Συνεντεύξεις

Bryan Eckermann

O Bryan Eckermann είναι ένας αρκετά δραστήριος καλλιτέχνης. Η αγάπη του για την δουλειά του είναι ολοφάνερη και κυρίως στο “The 7th Sin”, το νέο του fulllength album. Μιλήσαμε μαζί του και έτσι ακολούθησε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Γεια σου Bryan! Ελπίζω να είσαι καλά. Συγχαρητήρια για την κυκλοφορία του “The 7th Sin”, μου άρεσε πολύ. Τι ανταπόκριση είχε μέχρι στιγμής; Είσαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα;

Γεια σου Γιάννη, χαίρομαι που μιλάω μαζί σου. Έχει περάσει ένας μήνας από τότε που κυκλοφόρησε το album και δεν έχω ξανά αποσπάσει τόσο θετικά σχόλια για κάποια δουλειά μου. Είμαι πολύ χαρούμενος. Πολλές κριτικές, πολλά streams. Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω την Shapeshifter PR, καθώς ο Darren έχει κάνει καταπληκτική δουλειά με την προώθηση του, κάτι που δεν είχε συμβεί με το Zychodia καθώς εγώ είχα κάποια οικονομικά προβλήματα τότε. Θέλω να ελπίζω πως οι νέοι οπαδοί θα επιλέξουν να ακούσουν και τις παλαιότερες δουλειές μου.

Φαίνεσαι πολύ απασχολημένος με τόσες μπάντες. Υπάρχουν νέα από τα projects που έχεις που θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας;

Για να είμαι ειλικρινής, πάντα ασχολούμαι με τη μουσική. Οπότε θα πω ναι, το ότι έχω πολλές μουσικές διεξόδους και το ότι δουλεύω για διαφορετικά μουσικά πράγματα κάνει τις δουλειές μου ακόμα καλύτερες. Δε θα ήθελα να έχω μόνο μια μπάντα και να κυκλοφορώ ένα album μια στις τόσες. Έχω κυκλοφορήσει σχεδόν 14 albums σε 6-7 χρόνια αν μετρήσεις όλες τις μπάντες και τα projects που συμμετέχω. Wings of Abaddon, Scars of the Flesh, Winters Plague και πρόσφατα έκανα ένα album με τους Cerebral Desecration. Όλα είναι διαφορετικά και αποτελεί πρόκληση το να βρίσκεις πάντα νέες ιδέες  και υλικό.

Για ποιο project σου είσαι περισσότερο περήφανος;

Δύσκολη ερώτηση, σαν να ζητάς από έναν γονιό να διαλέξει ποιο παιδί αγαπάει περισσότερο. Θα πω όμως το νέο μου album “The 7th Sin”. Είναι η πιο περήφανη μου μουσική στιγμή. Το λέω για πολλούς λόγους. Ο δίσκος αυτός είναι η αποκορύφωση πολλών στοιχείων, περιλαμβάνει τραγούδια δέκα ετών, καινούρια αλλά και διασκευές. Βέβαια αν με ρωτήσεις το ίδιο πράγμα σε ένα χρόνο και έχω κυκλοφορήσει κάτι μάλλον η απάντηση θα διαφοροποιηθεί. Ως μουσικός, πάντα θέλω να θεωρώ πως η καλύτερη δουλειά μου δεν έχει υπάρξει ακόμα.

Γιατί τα solo albums σου δεν έχουν κυκλοφορήσει με κάποια δισκογραφική εταιρεία; Ήταν δική σου απόφαση για να έχεις τον έλεγχο;

Κάποια εποχή έστελνα υλικό σε δισκογραφικές, ήθελα να δω αν θα ενδιαφερθούν. Το 2016 πριν την κυκλοφορία του solo album μου The Haunting, είχα στείλει σε πάνω από 100 και μου είχαν απαντήσει μόνο δύο. Η μία ήθελε να συνεργαστούμε αλλά μου απάντησε με τέτοια χρονοκαθυστέρηση που σχεδόν είχα κυκλοφορήσει τη δουλειά οπότε αποφάσισα να αρνηθώ. Δε θα ονομάσω την άλλη εταιρεία που με απέρριψε, αν και είχαν στείλει μια απάντηση  του τύπου «δεν είναι το είδος που ψάχνουμε». Ξανά προσπάθησα με το Zychodiaτο 2019 και κανείς δε μου έδινε την ευκαιρία επειδή είμαι solo καλλιτέχνης ή για άλλους λόγους, ποιος ξέρει. Είχα συνηθίσει βέβαια να κάνω τα πράγματα με τον δικό μου τρόπο. Πλέον έχω συνειδητοποιήσει πως ό,τι κάνω είναι για την αγάπη που έχω στη μουσική, αν δεν έρθουν μεγάλα πράγματα και πάλι είμαι χαρούμενος, δημιουργώ για αυτό που αγαπώ και υπάρχει κόσμος που το εκτιμά. Οπότε αν δεν επικοινωνήσει κάποια εταιρεία μαζί μου, θα συνεχίσω να  κάνω τα πράγματα όπως ξέρω.

Έχεις παίξει όλα τα μουσικά όργανα για τα solo albums σου. Έχεις σκεφτεί να συνεργαστείς με άλλους μουσικούς;

Πάντα υπάρχουν συμμετοχές άλλων μουσικών σε κάθε album. Στο “The 7th Sin”, ο Kobey Lange (Cerebral Desecration, Scars of the Flesh, Wings of Abaddon) έκανε μερικά φωνητικά για το Morbid Beauty, στο οποίο συμμετέχει και ο καλός μου φίλος  Jon Santiago. Επίσης, ο Kobey έχει γράψει και όλους τους στίχους για το Zychodia, οπότε συνεργαζόμαστε καλά μαζί και πάντα αποτελεί μέλος των project μου με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Ποτέ δε λέω όχι όταν μου προσφέρουν βοήθεια αλλά δημιούργησα το solo Bryan Eckermann και τους Winters Plague για να έχω τον απόλυτο έλεγχο.

Το “The 7th Sin” περιλαμβάνει τέσσερις διασκευές. Είναι τραγούδια που σου αρέσουν ή σε έχουν στιγματίσει με κάποιο τρόπο;

Οι διασκευές που κάνω είναι τραγούδια που αγαπώ. Πέρυσι το 2019, μετά την κυκλοφορία του Zychodia αποφάσισα να κάνω μία Mercyful Fate διασκευή. Είναι ένα τραγούδι που αγαπούσα από το 1999, όταν τους είδα ζωντανά σε μια περιοδεία που πραγματοποίησαν. Βγήκε τόσο καλό που ακολούθησαν και άλλα, όπως το Illnath, που το αγαπώ ιδιαιτέρως καθώς είναι η ακυκλοφόρητη εκδοχή ενός τραγουδιού. Επίσης, είμαι καλός φίλος με τον παλιό τραγουδιστή τους, Bjorn, οπότε είναι σαν ένας φόρος τιμής προς αυτόν. Προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο στο YouTube. Η τρίτη διασκευή ήταν από Judas Priest και διάλεξα ένα όχι τόσο κλασσικό τραγούδι αλλά προσωπικά αγαπημένο μου. Δεν πήγε όσο καλά περίμενα αλλά είναι ιδιαίτερο οπότε το καταλαβαίνω. Τέλος, η τελευταία διασκευή είναι από τους Pain. Είχα σχεδόν ολοκληρώσει το video όταν είδα τον Peter Tagtgren να ανακοινώνει ένα διαγωνισμό των Pain, κάλεσε το κοινό να δημιουργήσει διασκευές και να κερδίσει μια μάσκα τους. Ο Peter είναι το μουσικό μου είδωλο, μιας και οι Hypocrisy είναι το αγαπημένο μου συγκρότημα, αν και αγαπώ ό,τι κάνει. Οπότε ήταν μια ευκαιρία να τον πλησιάσω και η πρόκληση ήταν φανταστική. Ηχογράφησα τη μουσική για το τραγούδι σε μια νύχτα και πρόσθεσα στην επόμενη μέρα τα φωνητικά και τα μουσικά όργανα. Ανακοινώθηκα ως ένας από τους 20 νικητές και ήταν επικό! Τελικά αποφάσισα να το συμπεριλάβω και στο album.

Το “Zychodia” κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβρη του 2019 και το “The 7th Sin” δέκα μήνες μετά. Είχες το υλικό έτοιμο;

Το Zychodia ήταν μια χρονοβόρα διαδικασία που ξεκίνησε το 2016, τελείωσα τα φωνητικά στα τέλη του 2018 και στις αρχές του 2019.  Αλλά στο ενδιάμεσο δε σταμάτησα ποτέ να γράφω, έγραψα σχεδόν δύο albums μεταξύ των Zychodia και “The 7th Sin”. Η ιδέα για το “The 7th Sin” μου ήρθε τον Ιανουάριο του 2020, όταν ξεκίνησε η πανδημία και είχα πολύ ελεύθερο χρόνο. Αρχικά, ήθελα να πειράξω τρία τραγούδια που κάθονταν από το 2010, τα Pain Or Death,Tales Of The Pastκαι Flesh And Steel. Σκέφτηκα να τα κυκλοφορήσω σε ένα EP, τελικά αποφάσισα να προσθέσω τις τρεις διασκευές του 2019 σε εκείνα από το 2010 και να δημιουργήσω ένα ολοκληρωμένο album. Το τραγούδι από Pain ήταν μια προσθήκη της τελευταίας στιγμής. Όλη αυτή η διαδικασία έγινε σε λίγους μήνες και συνειδητοποίησα πως με όλη τη τρέλα που επικρατεί στον κόσμο αυτή τη στιγμή, όσο περισσότερη μουσική έχουμε τόσο το καλύτερο. Μόνο η μουσική με κρατάει ψυχικά υγιή.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι στο δίσκο; Υπάρχει κάποιο θέμα πίσω από τους στίχους ή τη μουσική;

Το αγαπημένο μου τραγούδι στο “The 7th Sin” είναι με διαφορά το Succubus. Είναι το τελευταίο τραγούδι που έγραψα και στιχουργικά σημαίνει πολλά για μένα. Επίσης θεωρώ πως η μουσική του είναι από τα καλύτερα πράγματα που έχω γράψει. Συνοπτικά, το Succubus είναι η λεγόμενη Grim Reaper, που ξυπνάει για να έρθει και να μου πάρει τη ψυχή. Είναι οι επιλογές μου που με έχουν οδηγήσει σε εκείνη, εκείνη είναι το αποτέλεσμα των πράξεων μου και δε μπορώ να της αντισταθώ. Είναι σα να ξέρεις πως δεν πρέπει να κάνεις κάτι αλλά να το κάνεις, γνωρίζοντας πως προκαλείς πόνο στον ίδιο σου τον εαυτό.

Υπάρχουν σχέδια για κάποια επικείμενη περιοδεία μετά τον Covid;

Με τους Scars of the Flesh, ανυπομονούσαμε να παίξουμε ζωντανά, πραγματοποιήσαμε μόλις μια συναυλία τον Ιανουάριο για την προώθηση του πρώτου μας EP και μετά ξεκίνησε η πανδημία. Οπότε αυτό μας έβαλε ένα φρένο. Σχετικά με τις solo δουλειές μου μάλλον δεν θα με πετύχετε κάπου ζωντανά, εκτός αν υπάρξει κάποια σημαντική πρόταση για κάποιο μεγάλο festival που θα προϋποθέτει τη συνεργασία μου και με άλλους μουσικούς. Δε θα ήθελα να εμφανιστώ μόνος μου αυτή  τη στιγμή. Σίγουρα δεν είναι αυτό το όραμά μου. Οπότε θα περιμένουμε και θα δούμε τι θα γίνει.

Ποιο θα ήταν το ιδανικό lineup για μια περιοδεία; Όπου θα συμμετέχεις και εσύ φυσικά.

Ένα από τα καλύτερα shows που είδα πέρυσι ήταν των Amon Amarth, Arch Enemy και At the Gates. Στις ευρωπαϊκές χώρες ήταν και οι Hypocrisy, οπότε θα πω αυτούς τους τέσσερις. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλοί ακόμα αλλά αυτοί μου ήρθαν στο μυαλό μιας και είναι κάτι πρόσφατο και επειδή οι Hypocrisy είναι το αγαπημένο μου συγκρότημα. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος και για το καινούριο τους album που θα αργήσει λόγω του Covid, θα κυκλοφορήσει μάλλον τον Μάρτιο του 2021, θα το περιμένω όπως και να έχει.

Μουσικά και στιχουργικά εμπνέεσαι από μουσικούς του δικού σου είδους ή έχεις και άλλες επιρροές;

Έχω πολλές επιρροές με σημαντικότερες τους Hypocrisy, Arch Enemy, King Diamond, Immortal. Είμαι οπαδός του metal, όποια μπάντα ακούσω και μου αρέσει ίσως να υπάρχει στην επόμενη σύνθεση μου. Και ας μην είναι metal βέβαια, ακόμα και κάτι τέτοιο θα μπορούσε να με εμπνεύσει. Εν γένει η μουσική είναι που με καθοδηγεί και πάντα ενθουσιάζομαι όταν ακούω κάτι καινούριο.

Bryan σ’ ευχαριστώ που απάντησες στις ερωτήσεις μου.  Το κλείσιμο της συνέντευξης είναι δικό σου.

Σ’ ευχαριστώ για το χρόνο που βρήκες να συνομιλήσεις μαζί μου και θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς, οποιονδήποτε διαβάζει αυτή τη συνέντευξη τώρα. Χαιρετισμούς σε αυτούς που με υποστηρίζουν, ακούγοντας τα κομμάτια μου, αγοράζοντας merch κτλ. Μου δίνετε ώθηση να συνεχίζω, μείνετε συντονισμένοι καθώς σχεδιάζω ήδη νέα πράγματα. Έρχεται το δεύτερο album των Winters Plague μέσα στο 2021! Cheers!

Γιάννης Σεβίλογλου
Μετάφραση: Ναταλία Μπογδάνου

Links
Bandcamp
Facebook
YouTube

Band Members
Bryan Eckermann – Φωνητικά, όλα τα όργανα

Discography
Ghosts Of Earth, 2014
Creeping In The Dark, 2015
Under The Veil Of A Blackened Night, 2015
The Haunting At Helmbrook, 2016
Zychodia, 2019
The 7th Sin, 2020

RodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothRussian Circles 2022_728x90 - 728|90|Russian Circles 2022_728x90|||bothPsychotic Waltz 2023 – 728×90 - 728|90|Psychotic Waltz 2023 – 728×90|||both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X