Συνεντεύξεις

Goratory

Επτά χρόνια αφότου μπήκαν στον πάγο, οι Goratory επιστρέφουν δυναμικά μετά από δεκαέξι ολόκληρα χρόνια με το Sour Grapes και ο drummer της μπάντας, Darren Cesca,  παρέα με τον τραγουδιστή Adam Mason απαντάνε στις ερωτήσεις μου.

Γεια σου Darren, καλώς ήρθες στο webzine και συγχαρητήρια για το “Sour Grapes”. Ποιές οι μέχρι στιγμής αντιδράσεις;

Darren Cesca: Γεια σου Τζούλια, μέχρι τώρα οι αντιδράσεις είναι σπουδαίες. Είδαμε πολλές κριτικές και γενικά από ότι φαίνεται ο κόσμος ακόμα θυμάται τους Goratory  μετά από 16 χρόνια και νιώθει πως αιχμαλωτίσαμε μουσικά τα πιο σημαντικά στοιχεία με το Sour Grapes. Οι Goratory σίγουρα έχουν τον χαρακτήρα και τον ήχο τους και πιστεύουμε πως ο νέος δίσκος παρουσιάζει με τον καλύτερο τρόπο ακριβώς αυτό. Ο κόσμος επίσης δείχνει να εκτιμάει και τους στίχους όπως και το εξώφυλλο.

Θέλετε να παρουσιάσετε τους Goratory στους αναγνώστες μας;

Darren Cesca: Είμαστε απλά τέσσερις τύποι που γνωρίστηκαν στην Βοστώνη πριν πολλά χρόνια και είχαμε μια αιωνιότητα να γράφουμε μουσική ενώ παράλληλα περνούσαμε ωραία κάνοντας το. Νομίζω πως πάντα φαίνονταν στα κομμάτια, τους στίχους και τα εξώφυλλα όπως και στα live. Όταν γράφουμε μουσική το παίρνουμε πολύ σοβαρά αλλά θέλουμε ταυτόχρονα να το απολαμβάνουμε και να μην παίρνουμε πολύ σοβαρά τους εαυτούς μας κατά την διάρκεια. Αν θες να περάσεις καλά, βάλε λίγο Goratory.

Μπορείτε να μας δώσετε μερικές πληροφορίες για την παραγωγή του άλμπουμ;

Darren Cesca: Το Sour Grapes είναι το πρώτο άλμπουμ του οποίου η παραγωγή έγινε εξ ολοκλήρου στο σπίτι. Εξαιτίας την συνθετικής διαδικασίας που έγινε εξ αποστάσεως σε διαφορετικές τοποθεσίες δεν θέλαμε να περιοριστούμε σε συγκεκριμένο πρόγραμμα στο στούντιο. Με αυτόν τον τρόπο μπορούσε ο καθένας να πάρει τον χρόνο του τόσο στο συνθετικό κομμάτι όσο και στο να βάλει τα μέρη του στον δικό του χρόνο ο καθένας. Τόσο το μπάσο όσο και η κιθάρα γράφτηκαν σε απομονωμένη τοποθεσία στα Belligerent Asshole Studios. Τα τύμπανα και η φωνή γράφτηκαν στο στούντιο του Darren, το House of Grind Studio. Όταν τελειώσαμε με το γράψιμο, ο Darren ανέλαβε το mix και master του δίσκου. Είχε πολύ ενδιαφέρον το να προσπαθούμε να αιχμαλωτίσουμε την δύναμη και τον χαρακτήρα της μπάντας χωρίς να ανησυχούμε για κάποια προθεσμία. Νομίζω πως ο στόχος ήταν ένα καθαρό mix, με ισορροπίες και παράλληλα ωμό σε θέμα αισθητικής. Κάθε μέλος παίζει σημαντικό ρόλο στην μουσική μας και είναι καίριο το να ακούγονται όλοι σωστά.

Ποιό είναι το βαθύτερο νόημα πίσω από τον τίτλο;

Adam Mason: Όπως και στο Rice on Suedeδεν θα αποκαλύψουμε το νόημα του τίτλου, θα το αφήσουμε αυτό να το αποφασίσουν οι ακροατές.

Πόσο ευαίσθητο κομμάτι το “Seth Putnam Was a Sensitive Man”. Τον γνωρίζατε προσωπικά;

Darren Cesca: Δεν τον γνωρίζαμε καλά ούτε αυτόν ούτε την μουσική του, απλά τον σεβόμαστε πολύ σαν καλλιτέχνη.

Ποιες είναι μερικές από τις πηγές της έμπνευσης σας;

Darren Cesca: Συνεργάζομαι με παντός ειδώς extreme metal καλλιτέχνες εδώ και πολλά χρόνια και το παίξιμο μου έχει πάρει κάτι από κάθε μία από αυτές τις εμπειρίες. Αυτό που με εμπνέει είναι το να γράφω δημιουργικά μέρη και θέματα στα τύμπανα που βοηθούν την μουσική να ξεχωρίσει και που ενδυναμώνουν την συνολική εμπειρία για τον ακροατή. Το παίξιμο μου μπορεί να έχει ίδιες δυναμικές όπως και οι κιθάρες ή η φωνή. Δεν είμαι από αυτούς που επαναπαύονται στην ίδια ιδέα ξανά και ξανά. Αυτό το άλμπουμ ήταν ένα αρκετά δημιουργικό ταξίδι και με κάθε νέο δίσκο θα εμπνέομαι να δημιουργώ κάτι συναρπαστικό και καινοτόμο.

Adam Mason: Η δική μου έμπνευση είναι ο Al Glassman.

Πως προέκυψε η συνεργασία με την Everlasting Spew Records;

Adam Mason: Ο Giorgio από την Everlasting Spew έκανε μία συνέντευξη με Toiletovhell που μας έβαλαν στην λίστα με τις πέντε μπάντες που θα ήθελα να υπογράψουν με την Everlasting Spew Records. Οπότε ο Alan του έστειλε μήνυμα λέγοντας του πως άκουσε πως θα ήθελαν να μας υπογράψουν και πως έχουμε επιστρέψει.

Η μπάντα ήταν διαλυμένη για περίπου επτά χρόνια. Τι σας έκανε επιστρέψετε;

Darren Cesca: Όλοι απομακρύνθηκαν για λίγο, κυνηγώντας και δουλεύοντας πάνω σε άλλα project και ζώντας απλά τις ζωές τους. Πάντα ήθελα να κάνουμε ένα δίσκο μετά το Rice on Suede”. Πριν μερικά χρόνια δούλεψα με τον Adan για ένα διαφημιστικό για έναν δίσκο των Syphilic και περίπου την ίδια περίοδο είχα ξαναέρθει σε επαφή και με τον Alan. Η μπάντα ξανά μαζεύτηκε λίγο καιρό αργότερα και ξεκινήσαμε να προβάρουμε και να κάνουμε και κάποιες εμφανίσεις. Έφερε πίσω πολύ καλή ενέργεια σίγουρα. Μετά από αυτό, ο καιρός μας φάνηκε σωστός να γράψουμε καινούργιο υλικό και να δούμε που θα μας πάει. Μόλις όλοι έδωσαν το ok η μουσική έρεε χωρίς καμία προσπάθεια.

Στην Ελλάδα έχουμε μια έκφραση που λέει “μου έχεις πρήξει τα ….”, που το λέμε όταν κάποιος μας ενοχλεί πολύ. Είναι όλο αυτό το πρήξιμο ας το πούμε αποτέλεσμα της πίεσης του κόσμου προκειμένου να επιστρέψετε;

Adam Mason: Ήταν καθαρά δικιά μας απόφαση το να επιστρέψουμε και να κάνουμε καινούργιο δίσκο. Νομίζω πως απλά ο χρόνος έπρεπε να είναι σωστός για όλους μας. Μετά από μερικές εμφανίσεις το επόμενο λογικό βήμα ήταν να γράψουμε νέο υλικό.

Τι σας έλειψε περισσότερο αυτά τα επτά χρόνια παύσης;

Darren Cesca: Νομίζω η τρομερή δυναμική της μπάντας. Κατά την γνώμη μου, καμία από τις άλλες μπάντες που παίζω δεν ακούγεται σαν τους Goratory. Ήξερα πως η όποια νέα μουσική θα ήταν ενδιαφέρουσα και επίσης μου έλειψε ο χαρακτήρας των μελών και η γενική μας προσέγγιση σε διάφορα θέματα. Περνάμε καλά παρέα και δεν παίρνουμε πολύ αυστηρά τα τετριμμένα θέματα των μπαντών, παραταύτα το παίξιμο μας και η μουσική που γράφουμε  αναμένουμε να είναι το καλύτερο δυνατό που μπορούμε να κάνουμε μαζί. Ο συνδυασμός όλων αυτών κάνει τους Goratory ξεχωριστή μπάντα.

Ποιες πιστεύετε είναι η διαφορές ανάμεσα στο “Rice on Suede” και το “Sour Grapes”;

Darren Cesca: Νομίζω πως η μεγαλύτερη διαφορά πλέον είναι η εμπειρία. Από το πρώτο Rice on Suede μέχρι τώρα  όλοι μας δουλέψαμε με άλλους μουσικούς και είχαμε πολλές εμπειρίες στην ζωή μας. Όταν ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα νέο άλμπουμ ξέραμε ακριβώς τι έπρεπε να γίνει. Ήταν πολύ πιο γραμμική η διαδικασία και βοήθησε το ότι τρέχαμε την παραγωγή από το στούντιο μου. Εμπιστευτήκαμε πως όλοι θα δούλευαν σκληρά μόνοι τους και πως θα ήταν προετοιμασμένοι όταν θα ερχόταν η ώρα.

Επηρέασε η πανδημία κάποια σχέδια σας, είτε προοθητικά είτε άλλου τύπου;

Darren Cesca: Δεν με επηρέασε σε τίποτα όσον αφορά τα τύμπανα και την δουλειά πάνω στον δίσκο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα φυσικά ήταν ο περιορισμός των ζωντανών εμφανίσεων, με αποτέλεσμα να μην κανονίσουμε τίποτα. Αυτό είχε ως κατάληξη να χάνονται λεφτά από τις τσέπες του κόσμου και να ορίζει το τι μπορούν και το τι δεν μπορούν να κάνουν. Προσωπικά δεν το υποστηρίζω όλο αυτό σε κανένα τομέα.

Που βλέπετε τους Goratory στο πολύ μακρινό μέλλον;

Darren Cesca: Προσωπικά δεν κοιτάω πολύ μακριά. Νομίζω θα πάμε με την ροή. Μπορώ να μας δω να παίζουμε μερικά ακόμα επιλεγμένα live στο μέλλον και αν η αποδοχή του δίσκου είναι καλή θα ευχαριστιόμουν να κάνω ακόμα έναν δίσκο σε μερικά χρόνια.

Σε ευχαριστώ πολύ για αυτή την συνέντευξη. Τα τελευταία λόγια είναι δικά σας.

Darren Cesca: Θέλω να πω πως μέχρι τώρα η αποδοχή, οι αντιδράσεις και η στήριξη στο νέο άλμπουμ ήταν σπουδαία. Οι Goratory μπορεί να έλειψαν για μερικά χρόνια αλλά από ότι φαίνεται δεν ξεχάστηκαν. Αγαπώ να γράφω και να δημιουργώ ακραία μουσική και αν το ευχαριστιέται και ο κόσμος τότε ακόμα καλύτερα. Είναι τρομερό το ότι έγραψα ακόμα ένα κεφάλαιο στην ιστορία μας με τους τρεις αδελφούς μου. Είμαι χαρούμενος που το βλέπω επιτέλους να κυκλοφορεί  εκτιμώ την Everlasting Spew Records για όλη την στήριξη και για την έκδοση.

Συνέντευξη: Τζούλια Τσαγκάρη
Μετάφραση: Κωνσταντίνος Μάρης

Facebook
Instagram

Band Members
Adam Mason – Φωνητικά
Alan Glassman – Κιθάρες
Zac Papas – Μπάσο
Darren Cesca – Τύμπανα

Discography
Sexual Intercorpse, 2001
Orgasm Induced Diarrhea, 2002
Rice on Suede, 2004
Sour Grapes, 2020

haursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothRussian Circles 2022_728x90 - 728|90|Russian Circles 2022_728x90|||bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X