Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/greekrebels/public_html/wp-content/mu-plugins/rebels-custom-slider.php on line 1536
Συνεντεύξεις

Raging Age

Όταν το “Regions of Sorrows” έφτασε στα χέρια μου ομολογώ ότι το πρώτο πράγμα που με εντυπωσίασε ήταν το φοβερό εξώφυλλο. Ένας Κέρβερος λυσσασμένος, γεμάτος βία και έτοιμος να ξεσκίσει οποιονδήποτε μη νεκρό περνούσε το κατώφλι του Άδη. Κάτι παρόμοιο περίμενα και από την μουσική των Ιταλών Raging Age και ευτυχώς δεν απογοητεύτηκα. Με αφορμή λοιπόν την πρόσφατη κριτική για το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ και μετά από αμοιβαία επικοινωνία που υπήρχε με τον Fil (φωνητικά, μπάσο), ο οποίος δέχθηκε να απαντήσει στα ερωτήματα που είχα σχετικά με αυτό και… Ιδού το αποτέλεσμα…

Γεια χαρά! Είμαι ο Κώστας από το Greek Rebels. Συγχαρητήρια για το νέο σας άλμπουμ. Ήταν χαρά μου να κάνω την κριτική για ένα τόσο καλό άλμπουμ. Καταρχήν γνώρισε μας την μπάντα και ίσως να μας πεις και μερικά πράγματα για την ιστορία πίσω από την δημιουργία της.

Γεια σου Κώστα, είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτή τη συνέντευξη! Λοιπόν, οι Raging Age γεννήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2011, από 4 τρελούς που μοιράζονταν ένα κοινό πάθος: το Death Metal. Όλοι μας είχαμε προηγούμενες μουσικές εμπειρίες στην metal σκηνή από τότε που ήμασταν έφηβοι. Εγώ, o Thorkell και ο Erik είχαμε ξανασυνεργαστεί σε κάποιο heavy metal project αλλά με τον ερχομό του Jeki ακολουθήσαμε ένα καινούργιο μονοπάτι σε πιο extreme διαδρομές.

Τι είδους feedback έχετε δεχτεί έως τώρα;

Η κυκλοφορία του πρώτου μας demo το 2012 είχε πολύ θετική ανταπόκριση. Μας ενθάρρυνε στο να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ. Οι κριτικές που έχουμε δεχθεί έως τώρα για το συγκεκριμένο άλμπουμ είναι παραπάνω από ικανοποιητικές ενώ η προώθηση του “Regions of Sorrows” μέσω του Internet μας έχει φέρει πέρα από τα σύνορα της χώρας μας, αυξάνοντας ταυτόχρονα και τον αριθμό των θαυμαστών μας.

Πες μας μερικά πράγματα σχετικά με την δημιουργία του “Regions of Sorrows”. Ποιος έγραψε στίχους και μουσική και που έγινε η παραγωγή του άλμπουμ και από ποιον;

Όλοι μας παίρνουμε μέρος στην σύνθεση. Τα riffs κατά κύριο λόγο γράφονται από τον Thorkell και τον Jeki, ενώ ο Erik και εγώ στήνουμε ένα συμπαγές ρυθμικό θεμέλιο. Σχετικά με τους στίχους, εγώ ασχολούμαι προσωπικά με τις φωνητικές μελωδίες, ενώ οι στίχοι είναι μια κοινή προσπάθεια μεταξύ εμού και του Erik. To “Regions of Sorrow” ηχογραφήθηκε και μιξαρίστηκε στα Realsound studio στην Πάρμα και η παραγωγή έγινε από τους Wahoomi Corvi και Christian Coruzzi μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου του 2013.

Στην κριτική που έγραψα σημείωσα ότι μουσικά μου θυμίζετε μια μίξη μεταξύ πρώιμου σουηδικού death metal με μια μεσογειακή πινελιά. Συμφωνείται με αυτό; Και αν όχι, ποια θα ήταν η καλύτερη περιγραφή της μουσικής σας; Τι είδους μπάντες έχουν επηρεάσει το μουσικό στυλ των Raging Age;

Δεν μας αρέσουν οι ταμπέλες, ειδικά όταν έχουν να κάνουν με γεωγραφικούς προσδιορισμούς. Σίγουρα, ο τρόπος που γράφουμε τραγούδια έχει επηρεαστεί από τις πιο διάσημες Βορειοευρωπαϊκές μπάντες αλλά μπορείς επίσης να βρεις και Αμερικάνικα στοιχεία όπως και στοιχεία από μπάντες του Ευρωπαϊκού Νότου, δίνουν ένα προσωπικό στίγμα που μας γυρνάει στις ρίζες μας. Ανάμεσα στις μπάντες που ακούμε με πάθος είναι οι Dissection, οι Death, οι Amon Amarth και οι συμπατριώτες σου, οι Septic Flesh.

Πολλές μεγάλες μπάντες κατάγονται από την Ιταλία… Τι γνώμη έχετε για την Ιταλική metal σκηνή και ειδικότερα για την πιο extreme πλευρά της; Επίσης, πως είναι τα πράγματα για το heavy metal στην πατρίδα σου, το Bari;

Μέσα στα χρόνια συναντήσαμε τόσες καλές μπάντες… υποβιβαστήκαμε μαζί με αυτές σε γκαράζ και προβάδικα εξαιτίας μιας εθνικής μουσικής σκηνής που δεν δίνει χώρο στο metal γιατί το θεώρησε εύκολα “εξειδικευμένο προϊόν”. Πολλοί “τράκαραν” σε αυτόν τον τοίχο και πέθαναν μετά από μερικά χρόνια. Δυστυχώς ακόμα και το να οργανώσεις μια συναυλία είναι δύσκολο εδώ. Το μόνο που σου επιτρέπει να παίζεις, είναι η φιλία με τοπικά γκρουπ και ιδιοκτήτες χώρων. Φαντάσου να πουλάς την ίδια σου την μουσική… Είναι κρίμα γιατί από το Bari ξεπετάγονται πολλές ενδιαφέροντες μπάντες που αξίζουν περισσότερης προσοχής.

Γιατί διαλέξατε το όνομα Raging Age ως όνομα της μπάντας;

Το όνομα Raging Age είναι μια συμπύκνωση της απογοήτευσης μας, του θυμού και της αγωνίας που ζούμε σε αυτή τη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο. Σήμερα, όπως γνωρίζεις πάρα πολύ καλά δεν μπορείς να προγραμματίσεις το μέλλον, ούτε να ζήσεις καλά στο παρόν. Είμαστε θύματα των παιχνιδιών εξουσίας και του εγωισμού που σταδιακά καταρρέει τον κοινωνικό ιστό.

Πρόσεξα ότι οι στίχοι σας τείνουν να είναι εχθρικοί και ακραίοι χωρίς να γίνονται βλάσφημοι. Θα θέλατε μήπως να επεκταθείτε λίγο παραπάνω σχετικά με τους στίχους στο “Region of Sorrows”; Είναι ολοφάνερο ότι υπάρχουν στοιχεία από ελληνική μυθολογία, όπως στο τραγούδι “Cerberus” για παράδειγμα.

Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση Κώστα. Πολλές φορές έχουμε αναρωτηθεί γιατί η βόρεια μυθολογία έχει χρησιμοποιηθεί τόσο πολύ στον χώρο του metal… Είμαστε οι κληρονόμοι της μεσογειακής μυθολογίας, πολύ πιο συναρπαστικής και διασκεδαστικής από την βόρεια μυθολογία! Γι’ αυτό κιόλας κάποιοι στίχοι έχουν καθαρές αναφορές σε μυθολογικούς χαρακτήρες όπως η Μέδουσα και ο Κέρβερος. Δεν ακολουθούμε την μανία που υπάρχει με τον HP Lovecraft αλλά έχουμε επηρεαστεί από τον χαρακτήρα του Σατανά του Μίλτον στο βιβλίο “Χαμένος παράδεισος” (Paradise Lost) για τα τραγούδια “Regions of sorrow” και “Hail horrors”. Άλλα τραγούδια επηρεάστηκαν από όνειρα και δυνάμεις αποφασισμένες από το υποσυνείδητο. Σε κάθε περίπτωση αποφεύγουμε την βλασφημία γιατί είναι κάτι που δεν μας ενδιαφέρει.

Το εξώφυλλο του δίσκου είναι αρκετά μοχθηρό. Μπορείτε να μου πείτε μερικά πράγματα για αυτό; ποιός είναι ο καλλιτέχνης που ήταν υπεύθυνος για αυτό και γιατί το επιλέξατε; Είναι ολοφάνερο ότι το τραγούδι “Cerberus” είχε κάτι να κάνει με αυτό…

Πολύ σωστή παρατήρηση! Το εξώφυλλο αντιπροσωπεύει τον Κέρβερο μπροστά στις πύλες του Άδη. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό το τέρας ενσαρκώνει την επιθετικότητα του ήχου μας. Το εξώφυλλο δημιουργήθηκε από τον Dan από τα Antisocial Studio.

Αν δεν κάνω λάθος ανήκετε στο δυναμικό της WormholeDeath-Aural Music. Πως βρεθήκατε εκεί και γιατί;

Μετά από την κυκλοφορία του πρώτου μας demo στείλαμε το αποτέλεσμα σε δεκάδες εταιρείες. Μετά από προσεκτική μελέτη διάφορων προσφορών που μας έκαναν διαλέξαμε την Wormholedeath γιατί έδειξε σοβαρό και σταθερό ενδιαφέρον για την μουσική μας.

Θεωρώ όμως ότι έχει γίνει κάποιο μπέρδεμα αφού το βιογραφικό που έλαβα μαζί με το promo αναφέρει ότι η κυκλοφορία του άλμπουμ προορίζεται για κυκλοφορία τον Ιανουάριο του 2013. Αν δεν κάνω λάθος το άλμπουμ δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα. Πότε πρόκειται να κυκλοφορήσει και που;

Ναι, είναι λάθος. Μπήκαμε στο στούντιο τον Ιανουάριο του 2013, θα ήταν αδύνατο να κυκλοφορήσει τον ίδιο μήνα. Τέλος πάντων… Η διανομή του δίσκου, τόσο σε ψηφιακή όσο και σε φυσιολογική μορφή , για την Ευρώπη θα γίνει τον Νοέμβριο του 2013 και θα φτάσει στην Γιαπωνέζικη αγορά τον επόμενο χρόνο.

Κανένα νέο για περιοδεία; Έχετε κανονίσει τίποτα ή ακόμα;

Αυτούς τους μήνες σχεδιάζουμε μια ευρωπαϊκή περιοδεία, νωρίς το 2014, για να προωθήσουμε το άλμπουμ. Όμως δεν χάνουμε καμία ευκαιρία να εμφανιστούμε στην Ιταλία.

Μήπως θα ήθελες κάτι να προσθέσεις στην συνέντευξη; κάτι που δεν σκέφτηκα να ρωτήσω;

Κάτι τελευταίο μόνο. Η παραγωγή είναι έτοιμη να ξεκινήσει, έχουμε ήδη ξεκινήσει να γράφουμε τραγούδια για το επόμενο μας άλμπουμ οπότε… Να έχετε τον νου σας!

Για το τέλος ένα μήνυμα για τους φίλους σας στην Ελλάδα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Έλληνες αδερφούς μας και να τους χαιρετήσουμε κατευθείαν στα ελληνικά αλλά το πιο πιθανό θα ήταν η μετάφραση του Google Translate να είναι ένα σωρό μπούρδες! Οπότε το καλύτερο είναι ένα απλό αλλά διεθνές “horns up friends!”

Εύχομαι να μην ξέχασα τίποτα… Ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη και για ένα πολύ καλό άλμπουμ.

Κώστας Καραγεώργος

www.ragingage.com/

www.facebook.com/RagingAgeOfficial

www.reverbnation.com/ragingageita

Band Members:

Erik – Τύμπανα

Thorkell – Κιθάρα

Jeky – Κιθάρα

Fil – Φωνητικά, Μπάσο

Discography

Regions Of Sorrow, 2013

haursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothRussian Circles 2022_728x90 - 728|90|Russian Circles 2022_728x90|||bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X