Συνεντεύξεις

Deathwhite

Το αναπάντεχα καλό full length album των Αμερικανών dark melodic metallers Deathwhite με τίτλοFor a Black Tommorowήταν η αφορμή (άλλο που δεν θέλαμε) για να μιλήσουμε μαζί τους. Οι ίδιοι θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Γεια χαρά, είμαι ο Σπύρος από greekrebels.gr. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και συγχαρητήρια για το εκπληκτικό νέο σας άλμπουμ. Ποιες οι αντιδράσεις για το For a Black Tommorow” μέχρι τώρα;

Οι αντιδράσεις μέχρι στιγμής έχουν ως επί το πλείστον θετικό πρόσημο, αν και υπάρχουν και μερικοί reviewers που δεν  το εγκρίνουν αρκετά. Ωστόσο, θα ήταν λίγο κοντόφθαλμο από μέρους  μας να περιμένουμε να αρέσει το άλμπουμ σε όλους. Παρ’  όλα αυτά, είμαστε πέρα από ευγνώμονες για τον καθένα που έχει δώσει στο άλμπουμ μια καλή κριτική, ή, τουλάχιστον είδε σε αυτό μια προοπτική. Δεν είμαστε από αυτές τις μπάντες που δεν διαβάζουν τον τύπο — το αντίθετο, στην πραγματικότητα. Απολαμβάνουμε οποιοδήποτε feedback για το έργο μας και το γεγονός ότι οι άνθρωποι έστω μιλούν για τους Deathwhite είναι κάτι που εκτιμούμε πολύ. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι σημαντικότερη και τη λαμβάνουμε υπόψιν επίσης. Είμαστε πολύ ευγνώμονες.

Πως προέκυψε η συνεργασία με την Season Of Mist;

Τους προσεγγίσαμε λίγο μετά την κυκλοφορία του 2015 EP μας, “Solitary Martyr”, επηρεασμένοι από την καλή αποδοχή που είχε η εν λόγω κυκλοφορία. Αυτό είναι λίγο αντίθετο βέβαια στον τρόπο που λειτουργούμε, αλλά ποτέ δεν θα εμποδίζαμε  τη μουσική μας να φτάσει σε ένα ευρύτερο κοινό καθώς επίσης είμαστε και από πάντα fans της Season Of Mist. Αν και  μας απέρριψαν αρχικά , προσπαθήσαμε ξανά κυριολεκτικά μια εβδομάδα πριν από την ανεξάρτητη κυκλοφορία του For a Black Tommorow τον Φεβρουάριο του 2017. Αυτή τη φορά μας προσέφεραν μια συμφωνία, έτσι αποσύραμε  το άλμπουμ από όλα τα ψηφιακά καταστήματα και την προώθηση και επιστρέψαμε τα χρήματα σε όποιον ήταν αρκετά ευγενικός για να προ-παραγγείλει το άλμπουμ. Αφιερώσαμε το υπόλοιπο του χρόνου δουλεύοντας για τις λεπτομέρειες του άλμπουμ και προετοιμάζοντάς το για κυκλοφορία. Περιττό να πούμε ότι είναι πολύ τιμητικό  να συμμετάσχουμε σε μια τέτοια προοδευτική εταιρία. Έχουν πολλές μοναδικές μπάντες στο δυναμικό τους και είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε μαζί τους.

Σας ζήτησαν να αλλάξετε κάτι;

Όχι, έχουν υποστηρίξει όλες μας τις αποφάσεις και ουσιαστικά το άλμπουμ ήταν ολοκληρωμένο, μέχρι και το εξώφυλλο. Το μόνο που πρότειναν ήταν να βγουν νέες φωτογραφίες της μπάντας, κάτι που ευχαρίστως αποδεχτήκαμε. Πέρα από αυτό, είναι πολύ δεκτικοί σε όλες τις ιδέες μας. Λειτουργούμε αμφίδρομα. Είμαστε περισσότερο από ευτυχείς να ακούσουμε τις προτάσεις τους, καθώς γνωρίζουμε καλά το πού βρισκόμαστε σήμερα – έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας και θα ήταν ανόητο να μην ακούμε τις συμβουλές της εταιρίας.

Ποιος είναι ο λόγος που τα μέλη της μπάντας σας παραμένουν ανώνυμα;

Πολύ απλό: Οι Deathwhite ξεκίνησαν ως ένα studio project και ποτέ δεν έπαιζαν live. Κάθε ένας από εμάς είχε εδραιωθεί στο χώρο του metal (με τον ένα ή τον άλλο τρόπο), έτσι θέλαμε να αποφύγουμε τη συσχέτιση των Deathwhite με τις μπάντες που είχαμε προηγουμένως ή παράλληλα. Θέλαμε η μπάντα να είναι μια ‘νέα αρχή’ για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Θα μπορούσατε επίσης να υποστηρίξετε ότι δεν είμαστε τρομερά ενδιαφέροντες ως άνθρωποι, οπότε θέλαμε να αφήσουμε έξω προσωπικές ιστορίες κλπ. Η μουσική -και τίποτα περισσότερο – πρέπει να είναι το επίκεντρο. Θέλουμε ο κόσμος να κρίνει τα τραγούδια μας και όχι το πως είμαστε σαν άνθρωποι, κάτι που, δυστυχώς, μερικές φορές γίνεται εμπόδιο στην αξιολόγηση των συγκροτημάτων. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες διατήρησης αυτής της ανωνυμίας και υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζουν ποιοι είμαστε, αλλά φαίνεται ότι καταλαβαίνουν το σκεπτικό μας.

Ποια είναι η στιχουργική θεματολογία του άλμπουμ;

Χρησιμοποιούμε διάφορα λυρικά θέματα σε όλο το άλμπουμ, από εσωτερικούς αγώνες έως εξωτερικούς παράγοντες που δεν επηρεάζουν μόνο τα άτομα, αλλά και το σύνολο των ανθρώπων. Επιφανειακά, μπορεί να φαίνεται ότι πολλοί από τους στίχους μας είναι απελπισμένοι, αλλά μια πιο προσεκτική παρατήρηση μπορεί να αποκαλύψει κάποια ελάχιστα επίπεδα αισιοδοξίας. Δεν είμαστε εντελώς μελαγχολικοί άνθρωποι, αν και όλοι έχουμε βιώσει τέτοια συναισθήματα καθ ‘όλη τη ζωή μας, συζητάμε επίσης θέματα ματαιοδοξίας, τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι φαίνεται να σκέφτονται ότι είναι καλό να σπαταλούν τον χρόνο τους και πώς μερικές κατηγορίες ανθρώπων θεωρούν ότι είναι ανώτερες από άλλες, όταν στην πραγματικότητα είναι κατώτερες. Μελλοντικά, είναι πιθανό να ασχοληθούμε περισσότερο με αυτά τα θέματα, γιατί η ανθρωπότητα παρέχει μια ατελείωτη λίστα θεμάτων για έμπνευση, λαμβάνοντας υπόψη τη μάλλον θλιβερή κατάσταση των υποθέσεων  του κόσμου.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το ποιος κάνει τι στην μπάντα. Να υποθέσουμε ότι πρόκειται για συνεργασία όλων των μελών;

Έχουμε έναν κύριο συνθέτη στο συγκρότημα, ο οποίος γράφει όλη τη μουσική και τους στίχους. Ωστόσο, μόλις ο βασικός κορμός των συνθέσεων  είναι έτοιμος, τα υπόλοιπα μέλη προσθέτουν την προσωπική τους σφραγίδα και αυτό είναι ένα κρίσιμο κομμάτι της διαδικασίας, καθώς τα τραγούδια αρχίζουν να διαμορφώνονται όταν κανείς αρχίσει να προσθέτει ιδέες. επιτρέποντας σε κάθε μεμονωμένο μέλος να επιδείξει το ταλέντο του, διαφορετικά αυτό δεν θα ήταν τίποτα περισσότερο από ένα solo project με περιορισμένες δυνατότητες

Που ηχογραφήθηκε τοFor a Black Tommorow”;

Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε με τον Shane Mayer, παραγωγό/μηχανικό ήχου που βρίσκεται κοντά στην πατρίδα μας, στο Pittsburgh. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που συνεργαζόμαστε με τον Shane. Είχαμε έναν άλλο παραγωγό, αλλά για λόγους που δεν μπορούν να αναφερθούν εδώ, μας άφησε ξεκρέμαστους. Ο Shane μας προτάθηκε από ένα φίλο που παίζει σε άλλη μπάντα και ευτυχώς κατορθώσαμε να διατηρήσουμε το αρχικό μας πρόγραμμα ηχογραφήσεων τον Αύγουστο του 2016, ήταν πραγματική χαρά μας να δουλέψουμε με – τη γνώση, τη υπομονή και τη ατελείωτη προσφορά των καλών ιδεών του που ωφέλησαν πραγματικά το άλμπουμ, συνήθως συνεργάζεται με hardcore και death metal μπάντες, οπότε ήμασταν λίγο έξω από τα συνηθισμένα  γι ‘αυτόν, αλλά έκανε μια φανταστική δουλειά και προσβλέπουμε σε μελλοντική συνεργασία μαζί του.

Υπάρχουν ομοιότητες στον ήχο σας με συγκροτήματα όπως Anathema και Katatonia. Άλλες επιρροές;

Πράγματι, οι Anathema και οι Katatonia είναι δύο μάλλον μεγάλες επιρροές για τη μπάντα. Μπορεί να μη φαίνεται, αλλά έχουμε επίσης στοιχεία από μπάντες όπως οι Alcest, Isis, Junius, My Dying Bride και Paradise Lost. Ο καθένας μας έχει extreme metal backround, κάτι που φαίνεται, για να μην αναφέρουμε και επιρροές από κλασικό ή και μελωδικό metal. Μας αρέσουν και μερικές  μη-metal μπάντες όπως οι The Cure, οι Depeche Mode, οι Sisters of Mercy και η Kate Bush, έτσι, προφανώς, υπάρχει ένα ευρύ φάσμα συγκροτημάτων, αν και ελπίζουμε ότι η μουσική μας θα συνεχίσει να αναπτύσσει τη δική της ταυτότητα.

Υπάρχουν σχέδια για ζωντανές εμφανίσεις μελλοντικά ;

Προγραμματίζουμε τις πρώτες ζωντανές εμφανίσεις μας που θα πραγματοποιηθούν είτε τον Αύγουστο είτε τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους. Έχετε υπόψη ότι ήμασταν αυστηρά μια studio μπάντα μέχρι να υπογράψουμε με τη Season Of Mist, οπότε, συνιστάται να αρχίζουμε να παίζουμε shows για να επεκτείνουμε και το κοινό μας, έχουμε προσθέσει άλλα δύο μέλη και κάνουμε πρόβες από τον Φεβρουάριο, τα τραγούδια μας θα πρέπει να ακούγονται βαρύτερα live και ανυπομονούμε παίξουμε ζωντανά. Θα είναι μια μεγάλη εμπειρία για τη μπάντα.

Ευχαριστώ και πάλι. Παρακαλώ δώστε ένα μήνυμα στους Έλληνες fans σας.

Τους χαιρετισμούς μας σε όλους τους metal fans της Ελλάδας, ανυπομονούμε να έρθουμε κάποια στιγμή στη καριέρα μας, όσο το δυνατόν συντομότερα.

Σπύρος Ράλλης

www.deathwhite.com
facebook.com/deathwhiteofficial
deathwhite.bandcamp.com
soundcloud.com/deathwhite

Discography
Etherial EP, 2014
Solitary Martyr EP, 2015
For a Black Tomorrow, 2018

whale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothRussian Circles 2022_728x90 - 728|90|Russian Circles 2022_728x90|||both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X