Συνεντεύξεις

The Hydden

Οι The Hydden είναι σίγουρα κάτι το διαφορετικό. Οι δύο(!) Ελβετοί έρχονται να μας εντυπωσιάσουν με το “Vagabond Songs”, και παντρεύοντας παλιά με νέα στοιχεία σίγουρα ξεχωρίζουν από ένα απλό rock συγκρότημα. Ο τραγουδιστής/κιθαρίστας, Roger Hämmerli, απαντά στις ερωτήσεις μας για να μάθουμε περισσότερα για το συναρπαστικό αυτό ντουέτο.

Καλησπέρα Roger. Ελπίζω να είστε καλά. Θα ήθελες να παρουσιάσεις το συγκρότημά σας στο ελληνικό κοινό;

Γεια σου Βασίλη όλα καλά εδώ, ελπίζω και εσείς το ίδιο. Είμαστε οι The Hydden, ένα ντουέτο από την Ελβετία. Μόλις κυκλοφορήσαμε το δεύτερο άλμπουμ μας με τίτλο “Vagabond Songs”.

Βρήκα πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι είστε μόνο δύο μέλη στο συγκρότημα. Ποιος είναι ο λόγος για αυτήν την απόφαση; Πάντως από τον ήχο σας δεν λείπει τίποτα και το αποτέλεσμα είναι τρομερό.

Στην αρχή, δοκιμάσαμε αρκετούς μπασίστες. Αλλά σύντομα ανακαλύψαμε ότι ο Roli (τύμπανα) και εγώ έχουμε μια ισχυρή μουσική δέσμευση και επικοινωνούμε αρκετά γρήγορα και χωρίς καν να μιλάμε. Είναι αυτή η ροή που δημιουργούμε όταν παίζουμε μαζί. Έτσι, αντί να περιμένουμε το σωστό μέλος, ξεκινήσαμε να γράφουμε τραγούδια. Και μετά από λίγο άρχισα να πειραματίζομαι με μερικά πράγματα για να μιμηθώ το μπάσο. Μας άρεσε αμέσως, οπότε συνεχίσαμε. Είναι μια εντελώς νέα ιδέα για να γράφουμε τραγούδια.

Μου άρεσε πολύ η κιθαριστική δουλειά στο άλμπουμ. Ποιες θα θεωρούσες ως κύριες επιρροές;

Σε ευχαριστώ. Η κύρια επιρροή μου ήταν κυρίως κιθαρίστες και μπάντες στο σύνολό τους, αλλά ποτέ ένας παίκτης, αν και μου άρεσε ο Marty Friedman στα χρόνια του στους Megadeth ή ο Rocky George όταν έπαιζε στους Suicidal Tendencies. Ως παιδί, με εντυπωσίαζε πάντα η τεράστια ενέργεια των hardcore συγκροτημάτων και ο συνδυασμός της μελωδίας και της επιθετικότητας των thrash metal συγκροτημάτων. Αργότερα βρήκα αγάπη για groovy πράγματα που είχαν επίσης τεράστια επιρροή, κυρίως σε οποιοδήποτε είδος μουσικού στυλ, από το blues έως την ηλεκτρονική μουσική.

Είστε από την Ελβετία, μια χώρα που δεν είναι πραγματικά διάσημη για τη ροκ μουσική σκηνή, αλλά για τα γραφικά τοπία. Πώς είναι η ροκ σκηνή στην περιοχή; Πιστεύετε ότι η φύση και η περιοχή μπορούν να επηρεάσουν και τη μουσική σας;

Λοιπόν, η ροκ μουσική σκηνή μας δεν είναι τόσο μεγάλη αυτή τη στιγμή, όπως ήταν στη δεκαετία του ‘80-’90,με συγκροτήματα όπως οι Celtic Frost, Coroner, Krokus, Young Gods κ.λπ., αλλά η Ελβετία έχει ακόμα μια ζωντανή σκηνή. Δυστυχώς, τα περισσότερα ροκ συγκροτήματα δυσκολεύονται να βρουν συναυλίες. Η ποπ και η ηλεκτρονική σκηνή είναι πολύ μεγαλύτερες εδώ. Ωστόσο, εξακολουθούμε να λαμβάνουμε υποστήριξη, ειδικά από εθνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ως εκ τούτου, η περιοχή έχει έμμεση επιρροή, ως ελβετική μπάντα πρέπει να αποδείξουμε ακόμη περισσότερο ότι αξίζει να μας ακούσετε όταν παίζουμε στο εξωτερικό. Για εμάς, η φύση έχει άμεσο αντίκτυπο στη μουσική μας. Ο Roli ζει περιτριγυρισμένος από βουνά και μου αρέσει επίσης να νιώθω αυτή τη φυσική ενέργεια που προέρχεται από το περιβάλλον μας. Μας ηρεμεί μερικές φορές, μας κάνει να νιώθουμε ταπεινοί. Και μπορεί να είναι πολύ καλή πηγή έμπνευσης για νέες ιδέες.

Υπάρχουν συναυλίες που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή; Κατανοώ ότι όλη η κατάσταση είχε αρνητικό αντίκτυπο στην ευρύτερη μουσική βιομηχανία.

Παίξαμε την τελευταία μας συναυλία τον Σεπτέμβριο και η επόμενη περιοδεία μας στη Γερμανία/Ολλανδία τον Ιανουάριο ακυρώθηκε ξανά. Έτσι δεν περιμένουμε πολλά μέχρι το φθινόπωρο του 2021. Από την άλλη πλευρά, αυτό μας δίνει χρόνο να επικεντρωθούμε στον επόμενο δίσκο. Αλλά μας λείπει πραγματικά να παίζουμε ζωντανά. Και, από οικονομική άποψη, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να καλύψουμε το κόστος και τα έξοδά μας ως συγκρότημα. Είναι δύσκολες λοιπόν αυτές οι στιγμές.

Υπάρχουν σχέδια για ζωντανές συναυλίες στο μέλλον; Μήπως στην Ελλάδα; Έχετε παίξει σε χώρες του εξωτερικού;

Έχουμε τον Γιώργο από την Οnetwosix Clothing, έναν Έλληνα φίλο που μετακινείται μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας. Προσπαθεί να μας κάνει κράτηση για κάποια clubs και υπαίθριες συναυλίες το επόμενο έτος, αν υπάρξουν συναυλίες… Ελπίζουμε για το καλύτερο!

Μπορείτε να μας πείτε μερικά πράγματα για τη δημιουργία της μουσικής σας; Πώς δουλεύουν μαζί κιθάρα και τύμπανα;

Κάνουμε πολλά jams και διατηρούμε τις ιδέες που τραβούν την προσοχή μας. Εάν μας αρέσουν ακόμα μετά από μια εβδομάδα περίπου, προσπαθούμε να το κάνουμε ένα ολόκληρο τραγούδι. Ή σκέφτομαι με ένα riff και μετά βλέπουμε αν ο Roli εμπνέεται και αν του αρέσει η ιδέα. Εάν είστε μόνο δύο άτομα, έχετε μια διαφορετική προσέγγιση, οπότε δοκιμάζουμε πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Σε γενικές γραμμές, ο ρυθμός είναι πολύ σημαντικός, ακόμη και σε ένα φωνητικό μοτίβο για παράδειγμα.

Θα προσθέσετε κάποιον μπασίστα στο μέλλον;

Δεν νομίζουμε, αλλά θα μπορούσαμε να έχουμε έναν guest μουσικό στη σκηνή, για μερικές ειδικές εμφανίσεις. Αλλά δεν πρέπει απαραίτητα να είναι μπάσο.

Τι περιμένετε από το άλμπουμ; Ποιο είναι το επόμενο βήμα για τους The Hydden;

Γράφουμε ήδη νέα τραγούδια για το τρίτο άλμπουμ λόγω της κατάστασης. Και σχεδιάζουμε μερικές ακόμη συναυλίες για να είμαστε έτοιμοι όταν όλα θα ανοίξουν ξανά.

Μια ερώτηση που συνήθως μου αρέσει να κάνω. Προτιμάτε τη δουλειά στο στούντιο ή να παίζετε live;

Προτιμούμε ζωντανές συναυλίες, αυτή είναι η απόλυτη σύνδεση με τους θαυμαστές μας. Και η ενέργεια που δημιουργήθηκε ανάμεσα σε εμάς και το πλήθος… Αυτό είναι το μαγικό πράγμα, γι ‘αυτό φτιάχνουμε μουσική. Για να μεταφέρουμε την ενέργειά μας και να συνδεθούμε.

Μου άρεσε πολύ η αίσθηση του άλμπουμ σας, ένας συνδυασμός παλιού rock ‘n roll και μια συστροφή μοντέρνου ήχου. Σαν οι ZZ Top να συναντούν τον Franz Ferdinard. Πιστεύετε ότι αυτή είναι μια έγκυρη παρατήρηση;

Σίγουρα μπορώ να ζήσω με αυτήν τη σύγκριση (γέλια). Πάντα δυσκολευόμαστε να βρούμε τις σωστές λέξεις για στυλ και κατηγορίες, αλλά αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να περιγράψουμε το τελευταίο μας άλμπουμ. Μου αρέσει αυτή η σύγκριση. Και οι περισσότεροι άνθρωποι μας λένε ότι ακούνε διαφορετικές επιρροές, μερικές φορές ακόμη και μέσα σε ένα τραγούδι. Ακούμε και οι δύο τόσα διαφορετικά είδη μουσικής που περιλαμβάνουν και ηλεκτρονική μουσική, ακόμη και αν δεν μπορείτε να το ακούσετε απαραίτητα στο δίσκο. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας μείγμα, και αυτό είναι ακόμα πιο ωραίο όταν παίζουμε ζωντανά. Το καθιστά πιο ευέλικτο και δυναμικό. Κατά τη γνώμη μου, η μουσική μας δεν μπορεί να τοποθετηθεί σε μία μόνο κατηγορία.

Σe ευχαριστώ για το χρόνο σου. Στείλτε ένα μήνυμα και κλείστε τη συνέντευξη με τον τρόπο που θέλεις.

Σας ευχαριστούμε επίσης, ελπίζουμε ότι θα έρθουμε στην Ελλάδα το δεύτερο μισό του 2021 για να σας εμπνεύσουμε με την ενέργεια και τη μουσική μας.

Συνέντευξη: Βασίλης Παπαγεωργακόπουλος
Μετάφραση: Θανάσης Γκότοβος

Website
YouTube
Facebook
Instagram
Soundcloud

Band Members
Roger Hämmerli – Φωνή, Κιθάρα
Roli Würsch – Τύμπανα

Discography
Anthems For The Wild And Hungry, 2017
Vagabond Songs, 2020

RodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X