Συνεντεύξεις

The Chuck Norris Experiment

Άλμπουμ νούμερο 6 για τους The Chuck Norris Experiment ή C.N.E., όπως προσπαθούν τώρα τελευταία να αποκαλούνται, με ελαφρώς διαφορετικό ήχο πιο μελωδικό και πιο σκληρό για τους Σουηδούς Rockers οι οποίοι φέτος κλείνουν και τα 10 τους χρόνια ως συγκρότημα. Με αφορμή το άλμπουμ λοιπόν μιλήσαμε με τον έναν από τους 5 Chuck του συγκροτήματος τον τραγουδιστή Chuck Ransom και ξεκαθαρίσαμε το θέμα προέλευσης του ονόματος τους, που όχι δεν έχει να κάνει με τον άρχοντα του γέλιου και του καράτε Chuck Norris, για την γνώμη του για τους κριτικούς αλλά και για την εμπειρία του από την Ελλάδα την οποία και αυτός αγαπάει.

Χαίρεται! Τι κάνεις; Είμαι ο Κώστας από το Greegrebels.gr webzine! Συγχαρητήρια για το νέο άλμπουμ. Ίσως ένα από τα καλύτερα που έχω ακούσει μέχρι στιγμής! Είσαστε ενεργοί εδώ και 10 χρόνια τώρα και το “Right Between Your Eyes” είναι το έκτο σας άλμπουμ. Πώς νιώθετε μετά από 10 χρόνια και τι έχει αλλάξει για τους The Chuck Norris Experiment μέσα στην περασμένη δεκαετία;

Γεια σου Κώστα! Είμαι ο Chuck Ransom και είμαι πολύ χαρούμενος που μιλάω μαζί σας. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια για τον νέο μας δίσκο! Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το άλμπουμ και χαίρομαι που σου αρέσει! Ναι, τα 10 χρόνια περνάνε γρήγορα όταν περνάς καλά αλλά δεν νιώθουμε και πολύ διαφορετικά συγκριτικά με τότε που ξεκινήσαμε. Η αλήθεια είναι ότι δείχνουμε καλύτεροι, ακουγόμαστε καλύτερα και μπορούμε να πιούμε μεγαλύτερη ποσότητα μπύρας από ότι πριν 10 χρόνια. Κάποια μέλη έχουν αλλάξει, άλλα μέλη έχουν ξαναεπιστρέψει μετά απο μερικά χρόνια και αυτό είναι καλό…αν χρειάζεσαι να πάρεις για κάποιο χρονικό διάστημα “άδεια” δεν μας πειράζει, είσαι πάντα ευπρόσδεκτος στους CNE. Ξεκινήσαμε αυτό το συγκρότημα σχετικά αργά και όταν το κάνεις αυτό πρέπει πάντα να υπολογίζεις ότι εν τω μεταξύ θα συμβούν και κάποιοι γάμοι και γεννήσεις νέων Chuck άλλα και άλλα πράγματα που επιβραδύνουν την διαδικασία του rock.

Σίγουρα το όνομα της μπάντας, “The Chuck Norris Experiment”, μπερδεύει αρκετά συχνά γιατί ο κόσμος νομίζει ότι έχετε υιοθετήσει αυτήν την ονομασία εξαιτίας του παγκοσμίως γνωστού άρχοντα του καράτε Chuck Norris! Για να είμαστε όμως ακριβείς επηρεαστήκατε σε αυτήν την απόφαση απο τον Charles “Chuck” Norris που είναι ένας Αμερικάνος blues κιθαρίστας. Γιατί αυτός; τι είδους αντίκτυπο είχε στην ζωή σας και διαλέξατε να ονομάσετε την μπάντα με το όνομά του;

Ήμουν μικρό παιδί όταν ο πατέρας μου με πήγε να δω τον Charles “Chuck” Norris ο οποίος έπαιζε τότε στο Frölunda Kulturhus στο Göteborg της Σουηδίας μαζί με κάποιους άλλους θρύλους της Σουηδικής blues σκηνής. Η δύναμη της μουσικής εκείνη την νύχτα με έκανε να υποσχεθώ στον εαυτό μου οτι άμα κάνω ποτέ μουσική πρέπει να είναι τόσο δυνατή και σκληρή! Ακόμα έχω το live LP που ηχογραφήθηκε εκείνη την νύχτα στο σπίτι και ακόμα το βάζω να παίζει. Εξαιτίας όμως του μπερδέματος που έχει γίνει με το όνομα προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε τα αρχικά C.N.E όλο και περισσότερο για να ξεφύγουμε απο τον Κύριο Καράτε!

Πόσο ενοχλητικό όμως πρέπει να είναι όταν κάποιος τα μπερδεύει αυτά τα δύο; Πρέπει να έχουν γίνει φοβερά μπερδέματα στο παρελθόν απο ότι καταλαβαίνω και είμαι σίγουρος οτι τα περισσότερα απο αυτά είναι ξεκαρδιστικά.

Η αλήθεια είναι οτι δεν γίνονται τόσα λάθη και αν γίνονται δεν μας ενοχλεί καθόλου. Είναι δικό μας λάθος έτσι και αλλιώς! Ξεκινήσαμε την μπάντα πριν το μαζικό κύμα ανεκδότων που αφορούν τον Chuck Norris αλλα δεν “χτυπηθήκαμε” πολύ! Ακόμα μας λένε κανένα ανέκδοτο που και που αλλά είναι συνήθως στα Γερμανικά την οποία δεν καταλαβαίνουμε έτσι και αλλιώς! Υπήρξαν κάποιες φορές σε κάποια rock clubs που έκαναν αφίσες με τον κ. Καράτε πάνω σε αυτές αλλα δεν είναι τόσες πολλές όσο μπορεί να νομίζεις και ήταν και αρκετά καλές.

Νομίζεις οτι αν ο μακαρίτης Charles “Chuck” Norris είχε ακούσει την μουσική σας θα του άρεσε; ήταν ετσι και αλλιώς κάτι σαν μουσικός πρωτοπόρος…

Δεν είχα σκεφτεί κάτι τέτοιο ποτέ. Νομίζω οτι θα του άρεσαν τα live shows μας, η αλληλεπίδραση που έχουμε με το κοινό και η δύναμη που προσπαθούμε να βγάλουμε πάνω τους. Επίσης νομίζω οτι θα του άρεσε πολύ το κιθαριστικό παίξιμο του Chuck The Ripper, βγάζει μια blues χροιά μέσα στην hard rock κόλαση που βγάζει. Όμως θεωρώ οτι δεν θα του άρεσε και πάρα πολύ το punk-hard-Rock’n’Roll που παίζουμε. Αλλά για αυτόν και μόνο θα έκανα ένα blues αλμπουμ. Ένα γαμάτο blues άλμπουμ!

Τι είδους ανταπόκριση έχετε δεχτεί έως τώρα; Τόσο στην Σουηδία όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Η ανταπόκριση είναι καλή, στους περισσότερους δείχνει οτι αρέσει αλλα ο Σουηδικός τύπος δεν ευχαριστιέται εύκολα. Δεν διαβάζω τις κριτικές. Δεν διαβάζω ούτε τις κριτικές για άλλες μπάντες. Μου αρέσει να έχω την δική μου άποψη δεν χρειάζομαι κάποιον να μου πει αν ένα άλμπουμ είναι καλό ή όχι. Μπορώ να το κάνω αυτό μόνος μου. Ελπίζω ο κόσμος να καταλαβαίνει και να θυμάται οτι οι κριτικοί είναι απλά άνθρωποι σαν εμένα και εσένα, απλά έχουν την ανάγκη να λένε στον κόσμο τι γνώμη έχουν για κάποια πράγματα. Δεν χρειάζονται κάποιες ειδικές γνώσεις ή ικανότητες, ο καθένας μπορεί να γίνει κριτικός, είτε για καλό είτε για κακό. Δεν έχω τίποτα εναντίον αυτού του επαγγέλματος, είναι απλά άνθρωποι, όχι θεοί.

Δεν ξέρω αν το ακούω μόνο εγώ αλλα βρίσκω τον ήχο σας πιο συνεκτικό, πιο στερεό. Επίσης ακούγεστε περισσότερο μελωδικοί συγκριτικά με τις προηγούμενες δουλειές σας. Κάνω λάθος;

Όχι, όχι καθόλου! Νομίζω ότι είσαι 100% σωστός! Συγκεντρωθήκαμε έντονα στο να κάνουμε τον ήχο μας πιο μεγάλο και σκληρό και νομίζω οτι οι μελωδίες τόσο στα φωνητικά, όσο και στα solos της κιθάρας, έχουν περισσότερο χώρο τώρα. Και μου αρέσει! Πιστεύω οτι στο επόμενο άλμπουμ θα είμαστε ακόμα πιο σκληροί και μελωδικοί.

Πες μας λίγα πράγματα για την διαδικασία πίσω απο την δημιουργία του “Right Between Your Eyes” ποιος ήταν υπεύθυνος για την μουσική και τους στίχους. Και πες μας κάποια πράγματα για την παραγωγή του άλμπουμ.

Είναι η πρώτη φορά που κάτσαμε και γράψαμε ένα άλμπουμ σαν μπάντα. Περάσαμε πολλές ώρες μέσα στο προβάδικο και το άλμπουμ αναπτύχθηκε μαζί μας σε ένα διάστημα δύο ετών. Δοκιμάζαμε τα τραγούδια για αρκετό καιρό και υπήρξαμε ιδιαίτερα επιλεκτικοί αυτή τη φορά. Έγραψα λίγα τραγούδια εγώ και τα πήγα στην μπάντα για να τα προβάρουμε αλλα τα περισσότερα κομμάτια τα γράψαμε όλοι μαζί. Νομίζω οτι μπορείς να το ακούσεις κιόλας. Όλοι μας είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτό. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στα Supertonic Studio στο Gothenburg, είναι το ίδιο στούντιο που ηχογραφήθηκε και τα “And The Rest Will Follow”, “The Return Of Rock’n’Roll” και το “Chuckies” άλμπουμ. Ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για τις ηχογραφήσεις ήταν ο Magnus Hydén (Chuck Tonic) που παίζει και μπάσο στις περιοδείες μας και στο “White Devil” single. Υπέροχος τύπος και φίλος! Του χρωστάμε όλα τα ευχαριστώ για τον ήχο του άλμπουμ.

Υπήρξε και μια αλλαγή σε δισκογραφικές. Πρόσφατα μετακινηθήκατε στην Transubstans Records. Γιατί αποφασίσατε να αλλάξετε εταιρεία και τι σας οδήγησε στην Transubstans;

Κυκλοφορήσαμε το “Dead Central” και το split album με τον Nick Oliveri στην I Hate People Records στην Γερμανία αλλα αμέσως μετά την κυκλοφορία του Nick Oliveri άλμπουμ η εταιρεία απλά εξαφανίστηκε και δεν έχουμε ακούσει τίποτα απο εκείνους απο τότε! Έτσι λοιπόν σκεφτήκαμε οτι θα ήταν καλό να πάμε σε μια Σουηδική εταιρεία για αλλαγή. Αν κάνουν καμιά μαλακία μπορώ να πάρω το λεωφορείο, να πάω εκεί και να τους συνετίσω!

Κανένα περίεργο ή αστείο περιστατικό που έγινε κατά την διάρκεια των ηχογραφήσεων;

Tο πιο περίεργο πράγμα που έγινε ήταν οτι η υπόλοιπη μπάντα υπέφερε απο μια περίεργη τρέλα και άρχισαν να έρχονται στο στούντιο με ροζ μπλουζάκια, κασκόλ, κοντά παντελονάκια, παπούτσια που φοράνε μόνο παππούδες και τζίν που φορούσαν την δεκαετία του 1980. Δεν θέλω να μιλήσω και πολύ για αυτό. Ακόμα έχω εφιάλτες! Θυμάμαι επίσης οτι ήταν η ίδια περίοδος που λέγανε να φέρουν και μια ορχήστρα για τα τραγούδια… Περίεργες και τρομαχτικές στιγμές.

Προσωπικά πιστεύω οτι το εξώφυλλο είναι εξαιρετικό. Πολύ δυναμικό και ταιριάζει απόλυτα με τον τωρινό ήχο σας! Αν και.. σαν μεγάλος φίλος των The Misfits μου άρεσαν πολύ και τα προηγούμενα εξώφυλλα σας τα οποία είχαν αυτή την horror punk αισθητική. Τι σας έκανε να αλλάξετε σε μια πιο “clean cut” προσέγγιση και ποιος καλλιτέχνης ηταν υπεύθυνος για αυτό;

Ναι, συμφωνώ απόλυτα! Έχουμε δουλέψει με τον STE (Steffen Winkler, www.ste-comic.de, Germany) αρκετές φορές στο παρελθόν και είμαστε οι μεγαλύτεροι οπαδοί του! Η τέχνη που παράγει για εμάς είναι φανταστική. Έκανε επίσης και το εξώφυλλο για το άλμπουμ μας “Best Of The First Five” και τα τελευταία singles που βγάλαμε. Δεν τον έχουμε συναντήσει ακόμα αλλα ελπίζουμε πως θα τον συναντήσουμε σύντομα!

Μιλώντας για τους The Misfits μου άρεσε πάρα πολύ και η διασκευή που κάνατε στο “Where Eagles Dare”! Όντας μια μπάντα η οποία αρέσκεται στο να κάνει διασκευές έχετε σκεφτεί ποτέ να κάνετε ένα άλμπουμ μόνο με διασκευές; Παραλίγο να γίνει κάτι τέτοιο με το “Hot stuff”…

Νομίζω οτι είναι κάτι που θα κάνουμε κάποια μέρα. Νομίζω πως θα ήταν ωραίο. Απλά πρέπει να βρούμε ποια τραγούδια θα “σκοτώσουμε”. Ας κάνουμε μια ψηφοφορία στην ιστοσελίδα σας όταν έρθει εκείνη η μέρα!

Προς το παρών τα σχέδια σας για live εμφανίσεις περιλαμβάνουν μόνο την Γερμανία. Τι γίνεται όμως με την υπόλοιπη Ευρώπη; Κανένα νέο για μια πιο εκτεταμένη Ευρωπαϊκή tour;

Συνήθως παίζουμε στην Γερμανία. Εκτός Γερμανίας έχουμε κάνει μόνο μικρά βήματα σε χώρες όπως η Ολλανδία, η Ιταλία, η Τσεχία, η Δανία, η Νορβηγία, η Ελβετία και η Αυστρία. Αλλα παίζουμε και στην Αγγλία τον Ιούνιο! Για πρώτη φορά θα παίξουμε στο Λονδίνο και στο Νότινγχαμ. Θα ήταν πολύ ωραία να κάνουμε κάτι στην Ελλάδα. Έχω περάσει πολύ χρόνο στην Ελλάδα. Αν κάποιος το διαβάζει αυτό και θέλει να μας διοργανώσει ένα tour για εκεί εμείς θα έρθουμε!!!

Έως τώρα δεν έχετε κάποιο επίσημο βίντεο για το “Right Between Your Eyes”. Καμία σκέψη;

Θα πρέπει να το δούμε αυτό, δεν ξέρω αν ο κόσμος τσεκάρει βίντεο απο μπάντες σαν εμάς πια. Έχουμε μια ιδέα για το τραγούδι “Under The Knife”. Ελπίζω να μπορέσουμε να το πραγματοποιήσουμε λείαν συντόμως.

Έχεις κάποιο αγαπημένο τραγούδι στο καινούργιο άλμπουμ;

Ναι έχω. Το“Black Leather” είναι το αγαπημένο μου κομμάτι. Το τραγούδι αυτό μου θυμίζει το γιατί ήθελα να γίνω τραγουδιστής σε μια rock μπάντα. Είναι ένα γαμάτο rock τραγούδια με φανταστικό σόλο και εξίσου υπέροχο ρυθμό. Έτσι όπως μου αρέσει. Επίσης το “The World Burns” είναι το αγαπημένο μου τραγούδι όταν κάνω live, Γαμηστερό groove φίλε μου! Και μπορείς να καταλάβεις οτι αρέσει και στο κοινό! Όλοι μας μέσα στην μπάντα έχουμε διαφορετικά αγαπημένα κομμάτια και νομίζω οτι αυτό δείχνει οτι όλος ο δίσκος είναι καλός.

Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι άλλο σχετικά με το άλμπουμ;

Πραγματικά πιστεύω οτι πρέπει να αγοράσετε το άλμπουμ μας. Να το πάτε σπίτι, να του δώσετε λίγο μουσακά και αγάπη και ο δίσκος σου ανταποδίδει για το υπόλοιπο της ζωής σου!

Κλείσε αυτή τη συνέντευξη όπως επιθυμείς!

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που με φιλοξενήσατε, ήταν χαρά μου. Τι να πω… Ελλάδα, I fucking love you. Mythos, Ρετσίνα, Ούζο, οι όμορφες Ελληνίδες γυναίκες (οι μόνες που πλησιάζουν τις Σουηδέζες) και ο καιρός. Σας ζηλεύω! Γειά μας!

Ευχαριστώ πολύ!

Κωνσταντίνος Καραγεώργος

www.facebook.com/chucknorrisexperiment
http://www.chucknorrisexperiment.com

Band Members:
Chuck Ransom – Φωνή
Chuck The Ripper – Κιθάρα
Chuck Dakota – Μπάσο
Chuck Buzz – Τύμπανα
Chuck Rooster – Κιθάρα

Discography:
Chuck Norris Experiment (2005)
And the Rest Will Follow (2007)
The Return of Rock ‘n’ Roll (2008)
Chuckies (acoustic album) (2009)
Dead Central (2010)
Chuck Norris Experiment / Nick Oliveri split album (2012)
Live at Rockpalast (2013)
Right Between the Eyes (2014)

RodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X