Συνεντεύξεις

Azrath XI

Azrath XI. Μια μπάντα που έφερε ευχάριστα, τα πάνω κάτω με την δεύτερη μόλις full length κυκλοφορία της, η οποία ονομάζεται “Ov Tentacles And Spirals”, και κυκλοφόρησε μέσα στο τρέχον έτος. Δεν έμενε λοιπόν τίποτα άλλο παρά να επικοινωνήσουμε με τον ευχάριστα κοινωνικό και ειλικρινή, drummer τους, Asmodevs D. D. και να μάθουμε ό,τι αφορά την μπάντα και την έως τώρα πορεία της…

Γεια σου! Είμαι ο Άγγελος από το Greekrebels.gr! Πως είσαι;

Γεια σου Άγγελε, τι κανείς; Είμαι ο Asmodevs D. D., drummer κι ιδρυτικό μέλος των Azrath XI, περήφανος κι ευτυχισμένος που απαντώ για το GreekRebels! Πραγματικά αγαπώ την Ελλάδα και είναι το δεύτερο σπίτι μου!!!

Πες μας μερικά πράγματα για την μπάντα και πως άρχισε η όλη φάση…

Βασικά, έστησα το συμβούλιο των Azrath XI, τον Μάρτιο του 2007 και ύστερα από πολλές αντίξοες συζητήσεις, από την στιγμή που ο πρώτος και κύριος στόχος μου ήταν, να κάνω κάτι που θα με αντιπροσωπεύει 100% και το ότι οι Azrath XI θα δούλευαν σκληρά για να κάνουν την καλύτερη μουσική. Μετά από κάποιες αλλαγές μελών, η μπάντα επιτέλους βρίσκει τον τέλειο “cosmo” και το συγκεκριμένο κουαρτέτο απαρτίζει όλες τις ελπίδες που προσδοκούσα.

Τι παίχτηκε με τις τότε αλλαγές μελών και πως είναι τώρα τα πράγματα με το σταθερό line-up;

Αλλάζοντας τις ενέργειες σε μια μήτρα ενός project σαν τους Azrath XI, είναι η φυσική συνέπεια εξέλιξης της κάθε προσωπικότητας. Ο Absu T. D. (κιθάρες) και ο Svarog L. T. (φωνητικά) – και οι δυο μέλη του συμβουλίου – αποφάσισαν να κάνουν τα δικά τους projects. Η ζωή είναι ένα θέμα επιλογών, το οποίο βρίσκεται βαθιά μέσα μας. Τα νέα μέλη – Siderevs O.M. (κιθάρα) και Antheres A.E. (φωνητικά) – απαρτίζουν τέλεια τη νέα εποχή των Azrath XI, με το ταλέντο και τη δημιουργικότητα που γεμίζουν την μουσική μας, δίνοντας της φρέσκια ενέργεια κι ό,τι παραπάνω μπορεί ν’ ακούσει κανείς στο “Ov Tentacles And Spirals” άλμπουμ μας!

Του ήξερες πριν μπουν στους Azrath XI; Είχαν κάποιοι από αυτούς κι άλλες μπάντες;

Και οι δυο, ήταν φίλοι μου από πριν. Ο Siderevs ήταν προηγουμένως, τραγουδιστής για ένα πολύ καλό Αvant Garde Black Metal σχήμα, τους Morning Dew, αλλά πλέον διαλύθηκαν – σου προτείνω να βρεις στο ΥouΤube γι’ αυτούς! -. Ο Antheres ήταν και είναι στο μπάσο και τα φωνητικά των deathsters Karnak κι έπαιζε τύμπανα στους Slavocracy.

Πιστεύεις ότι το Death Metal είναι ένα αντί – εμπορικό είδος μουσικής; Πως είναι η κατάσταση στην Ιταλία;

Όλα τα είδη της μουσικής, έτσι και το Death Metal, έχει μπάντες όπως οι Cannibal Corpse, Morbid Angel, Deicide και πολλές άλλες που ζουν από τη μουσική τους κι αξίζουν την φήμη που έχουν. Γενικότερα είναι δύσκολο για μια ακραία μπάντα, να ζήσει από τη μουσική της, ειδικά με την παγκόσμια κρίση. Σοβαρά τώρα, δεν είμαι από το είδος των ανθρώπων που σνομπάρουν την μουσική που δεν είναι “true”. Αν είναι καλό, γιατί να μην το ακούσω; Όλα είναι “business” την ακριβή στιγμή που θα κυκλοφορήσεις μέσω εταιρειών και θα διανείμεις το κάθε προϊόν, ακόμα κι αν είσαι η πιο μισανθρωπική Black Metal, μπάντα. Στην Ιταλία έχουμε πολύ καλές μπάντες και τα τελευταία πέντε – έξι χρόνια κερδίζουν όλο και περισσότερη φήμη ένεκα της μουσικής μας. Για να είμαι ειλικρινής, είμαι υπερήφανος που είμαι μέρος, ή έστω ένα μικρό κομμάτι αυτής της φάσης, αλλά δεν θέλω να βρω κάποια εταιρεία για την μπάντα. Προτιμάμε να πορευόμαστε μόνοι μας!

Έχετε κάποια ακραία Metal φεστιβάλ στην χώρα σας;

Παλιότερα συνηθίζαμε να έχουμε πολλά και καλά φεστιβάλ, αλλά τώρα η κατάσταση έχει γαμηθεί, κυρίως λόγω της κρίσης. Δεν υπάρχουν λεφτά και θέληση για κάποια διαφήμιση για να πάει μπροστά αυτό το είδος της μουσικής. Πάντως υπάρχουν κάποιες πιστές εταιρείες που περιοδικά διοργανώνουν ακραία κι underground φεστιβάλ, αλλά επειδή όπως σας είπα όλα είναι θέμα χρημάτων και προβλημάτων – όπως άλλωστε και στην Ελλάδα – το κοινό δεν είναι τόσο φανατικό πλέον, τα μαγαζιά δεν είναι τόσο γεμάτα και φαίνεται λες και οι άνθρωποι έχασαν το αληθινό τους πάθος γι’ αυτή την μουσική.

Συγχαρητήρια για το “Ov Tentacles And Spirals”! Πως νιώθεις για την κυκλοφορία του;

Ευχαριστώ πάρα πολύ και χαίρομαι που το εκτίμησες! Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νέα αυτή κυκλοφορία και είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός, για εμάς. Όπως καταλαβαίνεις, είναι διαφορετικό, συγκρινόμενο με το “The Shrine Ov All Hallucinations” δίσκο και θα σας εκπλήξουμε μελλοντικά, με νέα και καλύτερη τρίτη δουλειά. Τώρα, το “Ov Tentacles And Spirals”, είναι η τέλεια κυκλοφορία για τη νέα εποχή των Azrath XI!!!

Τι feedback παίρνετε από τους οπαδούς σας, ύστερα από κάποιους μήνες κυκλοφορίας του;

Ο δίσκος κυκλοφόρησε στα τέλη του Φεβρουαρίου. Ίσως λοιπόν να είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πούμε το πώς αντέδρασε ο κόσμος γι αυτόν, αλλά κρίνοντας από τις κριτικές που έως τώρα έπεσαν στα χέρια μας, το ενδιαφέρον και η εκτίμηση του κόσμου ήταν τέλεια. Στις Η.Π.Α. και στην Ευρώπη, οι άνθρωποι τρελάθηκαν με το “Ov Tentacles And Spirals”, και παντού το υποδέχθηκαν πολύ καλά με κριτικές. Ελπίζουμε να πάρει ακόμα μεγαλύτερη αποδοχή από το κοινό και το πιστεύουμε, σκεπτόμενοι πάντα θετικά!

Που έγινε η ηχογράφηση και πόσο καιρό σας πήρε;

Αρχίσαμε τις ηχογραφήσεις στα τέλη Μαΐου κι αρχές Ιουνίου, του 2012 και κάναμε πάνω από δυο μήνες για το mastering και τη μίξη. Γι’ αυτό το άλμπουμ, αποφασίσαμε να ηχογραφήσουμε στο δικό μας στούντιο, με τον φίλο και παραγωγό Marco Falanga (Overtures), ο οποίος νοιάστηκε για την όλη πρόοδο. Για το mastering, συνεργαστήκαμε με τα γνωστά Hertz Studios (Behemoth, Decapitated, Hate και πολλοί άλλοι), με έδρα την Πολωνία κι ετοιμάζοντας όλο τον δίσκο μέχρι το Νοέμβριο του 2012.

Είστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα; Το ηχογραφήσατε εκεί που είχατε ηχογραφήσει τον προηγούμενο σας δίσκο;

Προσωπικά, ποτέ δεν είμαι τελείως ευχαριστημένος με τα τελικά αποτελέσματα. Είμαι τελειομανής κι όταν τελειώνω την ηχογράφηση από μια δουλειά μου, περνώ κάποιες ώρες στο ν’ ακούσω το πόσο σίγουρος είμαι γι’ αυτή. Ποτέ δεν θα είμαι τόσο χαρούμενος, επειδή ο στόχος μου είναι η τελειότητα. Βασικά, το “Ov Tentacles And Spirals”, είναι ό,τι ήθελα να επιτύχω. Το προηγούμενο μας άλμπουμ, ηχογραφήθηκε σε ένα στούντιο που δεν ταίριαζε με την μουσική μας. Όπως καταλαβαίνεις, μια ακριβής και λεπτομερής μουσική σαν την δικιά μας, απαιτεί συγκεκριμένο στούντιο κι έμπειρο παραγωγό.

Ποιες νομίζεις ότι είναι οι διαφορές μεταξύ των δυο δίσκων σας;

Υπάρχουν πάρα πολλές διαφορές μεταξύ των δυο κυκλοφοριών. Η πρώτη είναι πιο ατμοσφαιρική και σκοτεινή… πιο “θειούχα”. Επίσης τότε, είχα πολλά προβλήματα με την σύνθεση της μπάντας και πέρασα δυο χρόνια μέσα στο στρες, προκειμένου να το τελειώσω. Ακόμα, πέρασα μέσα από το στάδιο των φωνητικών και της ηχογράφησης κι έκανα τα πάντα από το μηδέν. Στο τέλος, ακόμα κι αν είχα κάποια προβλήματα, το “The Shrine Ov All Hallucinations”, βγήκε περνώντας πολύ ενθουσιώδεις κριτικές και προσοχή από το κοινό. Το “Ov Tentacles And Spirals”, είναι παιδί της τωρινής μας σύνθεσης και δουλειάς και δεν είναι αποτέλεσμα που βγήκε μόνο από εμένα. Η ενέργεια και η χημεία, είναι τ’ αποτέλεσμα της δυναμικής του κυκλοφορίας. Είναι πιο “in your face” και πιασάρικο, τα κομμάτια είναι μικρότερης διάρκειας και καλύτερης δομής. Το όλο νόημα πίσω από τον δίσκο, είναι το ίδιο, η σκοτεινότητα ίδια, αλλά διαφορετικής φόρμας. Είμαι σίγουρος ότι αυτή είναι μια διαφορετική και τέλεια συνταγή κι ότι θα την χρησιμοποιήσουμε και στο επόμενο άλμπουμ.

Δώσε μας μερικές πληροφορίες για το artwork…. Μου θύμισε σχετική θεματολογία από H.P. Lovecraft και Cthulu καταστάσεις!

Ναι, παραδέχομαι ότι είμαι μεγάλος οπαδός του H. P. Lovecraft. Για μένα, δεν ήταν μόνο ένας απλός συγγραφέας, αλλά ένα είδος αλχημιστή, ικανός να συνδυάσει τα όνειρα με την πραγματικότητα. Τα βιβλία του μ’ ενέπνευσαν βαθιά και κατά κάποιον τρόπο ήθελα να εκφράσω την μαγεία του, μέσα από τον δεύτερο μας δίσκο. Το μπροστινό εξώφυλλο έγινε από τον ταλαντούχο και σεβαστό καλλιτέχνη, Marco Hasmann (Vile, Fleshgod Apocalypse κ.α.), ο οποίος έβαλε τις ικανότητες και την ευαισθησία του, για να πραγματοποιηθούν τα οράματα μου. Ξέρεις, υπάρχει μια ιστορία πίσω από όλο αυτό. Το εξώφυλλο αυτού του δίσκου, είναι το προϊόν ενός ονείρου που είδα σχεδόν δυο χρόνια πριν, ξαφνικά μετά την κυκλοφορία του πρώτου μας δίσκου. Όταν είδα για πρώτη φορά την τελική εκδοχή, ένιωσα σούπερ, γιατί ήταν ακριβώς ό,τι είχα ονειρευτεί!!! Σε ό,τι αφορά layout και artworks, δουλέψαμε πάλι με τον Diletta “E.B.A.” Falco, τον ίδιο καλλιτέχνη που βασιστήκαμε για τον πρώτο μας δίσκο. Η συνεργασία μας ήταν για άλλη μια φορά νικητήρια, όπως βλέπεις κι όλες οι φωτογραφίες μας μέσα, περιλαμβάνουν μυστικισμό κι ενέργεια.

Τι έγινε και εγκαταλείψατε την Slava Satan Records και συνεχίσατε κυκλοφορώντας το νέο σας δίσκο με την Punishment 18 Records;

Βασικά, με την Slava Satan Records εκείνη την εποχή, είχαμε υπογράψει μόνο για ένα δίσκο κι έκαναν τα πάντα για να προμοτάρουν τη δουλειά μας. Κατάλαβα όμως ότι ήταν πολύ underground για μας. Είμαι όντως ευγνώμων για ό,τι κι αν έκαναν για εμάς, μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους, αλλά μια μπάντα όπως οι Azrath XI, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν κάτι περισσότερο, αναγκαστήκαμε να υπογράψουμε με την Punishment 18 Records, για τον τελευταίο μας δίσκο. Από την αρχή, ο Corrado (τ’ αφεντικό της Punishment 18), μας έδωσε αρκετές εγγυήσεις και καλές επιλογές για την κυκλοφορία του “Ov Tentacles And Spirals”. Η χημεία και η θετική σκέψη, μας έφεραν μια νικητήρια συνεργασία. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με όλη τη δουλειά και τ’ αποτελέσματα. Η Punishment 18 Records είναι μια σοβαρή και φανταστική εταιρεία ηχογραφήσεων!

Ποιες μπάντες θαυμάζετε και γιατί;

Βασικά, δεν εκτιμώ και τόσο πολύ τη νέα σχολή του ακραίου Heavy Metal. Υπάρχουν αρκετές καλές μπάντες εδώ κι εκεί, αλλά είμαι οπαδός της παλαιάς σχολής. Τώρα δεν υπάρχει προσωπικότητα και σχεδόν όλα, μοιάζουν ηχητικά! Οι μπάντες που θαυμάζω, είναι σίγουρα πολλές, αλλά σίγουρα κάποιες από αυτές είναι οι αρχικοί Morbid Angel και οι Nile, οι οποίοι ήταν αρκετά δυνατή επιρροή για μένα, οι Behemoth και οι Hate Eternal (μέχρι το “Fury And Flames”), πρόσθεσαν αρκετά στις μουσικές μου επιρροές. Μπορώ επίσης να ονομάσω πολλές μουσικές επιρροές κι εκτός του χώρου του Ηeavy Metal, αλλά δεν θέλω να κλέψω πολύ χώρο. Ο λόγος πίσω από το γιατί λατρεύω αυτές τις μπάντες, είναι πολύ απλός: έφτιαξαν καταπληκτική μουσική! Τώρα, οι μόνες μπάντες που μ’ αρέσουν στο μοντέρνο πανόραμα του Death Metal, είναι οι Nader Sadek και οι Ulcerate – το τελευταίο τους άλμπουμ “Destroyer Οf Αll”, είναι απλά απίστευτο!-.

Ποιανού ιδέα ήταν και τι σας έκανε να κυκλοφορήσετε στα καπάκια δυο full length δίσκους, χωρίς EP’s, demos και splits;

Πάντα προτιμούσα να κυκλοφορώ δίσκους, πάρα πολλά demos, ή EP’s. Νιώθω λες και θα σπαταλήσω το χρόνο μου ηχογραφώντας τα, οπότε θέλω να συγκεντρώσω ολη μου την ενέργεια στο να ηχογραφήσω έναν full length. Η άποψη μου είναι ότι αυτό είναι το καλύτερο για τους Azrath XI!

Πες μας τώρα ποιος γράφει την μουσική, τους στίχους, αλλά και ποιο στιχουργικό θέμα, σας εμπνέει πιο πολύ για ν’ ασχοληθείτε με αυτό…

Η μουσική για τον τελευταίο δίσκο, γράφτηκε από μένα και τον Siderevs. Δουλέψαμε πολύ σκληρά για να συνδυάσουμε αρμονικά τις επιρροές μας και να στήσουμε τις ιδέες με έναν τέλειο τρόπο, για το θέμα, πίσω από το “Ov Tentacles And Spirals”. Αρχίσαμε πρώτα από την ιδέα οραματισμού, γράψαμε την μουσική και μετά τους στίχους. Κατά την διάρκεια, εγώ κι ο Antheres A. E., βάλαμε την μαγεία κι αρχίσαμε να απελευθερώνουμε την σκοτεινή ενέργεια και γράψαμε τις ιστορίες μας. Εμπνευστήκαμε από την αρχεία Μυθολογία, τον εσωτερισμό, την ιστορία των θρησκειών, το φανταστικό και την καθημερινή ζωή. Το ξόρκι των Azrath XI, βασίζεται σε αυτή την άλλη συνταγή.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια για την προώθηση του “Ov Tentacles And Spirals”, ειδικά στον τομέα των live;

Βασικά, διαφημίζουμε την μουσική μας στα διαδυκτιακά κανάλια όσο μπορούμε, για να εξαπλώσουμε τον «ιό». Μετά απ’ αυτό, θα πάμε σε περιοδεία με το νέο μας δίσκο και θα επικοινωνήσουμε με την σωστή εταιρεία για να μας βρει χρόνο και χώρο γι’ αυτό.

Υπάρχει περίπτωση να σας δούμε κι από Ελλάδα;

Είναι δύσκολο για μια μπάντα σαν εσάς, να μας επισκεφτείτε και ποιες θα ήταν οι αντιξοότητες; Υπάρχει μια πιθανότητα να έρθουμε και να παίξουμε ζωντανά στην Ελλάδα, στο προσεχές μέλλον. Δουλεύουμε πάνω σ’ αυτό, αλλά όπως καταλαβαίνεις, είναι θέμα σχεδιασμού και χρημάτων. Δεν θέλουμε να ρισκάρουμε και προτιμούμε να σχεδιάσουμε τέλεια την κάθε λεπτομέρεια, οπότε μείνετε συντονισμένοι γι’ αυτό!

Ευχαριστώ για το χρόνο σου! Κλείσε, στέλνοντας ένα μήνυμα στους Έλληνες οπαδούς σας..

Κι εγώ σ’ ευχαριστώ πολύ με τη σειρά μου κι από την μεριά της μπάντας, για την συνέντευξη, το χώρο που μου δόθηκε και την πιθανότητα επηρεασμού της Ελλάδας, από τη μουσική μας! Ευχαριστώ επίσης όλους εκείνους που θα διαθέσουν το χρόνο τους για να διαβάσουν αυτές τις σειρές και για την υποστήριξη στη αρχαία αίρεση των Azrath XI. Θα σας δούμε σύντομα, στο δρόμο για το Βασίλειο του Μορφέα!!! Θα γιορτάσουμε για τον Θεό των Βαθέων! Ευχαριστώ πολύ Άγγελε και Greek Rebels!!!

Άγγελος “Kilmistered”

www.facebook.com/Azrath11

www.facebook.com/azrath11doctrine

www.reverbnation.com/azrath11

www.twitter.com/azrath11

Μέλη Μπάντας:

Antheres Atras Exitvm – Φωνητικά

Asmodeus D.D. – Κιθάρα, φωνητικά, τύμπανα

Dioskouroi Deimos Faol – Μπάσο, φωνητικά

Siderevs Ocvlvs Mvndi – Κιθάρα

Δισκογραφία:

2011 – The Shrine Οv All Hallucination

2013 – Ov Tentacles Αnd Spirals

Greekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X