Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/greekrebels/public_html/wp-content/mu-plugins/rebels-custom-slider.php on line 1536
Συνεντεύξεις

Hammercult

Οι Hammercult αλλάζουν εταιρεία και όντας αρκετά πιο έμπειροι πλέον, κυκλοφορούν νέο δίσκο με τίτλο, “Steelcrusher”. Καλώς, ή κακώς έχει αρκετές διαφορές από τον προηγούμενο, “Anthems Of The Damned” και ο Yakir (φωνητικά) είναι εδώ για να μας μιλήσει γι’ αυτό καθώς κι άλλα πολλά θέματα που αφορούν την μπάντα από το Ισραήλ!

Γεια σας, είμαι ο Άγγελος από το Greekrebels.gr! Τι κάνετε;

Γεια σου Άγγελε! Ευχαριστώ για το κάλεσμα σου στο Greekrebels.gr, είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ.

Θυμάσαι την τελευταία φορά που μιλήσαμε; Ήταν νομίζω Μερικές μέρες μετά την κυκλοφορία του “Anthems Of The Damned” και πριν την περιοδεία σας με Sepultura. Τι έγινε με την μπάντα από κει και πέρα και τι άλλαξε από τότε έως σήμερα;

Wow, μοιάζει λες και πέρασαν δέκα χρόνια από τότε. Ναι, οι Hammercult είναι ακόμα μια νέα μπάντα, αλλά τα πράγματα για εμάς πάνε τουλάχιστον πολύ καλά. Περιοδεύσαμε στην Ευρώπη και κάναμε εκατό shows από εκείνη τη μέρα. Πέρσι υπογράψαμε για το νέο μας δίσκο με την SPV, η οποία επανακυκλοφόρησε το “Anthems Of The Damned” σε βινύλιο. Έχουμε νέο άλμπουμ με τίτλο “Steelcrusher” και κάνει νέα επιτυχία.

Ευχαριστηθήκατε στο τότε live; Ποια είναι πλέον η γνώμη σας για την Ελλάδα και το κοινό της;

Όλοι περάσαμε θαυμάσια στην Ελλάδα! Ήταν κατά τη διάρκεια της πρώτης μας περιοδείας με τους Sepultura και περιοδεύσαμε μαζί του; για τέσσερα – πέντε shows στην Ελλάδα, πίσω στα μέσα του 2012. Ήταν μια φοβερή εμπειρία. Ο καιρός στην Ελλάδα μου θυμίζει το σπίτι μου στο Ισραήλ και ι άνθρωποι ήταν τόσο ζεστοί και φιλικοί. Φοβερό. Θυμάμαι πως περπατούσαμε στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και σε οποίο μαγαζί και να μπαίναμε, όλο και κάποιο party θα γινόταν. Οι Έλληνες οπαδοί είναι άγριοι και με καθαρή ενέργεια. Αυτό που μ’ εντυπωσίασε ιδιαίτερα ήταν το πάθος τους. Το Heavy Metal είναι σοβαρή δουλειά στην Ελλάδα και σημαίνει πολλά για πολλούς. Αυτή η “old-school” συμπεριφορά είναι δύσκολο να βρεθεί τη σήμερον ημέρα. Δεν μπορώ να βρω άλλη λέξη για να περιγράψω το Ελληνικό κοινό, πέρα από αυτήν: ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ.

Πως βλέπεις την μπάντα σε πέντε χρόνια από τώρα;

Ενδιαφέρουσες ερωτήσεις. Μας βλέπω να κάνουμε ό,τι κάνουμε πάντα. Να διψάμε για Metal, για μάχες και κατακτήσεις! Αυτή είναι η ατζέντα των Hammercult από την πρώτη κιόλας ημέρα και θα παραμείνει έτσι ως την τελευταία. Δεν εχει σημασία αν ανέβουμε στο πάνθεο, ή αν καούμε στις φλόγες.

Λοιπόν, πως είναι τα πράγματα στο Tel Aviv; Πως είναι η σκηνή του Heavy Metal εκεί;

Το Ισραηλινό Metal είναι σε πολύ ανώριμα επίπεδα και σε μικρή ακόμα σκηνή, αλλά όπως όλα τα ωραία πράγματα, θέλει χρόνο για να μεγαλώσει.

Τ’ όνομα σας και η επιτυχία σας βοήθησαν την ακραία μουσική να γίνει εμπορικότερη;

Στο Ισραήλ, μπορώ να πω με σιγουριά ότι το έκανε. Έχουμε μια δυνατή έκθεση εδώ και σε άτομα που δεν είχαν ποτέ ακούσει ακραία μουσική. Γι’ αυτόν το λόγο είμαι πολύ περήφανος που στη χώρα μου κρατώ τη σημαία της ακραίας μουσικής.

Ας πάμε πίσω στη δουλειά σας! Συγχαρητήρια για το “Steelcrusher” άλμπουμ. Πες μας σχετικά με την θεματολογία του… Που το ηχογραφήσατε και ποιος είναι ο κύριος υπεύθυνος για την κυκλοφορία του;

Ηχογραφήσαμε τα πάντα στο Ισραήλ, με τα τύμπανα σ’ εξωτερικό στούντιο και τις κιθάρες/μπάσο, στο προσωπικό μας home studio. Η μίξη και το mastering είναι δουλειά του Chris “Zeuss” Harris, ο οποίος έχει συνεργαστεί με Hatebreed, Municipal Waste και πολλούς άλλους. Δεν υπάρχει κάποιος κύριος υπεύθυνος πίσω από την μουσική μας, μιας και όλη η μπάντα δουλεύει για το κοινό αποτέλεσμα.

Ήταν ενδιαφέρουσα η όλη διαδικασία και πόσο κράτησε;

Ήταν μια τρελή περίοδος, επειδή είχαμε και γεμάτη συναυλιακή περιοδεία με τους Sepultura και σε όλη την Ευρώπη μεταξύ Απριλίου και Μαΐου. Αυτό σημαίνει ότι είσαι 100% στον δρόμο ενώ οι ηχογραφήσεις είχαν προγραμματιστεί για την περίοδο μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου. Έτσι έπρεπε να κάνουμε τα πάντα με μεγάλες ταχύτητες και είχαμε πολύ καιρό να κάνουμε το παραμικρό διάλειμμα. Αυτό κάνει τα πράγματα ακόμα δυσκολότερα γιατί οι μήνες Ιουλίου και Αυγούστου είναι συναυλιακοί μήνες, οπότε κατά την διάρκεια των ηχογραφήσεων κάναμε ένα διάλειμμα για να τα σπάσουμε στο  Summer Breeze Festival (Γερμανία) και στο Metal Days Festival (Σλοβενία). Έτσι, την μια μέρα είσαι στο στούντιο και την επόμενη είσαι σε ένα αεροπλάνο για να πας σε show… για να ξανά γυρίσεις στο στούντιο μια μέρα μετά! Δεν υπάρχει χρόνος για λάθη. Για να πάμε στα προβλήματα τώρα, είχα μια σοβαρή μόλυνση στον λάρυγγα ενώ ήμουν σε φάση ηχογραφήσεις και περιοδειών διεθνώς. Έτσι και μέχρι να ηχογραφήσουμε τα μέρη της κιθάρας, έπρεπε να ηχογραφήσω τα φωνητικά και πριν βγει ο ήλιος και πάμε πάλι από την αρχή! Ήταν μια πολύ έντονη περίοδος και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στον δίσκο. Μπήκαμε στο δίσκο με μέγιστη δύναμη και δεν πήραμε κρατούμενους! Αφήσαμε την επιθετικότητα μας εκεί. No rest for the wicked! Εκραγήκαμε. Αμυδρά θυμάμαι ότι χρησιμοποίησα κάποια βοηθήματα για να κρατηθώ σ’ εγρήγορση, φωνάζοντας με τη νύχτα και χωρίς να μπορώ να κοιμηθώ, εκείνη την περίοδο!

Ποιος σχεδίασε το artwork και τι συμβολίζει;

Το artwork έχει γίνει από τον θρυλικό Andreas Marschall (Kreator, Sodom, In Flames, Running Wild, Helloween και πολλοί άλλοι). Το artwork έχει για μένα το προσωπικό νόημα της καθημερινής μάχης κι επικράτησης στη ζωή, ενώ ταυτόχρονα δείχνουμε στον υπόλοιπο κόσμο, το μεσαίο δάχτυλο! Οι άνθρωποι πάντα θα προσπαθούν να σε καταβάλλουν, αλλά πρέπει να κόψεις τα κεφάλια τους και να τους πεις να πάνε να γαμηθούν. Αυτό σημαίνει για μένα.

Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ του “Steelcrusher” και του “Anthems Of The Damned”;

Το “Anthems Of The Damned” είναι περισσότερο άγριο. Είναι μια χωρίς οίκτο σφαγή από αληθινό Μetal. Το “Steelcrusher” είναι πιο ώριμο και λίγο πιο μελωδικό, αλλά επίσης άγριο. Είναι σαν να συνεχίζει ότι άρχισε ο προηγούμενος μας δίσκος.

Τι είπαν για τον δίσκο, οι οπαδοί σας; Προσωπικά μου άρεσε το “Anthems Of The Damned”, περισσότερο από το νέο σας δίσκο…Νομίζω ότι το προηγούμενο ήταν πιο επιθετικό, ωμό κι ευθύ και λιγότερο Κλασσικό/Heavy.

Καταλαβαίνω που το πας. Ενώ το “Steelcrusher” έχει πολύ καλές κριτικές και οι στατιστικές πωλήσεων του είναι πολύ υψηλότερες από αυτές του “Anthems Of The Damned”, δεν μπορώ ν’ αρνηθώ ότι το “Anthems Of The Damned” έχει την δικιά του μοναδική μαγεία. Το “Anthems Of The Damned” – σύμφωνα με δηλώσεις πολλών – είναι το πιο άγριο και Thrash άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει, οπότε τα κριτήρια του είναι πολύ ιδιαίτερα.

Άρα είναι αλήθεια ότι το “Steelcrusher” είναι λιγότερο βίαιο και περισσότερο μελωδικό και Heavy;

Χαχα, για πολλούς οι Hammercult είναι μια από τις πιο άγριες και Thrash μπάντες σήμερα, αλλά ναι, θα μπορούσα να συμφωνήσω σε αυτό, αλλά κρατάει επίσης τις φλόγες του ακραίου Metal.

Γιατί αλλάξατε εταιρεία; Τι καλύτερο έχει η SPV από την προηγούμενη σας;

Πρέπει να πω ότι είναι ωραίο να είσαι μέλος της SPV οικογένειας. Με μια δυνατή εταιρεία, όπως η SPV πίσω μας, αληθινά πιστεύω ότι οι Ηammercult σαν μπάντα, μπορεί να βγει κερδισμένη. Επίσης κερδισμένοι από την παγκόσμια επιρροή της SPV, μπορούν να βγουν και οι οπαδοί της, λόγω της πολύ καλής διανομής της. Έτσι όλες οι πλευρές κερδίζουν σε αυτό.

Πιστεύετε ότι δεκατρία κομμάτια σε ένα cd είναι πολλά; Θέλω να πω ότι αν είχατε ένα – δυο κομμάτια ακόμα, θα μπορούσατε να κυκλοφορήσετε δυο άλμπουμ αντί για ένα…!

Χαχα, αυτό είναι αλήθεια, όπως και το ότι ηχογραφήσαμε δυο διασκευές σαν bonus κομμάτια, άρα τελικά βγαίνουν δεκαπέντε, για το “Steelcrusher”… Θυμήσου όμως ότι στο προηγούμενο μας άλμπουμ – “Anthems Of The Damned” – είχαμε και πάλι δεκατρία κομμάτια. Προσωπικά πιστεύω ότι στο 2014, ο οποιοσδήποτε δουλεύει σκληρά για ν’ αγοράσει την μουσική σου, οπότε πρέπει να του το ανταποδώσουμε σε ποσότητα! Παρ’ όλα αυτά, ένας διπλός δίσκος είναι κάτι που υπάρχει σε σκέψη και δεν αποκλείεται μια μελλοντική, αντίστοιχη κυκλοφορία.

Πως σου φαίνεται τώρα το “Steelcrusher” κι ύστερα από τόσες ημέρες που έχει κυκλοφορήσει; Θ’ άλλαζες κάτι σε αυτό;

Είμαι πραγματικά πολύ περήφανος γι’ αυτό τον δίσκο και κάνει πολύ μεγάλη επιτυχία παγκοσμίως.

Οπότε τι θα γίνει με τις περιοδείες, έτσι ώστε να τα προμοτάρετε; Θα επιστρέφατε στην Ελλάδα για ένα ακόμα τρομερό live και αν ναι, για ποια μπάντα θα θέλατε ν’ ανοίξετε αυτή τη φορά;

Οι Hammercult θα περιοδεύσουν σε μερικές εβδομάδες (μέσα Απρίλη), μαζί με Napalm Death, σ’ ολη την Γαλλία, Γερμανια και Βέλγιο, καθως και σε διάφορες διοργανώσεις όπως το RockHarz στη Γερμανια και το Brutal Assault στην Τσεχικη Δημοκρατία, μα δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι για Ελλάδα. Προσωπικά θα ήθελα ν’ ανοίξω για μπάντες που μεγάλωσα ακούγοντας τες, όπως Manowar, Kreator και Manilla Road.

Στείλε ένα μήνυμα στους Έλληνες οπαδούς σας…

Θα ήθελα να στείλω θερμούς χαιρετισμούς στους Έλληνες Metalheads! Είστε με διαφορά οι πιο φιλικοί και γλεντζέδες άνθρωποι, με φανταστικό πάθος, κάτι που δεν μπορώ να σταματήσω να θαυμάζω. Ελπίζω να σας δω όλους σε μελλοντικές μας περιοδείες και σ’ επερχόμενες διοργανώσεις. “Is Machin!”/ “Εις Μάχην!”

Άγγελος “Kilmistered”

http://www.hammercult.com/

https://www.facebook.com/hammercult

http://www.youtube.com/user/HammercultMetal

Μέλη μπάντας:

Guy Ben David – Κιθάρα

Yakir Shochat – Φωνητικά

Arie Aranovich – Κιθάρα

Maayan Henik – Τύμπανα

Elad Manor – Μπάσο

Δισκογραφία:

2011 – Rise Οf Τhe Hammer   [EP]

2012 – Anthems Οf Τhe Damned

2014 – Steelcrusher

RodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothRussian Circles 2022_728x90 - 728|90|Russian Circles 2022_728x90|||both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X