναμονή.

Μπορείς να μας παρουσιάσετε τη νέα σύνθεση του συγκροτήματος; Πότε αποφάσισες να αναμορφώσεις το συγκρότημα;

Το 2019 μπήκα σε ένα tribute – συγκρότημα για τους Magnum με την ονομασία Storytellers Night και παίξαμε όλο το 2019 έως ότου το κλείδωμα σταμάτησε τις συναυλίες. Ο τραγουδιστής (Graham Beales) και ο drummer (Bob Pears) ρώτησαν αν ήθελα να ηχογραφήσω ξανά μέρος του παλαιότερου υλικού μου και να κυκλοφορήσω ένα άλμπουμ. Έπαιζα με τον μπασίστα Pete Betts και τον πληκτρά Irvin στους Storytellers Night και ηχογραφήσαμε όλα τα κομμάτια στα home studios μας και τα αναμίξαμε και τα καταφέραμε. Νομίζω ότι βγήκε πολύ καλό!

Τα τραγούδια στο “Fire In The Sky” δεν είναι καινούργια! Μπορείς να μας πεις για την απόφασή σας να επισκεφθείτε ξανά το παλαιότερο, αλλά φοβερό, υλικό;

Νομίζω ότι πολλά από τα τραγούδια στο άλμπουμ έπρεπε να ξαναγραφτούν, καθώς η προηγούμενη εταιρεία μου δεν προώθησε το άλμπουμ οπουδήποτε και τα τραγούδια θα είχαν χαθεί για πάντα, αλλά τώρα έχουν κυκλοφορήσει ξανά έχουν νέα ζωή.

Βάζοντας τις παλιές εκδόσεις δίπλα στις νέες. Πώς νιώθεις για το τελικό αποτέλεσμα;

Ακούγονται υπέροχα. Είμαι πολύ χαρούμενος με το πώς ακούγονται το 2021, αλλά πραγματικά δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των πραγματικών τραγουδιών. Νομίζω ότι ήταν καλά τραγούδια τότε και εξακολουθούν να είναι και τώρα. Χαίρομαι που προσεγγίζουν ένα νέο κοινό.

Υπάρχουν σχέδια για περισσότερο νέο υλικό ή είναι πολύ νωρίς;

Έχουμε ήδη ξεκινήσει την ηχογράφηση του επόμενου άλμπουμ, θα πρέπει να έχει τελειώσει μέχρι τις 20 Οκτωβρίου και έχει ήδη αρχίσει να ακούγεται πολύ καλό!

Δουλεύετε σε τραγούδια που γνωρίζετε ότι πολλοί άνθρωποι τα αγαπούν για πολλά χρόνια… Νιώσατε κάποια πίεση γι’ αυτό;

Όχι, όχι, προσπαθώ να εντυπωσιάσω τον εαυτό μου με κάθε τραγούδι που γράφω πρώτα. Εφ ‘όσον είμαι ευχαριστημένος με αυτό και όποιος το γράφει είναι χαρούμενος, είμαι καλά με αυτό.

Το ομότιτλο κομμάτι είναι φανταστικό! Κατά τη γνώμη μου, αγγίζει σχεδόν το metal στο φάσμα της βαρύτητας. Πώς θα περιέγραφες τον ήχο της μπάντας σήμερα;

Μπορώ να κρίνω μόνο τον ήχο του άλμπουμ, καθώς δεν μπορέσαμε να αρχίσουμε τις πρόβες ακόμα λόγω περιορισμών εδώ, αλλά θα συνεχίσουμε με έναν μεγάλο βαρύ ήχο με πολλή μελωδία, όπως έκανα πάντα. Η μπάντα είναι πολύ ικανή, οπότε είμαι ενθουσιασμένος για το πώς θα ακούγεται ζωντανά

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι τα τραγούδια διαρκούν πολλές δεκαετίες, τολμώ να πω ότι κάποιος που δεν το γνωρίζει αυτό δεν θα το συνειδητοποιήσει ακούγοντας το άλμπουμ! Συμφωνείς; Πώς το πετύχατε αυτό;

Είναι τρελό, αλλά δείχνει ότι ένα καλό τραγούδι θα αντέξει στην πάροδο του χρόνου. Είμαι σίγουρος ότι μερικοί θα θυμούνται τις πρωτότυπες κυκλοφορίες, αλλά είναι υπέροχο ότι τα τραγούδια έχουν φρέσκο ​​ήχο και προσεγγίζουν νέους ανθρώπους. Προσωπικά, το συγκρότημα ήθελα να ηχογραφήσει ξανά ένα άλμπουμ με τα παλιά μου πράγματα, καθώς υπάρχει ακόμα πολύ καλό υλικό στο αρχείο, αλλά είναι καιρός για ένα νέο άλμπουμ, νομίζω!

Από όσο γνωρίζω, τα δύο πρώτα άλμπουμ της μπάντας θεωρούνται δύσκολο να βρεθούν και δεν κυκλοφορούν πλέον σε φυσική μορφή. Έχετε σκεφτεί ποτέ να τα κυκλοφορήσετε ξανά;

Όχι, καθώς είναι καινούργιο συγκρότημα τώρα και δεν θα μας ωφελήσει, οπότε θα συνεχίσουμε να γράφουμε ένα νέο άλμπουμ και, στη συνέχεια, θα κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες συναυλίες.

Θα βγουν οι Escape στο δρόμο μόλις τελειώσει ολόκληρη η πανδημία;

Ναι, σίγουρα, αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι μέχρι το 2022. Μέχρι τότε θα έχουμε ένα ακόμη νέο άλμπουμ με νέο υλικό για συναυλία και ελπίζουμε ότι όλα τα πράγματα θα είναι καλά.

Είσαι καθιερωμένος μουσικός εδώ και δεκαετίες και έχεις δει πολλές από τις αλλαγές στη μουσική βιομηχανία. Ποιες είναι οι σημαντικές διαφορές μεταξύ τότε και τώρα; Ποιες είναι οι σκέψεις σου για το μέλλον της βιομηχανίας;

Απλώς είναι πιο δύσκολο κάθε χρόνο να παίζεις κ.λπ. καθώς οι χώροι κλείνουν και τα γούστα των ανθρώπων αλλάζουν, αλλά όσο υπάρχει κάποιος που γράφει καλά τραγούδια κάποιος άλλος θα θέλει πάντα να τα ακούει.

Εάν πρέπει να δώσεις μόνο μια συμβουλή σε ένα παιδί που αποφασίζει σήμερα να γίνει μουσικός, τι θα του έλεγες;

Η μόνη συμβουλή που μπορώ να δώσω είναι να εμπιστευτείτε τον εαυτό σας και την ικανότητά σας, μην απογοητεύεστε από ανθρώπους που σας βάζουν κάτω καθώς θα υπάρχουν πολλοί – απλά συνεχίστε και θα είστε καλά.

Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου! Κλείσε αυτήν τη σύντομη συνέντευξη με ένα μήνυμα σε όλους τους φίλους σας εδώ στην Ελλάδα!

Ευχαριστούμε όλους στην Ελλάδα ειδικά αν έχετε αγοράσει κάποιο από τα άλμπουμ μου, ελπίζω να έχω την ευκαιρία να σας δω σύντομα από κοντά.

Συνέντευξη: Μιχάλης Νταλάκος
Μετάφραση: Θανάσης Γκότοβος

Official Website
Facebook
Twitter
Spotify
Instagram

Band Members
Vince O’Regan – Κιθάρες
Graham Beales – Φωνητικά
Pete Betts – Μπάσο
Irvin Parratt – Πλήκτρα
Bob Pears – Τύμπανα

Discography
Unbreakable, 2012
Borderline, 2013
Fire In The Sky, 2021

Greekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X