Συνεντεύξεις

Hilltops Are For Dreamers

Ο Βασίλης και ο Διονύσης είναι δυο φίλοι που το πάθος τους για την μουσική ήταν αυτό που τους ένωσε και ίδρυσαν τους Hilltops Are For Dreamers. Το hardcore/post metal ντουέτο παρά την χιλιομετρική απόσταση που τους χωρίζει, καθώς βρίσκονται στο Λονδίνο και στην Ελλάδα αντίστοιχα, εδώ και λίγο έχουν κυκλοφορήσει το ομότιτλο ΕΡ Hilltops Are For Dreamers. Έτσι λοιπόν ήρθαμε σε επικοινωνία μαζί τους για να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό. Τις απαντήσεις έδωσαν και τα δύο μέλη.

Γεια σας παιδιά. Ας ξεκινήσουμε με λίγα λόγια για το συγκρότημα. Πώς βρεθήκατε μεταξύ σας και πόσο καιρό παίζεται μαζί;

Βασίλης: Πρώτα απ’ όλα, ευχαριστούμε για τη συνέντευξη και την κριτική στον δίσκο μας. Το εκτιμούμε. Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2018 και ξεκίνησε σαν ιδέα από εμένα που μένω Λονδίνο. Με τον Διονύση γνωριζόμαστε πάνω από 10 χρόνια και είχαμε παίξει μαζί στους From Zero To Hero μεταξύ 20102012, βγάζοντας ένα EP και έναν δίσκο. Πάντα λέγαμε να κάνουμε κάτι μουσικό ξανά μαζί και να που ήρθε η ώρα. Ωστόσο, μεσολάβησε ένα χρονικό διάστημα δύο χρόνων μέχρι να ωριμάσει η ιδέα και να γίνει το EP. Δουλέψαμε από απόσταση, ανταλλάσσοντας ιδέες κυρίως. Είχα την τύχη να γνωρίζω και τον Mike Buttigieg ο οποίος δέχθηκε να δουλέψει στις καθαρές φωνές και κάπως έτσι φτάσαμε στο τελικό αποτέλεσμα. Θα έλεγα ότι η μπάντα έχει έδρα το Λονδίνο, πατώντας όμως το ένα πόδι στην Ελλάδα. Η μπάντα θέλει να μεταφέρει ένα θετικό μήνυμα και αυτό θα το δει ο κόσμος και από τους στίχους μας.

Διονύσης: Η αλήθεια είναι πως από τις εποχές των From Zero To Hero έμεινε ένα μικρό απωθημένο για το εν λόγω μουσικό ιδίωμα. Νομίζω πως οι Hilltops Are For Dreamers αποτελούν μια πιο ώριμη έκδοση όσων είχαμε να πούμε το 2010. Πάντα υπήρχε πρόθεση για συνέχιση της συνεργασίας, συνεπώς αφού ωρίμασαν οι συνθήκες, το τρέξαμε έστω και από απόσταση, με ανοιχτές προοπτικές για επιπλέον συμμετοχές , όπως με τον Mike λ.χ.

Έχετε ένα πολύ όμορφο όνομα! Πέρα από το να είναι όμορφο έχει και κάποιο βαθύτερο νόημα;

Bασίλης: Όπως και οι περισσότεροι στίχοι που γράφω, έτσι και το όνομα ήρθε κάπως τυχαία. Γράφω στίχους στο τρένο ή όταν περπατώ. Έτσι νομίζω ένα απόγευμα μετά τη δουλειά, μου ήρθε το όνομα και το σημείωσα στο κινητό. Προσπαθώντας να σκεφτώ τι αντιπροσωπεύει θα έλεγα ότι είναι αυτή η ηρεμία λίγο δευτερολέπτων που νιώθεις όταν είσαι στην άκρη ενός βουνού, λόφου και κοιτάς τον ορίζοντα. Ίσως κρύβει κάτι ονειροπόλο, ελπιδοφόρο. Ο καθένας μπορεί να το ερμηνεύσει βέβαια όπως θέλει και αυτό είναι το ωραίο όταν δημιουργείς.

Τι μπορείτε να μας πείτε για το πρώτο σας EP; Πόσο καιρό σας πήρε σαν δουλειά; Που το ηχογραφήσατε;

Βασίλης: Για το EP μόνο πήρε κάποιους μήνες. Οι ιδέες ήταν εκεί, απλά κάτσαμε και τις γράψαμε. Ηχογραφήθηκε σπίτια μας. Φλερτάρω με την μουσική παραγωγή και αυτό βοήθησε. Ευχαριστώ τον Γιώργο Κ. για τα tips. Κιθάρες, φωνητικά σπίτι μου. Κάποια επιπλέον φωνητικά και δουλειά στα τύμπανα έγιναν στο σπίτι του Διονύση. Μίξη και mastering έγιναν από τον Steve Lado στην Αθήνα και απλά έκανε φοβερή δουλειά.

Διονύσης: Αξιοποιήσαμε το παλιό μου ψηφιακό drumset, το οποίο έκανε αξιοπρεπή δουλίτσα. Ουσιαστικά το ρυθμικό session, μπάσο και τύμπανα δηλαδή, γράφτηκε στην Ελλάδα με «εισαγόμενες» κιθάρες. Τα φωνητικά, επειδή είχαμε και κάποια συνδυαστικά μέρη, χρειάστηκαν περισσότερα takes οπότε έγιναν αρκετές λήψεις και στις δύο χώρες.

Ο Mike Buttigieg αναφέρεται στο βιογραφικό σας ως guest τραγουδιστής «προς το παρόν». Έχει αλλάξει κάτι σε αυτό;

Βασίλης: Μιλάμε με τον Mike για συμμετοχή στο full-length. Άρα, θα έχουμε νέα σύντομα αν θα είναι guest ή κανονικό μέλος. Στο ενδιάμεσο, ο Mike ετοιμάζει μια acoustic εκδοχή του single μας You Are Not Alone.

Το όνομα του συγκροτήματος καθώς και το εναρκτήριο τραγούδι του EP μου φέρνει στον νου αμιγώς metalcore προσέγγιση. Ακούγοντας όμως το υλικό στο σύνολο του διαπίστωσα ότι ανακατεύετε αρκετά έξυπνα διάφορα θέματα. Συμφωνείτε με αυτό; Ήταν η αρχική σας πρόθεση;

Bασίλης: Συμφωνούμε ναι. Η βάση είναι metalcore θα έλεγα αλλά αφήσαμε τους εαυτούς μας ανοιχτούς. Για αυτό και μπορεί ο κόσμος να ακούσει κάποιες πιο blues/lounge κιθάρες σε αρκετές στιγμές όπως και επιρροές από τον ευρύτερο σκληρό ήχο. Νομίζουμε ότι δούλεψε καλά.

«Η γλυκιά μελαγχολία του Ηνωμένου Βασιλείου και η χαλαρή διάθεση της Ελλάδας σε ένα». Πόσο εύκολο είναι να δουλέψει ένας τέτοιος συνδυασμός;

Βασίλης: Σίγουρα γίνεται γιατί το ένα είναι κομμάτι του αλλού, αλλά φέρνουν διαφορετικά συναισθήματα. Για παράδειγμα, αυτή η μελαγχολία του φθινοπώρου μπορεί να σε χαλαρώσει και να γίνεις δημιουργικός και η χαλαρή διάθεση να σε μελαγχολήσει επειδή είσαι όντως πολύ χαλαρός χαχα! Βασικά με αυτή την ατάκα προσπάθησα να πιάσω και τις δυο πλευρές μας γεωγραφικά και συναισθηματικά.

Διονύσης: Στο Fighting For Their Souls και στο “Υοure Not Alone έχουμε ίση κατανομή “easy listening” και groovy σημείων οπότε αποτελούν ιδανικά παραδείγματα. Στο «πόσο εύκολα» θα απαντούσα αρκετά, αφού βγαίνει πηγαία συνθετικά. Στο «αν δουλεύει» μάλλον θα πρέπει να απαντήσουν οι ακροατές.

Για ανεξάρτητο συγκρότημα μπορώ να πω ότι έχετε ένα πολύ καλοφτιαγμένο video για το “You Are Not Alone”. Τελικά ένα καλό video θέλει κόπο; Χρόνο; Χρήμα; Έμπνευση; Τι απ’ όλα αυτά;

Βασίλης: Ευχαριστούμε πολύ και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους παίξαν σε αυτό και στον Κώστα Αλεξακό που το σκηνοθέτησε. Νομίζουμε ότι νούμερο ένα συστατικό είναι η ιδέα. Μετά χρόνος ναι, χρήμα όμως όχι απαραίτητα. Όρεξη από όλους για να γίνει σωστά λοιπόν.

Διονύσης: Αφοσίωση και μια μικρή δόση τελειομανίας.

Πίσω στο υλικό του EP. Πείτε μου για τι θέματα μιλάνε τα τραγούδια σας;

Βασίλης: Θα έλεγα ότι ξεκινάνε από προσωπικές σκέψεις και εμπειρίες. Προσπαθούμε να έχουμε ένα θετικό προσανατολισμό μεταφέροντας ελπίδα. Όντως υπήρξε περίπτωση οπαδού εκτός Ελλάδος που μας είπε χαρακτηριστικά πόσο τον βοήθησαν οι στίχοι μας. Επίσης, θα έλεγα ότι δε λείπει το χιούμορ και κάποιος αυτοσαρκασμός.

Το EP είναι προπομπός ενός πλήρους album ή δεν έχετε ακόμα κάτι στα σκαριά;

Βασίλης: Το full album σαν ιδέα έχει ήδη γραφτεί 80% και ακούγεται πολύ διαφορετικό. Να περιμένετε κάτι τον Οκτώβρη/Νοέμβρη. Ωστόσο, για να κρατήσουμε ζεστά τα πράγματα κυκλοφορούμε σε μερικές εβδομάδες ένα digital split record με τους Repent For Joy, side project του Διονύση. Δύο τραγούδια των Hilltops και δύο των Repent. Ηχογραφήθηκε κατά τη διάρκεια της καραντίνας σε Ελλάδα και Νορβηγία και μίξη, mastering έγιναν από έναν Ιταλό παραγωγό. Στους Hilltops έχει αναλάβει όλες τις φωνές ένας φίλος Νορβηγός, αλλά θα μάθετε περισσότερα σύντομα. Επίσης, θα έχουμε διαθέσιμα κάποια t-shirts που συμβολίζουν τη μετάβαση της μπάντας σε νέο πιθανόν ήχο. Όπως επίσης και ένα video.

Αν έπρεπε να επιλέξετε δύο ή τρία συγκροτήματα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση του ήχου σας, ποια θα ήταν αυτά;

Βασίλης: Thrice, Soilwork για μένα.

Διονύσης: Thrice εννοείται. Periphery και Belakor

Που μπορεί κάποιος να ακούσει και να αγοράσει την μουσική σας; Υπάρχουν σκέψεις για έκδοση σε φυσική μορφή ή θα παραμείνετε σε ψηφιακή πλατφόρμα προς το παρόν;

Bασίλης: Μπορείτε να το βρείτε στο BandCamp (digital purchase), Spotify, Deezer και σε όλες τις γνωστές online πλατφόρμες. YouTube έχει τα video μας. Ο full δίσκος θα θέλαμε να βγει physical, και αν γίνετε από κάποια εταιρία.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα του συγκροτήματος;

Βασίλης: Split record, νέο video και full-length album με όλο το πακέτο αντίστοιχα και όταν χτυπήσει το σωστό καμπανάκι ζωντανές εμφανίσεις.

Πως βλέπετε να επηρεάζεται η μουσική βιομηχανία από την πανδημία; Πως αυτή επηρεάζει και τα ανεξάρτητα συγκροτήματα;

Bασίλης: Σίγουρα είναι πλήγμα κυρίως για τις μπάντες που ζούνε από τις περιοδείες. Για τις ανεξάρτητες μπάντες ίσως όχι τόσο. Αλλά πιστεύω ότι δίνει και μια ευκαιρία για να κάτσεις σπίτι και να δημιουργήσεις και να βρεις έξυπνους τρόπους προώθησης όπως live streams.

Διονύσης: Προφανώς χάσαμε πολλές ζωντανές εμφανίσεις, συνεπώς αρκετοί καλλιτέχνες έμειναν πίσω, τόσο οικονομικά όσο και προωθητικά. Από την άλλη όμως αποτέλεσε περίοδο ενδοσκόπησης για πολλούς ακροατές, οδηγώντας -θέλω να πιστεύω- σε αναζήτηση πιο εσωτερικών και ενδιαφερόντων ήχων αντί των επικρατών ακουσμάτων που αξιοποιούνται καλύτερα ως μουσική υποβάθρου για παράλληλες διεργασίες, διευρύνοντας τους μουσικούς ορίζοντες του καθενός. Όσον αφορά τα σχήματα, μακροπρόθεσμα πιθανότατα δεν θα υπάρξει επίπτωση καθώς το κοινό θα στηρίξει συναυλιακά τους δημιουργούς των αγαπημένων του ήχων. Βραχυπρόθεσμα, ελπίζουμε να υπάρξει σύντομα δυνατότητα διεξαγωγής εκδηλώσεων σε venues γιατί η ζωντανή εκτέλεση σε κοινό είναι ζωτική ανάγκη για τον μουσικό. Απλά να αναφερθεί ότι εν μέσω περιόδου αυτοπεριορισμού, δόθηκε βήμα να γίνουν αρκετές διαδικτυακές μουσικές εκδηλώσεις, από dj sets και bedroom sessions, έως και κεκλεισμένων των θυρών συναυλίες σε μεγάλα venues που μεταδόθηκαν ζωντανά. Αυτό έδωσε βήμα και σε λιγότερο γνωστά σχήματα/καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο διαδικτυακό κοινό, καθώς και μια ή και περισσότερες νότες αισιοδοξίας.

Κλείστε αυτή την συνέντευξη με ένα μήνυμα στους αναγνώστες τους Greek Rebels!

Βασίλης: Ακούστε το EP μας, αγοράστε το σε ψηφιακή μορφή αν μπορείτε, ακολουθήστε τη μπάντα μας και σίγουρα θα έχετε ωραίες στιγμές ακρόασης, headbanging και μπορεί να τραγουδήσετε και τα refrain μας δυνατά στο αυτοκίνητο, το σπίτι, το μπάνιο και όπου αλλoύ γουστάρετε.

Διονύσης: Να ακούτε άφοβα καινούργια μουσική, ποτέ δεν ξέρεις πού θα πετύχεις τον ήχο που θα σου ρίξει το σαγόνι στο πάτωμα.

Μιχάλης Νταλάκος

https://www.facebook.com/HilltopsAreForDreamers/
https://hilltopsarefordreamers.bandcamp.com/

Band Members
Βασίλης Π. – κιθάρες, φωνητικά
Διονύσης Μ. – μπάσο, τύμπανα, φωνητικά

Discography
Hilltops Are For Dreamers, 2020

RodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X