Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/greekrebels/public_html/wp-content/mu-plugins/rebels-custom-slider.php on line 1536
Συνεντεύξεις

Show Your Face

Είναι πάντα χαρά μου να μιλάω με ελληνικές μπάντες που βγάζουν κάτι αξιόλογο, πόσο μάλλον όταν αυτές είναι από επαρχία, διότι με κάνει να αισθάνομαι αισιόδοξη για την ελληνική σκηνή. Έτσι λοιπόν, οι Show Your Face μας μίλησαν από την Καρδίτσα για τη δεύτερη ολοκληρωμένη δουλειά τους “Apnea”, τη σκηνή γενικά και για την συνεργασία τους με τον Σάκη Τόλη. Δείτε λοιπόν τι μας είπε ο Χρήστος (μπάσο) για λογαριασμό τους…

Χαίρεται παιδιά και καλώς ήρθατε στο GreekRebels.gr. Επιτέλους κυκλοφορήσατε τη δεύτερη ολοκληρωμένη δισκογραφική σας δουλειά. Πως αισθάνεστε με το αποτέλεσμα;

Ευχαριστούμε καταρχάς εσάς για την συνέντευξη και σας ευχόμαστε τα καλύτερα. Στο δεύτερο δίσκο μας που βγήκε μετά κόπων και βασάνων μέσω της the leaders records, όπως και η ιαπωνική έκδοση πριν λίγο καιρό μέσω της ίδιας εταιρίας, αυτό που σίγουρα αισθανόμαστε είναι ανακούφιση διότι το παλεύαμε πολύ καιρό για να βγει όπως ακριβώς πιστεύαμε πως πρέπει να ακουστούν τα συγκεκριμένα τραγούδια. Επίσης, προσπαθήσαμε τα τραγούδια να ακούγονται στα όρια των δυνατοτήτων μας σε όλους τους τομείς και συνθετικά και τεχνικά. Αυτό βέβαια για να γίνει χρειάστηκε πολύς χρόνος σε προηχογραφήσεις, ακροάσεις, δοκιμές, αλλαγές tempo κλπ. Aκόμη από άποψη παραγωγής θέλαμε να ακούγονται τα τραγούδια όσο πιο ζωντανά γίνεται κάτι που είναι μεν ρίσκο αλλά από την άλλη θέλαμε αυτά που υπάρχουν στο cd να μπορούν να αποδοθούν και live. Γενικά κάναμε ό, τι ήταν δυνατόν για την δεδομένη στιγμή και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτό.

Ποιες είναι οι αντιδράσεις μέχρι στιγμής;

Σίγουρα έκπληξη για όσους έχουν ακούσει τον πρώτο μας δίσκο, διότι είναι αρκετά διαφορετικός μουσικά κάτι που δεν περιμένει εύκολα κάποιος να δει από μια μπάντα, ενώ σε αυτούς που το ακούσανε για πρώτη φορά ένας ενδιαφέρον προβληματισμός. Αυτό που έχουμε καταλάβει από άτομα που έχουν ακούσει το δίσκο μας και έχουμε συζητήσει μαζί τους, είναι ένας δίσκος που για να τον καταλάβεις δεν φτάνει απλά μια ακρόαση ,κάτι το οποίο η αλήθεια είναι ότι το επιδιώξαμε κατά κάποιο τρόπο, θέλουμε αυτός που μας ακούει κάθε φορά να ανακαλύπτει κάτι καινούργιο μέσα στην μουσική μας και φυσικά να ακούει μουσική συνειδητά.

Μπορείτε να μας δώσετε ένα σύντομο βιογραφικό για να σας μάθουν οι αναγνώστες μας καλύτερα;

Δημιουργηθήκαμε το 2007 σαν ιδέα του κιθαρίστα μας Αχιλλέα και του ντράμερ μας Vis και σύντομα ενσωματωθήκαν στην μπάντα ο Ηuge στα φωνητικά και ο Chris στο μπάσο. Από τότε και μέχρι σήμερα παραμένει η ίδια σύνθεση. Στο διάστημα αυτών των χρόνων έγιναν αρκετά πράγματα όπως demos, promos cds, 2 δίσκοι, συμμετοχές σε διαγωνισμούς, top 10 σε ραδιοφωνικούς σταθμούς του εξωτερικού και φυσικά αρκετά lives με μπάντες όπως Rotting Christ, Sodom, Tankard, Septicflesh και πολλές άλλες, περιοδεία στην Ελλάδα για τον 1 δίσκο επίσης ένα μίνι tour σε Ιταλία και συνεχίζουμε.

Πείτε μας δυο λόγια για το “Apnea”.

Το “Apnea” δουλεύτηκε από το μηδέν μέσα από πολλές πρόβες και υπομονή, σιγά σιγά , προ ηχογραφήσεις, διαφωνίες πειραματισμοί, τσακωμοί και διάφορα άλλα τα οποία όταν συμβαίνουν σε κουράζουν ίσως σε απογοητεύουν κιόλας κάποια στιγμή , αλλά το αποτέλεσμα είναι αυτό που στο τέλος σε δικαιώνει και σε κάνει περήφανο κάτι που έγινε και σε μας με αυτό τον δίσκο. Ακόμη πολύ δουλεία έγινε στον τομέα τον ηχογραφήσεων όπου τα drums ηχογραφηθήκαν στα Digisound studio, οι κιθάρες στα Grindhouse studios στην Αθήνα με την επιμέλεια του Γιώργου Μπόκου, το μπάσο και τα φωνητικά στα Huge4 studios,η μίξη και το mastering έγινε από ton Ανδριανό Παπαμάρκου στα Artemis studio.

Το γεγονός ότι είστε μπάντα από την επαρχία πιστεύετε ότι σας έχει στερήσει ευκαιρίες;

Σίγουρα όταν μένεις μακριά από τα κέντρα όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη χάνεις κάποιες ευκαιρίες, αλλά αυτό εμάς πραγματικά δεν μας απασχολεί καθόλου ίσα ίσα, αν είσαι καλός σε αυτό που κάνεις και έχεις όρεξη και μεράκι και φυσικά είσαι και τυχερός θα εκπληρώσεις τους στόχους που έχεις θέσει ως μπάντα σίγουρα. Πραγματικά το να λες ότι δεν κάνεις κάτι επειδή είσαι από επαρχία θεωρώ πλέον ότι απλά είναι μια δικαιολογία και ίσως μιζέρια. Εν κατακλείδι θεωρούμε ότι παίζουμε με ίσους όρους με όλες της μπάντες όπου και να είναι αυτές.

Πως θα περιγράφατε την μουσική σας σε κάποιον που δεν την έχει ξανακούσει;

Γενικά δεν μας αρέσουν οι ταμπέλες στο να περιγράψουμε την μουσική μας, σίγουρα είναι metal, από κει και πέρα η αλήθεια είναι ότι όταν αφιερώνεις τόσο πολύ χρόνο στο να δημιουργήσεις δικιά σου μουσική είναι άδικο για τον εαυτό σου να βάζεις μια ταμπέλα, ο καθένας παίζει την δικιά του μουσική και αυτό συμβαίνει όπως και να έχει γιατί τον μεγαλύτερο ρόλο στο πως ακούγεται μια μπάντα παίζουν ρόλο τα άτομα που την απαρτίζουν και κάθε άτομο είναι μοναδικό άρα και το σύνολο από μια ομάδα ατόμων θα είναι μοναδικό έτσι και η μουσική. Ο καθένας από μας μπορεί να κρίνει για τον εαυτό του πως θέλει να ονομάζει το κάθε είδος μουσικής.

Έχω παρατηρήσει πως οι μπάντες από επαρχία ανεβαίνουν επικίνδυνα! Πως είναι τα πράγματα εκεί; Υπάρχει κόσμος, γίνονται lives;

Στην πόλη που ζούμε εμείς, την Καρδίτσα, αν γίνει ποτέ live θα έχει οργανωθεί από εμάς, τις ίδιες της μπάντες δηλαδή, που στην Καρδίτσα δεν είναι και πολλές (Deathvalves, Veil, Side Effect, Noir). Aυτο σημαίνει πως στην δικιά μας πόλη είναι μικρό το ενδιαφέρον για αυτό το είδος της μουσικής. Ο κόσμος είναι λίγος και καλός. Σε άλλες πόλεις βέβαια δεν συμβαίνει το ίδιο όπως Λάρισα, Γιάννενα, Βόλος, τα πράγματα πάνε πολύ καλά γίνονται live, νέες μπάντες, υπάρχει γενικά μια κινητικότητα και αυτό αποδεικνύει αυτό που λέγαμε και πιο πριν, ότι μικρή σημασία έχει πλέον το που ζεις και ο λόγος είναι το youtube, facebook που μπορείς να έχεις πρόσβαση παντού.

Γιατί “Apnea”;

Ο δίσκος για μας θέλει να φωνάξει όσο πιο δυνατά μπορεί, ότι δεν πρέπει να τα παρατάμε ότι και αν συμβαίνει στη ζωή μας, να είμαστε δυνατοί και να έχουμε πάντα εμπιστοσύνη στις δυνατότητες που κρύβουμε όλοι μέσα μας. Όλοι έχουμε την τάση να επαναστατούμε απλά πρέπει να το εξωτερικεύουμε και να μην ζούμε όπως μας επιβάλουν, να παίρνουμε της δικίες μας ευθύνες για της πράξεις μας και να μην ρίχνουμε της ευθύνες αλλού. Το “Apnea” σαν τίτλος θέλει να δείξει την αντίθεση του ανθρώπου που γεννιέται μέσα στην απόλυτη ηρεμία και γαλήνη με τον άνθρωπο που μεγαλώνει εξελίσσεται και γίνεται ενεργός και δυναμικός, διαφορετικός. Αυτός ο άνθρωπος βέβαια είναι ΕΝΑΣ ο καθένας από μας.

Πως προέκυψε η συνεργασία με τον Σάκη Τόλη στο “I sin”;

Καταρχάς με την ευκαιρία θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Σάκη Τολη για την συμμετοχή του στον δίσκο. Με τον Σάκη γνωριζόμαστε αρκετό καιρό λόγω του ότι έχουμε παίξει αρκετές φορές σε live μαζί και είχαμε το θάρρος να επικοινωνήσουμε μαζί του και να του ζητήσουμε να ηχογραφήσει κάποια φωνητικά μέρη στο συγκεκριμένο κομμάτι διότι θεωρούσαμε ότι θα ταίριαζαν με το στυλ που έχει ο Σάκης. Έτσι απλά λοιπόν μιλήσαμε δέχτηκε και έγινε.

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια σας;

Για μας το πιο σημαντικό πράγμα είναι να παίζουμε live, διότι η επαφή με τον κόσμο είναι κάτι σαν ναρκωτικό, σε συναρπάζει θέλεις να το έχεις, σου δίνει ζωή. Άρα αυτό θα είναι το πρώτο κυρίαρχο στοιχείο που θα αναζητήσουμε σαν μπάντα τώρα και γενικότερα στο μέλλον. Όλα τα υπόλοιπα με υπομονή και καλή διάθεση θα έρθουν. επίσης θα κάνουμε σίγουρα ένα tour Ελλάδα για τον δίσκο “Apnea” και ίσως κάποιες εμφανίσεις στο εξωτερικό και αν όλα πάνε όπως ελπίζουμε ίσως καλοκαίρι του 2014 να αρχίσουμε να γράφουμε υλικό για τον νέο μας δίσκο.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σας. Οι τελευταίες γραμμές είναι δικιές σας…

Εμείς ευχαριστούμε για την πρόσκληση και ελπίζουμε να τα ξαναπούμε σύντομα, όσο για αυτούς που ακούνε και παίζουν metal μουσική και όχι μονό, αγαπάτε την μουσική για να αγαπηθείτε μέσα από αυτήν.

Τένια Λάρδα

http://www.facebook.com/Showyourfaceband

http://www.showyourface.eu/

http://www.myspace.com/showyourfaceband

http://www.reverbnation.com/showyourface

Band Members:

Huge – Φωνητικά

Achilleas K – Κιθάρες

Chris – Μπάσο

Vis – Τύμπανα

Discography:

Unleash – 2011

Afraid [EP] – 2012

Apnea – 2013

Greekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothRussian Circles 2022_728x90 - 728|90|Russian Circles 2022_728x90|||both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X