Συνεντεύξεις

Purify The Horror

Νέοι στο χώρο του Death Metal/Grindcore οι Άγγλοι (Birmingham, United Kingdom) Purify The Horror, οι οποίοι σχηματίστηκαν εδώ και μόλις ένα χρόνο. “Untitled” ονομάζεται το νέο τους ΕΡ και περιέχει σύντομο ακουστικό υλικό για τρελό σαματά. Ίσως σας θυμίσει και λίγο Birdflesh, αλλά όπως και να έχει θα περάσετε καλά ακούγοντας τον χαμό που δημιουργεί το «γουρουνόμορφο» (η μπάντα παραμένει ανώνυμη και αντ’ αυτού φοράει μάσκες γουρουνιών…!) τρίο. Για πάμε να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή… Ο Sergeant Squeal είναι όλος δικός σας.

Γεια σας, είμαι ο Άγγελος από Αθήνα! Πως είστε; Και πως είναι η Death Metal/Grindcore Metal σκηνή στην Αγγλία σήμερα;

Η underground σκηνή εδώ είναι αρκετά καλή από την άποψη ότι υπάρχουν πολλές μπάντες στο προσκήνιο, αλλά είναι γελοίο το ποσοστό προσέλευσης οπαδών σε ζωντανές εμφανίσεις γιατί δεν υπάρχει κοινό γι’ αυτές. Κάτι το οποίο είναι ντροπή αν σκεφτεί κανείς την ιστορία της χώρας, σε σχέση με το  Metal… Πάλι καλά όμως που είμαστε ελπιδοφόροι και πιστεύουμε ότι η κατάσταση θα φτιάξει.

Συγχαρητήρια για το “Untitled” ΕΡ! Πείτε μας κάποια πράγματα για την κυκλοφορία, αυτή. Πως άρχισε η όλη φάση, καθώς και το που έγινε η ηχογράφηση. Είστε ευχαριστημένοι με τ’ αποτέλεσμα;

Το ηχογραφήσαμε στα Darksound Studios του Wolverhampton. Ήταν ένα πολύ οικείο περιβάλλον κι έγινε χαμός. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με μας και τα γουρούνια. Όταν φτάσαμε εκεί, ειχαμε μόνο έναν στόχο. Ολική γουρουνική καταστροφή του χώρου. Σίγουρα κάναμε ό,τι θέλαμε να πετύχουμε σε αυτό το βρώμικο ΕΡ, με την έννοια ότι δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό σε όλα τα όργανα και φέραμε κολάρο στους ακροατές, αυτήν την vintage αίσθηση του Birmingham Grind.

Τι είπαν οι οπαδοί σας – και μη – για την κυκλοφορία του ΕΡ σας;

Υπήρχαν σίγουρα ανάμεικτες αντιδράσεις (τουλάχιστον). Νομίζω ότι για κάποια άτομα, η εμφάνιση μας είναι ένα πρόβλημα, γιατί  νομίζουν ότι είναι πολύ περίεργο κι underground το να υποστηρίξουν ένα μάτσο μπάντες των οποίων τα μέλη δεν έχουν μακριά μαλλιά και δερμάτινα jackets (άλλο ένα κλισέ του χώρου). Πέρα όμως απ’ τ’ αρνητικά, η μουσική μας κυκλοφόρησε καλά και κερδίσαμε την υποστήριξη μερικών σπουδαίων παραγόντων από την underground Μetal σκηνή της Αγγλίας.

Υπάρχει κάτι που θα θέλατε ν’ αλλάξετε, τώρα που έχουν όλα δρομολογηθεί;

Το να σκέφτεται κανείς κατόπιν εορτής, δεν ήταν ποτέ καλή ιδέα, οπότε και δεν θ’ απασχολήσουμε τους εαυτούς μας με ένα τόσο περίεργο σκεπτικό. Για παράδειγμα, αν ο πατέρας μου δεν είχε γουρουνογαμήσει την μανά μου, δεν θα υπήρχα. Αλλά μιας και το έκανε, είμαι εδώ… Οπότε, γάμα το.

Τι ήταν αυτό που σας ενέπνευσε κατά το γράψιμο του άλμπουμ; Ποιες είναι οι επιρροές σας;

Νομίζω ότι υπήρχαν πολλά άτομα από τους οποίους εμπνευστήκαμε κατά τη διάρκεια γραψίματος του EP. Ο Sergeant Squeal άκουγε ΠΟΛΥ One Direction και Celine Dion, ετσι ώστε να βοηθηθεί στην βελτίωση των φωνητικών του. Ο Fat-Belly Pig άκουγε χαρούμενο hardcore, ξανά και ξανά, ο Lord Pig άκουγε τον ήρεμο ήχο των “Panpipes” κατά τη διάρκεια γραψίματος των τυμπάνων και ο Bear Pig, ήταν συχνά στον κήπο rollάροντας ανάμεσα στα κόπρανα του.

Ποιο είναι το όλο νόημα με τις μάσκες γουρουνιών; Προσπαθείτε να πετύχετε κάτι σαν δημοσιότητα π.χ. ή δεν θέλετε να σας αναγνωρίζει ο κόσμος;

Οι μάσκες είναι η προέκταση μας. Στην πραγματικότητα μοιάζουμε με γουρούνια, ακόμα κι αν τις βγάλουμε, οπότε δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο, τελικά. Σίγουρα δεν θέλουμε ν’ αναρωτιέται ο κόσμος φιλοσοφικά, σε φάση “γιατί” και “πως”, απλά αυτό διαλέξαμε κι ο βασικότερος λόγος είναι επειδή βοηθήσουμε στην επιστροφή της βρωμιάς και της Grind εξέλιξης.

Ποιος είναι υπεύθυνος για την μουσική και τους στίχους;

Όλοι όσοι δουλεύουν κάτω από το Purify The Horror σύμβολο. Υπάρχουν κάποιες guest εμφανίσεις στον δίσκο, από φίλους μας κλπ., αλλά κανείς δεν έχει δημοσιοποιηθεί, γιατί δεν είναι στη φύση μας το να υποκύπταμε στο προσωπικό μας εγώ.

Πείτε μας για το artwork. Νομίζω ότι είναι απλά μια φωτογραφία της μπάντας, έτσι;

Βασικά ναι, δεν είναι και τόσο καλλιτεχνικό artwork, αλλά σκεφτήκαμε ότι ήταν απλό κι έδειχνε το image της μπάντας, μέσα από έναν πολύ απότομο κι απλό τρόπο. Είμαστε όλοι άφραγκοι. Δεν μπορούσαμε να προσλάβουμε λοιπόν, κάποιον ειδικό, ή κάποια εταιρεία για να μας κάνει ένα μεγαλεπήβολο εξώφυλλο, οπότε κάναμε ό,τι μπορούσαμε μόνοι μας.

Είστε ευχαριστημένοι με την Sociopathic Sound Records από πλευράς συνεργασίας και τι σχέση έχει μ’ αυτό η Dissected Records;

Το ΕΡ δεν κυκλοφόρησε μέσω μόνο μιας εταιρείας, αλλά έγινε κάτι μεταξύ των δυο, έτσι ώστε να υπάρχει μια συνεργασία για την ευρύτερη κυκλοφορία του. Έτσι λοιπόν, η Dissected Records έκανε μια πολύ καλή δουλειά σχετικά με την κυκλοφορία του δίσκου και συνεργάσθηκε άψογα με μια καλή  PR εταιρεία, με αποτέλεσμα το άλμπουμ μας να ακουστεί και να προσεχθεί από πολλούς. Δεν πίεσαν πάντως στο ν’ ακολουθήσουμε ένα υψηλό προφίλ κι έτσι υπάρχει ένα καλό κι αμοιβαίο vibe με το στρατόπεδο τους.

Υπάρχουν κάποια σχέδια για μελλοντική σας περιοδεία;

Δεν θα περιοδεύσουμε άμεσα, γιατί δεν μας αρέσει να παίζουμε σε άδεια δωμάτια και κάθε νύχτα, σαν ένα μάτσο αλήτες. Μαζί με αυτό, δεν υπάρχει και καθόλου χρόνος, οπότε όταν έρθει η στιγμή να παίξουμε ζωντανά, θα πρέπει να γίνει ένα σοβαρό χρονοδιάγραμμα και σε περίοδο που έχουμε πολύ ελεύθερο χρόνο. Αλλά υπόσχομαι ότι ΘΑ παίξουμε ζωντανά.

Πότε θα παίξετε όμως και στην Ελλάδα; Έχετε ακούσει ποτέ, κάτι ενδιαφέρον σχετικά με το Ελληνικό κοινό;

Έχουμε φίλους από μπάντες που περιοδεύουν και μας έχουν πει πολύ καλά λόγια για την Ελλάδα και περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία την ώρα που θα επισκεφθούμε την χώρα σας!

Άγγελος “Kilmistered”

https://www.facebook.com/pages/Purify-The-Horror/160598863968342

http://www.youtube.com/user/PurifyTheHorrorTV

https://soundcloud.com/death_hound/sets/purify-the-horror

http://purifythehorror.bandcamp.com/

Μέλη μπάντας:

Bear Pig – Μπάσο, κιθάρα

Lord Pig – Τύμπανα

Sergeant Squeal – Φωνητικά

Δισκογραφία:

2013 – Untitled [EP]

Greekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X