Συνεντεύξεις

Moonlight Haze

Οι Ιταλοί symphonic metallers Moonlight Haze κυκλοφόρησαν το δεύτερο fulllength album τους, Lunaris, και αυτό στάθηκε σαν αφορμή για να έρθουμε σε επικοινωνία μαζί τους. Τις απαντήσεις στις ερωτήσεις μας έδωσαν οι Alessandro Jacobi και Chiara Tricarico, ο μπασίστας και η τραγουδίστρια του σχήματος.

Γεια σας παιδιά! Σας ευχαριστώ που βρήκατε το χρόνο να απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις και ελπίζω να είστε όλοι ασφαλείς από την πανδημία. Οι Moonlight Haze είναι μια σχετικά νέα μπάντα, θα θέλατε να μας πείτε δύο λόγια για την ιστορία σας;

Chiara: Γεια σου Μιχάλη! Ναι, περάσαμε δύσκολα εδώ στην Ιταλία (όπως και οπουδήποτε αλλού υποθέτω) αλλά είμαστε όλοι ασφαλείς, σ’ ευχαριστούμε! Ελπίζουμε και εσύ να είσαι καλά. Ο Giulio ήθελε να δημιουργήσει ένα συγκρότημα το 2018. Παίζαμε μαζί για κάποια χρόνια και με πήρε τηλέφωνο ζητώντας μου να δημιουργήσουμε ένα συγκρότημα. Στην αρχή ήμουν σκεπτική αλλά μόλις μου έστειλε μερικά demos του τηλεφώνησα αμέσως και τον ενημέρωσα ότι είμαι μέσα, έτσι ξεκινήσαμε να ψάχνουμε τα υπόλοιπα μέλη. Η βάση μας είναι στην Βόρεια Ιταλία και παίζουμε μια μίξη power και symphonic metal με folk, pop και electro στοιχεία. Το πρώτο μας album De Rerum Natura κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2019 και το δεύτερο Lunaris πριν από λίγες βδομάδες, ξανά από τις Scarlet Records και Avalon/Marquee.

Το Lunaris είναι το δεύτερο σας album. Τι μπορείς να μας πεις για τη διαδικασία των ηχογραφήσεων;

Chiara: Μπορούμε να πούμε ότι η σύνθεση και οι ηχογραφήσεις ήταν πιο «διασκεδαστικές» από την προηγούμενη φορά και νιώθουμε ότι εξελισσόμαστε ως συγκρότημα μέρα με τη μέρα. Ανακαλύψαμε νέες «αποχρώσεις» του ήχου μας και είμαστε 100% ικανοποιημένοι με το τελικό αποτέλεσμα!

Υπάρχει μια κοινή πεποίθηση ότι το δεύτερο album ενός συγκροτήματος είναι σημαντικότερο από το πρώτο. Συμφωνείτε; Νιώσατε κάποια πίεση όταν δουλεύατε το Lunaris;

Chiara: Καμία πίεση! Ήταν μια φανταστική εμπειρία και πραγματικά άξιζε τον κόπο. Σχετικά με το πρώτο μισό της ερώτησης, θεωρώ ότι όλα τα albumς έχουν την ίδια σημασία..

Πιστεύετε ότι το Lunaris σας πάει ένα βήμα παρακάτω;

Chiara: Ναι το πιστεύω. Με το De Rerum Natura έπρεπε να «χτίσουμε» τη μπάντα και τα πάντα ήταν καινούρια για εμάς (βέβαια ως μονάδες γνωριζόμασταν πριν ξεκινήσουμε τη μπάντα). Με το Lunaris ξέραμε ήδη ποια κατεύθυνση θέλαμε ν’ ακολουθήσει ο ήχος, ποια στοιχεία θέλαμε να κρατήσουμε και ποια όχι.

Τι μπορείς να μας πεις για τους στίχους του Lunaris; Τι πραγματεύονται τα τραγούδια σας;

Chiara: Υπάρχουν κάποια κομμάτια που αναφέρονται στην εσωτερική αναζήτηση όπως τα The Dangerous Art Οf Overthinking και Lunaris αλλά υπάρχουν και κάνα δύο που τα έχουμε εμπνευστεί από ιστορίες ή τη λογοτεχνία όπως τα The Rabbit Οf Τhe Moon και Nameless City (που μιλάνε για έναν αρχαίο ιαπωνικό θρύλο και μια ιστορία από τον Lovecraft). Το Under Your Spell μιλάει για μια βασανιστική ιστορία αγάπης, το Without You αναφέρεται στο πόσο σημαντικό είναι να μην είμαστε κοντά σε τοξικούς ανθρώπους.

Έχετε δημιουργήσει ένα video για το “The Rabbit Of The Moon”. Θέλεις να μας μιλήσεις για την ιστορία πίσω από το κομμάτι;

Chiara: Αυτό το κομμάτι μιλάει για έναν αρχαίο ιαπωνικό θρύλο για το κουνέλι του φεγγαριού, τον οποίο ανακάλυψα πριν μερικά χρόνια στην Ιαπωνία. Λένε ότι μια μέρα ο θεός του φεγγαριού ήρθε στη Γη ντυμένος ως επαίτης και φώναζε μέσα σε ένα δάσος ζητώντας βοήθεια από όλα τα ζώα που ζούσαν εκεί. Όλα ήταν πρόθυμα να βοηθήσουν αλλά το κουνέλι που ήταν το μόνο που μπορούμε να μαζέψει λίγο γρασίδι αποφάσισε να θυσιάσει τον εαυτό του για να ταΐσει τον επαίτη, ρίχνοντας τον εαυτό του στη φωτιά. Τότε ο θεός αποκάλυψε τη ταυτότητα του, έσωσε το κουνέλι και ζωγράφισε τη σιλουέτα του στο φεγγάρι για να μη ξεχαστεί ποτέ η ευγενική του χειρονομία.

Το symphonic metal έχει χτυπηθεί πολύ από τον Τύπο με πολλούς οπαδούς να παραπονιούνται ότι οι περισσότερες μπάντες  προσπαθούν ν’ ακολουθήσουν τη διαδρομή που έχουν χαράξει επιτυχημένες μπάντες όπως οι Nightwish . Συμφωνείς με αυτό; Πες μας γιατί οι Moonlight Haze διαφέρουν.

Chiara: Παίζουμε τη μουσική που ακριβώς θέλουμε! Είμαστε πλήρως ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, οπότε ίσως οι οπαδοί να μπορούν να πάρουν το μήνυμα πίσω από τη μουσική μας και τη γενικότερη ατμόσφαιρα που θέλουμε να δημιουργούμε.

Προσωπικά, είμαι ιδιαιτέρως επιλεκτικός με το symphonic metal και ομολογώ πως το Lunaris ήταν μια όμορφη έκπληξη. Δύο πράγματα με τράβηξαν. Πρώτον, ότι η μπάντα δεν υπερβάλει (να προσπαθεί να δείξει μεγαλύτερη απ’ ότι είναι) και δεύτερον υπάρχει μεγάλη ποικιλία στο υλικό. Συμφωνείς με αυτές τις παρατηρήσεις;

Alessandro: Σε πρώτο άκουσμα το Lunaris μπορεί να έχει λιγότερη επίδραση απ’ ότι το Rerum Natura αλλά όλες οι συνθέσεις εξυπηρετούν τον σκοπό του κάθε κομματιού. Η ποικιλία στην οποία αναφέρεσαι προκύπτει από την επιθυμία μας να εξερευνήσουμε νέες εκφάνσεις του ήχου μας, όπως είπε και η Chiara πριν, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δίνουμε προσοχή μόνο στον τρόπο που θα δημιουργήσουμε τον σωστό ήχο για κάθε όργανο αλλά διεξάγουμε και μεγάλη έρευνα στα πλαίσια της σύνθεσης.

Οι περισσότερες συμφωνικές μπάντες έχουν τη τάση να προωθούν τα πλήκτρα και να «κρύβουν» τις κιθάρες. Πιστεύετε ότι μπορείτε να παίζετε symphonic metal και να είστε παράλληλα heavy;

Chiara: Ναι, το πιστεύω… απλά άκου το “The Dangerous Art Of Overthinking”, χαχα!

Οι ακροατές μπορούν να βρουν το “Enigma” στα Αγγλικά και τα Ιταλικά. Πώς προέκυψε αυτό; Προσωπικά πιστεύω πως τα ιταλικά είναι μια θαυμάσια γλώσσα για να τραγουδήσει κάποιος. Συμφωνείτε;

Chiara: Φυσικά και συμφωνώ. Tα ιταλικά είναι μια θαυμάσια γλώσσα και ταιριάζει στο τραγούδι (θεωρώ πως πολλοί συνθέτες στο παρελθόν το γνώριζαν αυτό, δεδομένου ότι πολλές όπερες είναι γραμμένες στα ιταλικά). Όταν εγώ και ο Giulio γράφαμε τη μουσική για το Enigma, μου ήρθαν μερικές προτάσεις στα ιταλικά και έτσι ξεκίνησα να γράφω τους στίχους στη μητρική μου γλώσσα, οπότε ήταν σαν να γεννήθηκαν οι στίχοι από τη μουσική.

Αν σας έλεγα να αναφέρετε μερικές επιρροές, εκτός από τις δεδομένες, ποιες θα αναφέρατε;

Chiara: Εκτός από τις γνωστές, Lady Gaga και Elisa Toffoli.

Να υποθέσω ότι θα προωθήσετε το album με ζωντανές εμφανίσεις όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση;

Chiara: Φυσικά, ανυπομονούμε να βρεθούμε ξανά στη σκηνή και να παίξουμε ζωντανά τα νέα μας τραγούδια!

Πιστεύετε ότι η πανδημία θ’ αλλάξει για πάντα τον κόσμο μας;

Alessandro: Μουσικά μιλώντας, ναι. Πιστεύω ότι η πανδημία θα επηρεάσει τη μουσική βιομηχανία για τουλάχιστον δύο χρόνια. Ο τρόπος που θα ακούμε, θα μοιραζόμαστε και θα αναπαράγουμε τη μουσική, όλες αυτές οι διαδικασίες έχουν ήδη αλλάξει.

Έχετε επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα ;

Chiara: Έπαιξα σε μια συναυλία στην Κέρκυρα μερικά χρόνια πριν. Φανταστικά τοπία, άνθρωποι και το φαγητό! Ελπίζω να επιστρέψω σύντομα, αυτή τη φορά με τους Moonlight Haze.

Αν έπρεπε να διαλέξετε ένα τραγούδι από τον δίσκο ποιο θα ήταν και για ποιο λόγο.

Chiara: Δύσκολη ερώτηση! Πραγματικά δε ξέρω πως να απαντήσω.

Σας ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σας. Κλείστε τη συνέντευξη με ένα μήνυμα για τους αναγνώστες μας.

Chiara: Σας ευχαριστούμε Μιχάλη και GreekRebels.gr για τη συνέντευξη! Ελπίζω πως θα έχουμε την ευκαιρία να φέρουμε τη μουσική μας στην καταπληκτική χώρα σας. Μείνετε δυνατοί και ασφαλείς!

Μιχάλης Νταλάκος
Μετάφραση: Ναταλία Μπογδάνου

http://www.moonlighthaze.com/
https://www.facebook.com/Moonlighthazeband/
https://open.spotify.com/artist/1J9Jg6CEtjR3C4SFXz1elX

Band Members
Alessandro Jacobi – μπάσο
Giulio Capone – τύμπανα, πλήκτρα
Chiara Tricarico – φωνητικά
Marco Falanga – κιθάρες
Alberto Melinato – κιθάρες

Discography
De Rerum Natura, 2018
Lunaris, 2020

haursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X