Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/greekrebels/public_html/wp-content/mu-plugins/rebels-custom-slider.php on line 1536
Συνεντεύξεις

Scar Symmetry

Είναι μια ανερχόμενη δύναμη οι Σουηδοί Scar Symmetry. Πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησαν το τέταρτο δίσκο της καριέρας τους με τίτλο “Dark Matter Dimensions”. Ιδού τι μας ο drummer/mastermind της μπάντας, Henrik Olhsson…

Καλησπέρα από την Αθήνα. Είμαι ο Θοδωρής από το Greekrebels.gr και αυτή τη στιγμή ακούω ξανά και ξανά το “Dark Matter Dimensions”. Για να είμαι ειλικρινής με έχει ενθουσιαστεί και μπορώ να δω ότι υπήρξε μία μεγάλη εξέλιξη στον ήχο σας από την πρώτη φορά που σας άκουσα με το “Pitch Black Progress”. Πριν ξεκινήσουμε, πες μου πώς αισθάνεσαι αυτό τον καιρό; Πώς ήταν η περιοδεία;

Ναι, υπήρξε αρκετά μεγάλη εξέλιξη από όλες τις απόψεις από την εποχή του “Pitch Black Progress”, αλλά ακόμα νομίζω ότι μείναμε πιστοί στον αρχικό μας ήχο και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς σαν μπάντα. Όπως και να ‘χει τα πράγματα πάνε πολύ καλά για εμάς τώρα. Κάναμε τρία βίντεο για το “Dark Matter Dimensions” και το τρίτο δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα. Είναι ένα ρεκόρ όσον αφορά τον αριθμό των βίντεο που έχουμε κάνει για ένα Scar Symmetry album. Επίσης παίξαμε σε πολλές συναυλίες από τότε που κυκλοφόρησε ο δίσκος, έτσι τα πάντα είναι μια χαρά αυτή τη στιγμή. Η ευρωπαϊκή περιοδεία ήταν καταπληκτική, με πολλές ωραίες μπάντες να συμμετέχουν, υπέροχες προσωπικότητες στην μπάντα και γενικά πολλή καλή διασκέδαση.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν… Είχατε μία μεγάλη αλλαγή στο line up σας με δύο τραγουδιστές, έναν για καθαρά φωνητικά και έναν για brutal. Ποιος σκέφτηκε αυτή την ιδέα και πόσο εύκολο ήταν να βρεθούν αυτοί οι δύο τραγουδιστές και να συνεργαστούν σωστά; Για ποιο λόγο αλλάξατε τον προηγούμενο τραγουδιστή σας;

Σκεφτόμασταν να έχουμε δύο τραγουδιστές για αρκετό καιρό και αυτό επειδή είναι πολύ δύσκολο να είναι κάποιος μοναδικός τραγουδιστής στους Scar Symmetry, ειδικά για τα lives. Έτσι είχαμε καιρό την ιδέα στο μυαλό μας και από την στιγμή που ο Christian μας έδωσε σημάδια ότι δεν θέλει να συνεχίσει να είναι μαζί μας πια, εκμεταλλευτήκαμε την κατάσταση και πήραμε τον Roberth και τον Lars. Ο Christian απλά δεν φαινόταν να χαίρεται να τραγουδάει μαζί μας πια και αυτό του δημιούργησε κάποιες περίεργες προσδοκίες, κάτι που μας οδήγησε να τον βγάλουμε από την μπάντα. Κάναμε δοκιμαστικά με άλλους τραγουδιστές, αλλά η ιδέα να έχουμε δύο τραγουδιστές ήταν συνεχώς στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Είχαμε προσφορές και από ξένους τραγουδιστές που ήταν γνωστοί στην metal σκηνή, δεν μπορώ να αναφέρω ονόματα, αλλά νιώσαμε ότι θα ήταν λίγο προβληματικό να έχουμε κάποιον ξένο στην μπάντα. Τέλος πάντων, ο Jonas επικοινώνησε με τον παλιό του φίλο Roberth και τον ρώτησε αν θα ήθελε να κάνει ένα δοκιμαστικό μαζί μας και ο Roberth έφερε και τον φίλο του τον Lars για τα καθαρά φωνητικά και κάπως έτσι καταλήξαμε μαζί. Τα πάντα έκαναν ένα κλικ μαζί τους, και η μουσική και οι χαρακτήρες. Έτσι δεν ήταν δύσκολη η τελική απόφαση να τους διαλέξουμε. Ο Roberth και ο Lars είναι φίλοι πολύ καιρό και δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα συνεργασίας. Είναι σαν το yin και το yang, το μαύρο και το άσπρο, κλπ. Ισορροπούν τέλεια μεταξύ τους.

Λοιπόν, μετά από αυτές τις αλλαγές, είχατε ξεκινήσατε να γράφετε το καινούριο υλικό ή είχατε έτοιμες τις περισσότερες ιδέες και τα φωνητικά απλά ταίριαξαν πάνω τους;

Είχαμε κάποια κομμάτια έτοιμα, αλλά τα περισσότερα γράφτηκαν αφού ο Roberth και ο Lars μπήκαν στην μπάντα.

Είσαι ικανοποιημένος με το τελικό αποτέλεσμα του Dark Matter Dimensions?

Ναι, βγήκε έτσι ακριβώς όπως το θέλαμε. Πήραμε ξανά λίγο από τον ακραίο ήχο και την επιθετικότητα που είχαμε χάσει στον τελευταίο μας δίσκο και τώρα ο ήχος είναι πιο ωμός. Οπότε ναι, πετύχαμε αυτό που θέλαμε με το “Dark Matter Dimensions” και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με αυτό το album. Αυτή είναι μία σημαντική δουλειά για εμάς και χρειάστηκε να πάμε ένα βήμα μπροστά, ενώ παράλληλα μένουμε πιστοί στο παρελθόν μας.

Με τι έχουν να κάνουν οι στίχοι σας αυτή τη φορά;

Με έναν τίτλο σαν και αυτόν είμαι σίγουρος ότι πρέπει να είναι κάτι σημαντικό για εσάς και για όλους εμάς. Λοιπόν έτυχε να πετύχω μία επιστημονική ανακάλυψη που λέει ότι το 95% ή περισσότερο από το σύμπαν δεν είναι δυνατόν να ιδωθεί και ότι αυτή η μη ορατή πλειονότητα ονομάζεται dark matter/dark energy, αφού δεν έχει βρεθεί κάποια καλύτερη ονομασία. Βρήκα εντυπωσιακό ότι εμείς, η ανθρωπότητα, συμπεριφερόμαστε σαν να ξέρουμε τα πάντα, ενώ δεν μπορούμε να αντιληφθούμε το περισσότερο από το σύμπαν γύρω μας. Αποβάλλουμε πράγματα απλά επειδή δεν χωράνε στην περιορισμένη και κυνική λογική ή της τωρινής μας εικόνας για το σύμπαν. Έτσι η έμπνευση ήρθε από αυτό και εξελίχθηκε σε σχετικά θέματα που διαφέρουν από κομμάτι σε κομμάτι.

Ποιος γράφει τα περισσότερα πράγματα για την μπάντα; Εννοώ την μουσική και τους στίχους, τα δουλεύετε ομαδικά;

Δουλεύουμε ατομικά κυρίως στην μπάντα. Ο Jonas γράφει αρκετά από τα κομμάτια σπίτι του, ο Per γράφει κάποια από τα κομμάτια στο δικό του σπίτι και κατά κάποιο τρόπο έτσι συνεχίζουμε. Αυτή τη φορά ο Per και ο Jonas συνεργάστηκαν για την δημιουργία των φωνητικών, κάτι που ήταν κάπως μοναδικό για αυτό τον δίσκο, κάτι που δεν είχανε ξανακάνει. Τους στίχους τους έγραψα μόνος μου, μπροστά από τον υπολογιστή μου όπως συνήθως όμως. Κάπως έτσι γίνεται η δουλειά από την αρχή και έχει καλό αποτέλεσμα για εμάς.

Πού έγινε η μίξη και το mastering;

Ο Jonas έκανε την μίξη και το mastering στο στούντιό του. Με άλλα λόγια και τα δύο έγιναν στο Black Lounge studio. Έχω μία σημαντική ερώτηση για εσένα τώρα…

Θα έρθετε ποτέ στην Ελλάδα για κάποιο live; Ίσως το 2010; Ή θα πρέπει να έρθουμε στην Σουηδία για να σας δούμε;

Ναι θα έρθουμε εκεί μόλις δεχτούμε μία αξιοπρεπή πρόταση. Μέχρι τώρα δεν είχαμε καμία πρόταση από την Ελλάδα και αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που δεν έχουμε έρθει ακόμα. Πάντα βέβαια υπάρχει η πιθανότητα να προκύψει κάτι το 2010, ποτέ δεν ξέρεις. Διαφορετικά μπορείτε πάντα να κοιτάτε στην σελίδα μας στο myspace για να δείτε που θα είναι το επόμενο live μας και ίσως κάποιο να είναι σε μία λογική απόσταση από την Ελλάδα.

Έχεις έρθει ποτέ στην Ελλάδα ή έχεις ακούσει ποτέ τίποτα για τις τρελές ελληνικές μπάντες;

Είχα πάει στην Κω πριν 16 χρόνια περίπου… και ήταν καθαρά ένα τουριστικό περιβάλλον κλπ. Δεν είχα ποτέ κάποια πραγματική εμπειρία στην Ελλάδα. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ακούσει ποτέ κάτι ιδιαίτερα τρελό για τις ελληνικές μπάντες, αλλά ξέρω τα ονόματα από μερικές. Rotting Christ, Septic Flesh και όλες αυτές.

Θα παίζατε ποτέ σε κάποια πόλη που δεν είναι πρωτεύουσα;

Φυσικά, και το έχουμε κάνει πολλές φορές. Τις περισσότερες φορές μάλιστα παίζουμε σε πόλεις που δεν είναι πρωτεύουσες κάποιας χώρας.

Κάποια σχέδια για περιοδεία γενικά;

Τελειώσαμε το 2009 με μία ευρωπαϊκή περιοδεία και θα συνεχίσουμε την σταυροφορία μας το 2010 με λίγες περιοδείες στην Σκανδιναβία και στην συνέχεια άλλη μία στις ΗΠΑ. Όλες αυτές οι περιοδείες θα έχουν headliners τους Hypocrisy.

Βαθμολόγησα τον καινούριο σας δίσκο με 8.5/10 και είμαι σίγουρος ότι αξίζετε ακόμα περισσότερο. Πως αισθάνεσαι για αυτό;

Νομίζω ότι το 8.5 είναι ένας πολύ καλός βαθμός. Οτιδήποτε είναι πάνω από 5 είναι εντάξει με μένα! Χαχα! Θα πάρουμε 10/10 από εσένα με τον επόμενο δίσκο!

Σε ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη. Εύχομαι τα καλύτερα για εσένα και την μπάντα και ελπίζω να σας δούμε σύντομα εδώ. Τελείωσε την συνέντευξη όπως θέλεις. Cheers!

Cheers σε όλους τους Έλληνες fans εκεί έξω. Να ξέρετε ότι εκτιμούμε την υποστήριξή σας. Να ρίξετε μια ματιά στο καινούριο μας βίντεο που σύντομα θα κυκλοφορήσει. Το κομμάτι αυτή τη φορά είναι το “The Iconoclast” και θα είναι το τρίτο βίντεο από το καινούριο album. Να προσέχετε!

Θοδωρής Μακρής

http://www.scarsymmetry.com

http://www.myspace.com/scarsymmetry

Band Members:

Per Nilsson – κιθάρα

Roberth Karlsson – φωνή

Henrik Ohlsson – drums

Lars Palmqvist – φωνή

Jonas Kjellgren – κιθάρα

Kenneth Seil – μπάσο

Discography:

Symmetric in Design, 2005

Pitch Black Progress, 2006

Holographic Universe, 2008

Dark Matter Dimensions, 2009

Tatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothRussian Circles 2022_728x90 - 728|90|Russian Circles 2022_728x90|||bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X