Συνεντεύξεις

Skybinder

Με ένα δίσκο δυναμίτη που κυκλοφορεί σε λίγες μέρες, που άνετα είναι ο καλύτερος ελληνικός της χρονιάς, και με το release show του  στο AnClub να πλησιάζει, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τους Skybinder ένα από τα πλέον ανερχόμενα ονόματα της σκηνής μας.

Καλησπέρα παιδιά. Συγχαρητήρια για το ντεμπούτο σας “Trauma and Trial”. Τι σχόλια έχετε λάβει μέχρι στιγμής; 

Καλησπέρα και σε ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη! Έχουμε λάβει πολλά θετικά σχόλια κυρίως για την σύνθεση των κομματιών την παραγωγή και την εξαιρετική απόδοση του τραγουδιστή μας. Αρκετά ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι ακροατές που μας έστειλαν μηνύματα είναι από το εξωτερικό και όλοι μέχρι στιγμής έχουν κάτι θετικό να πουν!

Πείτε μας λίγα λόγια για το πως βρεθήκατε μεταξύ σας και φτιάξατε τους Skybinder. 

Η μπάντα σχηματίστηκε ενάμιση χρόνο πριν περίπου, τον Μάρτιο του ’18, από τον Σίμο και τον Αντώνη (κιθάρες) να έχουν την αρχική πρωτοβουλία και να αναζητούν μέλη. Στην πορεία βρήκανε τον Γιώργο (φωνητικά) και το line-up ολοκληρώθηκε με τον Τάσο στα τύμπανα και τον Δημήτρη στο μπάσο.

Η παραγωγή και ο ήχος γενικότερα φαίνονται αρκετά καλά σχεδιασμένα. Ποιος κρύβεται πίσω από όλο αυτό και πως συνέβαλε κάθε μέλος στη δημιουργία των κομματιών; 

Την σύνθεση την μίξη και το μάστερ για αυτόν τον δίσκο ανέλαβε ο Αντώνης . Την προ παραγωγή και την προσαρμογή των στοίχων στα κομμάτια ο Γιώργος και ο Σίμος. Τελικές πινελιές βάλαμε όλοι μαζί ώστε να δώσουμε ότι καλύτερο έχουμε. Ο Αντώνης για ένα χρόνο και παραπάνω ανέλυε διάφορα ακούσματα του είδους με κύριες επιρροές παλιούς δίσκους των Parkway Drive και μέρα με τη μέρα έφτανε πιο κοντά στο να μπορεί να δημιουργήσει ένα ηχητικό αποτέλεσμα προς αυτή την κατεύθυνση. Μας παρουσίασε κάποιο πρώτο δείγμα δουλειάς του και από την πρώτη στιγμή είπαμε όλοι «Ναι! Αυτό είναι που ψάχνουμε». Δυστυχώς αυτός ο ήχος δεν έχει φτάσει για τα καλά στους Έλληνες παραγωγούς και οι επιλογές σε αυτό το είδος πρέπει να γίνονται μετά από σκέψη και όχι το εφέ!

Κάνατε πολύ γρήγορες κινήσεις και βρεθήκατε να ανοίγετε μπάντες όπως οι ProPain και οι Thy Art is Murder. Πως ήταν αυτές οι εμπειρίες; 

Η σκηνή είναι όλη η γη και αν δούμε τί κάνουν και πώς προχωράνε άλλες αντίστοιχες μπάντες του εξωτερικού, θα μπορούσε να πει κανείς ότι πάμε αργά. Το καλό είναι ότι υπάρχει εγχώριος διοργανωτής που μπορεί να διακρίνει από την εμπειρία του πάνω σε αυτόν τον ήχο κατά πόσο έχουμε σοβαρό υλικό και κατά πόσο μπορούμε να ανταποκριθούμε αξιοπρεπώς στα συναυλιακά δρόμενα και αναφερόμαστε στην Hardtimes Athens. Οι εμπειρίες αυτές ήταν διδακτικές πάνω και πρώτα από όλα. Το να βλέπεις επαγγελματίες του είδους από κοντά, να τους ζεις για 2-3 μέρες, να βλέπεις πώς κουνούνται, πώς έχουν σχεδιάσει την κάθε τους κίνηση και τον τρόπο σκέψης τους είναι ένα ζωντανό παράδειγμα  του πού πρέπει να φτάσουμε και το τι πραγματικά πρέπει να θυσιάσει κανείς για να είναι σε αυτό το παιχνίδι και όχι απλός χομπίστας.

Υπήρξε κάτι που σας βοήθησε πέραν της μουσικής σας να μπείτε τόσο γρήγορα στα πράγματα; 

Αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα γιατί πέρα από το να έχει κάποιος καλό υλικό χρειάζεται και η ανάλογη διαχείριση. Υπάρχουν πολλές μπάντες με απίστευτο υλικό, τι κάνει όμως κάποιον να ξεχωρίσει; Σε αυτό το κομμάτι έρχεται η εμπειρία και η γνώση του Σίμου για την μουσική βιομηχανία, να παίξει καταλυτικό ρόλο φτιάχνοντας ένα χρονοδιάγραμμα ενεργειών και υλοποιώντας το με τον βέλτιστο τρόπο λαμβάνοντας υπόψη πάντα την ομάδα! «Το σημείο κλειδί είναι στην βιομηχανία της διασκέδασης να μπορείς να ξεχωρίσεις τον χαβαλέ από την δουλεία και στους εξωτερικούς συνεργάτες να είσαι πέρα για πέρα αξιόπιστος. Να μιλάς πάντα με ονόματα, ημερομηνίες και αριθμούς» είναι κάτι που αναφέρει συχνά πυκνά!

Θαυμάζω κάθε φορά που το βλέπω μπροστά μου το εξαιρετικό εξώφυλλο του δίσκου σας. Ποιος είναι ο δημιουργός και τι κατευθύνσεις έλαβε από εσάς; 

Ο δημιουργός του logo μας και του artwork για το άλμπουμ είναι ο Γιάννης Τoύσας ή αλλιώς Graphic No Jutsu όπως είναι η επαγγελματική του σελίδα στο Facebook. Η προσέγγιση έγινε με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο από αυτόν που είχε συνηθίσει. Το concept της μπάντας όπως το σκέφτηκε ο Σίμος και έπειτα το concept του άλμπουμ που εμπνεύστηκε ο Γιώργος δόθηκαν σε μορφή σύντομου κειμένου στον Γιάννη. Έπειτα από αυτό σαν 6ο μέλος της μπάντας ανέλαβε αυτά τα κείμενα να τα μετατρέψει σε εικόνα χωρίς καμία απολυτός οπτική προτροπή από την μπάντα. Ουσιαστικά του δώσαμε χώρο να δημιουργήσει μαζί μας δείχνοντας απόλυτη εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του, αυτό ήταν το σκεπτικό με σκοπό η παραπάνω ευθύνη να τον παρακινήσει να δώσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, πράγμα που είναι εμφανές!

Παρατήρησα αρκετές θετικές επιρροές από μπάντες όπως οι Parkway Drive. Ποιες είναι οι μπάντες που σας επηρέασαν και τι πιστεύετε ότι κάνει τον ήχο σας μοναδικό; 

Κάθε μέλος της μπάντας δεν μπορεί παρά να παραδεχθεί πως οι κυριότερες επιρροές για εμάς έχουν υπάρξει οι As I Lay Dying, οι Parkway Drive και οι Breakdown of Sanity και φροντίσαμε να αποτυπώσουμε τις επιρροές αυτές και στον δίσκο! Μας αρέσει να συνδυάζουμε δυναμικά riffs, με breakdowns και μελωδικά leads, συνοδευόμενα πάντα από επιθετικά φωνητικά!

Οι στίχοι φαίνεται να είναι αρκετά προσωπικοί. Υπήρξε κάποιο συγκεκριμένο γεγονός ή ιστορία που οδήγησε στη συγγραφή των στοίχων; 

Η τεράστια συμβολή στην μπάντα του Γιώργου έρχεται και στο κομμάτι των στοίχων όπου από τον concept μεχρι το γράψιμο είναι δική του δουλεία. Οι στίχοι σίγουρα παραπέμπουν σε τραυματικές εμπειρίες του παρελθόντος, ταυτόχρονα όμως ο σκοπός πίσω από αυτό είναι να μπορέσει να ταυτιστεί ο ακροατής , όχι με το άτομο που έγραψε τους στίχους, αλλά με παρόμοια περιστατικά, ώστε να νιώσει καλύτερα την μουσική μας.

Πως βλέπετε την ελληνική σκηνή τώρα που είστε μέλος της; Έχουν γίνει λίγο πιο εύκολα τα πράγματα σε σχέση με το παρελθόν κατά τη γνώμη σας; 

Κάθε εποχή έχει τις δυσκολίες της. Παλιά ήταν δύσκολο έστω και να ηχογραφήσεις ένα demo ενώ τώρα είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις ανάμεσα σε μια υπερπληθώρα μουσικής πληροφορίας. Η σκηνή γενικώς είναι ένας ζωντανός οργανισμός και οι μπάντες αν θέλουν να είναι μέρος αυτής πρέπει να προσαρμόζονται στις εκάστοτε συνθήκες και να έχουν ένα σκοπό ύπαρξης. Δυστυχώς στο είδος μας δεν έχει γίνει ακόμα η ένωση με την κυρίως αγορά  π.χ. Αμερική, Γερμανία, Αγγλία. Καιρός είναι να γίνει κάτι!

Ποιες ελληνικές μπάντες ακούτε εσείς και με ποιες υπάρχουν περισσότερα κοινά στοιχεία στις μουσικές σας; 

Αυτή την εποχή περισσότερα κοινά έχουμε με μπάντες όπως οι Bewized, SystemDecay , Faithin Trance και Fall of Order. Οι περισσότερες μπάντες του είδους είτε σταμάτησαν είτε άλλαξαν είδος. Γενικότερα Ελληνικές μπάντες που ακούμε και έχουν να πουν κάτι αξιόλογο είναι οι προαναφερόμενε ςκαι μετά οι Kin Corruption, οι Bring Back Persephone, Kin Beneath Chorus, Sew Mouth, Sense of Insanity είναι μερικά από τα πρώτα ονόματα που μπορούμε να πούμε!

Υπάρχουν επιρροές εκτός της metal μουσικής; Αν ναι δώστε μας τρεις αγαπημένους δίσκους ή καλλιτέχνες. 

Εννοείται υπάρχουν για καλό σκοπό! Δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι δίσκοι όμως μέσα στα κομμάτια υπάρχουν κιθαριστικά σόλο που θυμίζουν Guns and Roses και Pink Floyd τα οποία αποτελούν μεγάλες προσωπικές λατρείες του Αντώνη και καλά κάνει και δεν το κρύβει!

Με ποιους καλλιτέχνες και συγκροτήματα μεγαλώσατε; Δώστε μας κάποιους αγαπημένους δίσκους. 

Εδώ υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση π.χ. Ο Αντώνης όπως προαναφέραμε με πιο κλασσικά blues hard rock ακούσματα Appetite for Destruction , The Wallενώ ο Σιμός είναι της γενιάς Iced Earth(Horror Show) και φυσικά πάνω από όλα Maiden (Brave New World). O Δημήτρης με πιο progressive ακούσματα όπως Dream Theater (“Scenes of a Memory”). Ο Γιώργος έχει μια εγγενή αγάπη για ότι βγάζουν μπάντες όπως οι For the Fallen Dreams και Black Dahlia Murder.  Τέλος ο Τάσος έχει ένα ευρύτερο φάσμα ακουσμάτων χωρίς να περιορίζεται σε δίσκους ή καλλιτέχνες.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας κομμάτι να παίζετεlive και ποιο έχει ξεχωρίσει κατά τη γνώμη σας ο κόσμος; 

Εφόσον πρέπει να επιλέξουμε ένα, θα πάμε με το “Αnchors. Είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά μας κομμάτια, συνδυάζει επιθετική ενέργεια και μελωδία και ο κόσμος στα live δείχνει να το απολαμβάνει εξίσου με μας! Αυτό μαζί με το Leap of Faith φαίνεται ότι έχουν ξεχωρίσει στα αυτιά των ακροατών. Επίσης το πρώτο κομμάτι του σετ το Daggers θεωρούμε ότι έχει δυνατή απήχηση. Σίγουρα μετά από το release θα ξέρουμε παραπάνω!

Ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη. Μοιραστείτε μαζί μας τα μελλοντικά σας σχέδια κλείνοντας. 

Εμείς ευχαριστούμε για την δυνατότητα που μας δίνετε! Εννοείται η μηχανές συνεχίζουν στο φουλ και μετά το release  ακολουθεί ένα διπλό single με μια έκπληξη αρκετά ενδιαφέρουσα!

Νίκος Δρακόπουλος

 

https://www.facebook.com/skybindereu/
https://skybinder.bandcamp.com/releases
https://www.instagram.com/skybindereu/
https://soundcloud.com/user-214920863
https://soundcloud.com/user-214920863

Band Members

Αντώνης Μακρογιάννης – Κιθάρα
Σίμος Χάλαρης – Κιθάρα
Γιώργος Πλασκασοβίτης – Φωνητικά
Δημήτρης Λεμπέσης – Μπάσο
Τάσος Κόλιος –Τύμπανα

Discography

Trauma and Trial – 2019

RodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X