Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/greekrebels/public_html/wp-content/mu-plugins/rebels-custom-slider.php on line 1536
Συνεντεύξεις

Near Death Condition

Οι Ελβετοί (Valais) Near Death Condition, κυκλοφόρησαν πρόσφατα το νέο full length δίσκο τους, “Evolving Towards Extinction” κι ο ευδιάθετος Patrick (κιθάρα) είναι σήμερα μαζί μας σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης!

Γεια σας! Είμαι ο Άγγελος από Αθήνα (Ελλάδα) και το Greekrebels.gr. Πως είστε;

Γεια σου Άγγελε, είμαστε πολύ καλά, ευχαριστούμε! Πολύ ενθουσιασμένοι σχετικά με το τι συμβαίνει στη μπάντα: ο νέος μας δίσκος κυκλοφόρησε μερικές βδομάδες τώρα και παίρνουμε πολλές θετικές γνώμες από τον κόσμο. Αρκετά ευχάριστο!

Σύστησε μας στην μπάντα και τα μέλη της…

Οι Near Death Condition είναι μια μπάντα από την Ελβετία και παίζουμε Death Metal. Μερικοί χρησιμοποιούν τον όρο brutal για να μας περιγράψουν, αλλά πάντα αναρωτιόμασταν το γιατί…εφόσον το Death Metal είναι brutal από μόνο του, σωστά; Πέρα από την πλάκα, αποτελούμαστε από τέσσερα μέλη. Εμένα στις κιθάρες και στα φωνητικά, τον Stéphane στις κιθάρες και στα φωνητικά – επίσης – τον Simon στο μπάσο και τον Guido στα τύμπανα. Η μπάντα κινείται στον underground Death Metal χώρο από το 2001 κι ως τώρα έχουμε κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ.

Ασχολείστε κυρίως με την μουσική, ή απασχολείστε και σε καθημερινές δουλειές;

Ναι, όλοι έχουμε καθημερινές δουλειές. Εγώ δουλεύω σαν δάσκαλος σε δεκαπεντάχρονους εφήβους, ο Stéphane είναι ειδικός στους υπολογιστές, ο Simon δουλεύει ως ηλεκτρολόγος κι ο Guido σχεδιάζει tattoo και κάνει μαθήματα τυμπάνων σε παιδιά.

Τι σημαίνει το όνομα Near Death Condition;

Το Death Metal δεν είναι μόνο σχετικό με τον θάνατο, ή κάτι μακάβριο. Είναι περισσότερο για το αποκρυφιστικό και το παράδοξο. Και τ’ όνομα της μπάντας μας, επικεντρώνεται σ’ αυτό. Μιλάει για τις «κοντά στο θάνατο εμπειρίες», αυτά τα φαινόμενα που οι άνθρωποι τα παρουσιάζουν ως κλινικά νεκρά και τελικά έρχονται πάλι στη ζωή, λίγο μετά. Πιστοποιούν ότι βρίσκονταν σε απόλυτη γαλήνη με συντριπτικό φως, αποκομμένη από το σώμα τους και σηκωμένοι από αυτό, κατά τη διάρκεια προσαγωγής τους στο νοσοκομείο. Σήμερα, η ιατρική κοινότητα αποδίδει αυτές τις εμπειρίες ως παραισθήσεις, δικαιολογίες ότι το μυαλό έχει τη δυνατότητα να νομίζει ότι αιωρείται, τα περί του φωτισμού σχετικά κι όλα αυτά ως μετατραυματικά γεγονότα κι ενώ άλλοι όντως τα περιγράφουν ως την εμπειρία στη μεταθανάτιο ζωή. Ποιος ξέρει!

Τι σας έκανε να παίξετε Death Metal και ποιες μπάντες θαυμάζετε;

Το Death Metal είναι η καλύτερη μουσική για να εκφράσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας μας! Όλοι έχουμε ένα πλατύ μουσικό μοτίβο, με Jazz, Κλασσική και Rock μουσική, οπότε το να παίζουμε Death Metal είναι μια μεστή απόφαση. Μεγαλώσαμε με the oldschool Death Metal και μπάντες όπως Morbid Angel, Morgoth, Obituary, Deicide και Death και οι μεγαλύτεροι μας ακόμα, ήταν έφηβοι όταν τα ινδάλματα μας κυκλοφορούσαν τους κλασσικούς τους δίσκους. Αυτές οι μπάντες σηματοδοτούν ακόμα ό,τι καλύτερο έβγαλε ποτέ το Death Metal.

Συγχαρητήρια για τον δίσκο “Evolving Towards Extinction”! Πες μας κάποια πράγματα γι’ αυτό…

Πολλά ευχαριστώ! Λοιπόν, ο δίσκος αποτελείται από έντεκα κομμάτια και διαρκεί πάνω από πενήντα λεπτά, κάτι που είναι σπάνιο για Death Metal δίσκους. Έχεις σχεδόν δυο δίσκους στην τιμή του ενός, αλλά υπάρχει και ποικιλία: έχει γρήγορα κομμάτια, αλλά και πολλά αργότερα και πιο ανατριχιαστικά, με ιντριγκαρισμένα μέρη στην κιθάρα. Έχει ένα Progressive χαρακτήρα και κάποια κομμάτια είναι μεγαλύτερα από τον μέσο όρο κομματιών μιας brutal Death Metal μπάντας. Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς, η δημιουργία ατμόσφαιρας, σκοτεινών vibes, αλλά και τεχνικότητας.

Ποιος έγραψε του στίχους και σχετικά με τι μας μιλάνε;

Εγώ τους έγραψα! Είναι βαθιά μηδενιστικοί. Διαβάζω πολλά από πεσιμιστικούς και μηδενιστές συγγραφείς, όπως Emil Cioran, Albert Caraco και Nihil Messtavic και είναι μια ατελείωτη πηγή έμπνευσης. Αφορούν μια συγκεκριμένη διαταραχή, σχετικά με το πώς έχει καταντήσει η κοινωνία μας. Οι ανθρώπινες άξιες έχουν εξελιχθεί με τελείως λάθος τρόπο. Ζούμε σ’ έναν κόσμο που προβάλλει εφήμερες απολαύσεις κι όχι τις εκπληρώσεις ονείρων, αλλαγές κι όχι σταθερότητα, ό,τι είναι επεξεργασμένα όμορφο κι όχι ό,τι είναι πραγματικά καλό, αποπλάνηση κι όχι αγάπη. Οι άνθρωποι τοποθέτησαν τους εαυτούς τους στο κέντρο του κόσμου κι εξουδετερώνουν τα φυσικά αποθέματα καταστρέφοντας το περιβάλλον. Παρ’ ολ’ αυτά, οι στοίχοι μας έχουν να κάνουν με μια αηδιαστική κοινωνία που θα εξελιχθεί κατά τη διάρκεια της εξαφάνισης. Διάβασα σ’ ένα επιστημονικό άρθρο ότι οι επιστήμονες πιστεύουν ότι δεν θα υπάρξει ποτέ και καμία εξελιγμένη κοινωνία, η οποία να είναι και βιώσιμη. Βρίσκω αυτή την ιδέα αρκετά ενδιαφέρουσα….

Μου άρεσε πολύ το artwork! Τι συμβολίζει και ποιος το έκανε;

Είναι από έναν πίνακα του Zdzisław Beksiński. Δημιουργήθηκε στη δεκαετία του ’80 – δεν ξέρω πότε ακριβώς και ντροπή μου – αλλά με το που το είδα έπαθα πλάκα. Ήταν ο τέλειος τρόπος για ν’ απεικονίσουμε το “Evolving Towards Extinction”. Δείχνει κτίρια που είναι χτισμένα από ανθρώπινα κοκάλα σε μια αποκαλυπτική ενόραση της κοινωνίας μας, όπου οι άνθρωποι είναι ως πλήθη στις πόλεις που γίνονται οι τάφοι τους κι ως αποτέλεσμα της εξόδου από την ύπαιθρο.

Ποιες πιστεύεις ότι ήταν οι διαφορές ανάμεσα σε αυτό τον δίσκο και τον προηγούμενο σας;

Σίγουρα η παραγωγή. Στο νέο δίσκο, ο ήχος είναι πιο φυσικός σε σχέση με το προηγούμενο. Κρατήσαμε τον φυσικό ήχο στα τύμπανα και βάλαμε έναν πιο βαρύ ήχο στην κιθάρα. Επίσης δουλέψαμε με την ατμόσφαιρα. Υπήρχαν ατμοσφαιρικά μέρη στο προηγούμενο άλμπουμ, αλλά σε αυτό τους δώσαμε ακόμα πιο μεγάλη σημασία. Επίσης, υπάρχουν πιο ανατριχιαστικά μέρη και αργότερα κομμάτια, χρησιμοποιήσαμε εφε choir με πραγματικό ήχο κι όχι τεχνητό και προσέξαμε ιδιαίτερα τα σόλο στις κιθάρες, έτσι ώστε να βγαίνει ένας τρισδιάστατος ήχος μέσα από αυτές. Αν ακούσεις σόλο και από τους δυο δίσκους, όπως για παράδειγμα στο “Words Of Wisdom”, είναι αρκετά εμφανές. Τέλος, υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία στα φωνητικά και στις αλλαγές τους, ανάμεσα στον Stéphane κι εμένα.

Που ηχογραφήσατε το άλμπουμ; Πες μας λίγα πράγματα για την όλη διαδικασία…

Ηχογραφήσαμε το άλμπουμ μεταξύ Απριλίου κι Αυγούστου του 2013, στο προσωπικό μας οικιακό στούντιο. Ύστερα στείλαμε τα κομμάτια στο Hertz Studio της Πολωνίας κι έκαναν τη μίξη. Τέλος, στείλαμε τα μιξαρισμένα κομμάτια στο Iguana Studio της Γερμανίας, για να γίνει το mastering.

Πως είναι η Death Metal σκηνή στην Ελβετία σήμερα;

Σίγουρα υπάρχουν μπάντες που αξίζει να τις ακούς. Έχω ένα συναίσθημα πω στην Ελβετία είναι δύσκολο ν’ αναγνωριστούν Death Metal μπαντες, εκτός κι αν έχεις υπογράψει με κάποια διεθνή εταιρεία. Πριν από την συμφωνία μας με την Unique Leader, προσπαθήσαμε χρόνια με σκληρή δουλειά, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Σίγουρα όμως κάναμε και λάθη. Αλλά σε αλλά είδη του Metal, η αναγνώριση είναι πιο εύκολη. Ίσως να κάνω και λάθος αλλά γι’ άλλη μια φορά, έτσι νιώθω.

Είστε ευχαριστημένοι με την συνεργασία που έχετε με την Unique Leader Records;

Η Unique Leader Records, είναι η τέλεια εταιρεία για μας. Κυκλοφορούν μόνο ακραίο υλικό και παρ’ όλο που είχαμε στείλει κι από την προηγούμενη μας κυκλοφορία, πόσα promos και σε πόσες εταιρείες, μόνο αυτή ήταν έτοιμη να μας προτείνει κάτι που ν’ αντεπεξέρχεται τόσο καλά με τις προσδοκίες μας. Έχουμε την σχετική επιτυχία από τη μέρα που υπογράψαμε μαζί της.

Τι είπαν οι οπαδοί σας, σχετικά με την κυκλοφορία του “Evolving Towards Extinction”;

Οι ανταπόκριση είναι πολύ θετικές προς το παρόν, είναι εντυπωσιακό και σχεδόν απίστευτο! Είδαμε σχόλια που έλεγαν ότι ήταν ένας από τους καλύτερους Death Metal δίσκους των περασμένων ετών, ή ότι θα έπρεπε να είναι το soundtrack της Αποκάλυψης κι άλλα τέτοια. Συγκριθήκαμε με μπάντες τις οποίες εκτιμούμε βαθιά, αλλά πιστεύω ότι είναι στη φύση των ανθρώπων το να συγκρίνουν ο,τιδήποτε νέο, με ό,τι έχουν ακούσει έως τώρα. Όπως και να έχει, είναι τιμή μας όταν μας συγκρίνουν με τόσο μεγάλες μπάντες. Το σημαντικότερο για εμάς είναι όταν μπορούν και ξεχωρίζουν τις διάφορες του νέου μας δίσκου με τον προηγούμενο. Το έργο μας, απέδωσε καρπούς.

Θ’ αλλάζατε κάτι στον δίσκο, τώρα που τον έχετε ακούσει πλέον τόσες φορές;

Πάντα υπάρχουν στοιχεία που θ’ άλλαζε κάποιος σ’ ένα δίσκο που ήδη έχει κυκλοφορήσει κι ακούσει με τη σειρά του, τόσες φορές, Πιστεύω όμως ότι ο δικός μας δεν θα μπορούσε να είχε γίνει καλύτερα. Εννοώ, ότι ένας δίσκος είναι σημαντικός για τη ζωή μιας μπάντας και γι’ αυτό βάλαμε ολη την καρδιά μας, ειλικρινά. Οπότε, ναι, ακούγοντας τώρα τον δίσκο, θ’ αλλάζαμε πολλά, αλλά τον προτιμώ ετσι όπως τελικά τον κάναμε, γιατί αν ήταν όλα τέλεια, δεν θα είχαμε τη δυνατότητα να βελτιωθούμε στον επόμενο δίσκο μας.

Θα περιοδεύσετε για την προώθηση του δίσκου, με κάποιες άλλες μπάντες κι αν ναι, ποιες θα θέλατε να είναι αυτές;

Εννοείται, ναι! Ελπίζουμε! Αρχίσαμε να τον προωθούμε στη σκηνή κι έχουμε συναρπαστικά νέα για συναυλίες με Sinister και Nader Sadek, οπότε τώρα περιμένουμε την έγκριση για να παίξουμε στο φεστιβάλ. Έχουμε προτάσεις για live με σπουδαίες μπάντες κι αν κάτσει κάποια από αυτές, θα θέλαμε να είναι όπως με τους Hideous Divinity, Bloodtruth (και οι δυο έχουν υπογράψει με την Unique Leader Records, μιας και το ανέφερα) και τους Logic Οf Denial. Θα δούμε.

Πως βλέπεις την μπάντα σε δέκα χρόνια από τώρα;

Ακόμα θα παίζουμε Death Metal, θα γράφουμε δίσκους και θα παίζουμε ζωντανά. Μας ρώτησαν κάποτε αν θα παίζαμε κάποια πιο εύπεπτη μουσική μετά από πολλά χρόνια κι απαντήσαμε ότι παίζουμε αυτό το είδος από επιλογή κι όχι επειδή μας αναγκάζει κάποιος!

Ευχαριστώ πολύ για όλα! Κλείστε όπως θέλετε…

Πολλά ευχαριστώ σε σένα για την συνέντευξη και το ενδιαφέρον σου. Ελπίζουμε να μας δοθεί η ευκαιρία και να παίξουμε στην Ελλάδα! Συνεχίστε να υποστηρίζετε το underground. Τα λέμε σύντομα!

Άγγελος “Kilmistered”
https://www.facebook.com/officialneardeathcondition
http://www.neardeathcondition.ch

Μέλη μπάντας:

Patrick – Κιθάρα
Guido Wyss – Τύμπανα
Stéphane – Κιθάρα, φωνητικά
Simon – Μπάσο

Δισκογραφία:

2004 – Delusional Perception Οf Reality
2011 – The Disembodied – In Spiritual Spheres
2014 – Evolving Towards Extinction

Psychotic Waltz 2023 – 728×90 - 728|90|Psychotic Waltz 2023 – 728×90|||bothRussian Circles 2022_728x90 - 728|90|Russian Circles 2022_728x90|||bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X