Συνεντεύξεις

Phase Reverse

Τους Phase Reverse σίγουρα θα τους έχετε ακούσει ή θα τους έχετε δει σε κάποιο live, μια και με την πρώτη τους κιόλας κυκλοφορία κέρδισαν τις εντυπώσεις. Από την παρακάτω συνέντευξη φαίνεται πως η επιλογή τους να παίζουν heavy rock είναι κάτι που ταιριάζει και στην προσωπικότητά τους συν ότι γράφουν τη μουσική τους με φυσικότητα, ακολουθώντας αυθόρμητα αυτά που τους ορίζει το μουσικό ένστικτό τους. Και νομίζω ότι αυτά που έχουν ήδη κάνει είναι ένα μόνο μέρος από όσα θα επακολουθήσουν. Είναι μια μπάντα που θες να παρακολουθήσεις αν τύχει και τους ανακαλύψεις και όλα αυτά που λέω είναι άχρηστα αν δεν τους έχετε ακούσει ακόμα.

Αρχικά, μπράβο για τη συγκεκριμένη κυκλοφορία! Τι αίσθηση σας άφησε η όλη ετοιμασία του album και είστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα;

 

Tas: Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Ναι, είναι πάντα ωραίο να δημιουργείς και να ηχογραφείς σε ένα κορυφαίο studio, με τις καλύτερες συνθήκες και ανεπηρέαστος απόεξωγενείς παράγοντες, να καταφέρνεις να φτάνεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα που ικανοποιεί εσένα πρωτίστως, και πόσο μάλλον όταν φτάνει η ώρα, και το έργο σου να αναγνωριστεί και να πάρει εξαιρετικές κριτικές από γνώστες και επαγγελματίες του χώρου, ιδιαίτερα από Αμερική και Ευρώπη.
Πως ξεκίνησε το group;
Tas: Μετά από πολλά χρόνια φιλίας με τον Αλέξη αποφασίσαμε ότι έπρεπε να δημιουργήσουμε τη μουσική που πραγματικά μας εκφράζει, χωρίς περιορισμούς και συμβιβασμούς. Αυτό όμως έγινε εφικτό με την έλευση του Chief στο σχήμα, καθώς το παίξιμό του ήταν ακριβώς αυτό που θεωρούσαμε ότι έλειπε.
Πως προέκυψε το όνομα Phase Reverse;
Alex: Η ιστορία του ονόματος ξεκινά αρκετά χρόνια πριν και συγκεκριμένα το 2000 όπου γεννήθηκε η ιδέα ενός concept – project από τον Chief το οποίο ονομάστηκε PHASE REVERSE!
Chief : H φιλοσοφία του project είχε να κάνει με την αποτύπωση εικόνων μέσω του ήχου όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι του και την ρεαλιστική αναζήτηση της ζωής μετά θάνατον μέσα από τη μετάβαση αυτής στον άυλο κόσμο . Όλο αυτό διαδραματιζόμενο στον κόσμο που ζούμε αποκαλύπτει την διαδικασία του PHASE REVERSE (αναστροφή φάσης) και πώς αυτή μεταφέρεται από το πάτημα ενός κουμπιού σε μια κονσόλα ήχου (αναστρέφοντας τη φάση του ήχου), στο πάτημα ενός νοητού κουμπιού στη ζωή μας το οποίο είναι δυνατό να αναστρέψει την παρούσα φάση της ζωής μας (ουσιαστικά είναι η προβολή της αδιανόητης δύναμης ενός ανθρώπου και πώς αυτή μπορεί να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ποια είναι η πραγματική ζωή). Το project μπήκε στο συρτάρι για διάφορους λόγους ένα χρόνο μετά όπου και παρέμεινε μέχρι σήμερα. Το μόνο που κρατήθηκε είναι το Phase Reverse που σαν φιλοσοφία και σαν όνομα το αφουγκραζόμαστε και μας εκφράζει απόλυτα.
Από τότε που ξεκινήσατε, ποιους στόχους και προτεραιότητες είχατε σαν group;
Chief: Κάθε μπάντα στο ξεκίνημά της δεν χρειάζεται να έχει στόχους και προτεραιότητες, παρά μόνο να παίζει. Εάν στην πορεία της προκύψουν οι συνθήκες ώστε η μπάντα να ονειρεύεται και να έχει στόχους, τότε αυτό είναι ευτυχία! Για εμάς πλέον προτεραιότητα είναι η μπάντα και στόχος μας είναι να γράφουμε καλή μουσική, όνειρό μας είναι να είμαστε υγιείς για να συνεχίσουμε να κάνουμε ό, τι κάνουμε και τώρα…
Υπήρχαν δυσκολίες στην αρχή, είτε στην επιλογή της μουσικής ταυτότητάς σας είτε στο να φτάσετε στη δημιουργία ενός τέτοιου δίσκου;
Alex: Ως προς το δημιουργικό μέρος της διαδικασίας (δημιουργία δίσκου), δυσκολίες υπάρχουν μόνο αν δεν ξέρεις τι κάνεις. Ως προς το πρακτικό μέρος, όταν χρηματοδοτείς ο ίδιος την όλη διαδικασία τότε έρχεσαι αντιμέτωπος με πολλές δυσκολίες… Η μουσική ταυτότητα από την άλλη είναι κάτι που προκύπτει από τη μουσική προσωπικότητα, η οποία χτίζεται με πολλές ώρες μελέτης, αφοσίωση και πραγματική αγάπη για την μουσική. Οπότε σε αυτό το κομμάτι μάλλον δε δυσκολευτήκαμε!
Γιατί αποφασίσατε να είστε μόνο τρία μέλη; Θεωρείτε ότι είναι εύκολο ή δύσκολο να αποδώσει αυτό;
Tas: Τρία μέλη;; Ευχαριστούμε, είσαι ευγενέστατη… Τα ασανσέρ βέβαια έχουν άλλη γνώμη….! (γέλια) Για εμάς πάντως προέκυψε πολύ εύκολα, ρωτήσαμε ένα ασανσέρ αν χρειαζόμαστε και τέταρτο άτομο στην μπάντα και μας είπε όχι (γέλια!!!). Στην ουσία ένα τρίο μπορεί να κάνει ότι και μια πιο πολυμελής μπάντα. Από τη στιγμή που τα βασικά χαρακτηριστικά της μουσικής (ρυθμός, μελωδία, αρμονία) μπορούν να αποδοθούν από τρεις τότε δεν υπάρχει λόγος για τέταρτο μέλος. Από την άλλη είναι και πιο εύκολα τα πράγματα στις αποφάσεις μας.
Πριν τους Phase Reverse, είχατε ο καθένας άλλα συγκροτήματα, παίζατε μουσική στο ίδιο στυλ με τους Phase Reverse;
Alex: Βασικά σαν session μουσικοί δουλεύαμε όλοι οπότε όχι, δεν παίζαμε το ίδιο στυλ μουσικής που παίζουμε τώρα.
Ας πάμε λίγο στο album. Τι ακριβώς θα ακούσουμε;

Chief: Το 2007 εμείς το αποκαλέσαμε Heavy Rock του σήμερα… Kαι χαιρόμαστε που ο όρος ακούγεται σήμερα στην Ελλάδα και για άλλα συγκροτήματα!
Οι στίχοι για ποια θέματα μιλούν και ποιος τους γράφει;
Tas: Οι στίχοι μας είναι κατά βάση κοινωνικοί… Η θεματολογία τους αφορά τις ανθρώπινες σχέσεις, την αγάπη (από μια διαφορετική οπτική γωνία), τον πόλεμο, το θάνατο, την πολιτική, πράγματα που απασχολούν όλους μας. Όλοι γράφουμε και μουσική και στίχους, η διαδικασία είναι συλλογική.
Θεωρείτε ότι υπάρχει κάποιο κομμάτι που θα ξεχωρίσει;
Alex: Από την πρώτη κυκλοφορία του 2010, έχουν ξεχωρίσει αρκετά τα: «I Got Your Back», «Cross To Bear», «Eye To Eye», «Death Ride», «Wide Awake», «Who Gives A Damn», «Long Gone», «Road Fever» … Kαι με τη νέα κυκλοφορία ελπίζουμε να αγαπήσει ο κόσμος και το bonus track «Tear Down The Walls».
Πόσο σύντομα θα ακούσουμε κάτι καινούργιο από εσάς και αν έχετε ήδη σχέδια για αυτό, θα κινηθείτε στο ίδιο ύφος μουσικά;
Chief: Μέσα στο 2012 λογικά θα είναι έτοιμο και το δεύτερο μας album αφού είμαστε στο studio ήδη και το ετοιμάζουμε. Από τα πρώτα ακούσματα το νέο album σίγουρα είναι πιο διασκεδαστικό! Έχει δουλευτεί περισσότερο καιρό και υπάρχουν περισσότερα κομμάτια προς επιλογή. Ο ήχος μας πάνω κάτω θα είναι ίδιος γιατί αυτό είμαστε και έτσι εκφραζόμαστε καλύτερα. Τα τραγούδια έχουν μεγαλύτερη ποικιλία και μέχρι να ολοκληρωθεί η παραγωγή θα δούμε και ποιο θα είναι το τελικό playlist.
Υπάρχουν μπάντες που σας έχουν επηρεάσει;
Tas: Όλες οι μεγάλες κλασσικές rock και metal μπάντες.
Θέλετε να μου αναφέρετε ένα top 5 των καλύτερων κυκλοφοριών που είχαμε μέσα στο 2011 κατά τη γνώμη σας;
Chief: Anthrax, Mastodon, Foo fighters, The Answer & Black Country Communion
Να μας πείτε αν έχετε κάποιο επερχόμενο live;
Alex: Είχαμε μια σειρά εμφανίσεων 02/02 σε Κοζάνη στο Gallery, 03/02 Πάτρα στο Stone Bar, 04/02 Ιωάννινα στο Boxx. Σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλες ημερομηνίες στο site μας: http://www.phasereverse.com
Μέσα στο 2012, τι θα θέλατε να συμβεί στους Phase Reverse;
Alex: Φάε την γλώσσα σου!!! Τι να μας συμβεί??? (χαχαχαχα) Να είμαστε καλά και να παίζουμε μουσική.
Πως κρίνεται την underground μουσική σκηνή στην Ελλάδα; Υπάρχουν πράγματα που είτε σας ενοχλούν είτε τα βρίσκετε ελπιδοφόρα;
Chief: Πρώτα από όλα είναι θετικό οτι η σκηνή υπήρχε, υπάρχει και αναπτύσσεται. Το internet έχει βοηθήσει αρκετά σε αυτό, αλλά έχει καταστρέψει και σε μεγάλο βαθμό την ουσία της μουσικής. Ελπιδοφόρο είναι το γεγονός ότι νέοι άνθρωποι βρίσκουν διέξοδο στη μουσική και γεννιούνται νέες μπάντες με ωραίες ιδέες που θα την εκπροσωπήσουν τα επόμενα χρόνια. Ενοχλητικά είναι πολλά πράγματα και σε πολλούς τομείς. Όσον αφορά κάποιες μπάντες και γενικά κάποιους εκπροσώπους της μουσικής ενοχλητική είναι η παρουσία τους και η συμπεριφορά τους καθώς καπηλευόμενοι τη μουσική προσπαθούν να προβάλλουν μόνο την εικόνα τους με σκοπό την ικανοποίηση του ‘ΕΓΩ’ τους. Επίσης λυπηρό είναι να βλέπεις ανθρώπους μέσω ενός blog που δεν έχουν καμία σχέση με τη μουσική αλλά ούτε και τις γνώσεις, να κρίνουν, να σχολιάζουν και να συμβουλεύουν τις μπάντες με ψαγμένη φρασεολογία για να μην καταλάβει κανείς πόσο αδαείς είναι.
Tas: Είναι λυπηρό ελληνικές μπάντες που ετοιμάζουν δισκογραφία στο εξωτερικό να τυγχάνουν μεγαλύτερης και θερμότερης αποδοχής και αναγνώρισης στο εξωτερικό (παίζοντας ουσιαστικά τη μουσική μιας άλλης κουλτούρας ) από ό, τι στην χώρα μας, όπου αντιμετωπίζονται με συγκράτηση και σκεπτικισμό. Εμείς με την μικρή εμπειρία που έχουμε όντας στο roster μιας ξένης εταιρείας εδώ και λίγους μήνες, ζήσαμε το τραγελαφικό να διαβάσουμε κριτική από την Ελλάδα από άνθρωπο που δεν είχε καν το cd στα χέρια του μια και εμείς ακόμα δεν το είχαμε παραλάβει αφού βρισκόταν στο εργοστάσιο… Αλήθεια πώς να του φάνηκε το άλμπουμ άραγε ;
Alex: Γενικά καλό θα ήταν οι «εκπρόσωποι» της μουσικής στην Ελλάδα, με όποιο είδος κι αν ασχολούνται, να το κάνουν με γνώμονα την καλή μουσική και όχι την καλή εικόνα τους, ενώ αυτοί που τους κρίνουν καλό θα ήταν απλά να υποστηρίζουν τις ελληνικές μπάντες και να αφήσoυν τις συμβουλές που μόνο σκοπό έχουν να δείξουν οι ίδιοι ότι ξέρουν! Άλλωστε όποιος μπορεί, κάνει. Όποιος δεν μπορεί, κρίνει!
Τέλος κλείστε τη συνέντευξη με ένα στίχο από το album σας που σας εκφράζει απόλυτα.
Chief ’KILL THE FILTHY WHORES, TEAR DOWN THE WALLS !’’
Ευχαριστώ πολύ! Καλή επιτυχία στα επόμενά σας βήματα!
Να ‘σαι καλά, καλή δύναμη σε όλους!
Ήλια Τσάρα
Members
Αλέξανδρος „Alex“ Αλεξίου – τύμπανα
Αναστάσιος „Tas“ Ιωαννίδης – Φωνή & Μπάσο
Γιάννης „Chief“ Στεργίου – Κιθάρες
Discography
Phase Reverse – 2011
whale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X