Συνεντεύξεις

Black Jesus

Οι Black Jesus είναι ένα σχετικά νέο συγκρότημα από την Αυστραλία. Η τελευταία τους κυκλοφορία  με χτύπησε κατευθείαν στον σβέρκο οπότε θεώρησα καλό να κάνω μερικές ερωτήσεις στον ιθύνων νου, κιθαρίστα και τραγουδιστή της μπάντας, τον Adrian ο οποίος με πολύ φιλική διάθεση απάντησε στις ερωτήσεις μου.

Γεια σας! Είμαι ο Κώστας από το extreme music webzine www.greekrebels.gr. Συγχαρητήρια για το άλμπουμ σας. Τεράστια δύναμη!!! Ήταν απόλαυση να κάνω κριτική σε ένα τέτοιο άλμπουμ. Καταρχήν γνώρισε μας την μπάντα και πες μας λίγα πράγματα πίσω από την δημιουργία σας.

Adrian: Σε ευχαριστώ φίλε μου για την ευκαιρία να συνομιλήσουμε. Σε αυτή τη στιγμή οι Black Jesus αποτελούνται από τρία άτομα πάλι, με εμένα (Adrian) στην κιθάρα και στα φωνητικά, τον Ben στο μπάσο και τον Greg στα ντραμς.

Τι ανταπόκριση έχετε δεχθεί έως τώρα;

Adrian: Το “Everything Black Everything Dead” το έχουνε δεχθεί πάρα πολύ καλά. Οι κριτικές που λαμβάνουμε από τα zines είναι θετικές και ενθαρρυντικές όπως δηλαδή και το feedback που δεχόμαστε από τον κόσμο που έρχεται στις συναυλίες μας. Είναι πολύ συγκινητική η ανταπόκριση που δεχτήκαμε έως τώρα και σίγουρα μας έχει εμπνεύσει να ανεβάσουμε τον πήχη για το επόμενο άλμπουμ.

Πες μας μερικά πράγματα για την διαδικασία που ακολουθήσατε κατά την δημιουργία “Everything Black Everything Dead”. Ποιος έγραψε στίχους και μουσική και που ηχογραφήσατε και με ποιον;

Adrian: Το “Everything Black…” μας πήρε πάνω κάτω 3 χρόνια για να το γράψουμε. Αλλαγές μελών και εκτεταμένες διακοπές στην λειτουργία του συγκροτήματος μας έκαναν την ζωή δύσκολη. Ξέραμε τι θέλαμε και πως θέλαμε να ακούγεται αυτό το άλμπουμ και αποφασίσαμε να περιμένουμε έως ότου είχαμε το σωστό line up και την σωστή στιγμή πριν ηχογραφήσουμε. Αυτό ήταν ότι πρέπει για εμένα. Δεν είμαι και ο πιο γρήγορος όταν έρχεται η στιγμή να γράψω στίχους. Η έμπνευση πρέπει να με χτυπήσει όταν έχω χρόνο να κάτσω να γράψω. Αρχίσαμε να ηχογραφούμε τον Μάιο του 2013 αλλά ουσιαστικά είχαμε ήδη ετοιμάσει όλα τα τραγούδια έναν χρόνο πριν. Θέλαμε να ηχογραφήσουμε αυτό το άλμπουμ live έτσι ώστε να αποτυπωθεί και ο σκληρός και τραχύς ήχος μας. Έτσι τζαμάραμε και μοντάραμε τα κομμάτια για μήνες. Αυτό ήταν πολύ καλό γιατί την στιγμή που μπήκαμε στο στούντιο ηχογραφήσαμε όλα τα κομμάτια όπως ακριβώς θα τα παίζαμε live και πάνω κάτω με την μια.

Μουσικά προσδιορίζεται τον ήχο σας ως SCRAP metal. Θα ήθελες να αναπτυχθείς λίγο περισσότερο πάνω σε αυτό; Στα αυτιά μου ακούγεται σαν μια μίξη Death metal με λίγο από όλα τα ακραία είδη μουσικής μέσα. Σαν ένα μίξερ ακραίας μουσικής. Ωραία πράγματα δηλαδή

Adrian: Νομίζω ότι ήδη απάντησες την ερώτηση σου και μάλιστα καλύτερα από ότι θα μπορούσα να το κάνω εγώ. (γέλια). Ο ήχος μας είναι ένα μείγμα από όλες τις μπάντες που μας αρέσουν… Metal μέσα σε μπλέντερ…στριμμένο και γαμημένο… Τραχύ και άσχημο…scrap metal.

Πολλές σπουδαίες μπάντες προέρχονται από την Αυστραλία. Αλλά για να σου πω την αλήθεια δεν γνωρίζω και πολλά πράγματα για την ακραία πλευρά της χώρας σας. Πως είναι τα πράγματα εκεί για μια μπάντα που παίζει death metal;

Adrian: Σίγουρα η σκηνή είναι μικρότερη από αυτήν που έχετε στην Ευρώπη και από αυτήν της Αμερικής. Όμως ότι χάνουμε δε μέγεθός το συμπληρώνουμε με ένταση και ακρίβεια. Όσων αφορά το Death Metal υπάρχει ένα φανατικό κοινό που έρχεται στις συναυλίες αλλά είναι ένας ήχος που έχει αρχίσει να τραβάει και νέο κόσμο. Νομίζω ότι έχει να κάνει κάτι με την διαφορετικότητα που έχουν οι μπάντες μεταξύ τους. Στον κόσμο αρέσει η ποικιλία. Σίγουρα κάνει την μουσική πιο διασκεδαστική αλλά και την νύχτα που είσαι έξω. Τώρα, σίγουρα, είναι η σωστή στιγμή για να παίζεις heavy μουσική στην Αυστραλία.

Έχω προσέξει ότι συνήθως οι μπάντες από την Αυστραλία ακούγονται διαφορετικές μεταξύ τους. Είναι κάτι που τις κάνει να ξεχωρίζουν  από το πλήθος. Το ίδιο μάλιστα έγινε και με εσάς. Υπάρχουν πολλές μπάντες που θέλουν να πιάσουν αυτό το old-school feeling στον ήχο τους αλλά μοιάζουν να μην μπορούν να τα καταφέρουν, σε αντίθεση με εσάς δηλαδή. Εσείς ακούγεστε old-school, νιώθετε old school αλλά ταυτόχρονα ο ήχος σας μοιάζει μοναδικός . Γιατί γίνεται αυτό; Ποιο είναι το μυστικό σας

Adrian: Ευχαριστούμε φίλε… είναι σπουδαίο αυτό που είπες. Όσων αφορά το μυστικό, δεν έχουμε κάποιο. Δεν πιστεύω ότι προσπαθούμε πολύ στο να ακουστούμε “original” ή “brutal” ή να είμαστε υπέρ-τεχνικοί με το παίξιμο μας. Όλοι μας ήμασταν στο παρελθόν και σε άλλες μπάντες για πολύ καιρό και ξέρουμε πια ότι αν μας αρέσει ένα τραγούδι που φτιάξαμε τότε η ένταση θα ακολουθήσει εντελώς φυσικά. Θα έλεγα ότι όταν παίζουμε live ή όταν ηχογραφούμε  ή τζαμάρουμε απλά βάζουμε το 100% κάθε φορά. Δεν παίρνουμε και τους εαυτούς μας πολύ στα σοβαρά αλλά είμαστε τέρμα σοβαροί όσων αφορά τον ήχο μας και τα τραγούδια μας.  Θέλουμε να το δείχνουμε αυτό σε κάθε ηχογράφηση και σε κάθε συναυλία που κάνουμε.

Γιατί επιλέξατε το “Black Jesus” ως όνομα για την μπάντα; Μήπως για να επιδείξετε την απέχθεια σας προς την οργανωμένη θρησκεία;

Adrian: Θέλαμε ένα όνομα που να αιχμαλωτίζει την προσοχή του κόσμου, οπότε ρίξαμε μερικές ιδέες και καταλήξαμε στο Black Jesus. Σίγουρα σιχαίνομαι την οργανωμένη θρησκεία αλλά το όνομα της μπάντας δεν προήρθε ως ευθύς επίθεση εναντίον αυτής αν και δικαιολογημένα θα μπορούσες να σκεφτείς κάτι τέτοιο δεδομένου του λυρικού περιεχομένου που έχουμε παράγει έως τώρα.

Ανήκετε στην οικογένεια της Grindhead Records… πως καταλήξατε εκεί και γιατί; Ήταν η φανερή επιλογή μιας και η εταιρεία έχει ως βάση το Σίδνεϊ;

Adrian: Αρχικά ήταν να κυκλοφορήσουμε το “Everything Black…” μέσω της Hells Headbangers  αλλά αυτό δεν προχώρησε και βρεθήκαμε με ένα άλμπουμ έτοιμο και χωρίς εταιρεία να το κυκλοφορήσει. Έτσι αντί να το τρέξουμε εμείς και να βιαστούμε περιμέναμε να δούμε τι είδους ενδιαφέρων θα μαζέψει. Το στείλαμε σε μερικούς ανθρώπους και λίγο  μετά επικοινώνησε μαζί μας ο Bubsy από την Grindhead. Το έκανε ξεκάθαρο από την αρχή ότι κυκλοφορεί μόνο μουσική που γουστάρει και έχει τον χρόνο να επενδύσει πάνω σε αυτήν. Κάτι τέτοιο είναι σπάνιο κατά την γνώμη μου. Υπάρχουν πολλές εταιρείες εκεί έξω που κυκλοφορούν πάρα πολλά άλμπουμ. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν είσαι μεγάλη μπάντα το άλμπουμ σου θα χαθεί στο χάος των κυκλοφοριών. Δεν το θέλαμε αυτό για το “Everything Black…” αλλά ούτε και ο Bubsy, έτσι για αυτόν τον λόγο ήταν η φανερή επιλογή. Αυτού του είδους η αφοσίωση είναι σπάνια

Θα κάνετε κάποιο tour; Έχετε προγραμματίσει τίποτα για Ευρώπη; Βλέπω μεγάλη δραστηριότητα στην Αυστραλία.

Adrian: Θα γουστάραμε πολύ να έρθουμε στην Ευρώπη. Έτσι αν κάποιος θέλει να μας βοηθήσει, ας επικοινωνήσει μαζί μας παρακαλώ. Νομίζω ότι ο ήχος μας σίγουρα είναι καλός για τον «παλιό κόσμο». Κάποτε δεν ήμασταν σε φάση να ταξιδεύουμε. Δεν ηταν επιλογή. Τώρα όμως είναι. Όπως και με όλα τα υπόλοιπα προσπαθούμε να φτιάξουμε τον ήχο μας και να ακονίσουμε τα live set μας και περιμένουμε τις ευκαιρίες να έρθουν. Έτσι λοιπόν να πω ότι κυκλοφορούμε το άλμπουμ και σε βινύλιο, σύντομα, μέσω της Doomentia Records. Έτσι ελπίζουμε να προκαλέσουμε αρκετό ενδιαφέρων ώστε να μπορούμε για μερικές εβδομάδες να καταστρέφουμε τα τύμπανα με λίγο ποιοτικό scrap metal.

Τι σχέδια έχετε όσων αφορά έναν νέο δίσκο;

Adrian: Είμαστε στην διαδικασία που προβάρουμε κάποια κομμάτια για ένα νέο άλμπουμ το οποίο ελπίζουμε να ηχογραφήσουμε τον Μάιο. Θα κυκλοφορήσει ως 12ιντσο στην Trauma Records.  Τα κομματια είναι μικρότερα και σίγουρα πιο τραχιά και άμεσα. Το artwork επίσης προχωράει καλά. Θα είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά από το “Everything Black…”

Για το τέλος πες μας πως μπορούμε να προμηθευτούμε το “Everything Black Everything Dead”  και ένα γρήγορο μήνυμα για τους Έλληνες φίλους σας.

Adrian: Μπορείτε να προμηθευτείτε το “Everything Black Everything Dead” σε CD μέσω του website της Grindhead Records. Τα ταχυδρομικά τέλη είναι δωρεάν για όλον τον κόσμο οπότε καταλαβαίνετε ότι είναι ευκαιρία. Η Doomentia Records θα κυκλοφορήσει σύντομα το βινύλιο οπότε να έχετε τον νου σας και να ελέγχεται το site τους.

Για τους Έλληνες……σας ευχαριστώ και απολαύστε το άλμπουμ.

Κωνσταντίνος Καραγεώργος
[email protected]

www.facebook.com/TheTrueBlackJesus
http://blackjesus.bigcartel.com/
http://thetrueblackjesus.blogspot.gr/
https://www.youtube.com/user/TheTrueBlackJesus

Δισκογραφία:

Black Jesus Saves Demo (2010)
Fucked…..​Live (2012)
Dark Horse / Black Jesus (Split 2013)
Everything Black Everything Dead (2014)

Line Up:

Adrian: Κιθάρες, Φωνητικά
Mick: Κιθάρες
Ben: Μπάσο
Greg: Ντραμς

RodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X