Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/greekrebels/public_html/wp-content/mu-plugins/rebels-custom-slider.php on line 1536
Συνεντεύξεις

Royal Hunt

Να λοιπόν που η Δανέζικη/Αμερικάνικη παράταξη των Royal Hunt επιστρέφει κάτι παραπάνω από δυναμικά με το νέο της δίσκο ονόματι “Show Me How To Live”. O κινητήριος μοχλός της μπάντας, Andre Andersen, μας μιλά σχετικά με το δίσκο, τις επερχόμενες εμφανίσεις τους αλλά και για τα νέα μέλη της μπάντας.

Andre συγχαρητήρια για το νέο δισκογραφικό σας βήμα. Είναι πραγματικά αριστουργηματικό. Πως αισθάνεσαι τώρα που το άλμπουμ έχει κυκλοφορήσει εδώ και κάμποσο καιρό;

 

Πραγματικά ανακουφισμένος. Δουλέψαμε πάρα πολύ καιρό για αυτό το δίσκο και μας πήρε σχεδόν μισό χρόνο η ολοκλήρωση του. Τώρα που κυκλοφορεί όλοι στους Royal Hunt είμαστε πραγματικά χαρούμενοι.

Τι αντιδράσεις έχετε λάβει τόσο από το κοινό σας όσο και από τα διεθνή ΜΜΕ;

Όλες οι απόψεις και τα σχόλια που έχουμε διαβάσει από τους οπαδούς μας είναι πραγματικά κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά. Επίσης και ο διεθνής τύπος ήταν πολύ καλός μαζί μας, μάλλον τους άρεσε (γέλια). Σίγουρα από μουσικής πλευράς ίσως τους παραξένεψε το γεγονός ότι υπήρξε μια δεύτερη μουσική στροφή στην καριέρα μας. Το καλό είναι ότι όλοι μα όλοι έχουν υποστηρίξει αυτή μας την επιλογή και είναι κάτι παραπάνω από ενθουσιώδες αυτό για εμάς ώστε να συνεχίσουμε την μουσική μας πορεία.

Τι σας έκανε να ονομάσετε το δίσκο σαν “Show Me How To Live”? Αναμφισβήτητα είναι ένας δυνατός τίτλος για album αλλά υπάρχει και κάποιο ιδιαίτερο νόημα πίσω από αυτόν;

Κατά κάποιο τρόπο μπορείς να το πεις και αυτό, ναι. Είναι μια ανασκόπηση αν θες σχετικά με το τι βιώνει ο κόσμος σήμερα, με την βοήθεια που ζητά από τον διπλανό του σχετικά με το πώς να ζήσει (σ.σ. Show Me How To Live). Αυτό είναι πραγματικά ένα συναίσθημα το οποίο πιστεύω ότι το βιώνει όλος ο κόσμος ανεξαιρέτως εθνικότητας, φυλής, χρώματος κτλπ. Ο τίτλος έχει να κάνει με τα διάφορα «μονοπάτια» τα οποία θα πρέπει να επιλέξουμε στην ζωή μας να χρησιμοποιήσουμε και κατά ποιο τρόπο αυτά θα επηρεάσουν την ζωή μας. Όλα αυτά εάν τα βάλεις κάτω σου βγαίνει ο τίτλος του δίσκου με τον έναν η τον άλλο τρόπο.

Μετά την κυκλοφορία του “X” υπήρξαν κάποιες αλλαγές στην σύνθεση σας, με τους Mark Boals & Marcus Jidell να αποχωρούν. Ποιοι είναι οι κύριοι λόγοι της αποχώρησης τους;

Ήταν κάτι που αποφασίστηκε από κοινού. Με τον Mark (σ.σ. Boals) αποφασίσαμε ότι και οι δύο θέλαμε να κάνουμε διαφορετικά πράγματα. Ήμουν πραγματικά χαρούμενος που συνεργάστηκα με τον Mark Μετά συζητήσαμε με τον DC (σ.σ. Cooper) εάν θα τον ενδιέφερε να συμμετάσχει και το timing και τον δυο ήταν το ιδανικό για να ευδοκιμήσει και έτσι επήλθε και το reunion show. Διάφορα projects υπήρξαν τα οποία δεν μας άφηναν να συνεργαστούμε ξανά στο παρελθόν αλλά τώρα πραγματικά τα καταφέραμε! Όταν ρώτησα τον Mark για τον DC μου είπε ότι τρέφει μεγάλο σεβασμό γι’ αυτόν. Πλέον όλα είναι ιδανικά για να συνεχίζουμε μαζί. Όσο τώρα για τον Marcus (σ.σ. Jidell) σε εκείνον προσφέρθηκε η θέση του κιθαρίστα στους Evergrey και ήταν κάτι που πραγματικά τον ενδιέφερε. Άλλωστε, δεν γίνεται να κρατάς κάποιον με το ζόρι στην μπάντα και εγώ από μέρους μου ποτέ δεν το έκανα αυτό. Με τον Marcus είμαστε ακόμα φίλοι και τα λέμε αρκετά συχνά.

Υπήρξαν άλλοι τραγουδιστές στο μυαλό σου για την θέση ή αποκλειστική επιλογή ήταν ο DC Cooper?

Θα σου πω πως εάν ο Mark Boals δεν έφευγε δεν θα δούλευα με κάποιον άλλο τραγουδιστή. Εφόσον αυτό έγινε αναπόφευκτο, η μόνη μου επιλογή ήταν ο DC Cooper.

Έχετε επίσης έναν νέο κιθαρίστα, τον Jonas Larsen. Θα ήθελες να μας τον συστήσεις;

Είναι το μοναδικό νέο μέλος της μπάντας (γέλια). Το μόνο που έχει κάνει στο παρελθόν είναι ένα άλμπουμ με τον Goran Edman στους Stratosphere που κυκλοφόρησε το 2010 και ένα EP με τους Barock. Όταν ο Marcus έφυγε για τους Evergrey, ο παλιός μας τραγουδιστής, ο Henrik Brokmann, μου σύνεστησε τον Jonas. Εγώ ήρθα σε επαφή μαζί του και όσο μιλήσαμε αποδείχτηκε ότι είχαμε αρκετά κοινά όσον αφορά τα μουσικά γούστα. Να σου πω επίσης πως δεν έκανα κάποια audition και τα συναφή. Παίξαμε μερικά shows μαζί και όλα πήγα καλά, οπότε λογικό ήταν να μείνει και στις τάξεις της μπάντας.

Στίχοι και μουσικοί για το “Show Me How To Live”: Χρησιμοποιήσατε την ίδια συνταγή;

Ναι όπως σε κάθε άλμπουμ άλλωστε. Εγώ γράφω όλη την μουσική και τους στίχους και από εκεί και πέρα όλοι στην μπάντα προσθέτουν τα δικά τους στοιχεία. Αυτό γίνεται πάντοτε πριν ξεκινήσουμε τις ηχογραφήσεις, βρισκόμαστε και συζητάμε τα πάντα. Είμαστε μια άκρως δημοκρατική μπάντα. Άλλωστε όλα τα μέλη σε αυτήν είναι «δυνατοί παίχτες» και γεμάτοι ιδέες για τα κομμάτια.

Ανάμεσα στο “X” και το “Show Me How To Live” υπάρχουν αρκετές διαφορές. Εσύ ως συνθέτης των δύο άλμπουμ, ποιες βλέπεις ως τις κυριότερες;

Για να ακριβολογούμε δεν υπάρχουν απλά λίγες διαφορές. Υπάρχουν πάρα πολλές αφού τα δυο άλμπουμ είναι τελείως διαφορετικά το ένα με το άλλο. Το “X” είναι ένα καθαρά πειραματικό άλμπουμ που διαπραγματεύεται διάφορα concepts. Το “Show Me How To Live” από την άλλη είναι ένας δίσκος ο οποίος ηχογραφήθηκε αναλογικά και για εμένα που είμαι λάτρης της εγγραφής σε μπομπίνα, ήταν κάτι το φανταστικό! Μουσικά δε νομίζω ότι το νέο μας άλμπουμ μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα νεοκλασικό progressive metal άλμπουμ, όπως θα πρέπει να ηχεί κάποιο σε αυτό τον ήχο, δεδομένο ότι μιλάμε για το 2012. Για να είμαι ειλικρινής επίσης, στο νέο δίσκο προσπάθησα να χτίσω τις συνθέσεις γύρω από τον νέο – παλιό τραγουδιστή. Σαν παραγωγός μιλώντας και ως συνθέτης παράλληλα, προσπάθησα να γράψω κομμάτια τα οποία θα ήταν τα ιδανικά για τον DC και όχι να αντιγράψω συνθέσεις που προΰπαρχαν σε κάποιο από τους δίσκους που κάναμε μαζί (σ.σ. εννοεί με τον DC Cooper) στο παρελθόν. Αυτός θεωρώ ότι είναι και ο καλύτερος τρόπος.

Θες να μας μιλήσεις λίγο για τα διαδικαστικά του δίσκου; Που ηχογραφήθηκε και τα λοιπά;

Φυσικά! Οι ηχογραφήσεις έγιναν για ακόμα μια φορά στο δικό μου home studio, το North Point, στην Κοπεγχάγη ενώ για την μίξη αυτή τη φορά επέλεξα να πειραματιστώ λίγο και να πάω στα Roasting Studios στην Σουηδία όπου μαζί με τον Andreas (σ.σ. Passmark, μπάσο) κάναμε την μίξη σε αυτό. Το mastering από την άλλη έγινε στην Δανία και τα Audio Planet studios που εδρεύουν στην Κοπεγχάγη από τον Jan Eliasson. Νομίζω πως το τελικό αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο.

Όσον αφορά το εικαστικό μέρος ποιος το επιμελήθηκε;

Είναι ένας Γερμανός καλλιτέχνης, ο οποίος φέρει την επωνυμία The Digital Dictators. Μαζί δουλέψαμε και στο “X”. Να σου πω την αλήθεια, δεν είχα στο μυαλό μου καν αυτό το εξώφυλλο μιας και δεν είμαι fan όλου αυτού του μεσαιωνικού concept. Ήθελε να δώσει ένα «βασιλικό» και συνάμα «ρομαντικό» συναίσθημα σε αυτό. Με έπεισε με αυτά που είπε, λέγοντας μου το σκεπτικό του ως προς το πώς θα το βλέπει ο οπαδός. Νομίζω πως είναι πολύ καλό και συνάμα δυναμικό.

Πέραν του video που κάνατε για το “Another Man Down”, σχεδιάζετε να κάνετε κάποιο ακόμα;

Ναι, θα κάνουμε ακόμα ένα για το “Hard Rain’s Coming”.

Βλέψεις για συναυλίες η κάποιο tour?

Σχεδιάζουμε να επισκεφθούμε χώρες όπως η Ιαπωνία, η Κορέα, η Ταιβάν και η Ρωσία είναι μερικές από αυτές που βρίσκονται στο πρόγραμμα μας. Πρόσφατα προστέθηκε και η Ελλάδα στο billing μας οπότε είναι κάτι που μας χαροποίησε ευχάριστα! Ανυπομονούμε να έρθουμε και πάλι εκεί!

Μελλοντικές προσδοκίες για την μπάντα;

Πάντοτε ήμουν πολύ προσεχτικός σχετικά με το τι ήθελα και τα σχέδια που έκανα αφορούσαν το κοντινό μέλλον. Το μόνο που θέλω είναι να πάει καλά το tour. Το DVD πηγαίνει πάρα πολύ καλά, το ίδιο και το album αφού σε αυτό συνετέλεσε το γεγονός ότι ο κόσμος το αγκάλιασε. Επίσης αυτό που επίσης θέλω είναι να σταματήσουν οι αλλαγές μελλών γιατί δεν σου κρύβω ότι με έχει κουραστεί όσο να ναι. Από κει και πέρα όσον αφορά εμένα προσωπικά, έχω την ιδέα ή την φιλοδοξία αν θες, να κυκλοφορήσω ένα ορχηστρικό album. Ο χρόνος θα δείξει.

Andre σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο που διέθεσες και θα τα πούμε από κοντά στην εμφάνιση σας στην Αθήνα.

Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που έδειξες και το χρόνο που μου έδωσες για να μιλήσω για το νέο μας δίσκο. Ελπίζω να δω τους περισσότερους από εσάς στην συναυλία. Να είστε όλοι καλά.

Νίκος Σιγλίδης

www.royalhunt.com

www.facebook.com/royalhunt

www.reverbnation.com/royalhunt

Band

DC Cooper: Φωνή

Andre Andersen: Πλήκτρα

Andreas Passmark: Μπάσο

Jonas Larsen: Κιθάρα

Allan Sorensen: Τύμπανα

Discography

Land Of Broken Hearts, 1992

Clown In The Mirror, 1993

Moving Target, 1995

Paradox, 1997

Fear, 1999

The Mission, 2001

Eye Witness, 2003

Paper Blood, 2005

Paradox II: Collision Course, 2008

X, 2010

Show Me How To Live, 2011

RodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X