Ανταποκρίσεις

Shadow Gallery, Dark Nova, Wastefall

Shadow Gallery, Dark Nova, Wastefall

Κύτταρο Live, 13-10-2013, Αθήνα

Η ώρα 18:30, φτάνω στο Κύτταρο όλο χαρά και αγωνία γιατί επιτέλους θα δω τους Shadow Gallery επί σκηνής, μιας και το προηγούμενο show που είχανε δώσει επί Αθηναϊκού εδάφους το είχα χάσει. Θα είχα επίσης την τιμή να δω και τις δύο ελληνικές μπάντες που επάξια συνόδευαν τους προαναφερθέντες, τους Wastefall και τους Dark Nova. Δύο μπάντες που είναι αρκετά χρόνια στην σκηνή, με τους Dark Nova να κρατάνε τα σκήπτρα της progressive ελληνικής metal σκηνής με το πρόσφατο ομότιτλο άλμπουμ τους και τους Wastefall να μας προκαλούν με το πολύ καλό EP τους “Meridiem”.

Οι πόρτες άνοιξαν με ένα τέταρτο διαφορά από την προγραμματισμένη ώρα για να μπει ο λιγοστός κόσμος που περίμενε από νωρίς. Που είναι ο κόσμος; Αυτή ήταν η πρώτη μου σκέψη… O φόβος ότι οι υπόλοιπες δύο συναυλίες του τριήμερου, Spiritual Beggars και Orphaned Land, θα επισκίαζαν την μοναδική αυτή στην ιστορία εμφάνιση των Shadow Gallery ευτυχώς παρέμεινε φόβος και λίγο πριν την έναρξη της εμφάνισης των Wastefall φάνηκε πως ο κόσμος άρχιζε να γεμίζει σιγά σιγά το Κύτταρο.

Η ώρα σχεδόν 20:00 και οι Wastefall ανεβαίνουν στην σκηνή δίνοντας το σύνθημα για να ξεκινήσει ένα πεντάωρο πάρτι progressive metal ντελίριου. Ο Domenik και ο Alex γεμάτοι ενέργεια, όρεξη και χιούμορ κάνανε ένα club άνω κάτω με τον λιγοστό προς το παρών κόσμο να διασκεδάζει και να συμμετέχει στο όλο show. Το set list δεν βασίστηκε στο πρόσφατο “Meridiem”, επιλέγοντας τα παιδιά να πουν κομμάτια από σχεδόν όλη τους την δισκογραφία με λίγη περισσότερη έμφαση στο “Soulrain 21”, ενώ από το πρώτο άλμπουμ τους δεν ακούστηκε κάποιο κομμάτι. Μπορώ να πω ότι τα τραγούδια τους μου φάνηκαν πολύ πιο ωραία επί σκηνής παρά στα αντίστοιχα άλμπουμ.

Set list: E.Y.E (Etermal Yearning Entities) / S.E.P. (Self-Extinction Project) / Fountains of Fire / Live with it / Poetics of Flight / Vulturnus / Another Empty Haven

Εκεί λοιπόν που το set list των Wastefall τελείωνε ο κόσμος είχε ήδη σχεδόν γεμίσει το Κύτταρο και όλοι ραινόντουσαν έτοιμοι και προετοιμασμένοι για την εμφάνιση των Dark Nova.

Οι Dark Nova ανεβήκαν στην σκηνή στις 21:00 ακριβώς, τηρώντας με πυγμή το πρόγραμμα της συναυλίας, και ένα τέταρτο πριν κατέβω στα παρασκήνια για την συνέντευξη με τους Shadow Gallery. Δυστυχώς λόγω της συνέντευξης έχασα περίπου 20 λεπτά από την εμφάνιση τους όμως από το λίγο που είδα και από τα λόγια που άκουσα από όσους ήταν εκεί τα παιδιά παίξανε γαμάτα!! Ο νέος αοιδός του συγκροτήματος, Νίκος Συράκος, στα λίγα που είδα, χειραγωγούσε καλά το κοινό με περίσσια δεξιοτεχνία και μοιάζει να ταιριάζει απόλυτα στην παρέα του Ηλία Κόσκορη και του Nick Adams, ενώ αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση είναι το πραγματικά εντυπωσιακό 7χορδο, αν δεν κάνω λάθος, μπάσο του Γιώργου Τζιβελέκη. Κλείσανε με το ομώνυμο για το συγκρότημα τραγούδι “Dark Nova”, με τον κόσμο όλο να ανυπομονεί για την εμφάνιση που πραγματικά στο τέλος άφησε τους πάντες ικανοποιημένους και τον υπογράφων της ανασκόπησης ταύτης με ένα χαζό χαμόγελο στα χείλη. Την εμφάνιση των Shadow Gallery

Set list: My Heaven Is Real / Calling For Angels / Desperate Act / Veil Divine / Dying Earth / Twilight Star/ Lost In Silence / Temptation / Dark Nova

Έχοντας ήδη πάρει μια γερή δόση από Shadow Gallery, λόγω της συνέντευξης που μας παραχώρησαν, ήμουνα προετοιμασμένος για τα διάφορα καλούδια που μπορεί να περιελάμβανε η τελευταία εμφάνιση αυτής της περιοδείας χωρίς να μπορώ από την άλλη να είμαι ιδιαίτερα σίγουρος. Αυτό που ακολούθησε όμως, πραγματικά με άφησε μαλάκα και άφωνο και με την σφραγίδα μιας από τις καλύτερες συναυλίες που έχω δει ποτέ.

“Is this the real Life? Is this Just Fantasy?” Και όλοι ξεκινούν να τραγουδάνε όταν από τα μεγάφωνα του Κυττάρου άρχισε να παίζει το “Bohemian Rhapsody”, των θεών επί γης Queen, προετοιμάζοντας το έδαφος για την είσοδο του συγκροτήματος και ανεβάζοντας την διάθεση όλων όσων ήταν στο εσωτερικό του club εκείνη την στιγμή στα ουράνια.

Το συγκρότημα μπαίνει και ο κόσμος παραληρεί, μαγεία προμηνύεται και το intro από το “Cliffhanger” με κάνει να ελπίζω πως μια από τις εκπλήξεις της βραδιάς θα ήταν και αυτή αφού δεν ήταν μέρος του επίσημου set list της περιοδείας τους. Όχι όμως.. Το “Room V” ξεκινάει δυνατά και όπως πραγματικά αποδείχτηκε πολύ πετυχημένα αφού πρόκειται για έναν σύγχρονο ύμνο της μοντέρνας rock μουσικής. Η συνέχεια της συναυλίας έχει μόνο καλά να επιδείξει με τα “The Andromeda Strain”, “Don’t Ever Cry, Just Remember” με την εισαγωγή από το “Dance of Fools”, ενώ συνέχισαν με τα “Questions at Hand” και το διαφοροποιημένο ελαφρά λόγω της μη χρήσης ακουστικών κιθάρων “Alaska”.

Στην συνέχεια φεύγουν όλοι και μένει μπροστά στην σκηνή μονάχα ο Brian Ashland ο οποίος μετά από ένα μικρό κιθαριστικό solo αναλαμβάνει να μας προετοιμάσει με το “Pain” για το απίστευτο drum solo του Joe Nevolo, ο οποίος πραγματικά έπαιξε μουσική βαρώντας ότι έβρισκε σε όλη την σκηνή και ξέσπασε την μανία του σε κάνα δυο πιατίνια που βγήκαν από την θέση τους κατά την διάρκεια αυτού του solo. Τα κεφάλια μέσα όμως τώρα γιατί έφτασε η στιγμή για ένα αρκετά μεγάλο block τραγουδιών από το “Tyranny” άλμπουμ το οποίο γιορτάζανε κιόλας με αυτή τη περιοδεία λόγω των 15 χρόνων από την κυκλοφορία του. “Stiletto in the Sand”, “War for Sale”, “Mystery” και ο πόλεμος συνεχίζεται μέχρι την ώρα που φτάνει η στιγμή για την πρώτη σε εισαγωγικά “έκπληξη” της βραδιάς. Στην σκηνή εμφανίζεται ο DC Cooper για να τραγουδήσει σε αποκλειστικότητα για την Αθήνα το “New World Order”. Ένα πράγμα έχω να πω σε όσους χάσανε κάτι τέτοιο… Mαγεία…

Η φωνή του DC Cooper θεατρική όσο δεν πάει άλλο με τον ίδιο ντυμένο με κουστούμι και μαύρα γυαλιά και παρέα με τους φίλους του, Shadow Gallery, να δίνει όλο του το είναι πάνω στην σκηνή.

Το block τραγουδιών από το “Tyranny” συνέχισε με τα “Chased”, “Ghost of a Chance” και “Christmas Day” όπου και πάλι πήρε τα ηνία ο DC Cooper κλείνοντας αυτό το block και αποχαιρετώντας τον κόσμο.

“Gallery! Gallery!” Οι ιαχές του κόσμου δονούν το Κύτταρο και οι Shadow Gallery δεν αργούν να ξανανέβουν στην σκηνή για το encore της βραδιάς.

“Όλοι το ξέρετε αυτό” λέει ο DC Cooper και το “2 minutes to midnight” είναι γεγονός… O DC σαν ένας άλλος Bruce Dickinson κάνει τον κόσμο ότι θέλει και ο λίγος κόσμος που βρισκόταν έξω από την αίθουσα έμπαινε τρέχοντας μέσα. Το pit ανεβοκατέβαινε σαν τρελό και το τέλος του τραγουδιού βρίσκει το κοινό να παραληρεί και να φωνάζει ρυθμικά το όνομα του Cooper… “Αυτό δεν πρόκειται να το ξαναδείτε” λέει ο Cooper και η έκπληξη της βραδιάς ολοκληρώνεται με το “Dream” από το ομώνυμο προσωπικό δίσκο του ιδίου το οποίο έρχεται ουρανοκατέβατο από το πουθενά με τον κόσμο όλο να τραγουδάει μαζί με τον Cooper

Ο κόσμος πια δεν ξέρει τι άλλο να περιμένει και ο Brian Ashland ρωτάει αν θα μας πείραζε να βρεθεί ανάμεσα μας για να τραγουδήσουμε μαζί το “Gold Dust”… Κανένας δεν είχε αντίρρηση, ο Brian κατέβηκε από την σκηνή και ο κόσμος άνοιγε αυτόματα στο πέρασμα του διασχίζοντας όλο το club… Aπίστευτο!!!

Η συναυλία έπρεπε να κλείσει μοναδικά, ποιος καλύτερος τρόπος λοιπόν από την ζωντανή εκτέλεση ενός από τα ομορφότερα τραγούδια που έχουν γραφτεί ποτέ και το αγαπημένο των Eλλήνων οπαδών του συγκροτήματος… “Crystalline Dream”. Tι καλύτερος τρόπος να κλείσεις μια μαγική συναυλία από αυτό το κομμάτι… Δεν έχω λόγια… Πραγματικά..

Ο κόσμος συνόδευσε τους Gallery από την αρχή μέχρι το τέλος και οι ίδιοι μας χάρισαν ένα απίστευτο set και πραγματικά δημιουργικές στιγμές…

Οι ίδιοι συνετοί στον σκοπό τους και με μια απίστευτη διάθεση και ενώ για παραπάνω από 2 ώρες παίζανε τα κέρατα τους, μετά το τέλος της συναυλίας κάτσανε και ευχαρίστησαν όλο το κόσμο που βρέθηκε εκεί υπογράφοντας αυτόγραφα και τραβώντας φωτογραφίες… Αν δεν είναι μαγικό αυτό, τότε τι είναι; Thanks a lot Shadow Gallery, you made History…

Κωνσταντίνος Καραγεώργος

[email protected]

Greekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X