Συνεντεύξεις

Monarch

Άργησε να βγει η νέα δουλειά των Monarch αλλά σίγουρα άξιζε τον κόπο. Άρπαξα λοιπόν την ευκαιρία και μίλησα με τον κιθαρίστα τους, Casey Trask, ο οποίος ήταν αρκετά πρόθυμος να υποστεί την ανάκριση μου!

Γεια σου Casey! Καλώς ήρθες στο magazine μας! Πώς τα πάτε εκεί με την όλη κατάσταση της πανδημίας;

Γεια σου Μιχάλη, τα πάμε καλά, δεν γίνονται πολλά show αλλά μπορούμε να παίξουμε σε κάποια parties σε αυλές. Εκτιμώ σίγουρα αυτήν την παραπάνω ώρα στο σπίτι, μου επιτρέπει να συγκεντρωθώ στο να παίζω και να γράφω και πιστεύω πως μπορείς να χτίσεις έναν πιο ισχυρό δεσμό με τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος επειδή πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρότερα τώρα για να μπορούμε να συνεχίσουμε και να παραμείνουμε εμπνευσμένοι, αλλά οι Monarch και τα άλλα συγκροτήματα που έχω είναι όλοι καλοί φίλοι και κάποιοι από εμάς δουλεύουμε και μαζί οπότε έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε σε επαφή και να κάνουμε ακόμα πρόβες.

Οι Monarch επέστρεψαν! Αλλά γιατί σας πήρε τέσσερα χρόνια για τον ακόλουθο του “Go Forth”;

Πιστεύω πως θέλαμε να βεβαιωθούμε ότι είχαμε τα πάντα πραγματικά στενά πριν μπούμε στο studio για να ηχογραφήσουμε το “Future Shock”, και μετά, το studio και η μίξη μας πήραν λίγο παραπάνω από ότι περιμέναμε. Το επόμενο album δε θα καθυστερήσει τόσο πολύ, ήδη έχουμε συζητήσει τα πλάνα μας για το τρίτο album και πιστεύω ότι τώρα είμαστε ακόμη πιο πρόθυμοι να επιστρέψουμε και να παράγουμε νέο υλικό.

“Future Shock”. Θα μας πεις πώς νιώθεις τώρα που το album είναι έτοιμο; Ποιά είναι η ανταπόκριση των οπαδών έως τώρα;

Είναι πάντα το ωραιότερο συναίσθημα όταν έχεις ρίξει τόση σκέψη και σκληρή δουλειά σε κάτι και το βλέπεις να έρχεται στη ζωή, όταν είσαι τόσο ενεργός σε αυτό νιώθεις ότι η δουλειά δεν τελειώνει ποτέ, αλλά το να βλέπεις τις αντιδράσεις του κόσμου σε αυτά τα πρώτα δύο album είναι πραγματικά φοβερό, και είναι μεγάλη ανακούφιση να βλέπεις ότι και οι άλλοι το απολαμβάνουν. Παίζουμε επίσης αυτά τα τραγούδια live εδώ και κάποιο διάστημα οπότε μπορούμε να μετρήσουμε τις αντιδράσεις και από εκεί.

Δουλεύοντας για το “Future Shock” νιώσατε καθόλου πίεση αναλογιζόμενοι το πόσο καλός ήταν ο προκάτοχός του;

Δεν υπήρχε πολύ πίεση επειδή τα περισσότερα από αυτά τα τραγούδια ήταν ήδη γραμμένα από τον τραγουδιστή/κιθαρίστα Matt Smith και απλά είχαμε να τα κάνουμε δικά μας και να προσθέσουμε μικρές πινελιές, τα άλλα τραγούδια μας βγήκαν τόσο φυσικά που δε σκεφτήκαμε τη σύγκριση με το προηγούμενο, είναι απλά μια ματιά του πώς δουλεύαμε τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Τι μπορείς να μας πεις για τη διαδικασία της ηχογράφησης; Πόσο διήρκεσε; Πού ηχογραφήσατε; Δουλέψατε με διαφορετικό τρόπο από το ντεμπούτο;

Μας πήρε περίπου δεκατέσσερις μήνες από την αρχή ως το τέλος, από την πρώτη μέρα της ηχογράφησης μέχρι να έρθουν στην κατοχή μας τα masters, ηχογραφήσαμε στο El Cajon το οποίο είναι μια ώρα με το αυτοκίνητο από εκεί που οι περισσότεροι ζούμε και οι περισσότεροι μπορούσαμε να ηχογραφήσουμε μόνο τα σαββατοκύριακα, επίσης έκανα κάποια tour με τους The Three Tremors και Cage παράλληλα οπότε δεν ήμουν διαθέσιμος για κάποιους μήνες κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης. Ήταν τελείως διαφορετικά από το πρώτο album, το πρώτο το ηχογραφήσαμε, το μιξάραμε και κάναμε το master κυρίως εμείς. Ο κιθαρίστας των Cage και Τhe Three Tremors, o Dave Garcia, μας βοήθησε να ηχογραφήσουμε τα live drums στο σπίτι του ενώ ο Matt κι εγώ παίζαμε μαζί live χωρίς click για να έχουμε ένα άγριο drum track. Πραγματικά απολαμβάνω να πηγαίνω πίσω και να το ακούω αυτό (γέλια).

Πες μας λίγα πράγματα σχετικά με τους στίχους του album. Τι πράγματα σας ενέπνευσαν για να γράψετε τους στίχους;

Οι περισσότεροι στίχοι γράφτηκαν από τον τραγουδιστή Matt, έχει τραγούδια που κυμαίνονται σε θέματα όπως τα The New World Order, Dragonball Z, Futurama, Legend Of Zelda, το διάστημα, τον πυρηνικό όλεθρο και γενικά οτιδήποτε βρίσκουμε διασκεδαστικό ή ενδιαφέρον.

Τεχνικό thrash metal; Speed US metal; Εάν έπρεπε να διευκρινίσετε τη μουσική σας τι θα λέγατε ότι παίζετε;

Μου αρέσει το speed metal, επειδή υπάρχουν στιγμές που θα υπάρχει μια thrashing αίσθηση αλλά σε άλλες στιγμές η μελωδία θα κυριαρχήσει, όμως πιστεύω πως ανακατεύονται σε ένα σημείο που δουλεύει καλά.

Γυρίσατε ένα βίντεο για το “Shred or Die!”, σχεδιάζετε να γυρίσετε κι άλλα;

Αυτή τη στιγμή έχουμε γυρίσει δύο βίντεο, το “Shred or Die!” και το “Nuclear Warfare”, επίσης έχουμε ένα playthrough βίντεο με τον Matt Smith κι εμένα που θα κυκλοφορήσει σύντομα. Αυτά τα βίντεο ήταν πολύ διασκεδαστικά στη δημιουργία τους, τα γυρίσαμε και τα δύο στο σπίτι που έμενε ο drummer μας, ο Adam, την τελευταία μέρα που έμεινε εκεί οπότε είχαμε ένα μεγάλο άδειο χώρο για να δουλέψουμε. Ο φίλος μας David Dau (AxFxGx Productions) δημιούργησε τα βίντεο.

Υπάρχουν τόνοι από κιθάρες στο νέο άλμπουμ. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε πολλά συγκροτήματα να επενδύουν λιγότερο στα guitar solos… Υποθέτω εσύ έχεις διαφορετική άποψη πάνω σε αυτό!

Πολύ διαφορετική! (γέλια) Όχι αλλά σοβαρά ενθουσιαζόμαστε όταν ακούμε ένα φοβερό guitar solo σε ένα τραγούδι, οπότε ναι, αν μπορώ να το προσθέσω στο άλμπουμ θα το κάνω! (γέλια). Η μελωδία και το τραγούδι έρχονται πρώτα και τα solo οφείλουν να είναι επέκτασή τους.

Εάν θα έπρεπε να επιλέξεις μόνο ένα τραγούδι από το νέο άλμπουμ για να το παίξεις σε ένα φίλο, ποιό τραγούδι θα ήταν;

Πραγματικά μου αρέσει να δείχνω στους ανθρώπους το “Khaos Warrior” επειδή είναι σύντομο αλλά ενθουσιαστικό και σε κάνει να θες να δεις πώς ακούγεται το υπόλοιπο άλμπουμ.

Ο ορισμός του “Future Shock” είναι μια κατάσταση δυσφορίας ή αποπροσανατολισμού λόγω των ραγδαίων κοινωνικών ή τεχνολογικών αλλαγών. Πιστεύεις πως οι νεότερες γενιές μπορούν να υποφέρουν από κάτι σαν αυτό;

Είναι αστείο, το τραγούδι “Future Shock” έχει να κάνει με το show κινουμένων σχεδίων Futurama σχετικά με έναν τύπο που ξυπνάει στο μέλλον αφού καταψύχθηκε με κρυογενετική κατά λάθος, είναι μια κωμωδία αλλά υπάρχουν κάποια σκοτεινά σημεία σε αυτό και όταν διαβάζεις τους στίχους μπορεί να σχετισθεί με τη σκοτεινή πλευρά της τεχνολογικής προόδου που συμβαίνει στον αληθινό κόσμο.

Παρατήρησα ότι το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει και σε βινύλιο. Είστε οπαδοί του βινυλίου; Η ολοκληρωτική επιστροφή του βινυλίου είναι μια μόδα ή ένας άλλος τρόπος για κάποιους ανθρώπους να πουν “ευχαριστώ αλλά όχι άλλο streaming για μένα”;

Έχω περίπου 100 βινύλια, συνήθιζα να τα συλλέγω για ένα διάστημα αλλά δεν έχω τόσα πολλά. Πιστεύω πως οι άνθρωποι απλά λατρεύουν τη δραστηριότητα και τη διαδικασία του να βάζεις ένα βινύλιο να παίξει, μετά είναι και η ποιότητα που λαμβάνεις για τον κόπο σου και παίρνεις μια υπέροχη ανάμνηση για να διατηρήσεις στη μορφή ενός μεγάλου εξώφυλλου. Νομίζω πως τα τελευταία βινύλια που αγόρασα ήταν splatter δίσκου των “Individual Thought Patterns” και “Human” των Death και δείχνουν και ακούγονται εκπληκτικά. Αλλά εύχομαι να μπορούσα να τα πάρω μαζί μου στο αυτοκίνητο! (γέλια)

Μιας και αναφερθήκαμε στο streaming, ποιά είναι η άποψή σου για τις streaming υπηρεσίες και την απίστευτα χαμηλή απόδοση εσόδων που προσφέρουν στα συγκροτήματα;

Είναι χάλια φυσικά αλλά σημαίνει ότι τα συγκροτήματα πρέπει να προσαρμοστούν και να γίνουν δημιουργικά, αυτός είναι ο κόσμος που ζούμε. Πρέπει να πληρώσω για μια streaming υπηρεσία επειδή διδάσκω πολύ μουσική και χρειάζομαι πρόσβαση στα πάντα σε κάθε στιγμή αλλά ακόμα προ-παραγγέλνω ή αγοράζω κυκλοφορίες από άλλους καλλιτέχνες και τοπικά συγκροτήματα επειδή ακόμα απολαμβάνω την εμπειρία του να ακούω ένα ολόκληρο άλμπουμ σε ώρα και με τον τρόπο που πρέπει να ακουστεί.

Θα περιοδεύσουν οι Monarch μόλις ξεθυμάνει η πανδημία;

Το ελπίζουμε, θα θέλαμε να βγούμε από αυτήν τη μικρή φούσκα, να βρούμε κάποιους άλλους metalheads να εξαγριώσουμε με έντονη μουσική.

Έχεις έρθει στην Ελλάδα με τους The Three Tremors για κάποια live shows. Τι θυμάσαι από τη χώρα μας;

Πολύ οδήγηση (γέλια). Αλλά η Ελλάδα είναι πάντα ένα αγαπημένο τελείωμα για τα tour όποτε καταφέρνουμε να έρθουμε εκεί. Πραγματικά cool άνθρωποι, υπέροχο φαγητό, εκπληκτική εξοχή και απλά ο ενθουσιασμός από το κοινό είναι ίσως οι καλύτερες αναμνήσεις. Πάντα μας κάνετε να νιώθουμε τόσο ευπρόσδεκτοι.

Πού μπορούν οι metalheads να βρουν και να αγοράσουν τη δουλειά σου;

Μπορείτε να επισκεφθείτε το νέο μας website για να αγοράσετε T-shirts και CD’s, επίσης παραδίδουμε μαθήματα με κάθε μέλος μέσω του website. Για τους Cage και τους The Three Tremors πηγαίνετε στα www.cageheavymetal.com και www.thethreetremors.com

Ευχαριστούμε για το χρόνο σου! Κλείσε αυτή τη συνέντευξη με ένα μήνυμα προς τους αναγνώστες!

Ευχαριστούμε θερμά που υποστηρίζετε και αγαπάτε το heavy metal, είναι μια από τις πιο ενωτικές δυνάμεις του πλανήτη! Αγοράστε το νέο μας άλμπουμ “Future Shock” και τσεκάρετε όλα τα νέα μας single και βίντεο για το νέο άλμπουμ, επίσης και το πρώτο μας άλμπουμ “Go ForthSlaughter” αν δεν το έχετε κάνει ήδη, έχουμε κάποια καταπληκτικά νέα t-shirts με ένα νέο “Sonic Reaper” σχέδιο. Ευχαριστούμε θερμά εσένα Μιχάλη και το GreekRebels για αυτήν την εκπληκτική συνέντευξη! Ελπίζουμε να σας δούμε όλους στο δρόμο σύντομα!

Συνέντευξη: Μιχάλης Νταλάκος
Μετάφραση: Σταύρος Πισσάνος

Bandcamp
Facebook
Instagram
ReverbNation
Twitter
YouTube

Band Members
Matt Smith – Φωνή, κιθάρα
Casey Trask – Κιθάρα
Gabe Mendez – Μπάσο
Adam West – Τύμπανα

Discography
Go Forth… Slaughter, 2017
Future Shock, 2021

Tatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X